- 19 Temmuz 2007
- 4.226
- 5.533
- 773
- Konu Sahibi Kuru Bakla
-
tapuyu da üzerinize versinler mi.Bosverin kanunu takan mi var
. Haziranda biriyormus zaten hazirandan sonra gelsin gorsün. Ben gosterdim zamaninda pişman oldum. İhtar cekip randevu istesinler ya da. Siz dr ramdevu verin sadece 2 kisiye gosteririm ona gore musteri getirin deyin.
Sacmala istersen ben evi gostermem asla mi diyorum yada satamazsin mi zaten adamin hakki diyorum.Gosterirm tabi ki ama her istedgi zaman olmaz ben il disina gidip geliyorum iş sebebiype sadece haftasonlari bosum o da istiyor ki bugün söylersem yarin görsün müşteri evi o kadar basit mi çalışan insanim ben ancak haftasonu olur.Sizin gibi ev sahiplerinden de kiracilari korusun, acgozlulugunuzden kiralar aldi basini gitti sen 2 binlik evini 10 bin yapiyorsun da memur adamın maaşina 10bin zam oluyo mu ? Benim maasa en son 4 bin lira zam gldi giderlerim daha fazla artti ki cok harcama yapan biri degilim elim sıkıdır.Allah sizin gibi kiracılardan korusun. Bizim de başımızda böyle bi bela var her şeyde zora sokuyor bir de eğitimli düzgün insan diye kiraya verdik yapmadığı kalmadı. Her türlü cinsliği yapıp sonra kiralar niye 10 binden aşağı değil diye ağlıyosunuz.
İşte ben de onu diyorum. Yukarıda begenmedim atıp duruyorlar bana. Enflasyinun bilmem kac kati zam yapiyorlar. Begenmedim diyenler hep ev sahibi ve bop bol zam yapan kitle herhalde. Tabi tok açin halinden anlamazŞimdi arkadaslar benim sozlesmem hazirana oadar ama bu adam gecen sene bana hem haziran ayinda zam yapti zamli hakide piyasanın altinda olduğu için ya kirayi tekrar zamli ödersin yada saticam dedi ve ikinci zammi dayaparak eylul gibi ikinci zamli halini ödemeye başladim. Ve bıktım bu paragöz ev sahiplerinden geçen sene iki kere zam yapti odemesem odemezdim ama gene sariyorum muhabbetlerine basliycak diye o donem de de tasinmam zor diye kabul ettim. Kira ödemelerimi geciktirmedigim halde 1.250den 1750 daha sonra ikici zamla 5.500 etti buraya kadar rakmlar gene sorun yok ama adam da kanun kaide sınır mantigi yok bu sene 10 bin yaptim dicek.Ben de kanunen o kadar ödemem ama yorucu bi durum işte İstanbul'da tasinmak 30bin en assagi:/
Hakkı var mı yok mu bilmiyorum ama bence izin vermelisiniz kiracı olabilirsiniz ama şu hareket bence çok yanlış bende evin içindeyken ev bakmaya geliyorlardı gösteriyordum bi çay kahve ikram ediyordum insanlık diye bir şey var yani ve çoğunlukla gelenler rahat rahat gezebilirsiniz dediğim halde yatak odasına vs çok girmek bile istemiyordu ben içlerine sinsin diye kendim gezdiriyordum çünkü ben kiracıyım eve el koymadım yaMerhaba,
İstanbul'da yaşıyorum 3senedir, ilk seneden sonra son iki yıldır ev sahibini kiradan önce evi satiyorum diye laf atiyor, evin resimlerini falan istiyor. Bu sene basladi gene bir emlakçıyla çalisiyor.Emlakçi da arda arayip afiş icin gelicem asicam, yok müşteri gelip görsün evi diye diye eve glmek istiyorlar.Acikcasi evi satmaya yetkisi var tabiki sahibi o fakat ben evime yabanci birinin girmesinden hoşlanmıyorum hatta müşteri gelip bakicakmis diyor da şuan içinde ben oturuyorum kullanimi bana ait ve ben yabanci birileri glip gitsin istemiyorum.Hukuki olarak beni koruyan bir kanun ya da bilgisi olan var mi hazirana kadar sozlesmem var ha deyip de ev de bulunmuyor kiralar almış başını gidiyor dur diyen bir kamu birimi yok isteyen yuzde 500zam yapiyor 2binlik ev kirasi 12bin olmuş ev sahibi tutturmus bi enflasyon var hayat boyle oldu yok evimin degeri suan15bin nerdeyse diye söyleniyor. Kisacasi bu ev satma muhabbeti beni yordu ve de eve musterinin gelip bakma gibi bi hakki var mi icinde kiraci varken bu konu da bilgisi olan arkadasla yardimci olursa sevinirim.
