Kına Gecesi Kınada Muhteşem Yüzyıl esintisi

ya ben geçen ay hürremin kırmızı kıyafeti var ya onun için sormuştum bir dikim evine diktirmek için fiyatına 900 demişti

dümdüz işsiz taşsız bir kıyafet için çok para istemiş. Kumaş kaliteli olacak bile olsa...Birilerinin işlemesiz olanları 300-500 arası bir fiyata satabilmesi lazım...

Şu başlıkta verilen kumaş ücretlerine bakın mesela...

Son düzenleyen: Moderatör:
dünkü bölümde hürrem'in ressama poz verirken üzerinde olan elbiseye bayıldım. elbisenin kınaya çok uygun. elbiseyi tek başına abiye gibi giyip, kına yakılırken de bindallı yerine üstündeki parça giyilebilir. elbisenin rengi, böyle tül olması, uçuş uçuş olması çok güzel. bu tarz kıyafetler satan yerler var mıdır acaba?

Aman yaaa. Yıllardır osmanlı kıyafetlerini araştırırım zaten. bilgisayarımda arşivim, kitaplığımda ansiklopedilerim var. sergilere, müzelere gittim baktım bu kıyafetlere. yaşım 23 olmasa, zamanım ve en önemlisi de bütçem olsa açacağım bir butik, seri üretim, iyi pazarlamayla uygun fiyata ben satacağım bunları yaaaaaa. ama şimdi yapamam ki...gelinlikçilerin akıllıca davranıp bu işe el atması lazım. onlarda tecrübe de var, sermaye de.

Son düzenleme:
haklısın canım bende kınamda sadece bindallı giyicem nişanlımda fes takıp yelek kusak falan giyicek ayrıca eski parcalar calıcak Allah nasip ederse

Bunları hazır bulamayacağımıza göre dikim yaptırırken dekolteleri kendimize göre ayarlarız. Zaten benim kınam kadınlara özel olacağı için şahsen böyle bir derdim de olmaz :26:

aksesuarlar çok güzel onları nerden bulabiliriz acaba?

evet ya bende bayılıyorum,çok asil görünüyor o saçlarındaki taçlar bende istiyorum kınamda,nerden bulabiliriz acaba..eminönünde varmıdırki bakmak lazım..ama bilen gören varsa söylesin makbule geçer..

Ayyy bense bu taç olayına tam anlamıyla uyuz oluyorum çünkü tamamen tasarımcının uydurması bir şey. Tarz olarak da hiç osmanlıyı yansıtmıyor. saç aksesuarlarında benim zevkime uyabilecek bir kişi var o da hatice sultan. çünkü o yine daha bilindik bir şeyler kullanıyor, tek sıra filan. o dolana dolana yuvarlak olup yandan kafayı saran taçlar tarihle hiç örtüşmüyor.

illa istiyorsanız kendiniz yapabilirsiniz gayet. ben zamanında, taa 10 yıl önceki ergen halimle çok heves edip galadrielin tacının benzerini yapmıştım.

Malzemeler, tel, boncuk, çeşitli parlak taşlar ve el işçiliği. boncuları dizip, kıvırıp benzer bir görüntü elde edilebilir.

Hiç aklıma gelmemişti kına da Muhteeşem Yüzyıl kıyafetleri giymek,çok güzel bir fikir oldu bu bana inşallah yaygınlaşmazda kınamızda güzel bir şölen sergileriz :)

bende bunu çok beğendim evlenicek olsam mutlaka böyle bişey giymek isterdim

Anam bu haticeme resmen elf tacı giydirmişler yahu

Gözlerimin şimdiye kadar gördüğü en güzel kadın...

azerbaycanda boyle kiyafet diktirdi bir tanidigim cokta hos oldu. Mutlaka turkiyedede vardir bu kadar talep var cunku ama ozel siparis seklinde calisiyor olabilirler. Ben cumartesi gunu bir gelinlikciye girdim orda sordum bindallimi kadifeden istedigmi belirttim istedigim sekilde yapabiliceklerini soylediler ve kataloglari var ordan secebiliyorsunuz tabi ozel dikim oluyor. Bayan olarak ilk once uzerimzde denemek istedigmizde tabi biraz zor oluyor. Faslilarda cok hos kiyafetler giyor buna benzer kiyafetler ve gercekten onlarda daha uygun guzel bir kiyafet 400 tl civarinda. Yurtdisinda kalan arkadaslar icin tavsiye edebilirim ve kiralamakta cok yaygin en begendigniz kiyafeti 200 tl kiraliyabiliyorsunuz.

Bayılıyorum o dizide kullanılan her aksesuara her kıyafete ve bende dayanamayıp muhteşem yüzyıl esintili hem kına tacı hemde gelin tacı tasarladım.

Paylaşım için teşekkürler..
Dizide gördüğümden beri hep aklımdaydı bu...
Harikaa... Kaydettim resimleri...
Bindallımı özel diktirebilirsem bu modeli göstericemmm...

Son düzenleme:

tek kelimeyle muhteşem ötesi sadece başındaki boncuklu şeyleri takmazdım ama gerçekten canım kaldı yaa diktiricekmisin canım kız tarafı mı erkek tarafımı karşılıo masrafı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…