- 24 Eylül 2021
- 300
- 306
-
- Konu Sahibi baharyelii
Kızına vekalet verdiyse sorun olmaz diye düşünüyorumMerhabalar,
Birazcık acil bir konu için sizlere danışmak istedim. İlk defa ev kiralayacağım. Evlendiğimde kendi evimize taşındık ve ne eşim ne de ben kira vs işlerinden hiç anlamıyoruz. İkimiz de ailesinin evi vardı bekarken de.
Bir ev beğendik, kirada vs anlaştık. Evi tutacağız. Ev sahibi Fethiye'de oldugu için kira sözleşmesini imzalamaya kızı gelecekmiş. Mantıken ev sahibinin imza atması lazım. Bu şu an mümkün değil dendi emlakcı tarafından. (Ev sahibi ile hiç konuşmadık.) Ben de kızının vekaleti olup olmadıgını sordum, emlakçı da kirayı ev sahibine atacaksınız şeklinde cevap verdi.
Site içerisinde bir ev, emlakcıyı site güvenliği ve site personeli tanıyordu. O açıdan güven verdi. Bir de aynı sitede başka evi gezdirdi. Anahtarları vs var yani. Evin tapusunu iletti, evin sahibini instagramdan buldum gerçekten Fethiye'de :) (Benim stalk seviyesi)
Ayy dolandırılmaktan cok korkuyorum. Önden kapora vs istemedi. Sözleşme imzalandıgında halledelim dedi bu arada.
Ne dersiniz bir sorun var mı?
Vekalet yok anladıgım kadarıyla. Vekalet sordugumda kirayı ev sahibine atacaksınız dedi. İban ev sahibine ait yani.Kızına vekalet verdiyse sorun olmaz diye düşünüyorum
Kesinlikle mülk sahibinin imzasını alın derim. Buna muadil bir konuyla babam uğraştı bir kaç ay önce, mal sahibi değil kayınpederi atmış imzayı adam ölmüş babamlar mahkemelik oldu 1.5 yıl uğraşıp durdular.Merhabalar,
Birazcık acil bir konu için sizlere danışmak istedim. İlk defa ev kiralayacağım. Evlendiğimde kendi evimize taşındık ve ne eşim ne de ben kira vs işlerinden hiç anlamıyoruz. İkimiz de ailesinin evi vardı bekarken de.
Bir ev beğendik, kirada vs anlaştık. Evi tutacağız. Ev sahibi Fethiye'de oldugu için kira sözleşmesini imzalamaya kızı gelecekmiş. Mantıken ev sahibinin imza atması lazım. Bu şu an mümkün değil dendi emlakcı tarafından. (Ev sahibi ile hiç konuşmadık.) Ben de kızının vekaleti olup olmadıgını sordum, emlakçı da kirayı ev sahibine atacaksınız şeklinde cevap verdi.
Site içerisinde bir ev, emlakcıyı site güvenliği ve site personeli tanıyordu. O açıdan güven verdi. Bir de aynı sitede başka evi gezdirdi. Anahtarları vs var yani. Evin tapusunu iletti, evin sahibini instagramdan buldum gerçekten Fethiye'de :) (Benim stalk seviyesi)
Ayy dolandırılmaktan cok korkuyorum. Önden kapora vs istemedi. Sözleşme imzalandıgında halledelim dedi bu arada.
O zaman o iş sıkıntı.Vekalet yok anladıgım kadarıyla. Vekalet sordugumda kirayı ev sahibine atacaksınız dedi. İban ev sahibine ait yani.
Bu sorunun cevabı bu değil ki.Vekaleti olmayan biri başkası adına nasıl sözleşme imzalayacak?Vekalet yok anladıgım kadarıyla. Vekalet sordugumda kirayı ev sahibine atacaksınız dedi. İban ev sahibine ait yani.
Öncelikle hayırlı olsunVekalet yok anladıgım kadarıyla. Vekalet sordugumda kirayı ev sahibine atacaksınız dedi. İban ev sahibine ait yani.
Kontratta kızın ismi değil ev sahibinin ismi yazmalı, kızı "yerine" şeklinde belirterek imza atacak, vekaletname çok önemli değil, çünkü bu sizin sorununuz değil (ev sahibi ve kızı arasında olan bir mesele) Siz parayı ev sahibine göndereceksiniz. Önemli olan tapu kimin üzerineyse kirayı o kişinin hesabına yatırmanız. Eğer bu konu sizi çok tedirgin ediyorsa kontratı (2 nüsha olacak) ev sahibine kargo ile gönderebilirsiniz ve o imzalayıp bir nüshasını size geri gönderebilir ama dediğim gibi bu şart değil. Eviniz hayırlı olsun güle güle oturun.Vekalet yok anladıgım kadarıyla. Vekalet sordugumda kirayı ev sahibine atacaksınız dedi. İban ev sahibine ait yani.
Ev sahibi ya da vekili imzalamazsa sozlesme yok hukmunde olur diye dusunuyorum, yani o imzayi ev sahibinden almalisiniz.Merhabalar,
Bazı ev sahipleri göz önünde atılan imzaları rağmen sıkıntı çıkarıyor. Herkes dürüst değil ki. Mesela niyeti kötüdür gider başkasına imzalatır gönderir, sonra imza bana ait değil, evimde işgalci diyebilir. Bu kez kiracı haksız duruma düşer.Benim eski ev sahibim şehir dışında yaşıyordu kira sözleşmesi 2 adet dolduruldu ben imzaladım ardından ev sahibinin adresine gönderdik o da imzalayıp kira sözleşmesinin birini geri bana gönderdi. Bu şekilde yapabilirsiniz