Kına Gecesi Kınada Muhteşem Yüzyıl esintisi

Düşüncenize saygı duyuyorum, ancak folklor kıyafeti diye nitelendirdikleriniz, şu zamanda bile Anadolu'da giyilen kıyafetleri andırıyor. Amaç farklılıktan çok bence adet uygulamaktır...

Düşüncenize saygı duyuyorum, ancak folklor kıyafeti diye nitelendirdikleriniz, şu zamanda bile Anadolu'da giyilen kıyafetleri andırıyor. Amaç farklılıktan çok bence adet uygulamaktır...

Ben hayatımın ilk yıllarını köyde, kalanını ilçede geçirdim ve ilçemizde de kadınlar şalvar, dimi ve yemeni denen geleneksel kıyafetleri kullanıyorlar halen. Ayrıca, 6 sene halk oyunları oynadım ve bolca folklör kıyafeti giyindim aradaki farkı benim kadar bilecek azdır herhalde, birinci elden yaşadım çünkü. folklör kıyafeti dememin en büyük nedeni, kullanılan kumaşlar. köylüler bunları değil basma pamuklu kumaşları kullanıyorlar. ayrıca tarz olarak da köylülerin şalvarları bunlar gibi pantolonumsu değil. kimse artık cepken, üç etek de giyinmiyor. bayağı farklılar aslında...

çok süper fikirmiş ya.bende kınada hem abiye hem bindallı giymek istemiodum.anneme diyip duruyodum ben sadece bindallı giycem ama şöyle güzel bişey bulalım klasik model olmasın die.çünkü kınada abiye giyersem ben onu b daha giymem.herkes görmüş olacak çünkü ben çok sevdim bu fikri

Hürrem in ilk sayfadaki o kırmızı elbisesi çok uygun , bayıldım bu fikre,hint olcaz , onu olcaz bunu olcaz diyene kadar, osmanlı oluruz yahu
eğer birgün evlenirsem düşünebilirim..

ayyy süper olurdu bnce hele nebaht çehrenn kostmlernden hakm yakalı olnlardan olsa off off ama bazen hürremn göğüs dekoltesini abartyrlar ama ynede güzel gydiriyorlar hep
en güzelleri aslnda başlarda gydiği beyaz ve geçen blmde gydiği mavili kırmızı laleli kaftan :84:

Yoo benim memleketimde hala uygulanıyor, hemde çok beğeniyorum.
Neyse çok fazla takılmamak lazım, belkide yanlış anladım, çok milliyetçi olmakta böyle bişey işte

Muhteşem yüzyıl değil ama çok sevdiğim başka bir osmanlı yapımı. Harem Suare. 19 yy. sonunda geçiyor. Kıyafetler bildiğim kadarıyla gerçeğine diziden biraz daha yakın. mesela bu yapımda şalvar kullanılmıştı ki, vazgeçilmez bir osmanlı parçasıdır...İyi seyirler...

Son düzenleyen: Moderatör:
ah minenes
muhteşem yüzyıl esintisi mesintisi dedin karıştırdın ortalığı:76:
bak bugün gazetede bi gelinlikçi reklam vermiş. hemde gelinlikten başka ne koymuş bak
resimi çektikten sonra şarjım bitmişti.isteyen olursa tekrar çeker koyarım

hah ha çok komik yaaa. ama bunu şimdi yayınladığına göre çok daha önceden aklına gelmiş demek ki. Aferin adam olsunlar böyle. Aman gelinlik fiyatına satmazlar umarım, millet alamaz o durumda...

hah ha çok komik yaaa. ama bunu şimdi yayınladığına göre çok daha önceden aklına gelmiş demek ki. Aferin adam olsunlar böyle. Aman gelinlik fiyatına satmazlar umarım, millet alamaz o durumda...
hemide karşı tarafta bi gelinlikçiydi galiba zaman gazatesinde reklamını gördüm. haa direk aklıma geldin,çekiverdim resmini.
ya ben sana diyim bu yaz belki geç kaldılar ama seneye heryerde bu elbiselerden olabilir
ay bide bu çok kalın ve kat kat, içinde sıcaklarız. bi kınada rahat edicez derken :97: bindallı ve abiye yerine,tek bu kıyafeti almak mantıksız geldi

aayyy ınanmıyorum tatlım yaa ben bu kınada harem esıntısı olayını yıllar once dızıden evvel dusunmustum zaten kendı kınamın da bu sekılde olmasını ıstıyordum ... kınanın bır bolumunde ud calan kadınlar falan elımızde tefler vs olacaktı ama tabııı ben bunu dusundugumde 17 yasındaydım suan 21 yasındayım halen evlenebılmıs degılımm:84: bu dızıyle beraber kına gecelerınde bu konseptın uygulanmaya baslıcagını dusunuyordum :))) artık dusunulumus bulunmakta tuh yaa ben yapamadım

ki uzun bır muddetde evlenebılecege benzemıyorum neyse belkı ben evlenene dek dızı bıter :) yaprak dokumune benzemesınde

bu ilanda verilen kıyafet gerçekten kalın. ancak daha önceki sayfalarda paylaştığım daha hafif kumaşlardakilerin sıcaklatmayacağını düşünüyorum. özellikle hatice sultan çok ince kumaşlardan giyiniyor.

ben normal abiyeleri çok sıkıcı buluyorum artık. hiç giyinmeme rağmen vitrinlerin hepsinin aynı olması içimi daraltıyor. o yüzden şahsen normal bir abiye giyinmeyi pek düşünmüyorum...

ben şöle kabarık kırmızı bi gelinlik giymeyi düşünüyorum. tabiki gönlüme göre bulabilirsem
buarada sen buldun gül gibi terziyi hatice sultanın kıyafetini de diktirirsin tabi

cnm bence üzülme belkide sen evlenene kadar modası geçer bile

işte benım de derdım o ya modası gecsın unutulsun ben yapayım degısık gelsın zaten sımdı yapsan aa dızıden esınlenmıs dıcekler :) bızım akrabalara malzeme vermemek lazım heheheh:) gelın hamamı felan kesın dusunuyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…