kira konusu

Bence önceden haber verdiyse şu tarihte çıkacağım diye o kadar gün ödemeli diye düşünüyorum. Yasal boyutunu bende bilmiyorum.

Evet ev sahibi ile kiracının nasıl, hangi şartlarda anlaştığı da önemli tabi.
Ben ev sahibi olsam 15 gün öde çık derim, başkası tamamını öde der vs..

1 agustos-1 eylul arasi oturmanin bedelini agustosta yatirmissiniz.
1 eylul-1 ekim arasi oturmanin kirasini 1 eylulde,
1 ekim-1 kasim arasi oturmanin bedelini de 1 ekimde yatirmissiniz.
1 kasim- 15 kasim arasinin bedelini yani kiranin yarisini da 1 kasimda yatirmis olmalisiniz. Eger 1 kasimda kiranin yarisini degil de hepsini yatirdiysaniz ev sahibi odediginiz tam kiranin yarisini size iade etmeli.
Bu arada depozito parasi onceden verdi iseniz onu da ev sahibinden almalisiniz.

Evet ev sahibi ile kiracının nasıl, hangi şartlarda anlaştığı da önemli tabi.
Ben ev sahibi olsam 15 gün öde çık derim, başkası tamamını öde der vs..

ev sahibimiz bizi biz onu seviyorduk, evden çıkmayı hiç istemedik ama topa tutulduğum bir kedi konum var kedim için çıkmamız gerekiyordu zira apartman görevlisi zarar vermekle tehdit etti.

kendi evimiz gibi baktık ki emlakçı gelip eşime bu kadar temiz bırakanı görmemiştim demiş :)

ara aylar hep ödendi. şimdi 1 aylık peşin ödenmiş olmuyor mu? ağustosta oturmadan ödemiş olmuyormuyuz?

Agistosta oturmak icin oduyosunuz ilk kirayi
Yani ilkay bedavaya oturulmuyo

Eger onceden haber verdiyseniz kabul ettiyse kasim icin yarim kira odmeeniz gerekir etmiyosa tam kira
Depozit odediyseniz ve eve zarar vermediyseniz yarisini geri verir kirayida odemezsiniz hesap tamam oluyo

Sözleşmeniz nasıl ona bakın kaç gün önceden taşınacağınız belirtmeniz gerekiyor eğer zamanında belirtmezseniz bazı ayların kirasını ödemek zorunda kalabilirsiniz tabi bu ev sahibine bağlı bunu es geçebilirde.

ev sahibimiz bizi biz onu seviyorduk, evden çıkmayı hiç istemedik ama topa tutulduğum bir kedi konum var kedim için çıkmamız gerekiyordu zira apartman görevlisi zarar vermekle tehdit etti.

kendi evimiz gibi baktık ki emlakçı gelip eşime bu kadar temiz bırakanı görmemiştim demiş :)
3,5 ay oturulan evde nasıl bir pislik olabilir ki zaten :)
Girmenizle çıkmanız bir olmuş
Apartman görevliniz de manyağın tekiymiş

hanımlar eşimle bir türlü anlaşamadık size danışayım dedim..

şimdi biz 1 ağustosta bir ev kiraladık ve 1 aylık kira parasını 1 ağustosta verdik ev sahibine. şuanda da taşındık, şimdi biz kasım 15 in kira bedelini ödeyecek miyiz yoksa ilk verilen kira bedeli bu ayı karşılayacak mı?

bi aydınlatın beni nolur :)

not: arkadaşlar eylül ekim ayları ödendi onlarda sıkıntı yok..
En basit şekliyle once ödeme yapıp sonra oturuyorsunuz yani Kasım 1 de odediginiz para aralığın 1 ine kadar oturacaginizin ücreti ..

Kasım ayının kirasını ödemediğiniz için 15 günlük kirayı vermeniz gerekiyor. Kiralık evlerdeki mantık önce öde sonra otur.

Ayrıca Depozito vermiş olsanız bile, bu ay ki kira parasını oradan düşelim deme hakkınız yok, ancak ev sahibi evi size teslim ettiği gibi geri verirseniz ancak bu şekilde depozito parasını geri alabilirsiniz. Sonuçta depozito sadece kira karşılığı alınmıyor. Evde demirbaşlara zarar vermeniz ve yaptırmamanız durumunda ev sahibi teminat olarak o parayı alıyor.

şimdi biz 1 ağustosta bir ev kiraladık ve 1 aylık kira parasını 1 ağustosta verdik ev sahibine. şuanda da taşındık, şimdi biz kasım 15 in kira bedelini ödeyecek miyiz yoksa ilk verilen kira bedeli bu ayı karşılayacak mı?

