Kiracının Çilesi Bitmez Kardeş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haksızsınız. Kanunlara göre de zaten evi göstermek zorundasınız. Kiraların açgözlü(!) ev sahipleri yüzünden bu hâlde olduğuna inanıyorsanız, size zaten müstehak her şey.
Açgözlü olmak mevcut durumdan yararlanip ne koparirsam kar diyenev sahipleri bir ozelligi oldu suanki ulkedeki kanunlar buna imkan veriyo ne yazikki..

G
Zaten kimsenin hak hukkuk takmadigi icin bir cok durum milletin basina gelmiyor mu?!
eliyor da ev sahibi de takmıyorki zaten. Zam %25 ama size yüzde ikiyüz zam begenmezseniz satarim diyor.

Bu kira olayı çok korkumç 10 bin kira 10 ar da emlak depozito etti 30 20 de ev taşıma alsa bir kiralik eve yerleşmek 50 bin. O da ilk ay yani ertesi ay kirası vs var

Memurun maaşı on iki bin zaten
Bunu düşünen mi var herkes evli mi olmak zorunda yada arkadasla mi cikmak zorunda kira da kalabilmek icin. Hayır ev kiralari on kat arta biliyosa özel sektör, kamu da on kat yapsin zammi biz ne yapalim bu gidisle bu kiralari alamiycaklar dava dava gezerler

Vallaha benim de kiracilarim var, ama sahsen kira konusunda artik birsey demiyorum. Bana bu konuda yeter li kadar kizildi daha önce

Açgözlü olmak mevcut durumdan yararlanip ne koparirsam kar diyenev sahipleri bir ozelligi oldu suanki ulkedeki kanunlar buna imkan veriyo ne yazikki..
Kanunlar oldukça kiracıdan yana aslında ama uygulamada zorluklar yaşanıyor o ayrı.

Şu anda maksimum kira artış oranı yüzde 25. Bu değişiklik öncesinde de yasal sınırlamalar vardı, kanun ev sahibinin sınırsız artırımına izin vermiyordu yani.

Beş yılı geçmedikçe sözleşme ve kanunda belirlenen oranları geçen zam talep edemez ev sahibi. Beş yıldan sonra ise ancak dava açarak emsal kiralara uygun artırım talep edebilir.

10 seneden önce istisnai bir kaç sebep dışında ev sahibi kira sözleşmesini sona erdiremez.

Özetle yazıyorum bunları, yani kanun genel itibariyle kiracıdan yana.

Ama ev sahibi evi satmak istiyorsa kiracı potansiyel alıcılara göstermek zorunda. Tabi ki bir sınır dahilinde. Bu da ev sahibine tanınmış istisnai haklardan biri zaten.

Yani mevzuatta eksik gördüğünüz husus nedir tam olarak?

Hanfendi ben il disina da gidiyorum işim geregi yazdim bunu onceki yorumlarda oyle zaman oluyoki cumartesi donuse bilet buluyorum..
Şimdi ben önceki yorumları okumadığım için bunu bilemem aynı şekilde emlakçı sizin iş arkadaşınız ya da eşiniz dostunuz olmadığı için bunu bilemez konuşarak çözmek gün ayarlamak zor değil bence

Valla biz Eylül ayında taşındık. 10.000 kira, 1000$ depozito, 10.000 emlakçı, 3500 ev taşıma, 5000 yeni eve göre perde, balkon dolabı vs. Fatura açtırma vs derken yaklaşık 80.000 gittiğini biliyorum.

Kiracailar da hala kanunlar bizden yana değil diyorsa ne denilir ki? Tapuyu üstlerine yapması lazım sanırım ev sahiplerinin..

Sakın ihtar çekmeden çıkmayın. Ev sahipleri bu şekilde insanları dolandırmaya çalışıyor. İhtar çekerse ve öyle çıkarsan 3 yıl başkasına kiraya veremez. Kiraya verirse sana tazminat ödemek zorunda kalır.

@masalak
Çok iyi fikir aklima gelmedi bu bak:/

Kendi çapınızın yettiği kadarıyla laf sokmuşsunuz ama gelmemiş aklınıza demek ki akıl o kadar olunca normal . Sizin niyetiniz belli evi göstermemek satılmasın diye uğraşıyorsunuz ama şu yaptığınız zarar normal hareket değil

Akıl ölçebilecek kadar aklınızın olduğunu düşünüyorum.Zira bu konudaki fikrimi yorumlarda görmüş olmanız lazmdi.

İsterseniz tapuyu üzerine versin ? Tabiki satmak istiyorsa göstermek durumundasınız olurmu öyle şey. Ayrıca herşey alıp başını gitmiş. 2 bin tl ile mutfak masrafına yetmiyor adam ne yapsın?

Çok akıllısınız siz. Sözleşme yenilenmiş oluyor sizi çıkarması daha zor. Randevulu bir şekilde eve gelip bakabilirler. Hainlik yaparsanız hainlikle karşılaşırsınız unutmayın.

@masalak
Çok iyi fikir aklima gelmedi bu bak:/

Kendi çapınızın yettiği kadarıyla laf sokmuşsunuz ama gelmemiş aklınıza demek ki akıl o kadar olunca normal . Sizin niyetiniz belli evi göstermemek satılmasın diye uğraşıyorsunuz ama şu yaptığınız zarar
Akıl ölçebilecek kadar aklınızın olduğunu düşünüyorum.Zira bu konudaki fikrimi yorumlarda görmüş olmanız lazmdi.
aynen yok sizin kadar aklım ev satışını ev babamın ahırıymış gibi sabote etmek aklıma gelmedi mesela yetişemem size , 2. Kez söylüyorum diğer yorumlarınızı okumadım

Yorum yapmayın o zaman

İsterseniz tapuyu üzerine versin ? Tabiki satmak istiyorsa göstermek durumundasınız olurmu öyle şey. Ayrıca herşey alıp başını gitmiş. 2 bin tl ile mutfak masrafına yetmiyor adam ne yapsın?
Biz de onu diyoruz almis basini giidiyor fiyatlar degerinin kat kat fazlasi bu gidisle biz nasil kirada ev bulcaz en ucra evde on bin demeye basladilarr kiracilarr napalim ?

Haftada iki gün belli saatler belirleyin. O gün ve saatlerde gelip baksınlar. Randevulu gelinsin yani.
Ev, ev sahibinin tapulu malı da olsa içinde kiracı varken elini kolunu sallayan giremez.
Ev sahiplerinin de "ev benim tapulu malım" lafına uyuz oluyorum. Tapulu malınsa git arada duvarları okşa, öp filan, neden kiraya verip para alıyorsun o halde. Parasını aldığın müddetçe ev kiracınındır. Karşılıklı saygıyla hareket edilmelidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…