Ben bu saçma sınırsız açgözlülük sebebiyle yapilan artislara kiziyorum. Ev tabiki yatirimdir.Ama bunlarin yüzünden ev bulamiyoruz bi sinirlama yok kafalarina gore zam yapiyolar sonra kiraci odemiyor ya diyip duruyolar evin bulundugu yere, icinin sartlarina gore zam yaparsan ne kiraci ne sen zorluk cekmezsin.Bu kadar basit halbukiİşte ben de onu diyorum. Yukarıda begenmedim atıp duruyorlar bana. Enflasyinun bilmem kac kati zam yapiyorlar. Begenmedim diyenler hep ev sahibi ve bop bol zam yapan kitle herhalde. Tabi tok açin halinden anlamaz
Tabiki göstermek zorundayim.Ama emlakcinin ve ev sahibi bu konuda aceleci bu soyleyip yarin olsun kafasindalar. Ben evi gosterirm ama sizinki kadar da misafirperver olcagimi sanmiyorum.Hakkı var mı yok mu bilmiyorum ama bence izin vermelisiniz kiracı olabilirsiniz ama şu hareket bence çok yanlış bende evin içindeyken ev bakmaya geliyorlardı gösteriyordum bi çay kahve ikram ediyordum insanlık diye bir şey var yani ve çoğunlukla gelenler rahat rahat gezebilirsiniz dediğim halde yatak odasına vs çok girmek bile istemiyordu ben içlerine sinsin diye kendim gezdiriyordum çünkü ben kiracıyım eve el koymadım ya
Ya ankaradaki kiralara bakayim dedim ortalama oturulur dedigin ev 12 bin. Bir de iki memur şartı var tek memur odeyemez diye. Bir memursa cocuklu falan olsun zaten. Memur olmayanlarin hali zaten icler acisı. Bu insanlar ne yesin içsin. Enflasyona gore hakki tamam ama bunlar ona gore yapmiyorli. Gecen yil 3 bin olan ev bu yıl nasıl 12 bin oluyor biraz vicdan cidden.Ben bu saçma sınırsız açgözlülük sebebiyle yapilan artislara kiziyorum. Ev tabiki yatirimdir.Ama bunlarin yüzünden ev bulamiyoruz bi sinirlama yok kafalarina gore zam yapiyolar sonra kiraci odemiyor ya diyip duruyolar evin bulundugu yere, icinin sartlarina gore zam yaparsan ne kiraci ne sen zorluk cekmezsin.Bu kadar basit halbuki
Gostermemk degilde sadce hftasonu gosterebilirim cunku calisiyorum. Ve de artniyetli olan ev sahibi ne yazikki.Kira fayiş zamla artsin diye her sene satiyor. Buna dur diyen bi sistem de yok illa kötü olmak lazm galibaHaksızsınız ve artniyetlisiniz. İnsanların tapulu malını sakınamazsınız. Kanunen de bu böyle, göstermek zorundasınız. Diyelim ki çıktınız ve başkasına kiraya verdi, dava açıp hakkınızı arayabilirsiniz. Uğradığınız zararı tazmin etmesini isteyebilirsiniz. Ama evi göstermemek sizi her anlamda haksız duruma düşürür.
Emlakçı ile sadece hafta sonlarına randevu oluşturması için görüşebilirsiniz ama haftada 2 kez, yani hafta içi de bir akşamınızı vermek zorundasınız. Kural bu şekilde. Eğer mal sahibiniz kötü niyetliyse dava edersiniz zararınızı karşılamak zorunda.Gostermemk degilde sadce hftasonu gosterebilirim cunku calisiyorum. Ve de artniyetli olan ev sahibi ne yazikki.Kira fayiş zamla artsin diye her sene satiyor. Buna dur diyen bi sistem de yok illa kötü olmak lazm galiba
E tamam bir gün önceden haber veriyor işte sizin derdiniz ne ?Tabiki göstermek zorundayim.Ama emlakcinin ve ev sahibi bu konuda aceleci bu soyleyip yarin olsun kafasindalar. Ben evi gosterirm ama sizinki kadar da misafirperver olcagimi sanmiyorum.
