Düşüncenize saygı duyuyorum, ancak folklor kıyafeti diye nitelendirdikleriniz, şu zamanda bile Anadolu'da giyilen kıyafetleri andırıyor. Amaç farklılıktan çok bence adet uygulamaktır...
Ben hayatımın ilk yıllarını köyde, kalanını ilçede geçirdim ve ilçemizde de kadınlar şalvar, dimi ve yemeni denen geleneksel kıyafetleri kullanıyorlar halen. Ayrıca, 6 sene halk oyunları oynadım ve bolca folklör kıyafeti giyindimaradaki farkı benim kadar bilecek azdır herhalde, birinci elden yaşadım çünkü. folklör kıyafeti dememin en büyük nedeni, kullanılan kumaşlar. köylüler bunları değil basma pamuklu kumaşları kullanıyorlar. ayrıca tarz olarak da köylülerin şalvarları bunlar gibi pantolonumsu değil. kimse artık cepken, üç etek de giyinmiyor. bayağı farklılar aslında...
ah minenes
muhteşem yüzyıl esintisi mesintisi dedin karıştırdın ortalığı:76:
bak bugün gazetede bi gelinlikçi reklam vermiş. hemde gelinlikten başka ne koymuş bakEki Görüntüle 187717
resimi çektikten sonra şarjım bitmişti.isteyen olursa tekrar çeker koyarım
hemide karşı tarafta bi gelinlikçiydi galiba zaman gazatesinde reklamını gördüm. haa direk aklıma geldin,çekiverdim resmini.hah ha çok komik yaaa. ama bunu şimdi yayınladığına göre çok daha önceden aklına gelmiş demek ki. Aferin adam olsunlar böyle. Aman gelinlik fiyatına satmazlar umarım, millet alamaz o durumda...
hemide karşı tarafta bi gelinlikçiydi galiba zaman gazatesinde reklamını gördüm. haa direk aklıma geldin,çekiverdim resmini.
ya ben sana diyim bu yaz belki geç kaldılar ama seneye heryerde bu elbiselerden olabilir
ay bide bu çok kalın ve kat kat, içinde sıcaklarız. bi kınada rahat edicez derken :97: bindallı ve abiye yerine,tek bu kıyafeti almak mantıksız geldi
ben şöle kabarık kırmızı bi gelinlik giymeyi düşünüyorum. tabiki gönlüme göre bulabilirsembu ilanda verilen kıyafet gerçekten kalın. ancak daha önceki sayfalarda paylaştığım daha hafif kumaşlardakilerin sıcaklatmayacağını düşünüyorum. özellikle hatice sultan çok ince kumaşlardan giyiniyor.
ben normal abiyeleri çok sıkıcı buluyorum artık. hiç giyinmeme rağmen vitrinlerin hepsinin aynı olması içimi daraltıyor. o yüzden şahsen normal bir abiye giyinmeyi pek düşünmüyorum...
cnm bence üzülme belkide sen evlenene kadar modası geçer bileki uzun bır muddetde evlenebılecege benzemıyorum neyse belkı ben evlenene dek dızı bıter :) yaprak dokumune benzemesınde
Elbiseler cok guzelde...farettinizmi bitek Hurremin gogusleri ortadaneden acaba
cnm bence üzülme belkide sen evlenene kadar modası geçer bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?