• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kira sözleşmesi bitmeden çıkarsam ?

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.610
22.489
598
Arkadaşlar merhaba hepinize iyi akşamlar: )

Sadede gelirsem : ))

Şimdi ben 2018 kasımda bu eve taşındım, hiç memnun değildim ama vaktim olmadığı için 2019 kasımda çıkamadım tekrar otomatik uzadı yani /: Şimdi ağustos gibi çıkmak istiyorum çünkü kışa gelmeden taşınma işini halletmek istiyorum .. Ev sahibim biraz sorunlu ben evi tutarken eski kiracıya istesem sorun çıkarırdım ama ben anlayışlıyım diyip durmuştu ( o sözleşmesi bitmeden çıkmıştı işten atıldığı için ) .

Bir ay önceden haber vermek kaydıyla çıksam sorun yaşar mıyım sizce kasımı beklemek istemiyorum hiç /:

kasıma kadar otomatikman uzamış olan bir sözleşmeniz mevcut. Kira sözleşmesini bitim tarihinden önce fesih ettiğiniz takdirde Mal sahibi sizden kalan ay kira bedellerini isteyecektir. Velev ki karşılığında siz yada kendisi bunu mahkemeye taşırsa hakim evin bulunduğu yerde Emsal evlerin ne kadar zamanda Kiraya verilebileceğini tayin ettirip ona göre kaç aylık kira bedelini mal sahibinize ödemeniz gerektiğini hükme bağlayacaktır. Kira sözleşmeniz tipik herkesin yaptığı bir sözleşme ise genelde 15gün yada 1 ay önceden fesih ihbarı yapılmasını öngörür. Ancak o tarih sizi kira külfetinden kurtaracaktır. Kaldı ki o dönem için bile noterden çıkacagınıza ve kira sözleşmesini fesih ettiğinize dair bir ihtarname çekmenizi öneririm.

kasıma kadar otomatikman uzamış olan bir sözleşmeniz mevcut. Kira sözleşmesini bitim tarihinden önce fesih ettiğiniz takdirde Mal sahibi sizden kalan ay kira bedellerini isteyecektir. Velev ki karşılığında siz yada kendisi bunu mahkemeye taşırsa hakim evin bulunduğu yerde Emsal evlerin ne kadar zamanda Kiraya verilebileceğini tayin ettirip ona göre kaç aylık kira bedelini mal sahibinize ödemeniz gerektiğini hükme bağlayacaktır. Kira sözleşmeniz tipik herkesin yaptığı bir sözleşme ise genelde 15gün yada 1 ay önceden fesih ihbarı yapılmasını öngörür. Ancak o tarih sizi kira külfetinden kurtaracaktır. Kaldı ki o dönem için bile noterden çıkacagınıza ve kira sözleşmesini fesih ettiğinize dair bir ihtarname çekmenizi öneririm.
Evlerin hızlı gittiği bir yer ve sözleşme klasik sözleşme

Evlerin hızlı gittiği bir yer ve sözleşme klasik sözleşme
3 ay diye belli bir durum mevcut değil bu arada.
sizi orda bağlayan tarih kira sözleşmesinin bitme tarihi ve fesih bildirim tarihi. Madem cins dur tabir edilecek bir mal sahibi mevcut Bu yasal hakkını kullanmaktan çekinmeyecektir.

sözleşme bir yıl geçerlidir genelde. yazılı olarak yenilemediyseniz istediğiniz zaman çıkarsınız diye biliyorum ben.

Yazılı olarak yenilemeye gerek yok ki
Otomatik yenilenir kontrat.
Yani Kasım 2020’ye dek yenilenmiş bu durumda.

Ev sahibi ile ikili ilişkiniz iyiyse kira almayabilir, inisiyatif kullanarak. Sizden hemen sonra kiracı bulma şansı yüksekse bunu yapabilir.
Ama kanuni olarak evi kiralayamazsa Kasım 2020’ye dek kiraları sizden alma hakkı var.