Sizce gerçektenSacmala istersen ben evi gostermem asla mi diyorum yada satamazsin mi zaten adamin hakki diyorum.Gosterirm tabi ki ama her istedgi zaman olmaz ben il disina gidip geliyorum iş sebebiype sadece haftasonlari bosum o da istiyor ki bugün söylersem yarin görsün müşteri evi o kadar basit mi çalışan insanim ben ancak haftasonu olur.Sizin gibi ev sahiplerinden de kiracilari korusun, acgozlulugunuzden kiralar aldi basini gitti sen 2 binlik evini 10 bin yapiyorsun da memur adamın maaşina 10bin zam oluyo mu ? Benim maasa en son 4 bin lira zam gldi giderlerim daha fazla artti ki cok harcama yapan biri degilim elim sıkıdır.
Bize ne? Git devlete sor hesabını. Enflasyonun yükünü ev sahibi mi sırtlanmak zorunda? Benim 2 yıl önce aldığım ve bugün %200’ün altında zamlanmamış tek bir ürün yok hatta buna çöp poşeti bile dahil. 2019’da 8 liraya aldığımız çöp poşeti 32 lira olmuş. Her şey zamlanırken evin değerinin 2 bin kalabileceğini düşünmek nasıl bi hayal dünyasının ürünü acaba.Sacmala istersen ben evi gostermem asla mi diyorum yada satamazsin mi zaten adamin hakki diyorum.Gosterirm tabi ki ama her istedgi zaman olmaz ben il disina gidip geliyorum iş sebebiype sadece haftasonlari bosum o da istiyor ki bugün söylersem yarin görsün müşteri evi o kadar basit mi çalışan insanim ben ancak haftasonu olur.Sizin gibi ev sahiplerinden de kiracilari korusun, acgozlulugunuzden kiralar aldi basini gitti sen 2 binlik evini 10 bin yapiyorsun da memur adamın maaşina 10bin zam oluyo mu ? Benim maasa en son 4 bin lira zam gldi giderlerim daha fazla artti ki cok harcama yapan biri degilim elim sıkıdır.
Evet afiş kalmadı ama yine de asanlar oluyor bazı evlereAfoş kalmadıki artık ilandan kapiş kapış gidiyor evler zaten. Hatta ilansız satılıyor
Ev satılsa bile hemen çıkmıyor kiracı belli bir süre veriyorlar ev sahibinin de ihtar vereceğini hiç sanmıyorum ihtar da uğraştırıyor insanı üstelik cebinden de para gidiyorZaten şuan konu sahibini ihtiyaç sebebi ile tahliye edebilir, onu da sözleşme bitiminden 3 ay önce ihtarla bildirmesi gerekir. Konu sahibi kendi çıksın istiyor herhalde. Konu sahibi, siz haziranda da çıkmak zorunda değilsiniz zaten. Evinizden ve kiranızdan memnunsanız , gelen olursa gösterin bakalım satılacak mı
Zaten kimsenin hak hukkuk takmadigi icin bir cok durum milletin basina gelmiyor mu?!Bosverin kanunu takan mi var
.
Memurun maaşı on iki bin zatenYa ankaradaki kiralara bakayim dedim ortalama oturulur dedigin ev 12 bin. Bir de iki memur şartı var tek memur odeyemez diye. Bir memursa cocuklu falan olsun zaten. Memur olmayanlarin hali zaten icler acisı. Bu insanlar ne yesin içsin. Enflasyona gore hakki tamam ama bunlar ona gore yapmiyorli. Gecen yil 3 bin olan ev bu yıl nasıl 12 bin oluyor biraz vicdan cidden.
Hanfendi ben il disina da gidiyorum işim geregi yazdim bunu onceki yorumlarda oyle zaman oluyoki cumartesi donuse bilet buluyorum..E tamam bir gün önceden haber veriyor işte sizin derdiniz ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?