- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
- 598
- Konu Sahibi Queen of the North
-
En önemlisi inatlaşmamak. 6 yıl süren davamız olmuştu çıkarken tek kuruş bile vermedi çıktığına şükrettik kanunlar kiracıdan yana. Güzel bir dille konuşun hatta biz oturacağız deyin ev bulana kadar bekleyin güzellikle çıksın.Herkese iyi haftalar dilerim
Arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var ,nette araştırdım ama fazla net bilgiye ulaşamadım daha önce benzer bir şey başına gelip ,izlediği yolu bana da yazarsa çok sevinirim.
6 sene evvel ,bazı sebepler nedeniyle oturduğumuz semtten başka bir semte geçiş yaptık .Ev kendimize ait orasını kiraya verip bizde kiraya çıktık.Çok memnun olduğumuz bir kiracimiz da var ,ödeme anlamında sorun yaşamadık şimdiye kadar .
Şimdi hamileyim ,oturduğum ev 2+1 ve biraz daha büyük bir eve ihtiyaç duyacağız gibi gözüküyor ilerleyen zamanda .Kiralar çok yükseldi ,bir daha eski oturduğum yere dönmemiz çok zor o nedenle evi satıp şimdiki oturduğumuz semtten daha büyük bir ev almak bize mantıklı geldi .
Sorum şu ,kiracılı olan evin satışı nasıl olur , kiraciyi da mağdur etmek istemeyiz kesinlikle.Hatta önce ona teklif sunacağız almak ister mi diye .Sözleşme süresi Mayıs ayında doluyor.Ya da Mayıs ayına kadar beklemek mi daha doğru olur .Henüz fikrimizi kiracı ile paylasmadık ,yasal süresi nedir ? Bilen arkadaşlardan fikir istiyorum.Çok teşekkür ederim şimdiden .Bu arada çok acil bir ev alma ihtiyacimiz yok henüz kanuna göre hareket etmek istiyoruz kimseyi de mağdur etmemek adına .
Mayıstan önce haber verin bence. Alamazsada ona göre ayarlar kendini. Önceki ev sahibimiz aniden çıktı geldi evi satacam diye. Kirasını gününden önce yatırırdık. O öyle yapınca 2 hafta içinde ona haber vermeden ev bulduk taşındık. Evide satamadı.Herkese iyi haftalar dilerim
Arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var ,nette araştırdım ama fazla net bilgiye ulaşamadım daha önce benzer bir şey başına gelip ,izlediği yolu bana da yazarsa çok sevinirim.
6 sene evvel ,bazı sebepler nedeniyle oturduğumuz semtten başka bir semte geçiş yaptık .Ev kendimize ait orasını kiraya verip bizde kiraya çıktık.Çok memnun olduğumuz bir kiracimiz da var ,ödeme anlamında sorun yaşamadık şimdiye kadar .
Şimdi hamileyim ,oturduğum ev 2+1 ve biraz daha büyük bir eve ihtiyaç duyacağız gibi gözüküyor ilerleyen zamanda .Kiralar çok yükseldi ,bir daha eski oturduğum yere dönmemiz çok zor o nedenle evi satıp şimdiki oturduğumuz semtten daha büyük bir ev almak bize mantıklı geldi .
Sorum şu ,kiracılı olan evin satışı nasıl olur , kiraciyi da mağdur etmek istemeyiz kesinlikle.Hatta önce ona teklif sunacağız almak ister mi diye .Sözleşme süresi Mayıs ayında doluyor.Ya da Mayıs ayına kadar beklemek mi daha doğru olur .Henüz fikrimizi kiracı ile paylasmadık ,yasal süresi nedir ? Bilen arkadaşlardan fikir istiyorum.Çok teşekkür ederim şimdiden .Bu arada çok acil bir ev alma ihtiyacimiz yok henüz kanuna göre hareket etmek istiyoruz kimseyi de mağdur etmemek adına .
En önemlisi inatlaşmamak. 6 yıl süren davamız olmuştu çıkarken tek kuruş bile vermedi çıktığına şükrettik kanunlar kiracıdan yana. Güzel bir dille konuşun hatta biz oturacağız deyin ev bulana kadar bekleyin güzellikle çıksın.
Mayıstan önce haber verin bence. Alamazsada ona göre ayarlar kendini. Önceki ev sahibimiz aniden çıktı geldi evi satacam diye. Kirasını gününden önce yatırırdık. O öyle yapınca 2 hafta içinde ona haber vermeden ev bulduk taşındık. Evide satamadı.
Evet son dakikada haber vermek hiç iyi değil. Kiracı sinirlenip haber vermeden tak diye çıkabiliyor.
Bu nedenle konuşurken acelenin olmadığını söylemek lazım. Kiracı yine yandım yandım ucuz yeni ev arayacak gerçi, keşke haziranda açılsaydı bu konu.
Mayısı beklerlerse yasal olarak pek anlamı yok, kanunlarımız kiracı çıkarmada sözleşme bitişini pek umursamıyor.Bir de yaz döneminin başı, çok genel konuşursak tatil beldesi değilse millet tatilde olduğu için emlak piyasası yavaşlar, kış ayları da problemli. Kiracı şimdi çıksa, sonbaharda satsalar süper olur aslında, pek çok aile kira vermemek ve yatırım için 2+1 lere bakıyor.
Esasen bir oğlum var bu da oğlan olursa aynı odayı kullanırlar bir süre dedim ama bebiş kız geliyor temmuz başı öğrendikbize de bir an esti hiç aklimizda yoktu yani böyle bir şey .Hoş yine aceleci davranmiyoruz da bakalım zaman ne gösterecek.Ama kafamda az çok fikir oluştu izleyeceğimiz yol açısından .
Satacağımız ev 3+1 hani işlerimize uzak olmasa oraya gideceğiz ama işte mesafe çok .Büyük şehir zaman yolda geçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?