Şahsen başıma gelmedi. Ama çevremde örneklerini gördüm. Ev sahibi dava açıyor. Sonra bilir kişi geliyor. Bina ve çevresi yerlerde kiralar ne kadar ona bakılıyor. Sizin verdiğiniz kira bunun altında ise siz geriye dönük olarak bu farkı ve masrafları ödüyorsunuz. Sözleşme şartlarınız önemli. Yılda kaç kere zam yapılır %kaç, enflasyona göre mi ne şekilde anlaşıp altına imza attığınız önemli. Sözleşme yenileme durumu 5 yıl diye biliyorum. Yahu bu anlaşma hususları göz önünde bulundurulmadan istediği kirayı söyleyip yeni sözleşme yapar yada ihtar çeker. Sözleşmenizi de alarak bir avukat ile görüşün ilk olarak. Eğer haklı bir durumunuz varsa ev sahibine uzaklaştırma alan kiracılar bile mümkün. Eğer kabul olursa sizi telefonla bile arayamıyor. Tabi rahatsızlık verme durumu falan olması gerek bunu yine avukat ile görüşmeniz daha doğru olur.
Benim bir tanıdığım piyasaya göre çok düşük kira veriyor yani 2 katı zam yapmasına rağmen çevresinde bulunan evlerin çok altında kalmış kira. Kiracı geriye dönük toplu ödeme yapılmasına karar veriliyor. Ama adam da çıkmayacağım zaten üst mahkemeye başvurdu 2 sene de o sürer banane diyor ama bu şekilde beklemek de kendisine zarar verecek. Çünkü yine aynı karar çıkarsa daha zorda kalacak. Bunlar tabi duyduklarım. Avukatlar daha doğru yönlendirir