15 gunluk kira borcunuz var ev sahibine

Vereceksiniz. Ama kasım 15 değil. Sizin 1 kasım’da vermeniz gerekiyordu kirayı. İlk ayın kire bedeli evi tutma bedeli gibi bir şeydir. Eve ne zaman geçtiğinizin önemi yok. İsterseniz on ay oturmayın ilk aydan itibaren tüm ayların kirası verilir. Ağustosta ödediğiniz kira ağustos-eylül dönemiydi. Eylülde ödenen eylül-ekim dönemi. Bu ay ödenecek olan da ekim-kasım dönemi. Bu şekilde gider bu. Ay olarak değil de ay aralığı olarak düşünün. Ayın 1’i sizin kira gününüz olduğuna göre siz kasım 1’de kira vermeliydiniz, bundan sonra da aralık 1’de vereceksiniz. Sizin kafanız sanırım ilk ay için karıştı onu belirteyim, bu durumlarda evden çıkarken hesaplaşılır genelde. Ama sizin alacağınız yok ki burada. Eve geç yerleşmiş olmanız oturduğunuz andan itibaren ödeyeceğiniz anlamına gelmez. Sözleşmeye imza atıldığı gün kiracılık başlar.

yok o ara aylar zaten ödendi onlarda sıkıntı yok, sadece ağustosta biz 1 ay peşin ödemiş olmuyormuyuz?
Arkadaşım, girerken verdiğiniz ağustos kirasıydı. Sonra 1’inden birine eylül ekim kasım diye gidiyor işte kafanı karıştırma.. siz her ayın 1’inde kiranızı vereceksiniz kısacası. Ne zaman taşındığınızla alakalı değil bu. Basit düşün.

Ev sahibi ile anlaştınız mı peki sözleşme devam ederken çıkınca diğer ayların kirasınıda isteme hakkına sahip.

Kurtuldun mu o insanciklardan:KK5:

İlk kirayı 1 ağustosta değil 31 ağustosta vermeliydiniz. Evde bir ay oturmadan ilk günden bir aylık kirayı vermissiniz. Kira değil depozito gibi olmuş. Yanlış yapmışsınız. Bu durumda evden çıkacağımız zaman bir aylık kirayi verip cikacaksiniz ama o ayı evde oturmayacaksiniz.

İlk kirayı 1 ağustosta değil 31 ağustosta vermeliydiniz. Evde bir ay oturmadan ilk günden bir aylık kirayı vermissiniz. Kira değil depozito gibi olmuş. Yanlış yapmışsınız. Bu durumda evden çıkacağımız zaman bir aylık kirayi verip cikacaksiniz ama o ayı evde oturmayacaksiniz.
Tabii durumu ev sahibine aciklayabilirseniz ayın birinde kira verir, otuzbirinde kira vermeden cikabilirsiniz
Evde bir ay oturduktan sonra kira verilir. Örnek olur mu bilmiyorum ama memurlar dışındaki bütün calisanlar bir ay çalıştıktan sonra maas alir. Memurlar başladığı günü takip eden onbesinde maaş alır. Mesela ayın on dördünde başlasa bile onbesinde bir ay arti bir gunluk maaş alir.

Kurtuldun mu o insanciklardan:KK5:

çok şükür kurtuldum. taşındığımız gün kedim kafesteydi aşağıya indirdim, nasıl oldu anlamadım kafesin kapağı açıldı ve kedim 10. kata kadar koştu bende peşinden.. kapının önünde beni bekliyor, komşu da dönmüş beni azarlıyor al işte kedin kaçtı diye :işsiz: tamam kedim kafesten çıktı ama 10 kat boyunca koşup kendi evimizin önüne gitti başka hiç bir yere gitmeden.. insanlar sevgisiz artık diyecek bir şey bulamıyorum..

çok şükür kurtuldum. taşındığımız gün kedim kafesteydi aşağıya indirdim, nasıl oldu anlamadım kafesin kapağı açıldı ve kedim 10. kata kadar koştu bende peşinden.. kapının önünde beni bekliyor, komşu da dönmüş beni azarlıyor al işte kedin kaçtı diye :işsiz: tamam kedim kafesten çıktı ama 10 kat boyunca koşup kendi evimizin önüne gitti başka hiç bir yere gitmeden.. insanlar sevgisiz artık diyecek bir şey bulamıyorum..

Yaaaa çok fena olmuş. Iyiki baska biyere koşmamış. Kurtulduguna çok sevindim. Yeni binaya alıştırma istersen çıkmasın dışarı ne olurrr ne olmaz insanlar kötü gerçekten.

Back
X