Kiracının Çilesi Bitmez Kardeş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tapuyu da üzerinize versinler mi.

Şimdi arkadaslar benim sozlesmem hazirana oadar ama bu adam gecen sene bana hem haziran ayinda zam yapti zamli hakide piyasanın altinda olduğu için ya kirayi tekrar zamli ödersin yada saticam dedi ve ikinci zammi dayaparak eylul gibi ikinci zamli halini ödemeye başladim. Ve bıktım bu paragöz ev sahiplerinden geçen sene iki kere zam yapti odemesem odemezdim ama gene sariyorum muhabbetlerine basliycak diye o donem de de tasinmam zor diye kabul ettim. Kira ödemelerimi geciktirmedigim halde 1.250den 1750 daha sonra ikici zamla 5.500 etti buraya kadar rakmlar gene sorun yok ama adam da kanun kaide sınır mantigi yok bu sene 10 bin yaptim dicek.Ben de kanunen o kadar ödemem ama yorucu bi durum işte İstanbul'da tasinmak 30bin en assagi:/

Sacmala istersen ben evi gostermem asla mi diyorum yada satamazsin mi zaten adamin hakki diyorum.Gosterirm tabi ki ama her istedgi zaman olmaz ben il disina gidip geliyorum iş sebebiype sadece haftasonlari bosum o da istiyor ki bugün söylersem yarin görsün müşteri evi o kadar basit mi çalışan insanim ben ancak haftasonu olur.Sizin gibi ev sahiplerinden de kiracilari korusun, acgozlulugunuzden kiralar aldi basini gitti sen 2 binlik evini 10 bin yapiyorsun da memur adamın maaşina 10bin zam oluyo mu ? Benim maasa en son 4 bin lira zam gldi giderlerim daha fazla artti ki cok harcama yapan biri degilim elim sıkıdır.

İşte ben de onu diyorum. Yukarıda begenmedim atıp duruyorlar bana. Enflasyinun bilmem kac kati zam yapiyorlar. Begenmedim diyenler hep ev sahibi ve bop bol zam yapan kitle herhalde. Tabi tok açin halinden anlamaz

Hakkı var mı yok mu bilmiyorum ama bence izin vermelisiniz kiracı olabilirsiniz ama şu hareket bence çok yanlış bende evin içindeyken ev bakmaya geliyorlardı gösteriyordum bi çay kahve ikram ediyordum insanlık diye bir şey var yani ve çoğunlukla gelenler rahat rahat gezebilirsiniz dediğim halde yatak odasına vs çok girmek bile istemiyordu ben içlerine sinsin diye kendim gezdiriyordum çünkü ben kiracıyım eve el koymadım ya

İşte ben de onu diyorum. Yukarıda begenmedim atıp duruyorlar bana. Enflasyinun bilmem kac kati zam yapiyorlar. Begenmedim diyenler hep ev sahibi ve bop bol zam yapan kitle herhalde. Tabi tok açin halinden anlamaz
Ben bu saçma sınırsız açgözlülük sebebiyle yapilan artislara kiziyorum. Ev tabiki yatirimdir.Ama bunlarin yüzünden ev bulamiyoruz bi sinirlama yok kafalarina gore zam yapiyolar sonra kiraci odemiyor ya diyip duruyolar evin bulundugu yere, icinin sartlarina gore zam yaparsan ne kiraci ne sen zorluk cekmezsin.Bu kadar basit halbuki

Tabiki göstermek zorundayim.Ama emlakcinin ve ev sahibi bu konuda aceleci bu soyleyip yarin olsun kafasindalar. Ben evi gosterirm ama sizinki kadar da misafirperver olcagimi sanmiyorum.

Ya ankaradaki kiralara bakayim dedim ortalama oturulur dedigin ev 12 bin. Bir de iki memur şartı var tek memur odeyemez diye. Bir memursa cocuklu falan olsun zaten. Memur olmayanlarin hali zaten icler acisı. Bu insanlar ne yesin içsin. Enflasyona gore hakki tamam ama bunlar ona gore yapmiyorli. Gecen yil 3 bin olan ev bu yıl nasıl 12 bin oluyor biraz vicdan cidden.

Haksızsınız ve artniyetlisiniz. İnsanların tapulu malını sakınamazsınız. Kanunen de bu böyle, göstermek zorundasınız. Diyelim ki çıktınız ve başkasına kiraya verdi, dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Uğradığınız zararı tazmin etmesini isteyebilirsiniz. Ama evi göstermemek sizi her anlamda haksız duruma düşürür.

Gostermemk degilde sadce hftasonu gosterebilirim cunku calisiyorum. Ve de artniyetli olan ev sahibi ne yazikki.Kira fayiş zamla artsin diye her sene satiyor. Buna dur diyen bi sistem de yok illa kötü olmak lazm galiba

Gostermemk degilde sadce hftasonu gosterebilirim cunku calisiyorum. Ve de artniyetli olan ev sahibi ne yazikki.Kira fayiş zamla artsin diye her sene satiyor. Buna dur diyen bi sistem de yok illa kötü olmak lazm galiba
Emlakçı ile sadece hafta sonlarına randevu oluşturması için görüşebilirsiniz ama haftada 2 kez, yani hafta içi de bir akşamınızı vermek zorundasınız. Kural bu şekilde. Eğer mal sahibiniz kötü niyetliyse dava edersiniz zararınızı karşılamak zorunda.

Sizce gerçekten burcubahar0635 gibi ev sahipleri yüzünden mi kiralar bu halde? Bu ev sahipleri 1-2 yıl önce kanatsız meleklerdi şimdi şeytan mı oldular? Parayı yeni sevmeye başlayıp bir anda örgütlenip hadi zam yapalım mı dediler? İlan ettiğiniz günah keçisi de sizin gibi vatandaş hatırlatırım.

Bize ne? Git devlete sor hesabını. Enflasyonun yükünü ev sahibi mi sırtlanmak zorunda? Benim 2 yıl önce aldığım ve bugün %200’ün altında zamlanmamış tek bir ürün yok hatta buna çöp poşeti bile dahil. 2019’da 8 liraya aldığımız çöp poşeti 32 lira olmuş. Her şey zamlanırken evin değerinin 2 bin kalabileceğini düşünmek nasıl bi hayal dünyasının ürünü acaba.

Ev satılsa bile hemen çıkmıyor kiracı belli bir süre veriyorlar ev sahibinin de ihtar vereceğini hiç sanmıyorum ihtar da uğraştırıyor insanı üstelik cebinden de para gidiyor

Memurun maaşı on iki bin zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…