Ya bu durumda kiracı zaten hep son 1 ayında ev bulmak zorunda bu çok kısıtlayıcı değil mi

yanlış ifade etmişim. diyelim tekrarlayan kontratım kasımda bitiyordu, ben nisan ayında bildirip mayıs ayında çıktım herhangi bir sorun olmadı. demek istediğim buydu.

Eğer aranızda anlaşamazsanız,vermeniz gereken kira bedelini verip elbette evi boşaltabilirsiniz ancak bu da gereksiz olacaktır.Kiralık ilanını assın belki hemen kiracı bulunur,o zaman sorun olmaz biraz kiracının insafında

Ya bu durumda kiracı zaten hep son 1 ayında ev bulmak zorunda bu çok kısıtlayıcı değil mi
Bir sözleşme yapıyorsunuz tam tersini düşünün. Mal Sahibi olduğunuzu düşünün kiracınızın kendi kafasında her istediği anda evinizi boşaltabilme rahatlığıNa sahip olmasını ister misiniz? Sizde bu arada her ay beklediğiniz belki kendi kiranızı o evde aldığınız kira bedeliyle ödediğiniz meblağdan mahrum kalacaksınız küt diye?

Yazılı olarak yenilemeye gerek yok ki
Otomatik yenilenir kontrat.
Yani Kasım 2020’ye dek yenilenmiş bu durumda.

Ev sahibi ile ikili ilişkiniz iyiyse kira almayabilir, inisiyatif kullanarak. Sizden hemen sonra kiracı bulma şansı yüksekse bunu yapabilir.
Ama kanuni olarak evi kiralayamazsa Kasım 2020’ye dek kiraları sizden alma hakkı var.
Peki bulmasına rağmen evi vermek istemezse sonuçta her türlü parasını alıcak /:

Peki bulmasına rağmen evi vermek istemezse sonuçta her türlü parasını alıcak /:

annemherseyim annemherseyim yazmış. Emsal evler ne kadar sürede kiralanıyor önemli. Eğer Kasım 2020’den önce kiralanma ihtimali yüksekse davada bunu belirtirsiniz. Sonuçta erken çıkarsanız kalan kirayı almak için dava açacak adam değil mi?

Bir sözleşme yapıyorsunuz tam tersini düşünün. Mal Sahibi olduğunuzu düşünün kiracınızın kendi kafasında her istediği anda evinizi boşaltabilme rahatlığıNa sahip olmasını ister misiniz? Sizde bu arada her ay beklediğiniz belki kendi kiranızı o evde aldığınız kira bedeliyle ödediğiniz meblağdan mahrum kalacaksınız küt diye?

küt diye başkasına kiralamak için önünde engel yok ev sahibinin? kiracı evi yanında alıp götürmüyor neticede. ev sahibi olmak demek sürekli gelir sahibi olmak demek değil ki. kiracı neden oturmadığı evin parasını versin ayrıca? ev sahibi olacak kişinin bunları da göz önünde bulundurması lazım.

Arkadaşlar merhaba hepinize iyi akşamlar: )

Sadede gelirsem : ))

Şimdi ben 2018 kasımda bu eve taşındım, hiç memnun değildim ama vaktim olmadığı için 2019 kasımda çıkamadım tekrar otomatik uzadı yani /: Şimdi ağustos gibi çıkmak istiyorum çünkü kışa gelmeden taşınma işini halletmek istiyorum .. Ev sahibim biraz sorunlu ben evi tutarken eski kiracıya istesem sorun çıkarırdım ama ben anlayışlıyım diyip durmuştu ( o sözleşmesi bitmeden çıkmıştı işten atıldığı için ) .

Bir ay önceden haber vermek kaydıyla çıksam sorun yaşar mıyım sizce kasımı beklemek istemiyorum hiç /:

Yasal açıdan önce ev sahibi açısından bakarsak ne kadar önceden haber verirseniz o kadar iyi.
Yerinize iyi bir kiracı bulduğu sürece sorun çıkartacağını düşünmüyorum.
Haber verme süresini kısa tutarsanız sözleşme tarihi nedeniyle sorun çıkarmaya çalışabilir.

Back
X