• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına ve dügünü aynı gün yapmak nasıl fikir? Masraflar ortakmı ödenmeli? Kafam çok karışık

zambaklar34

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2023
26
5
8
Merhaba.
Kina ve düğünü aynı gün yapmayı düşünüyoruz malum salonlar çok pahalı.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.

Kına yapmadım, kim neyi nasıl öder pek anlamam açıkçası ama “sen onu öde hayır sen para kaçırıyorsun onu sen öde” tarzı küçük hesaplar yapan iki kişi evlenmeli mi onu bilemedim. Ben kendime hakaret sayardım açıkçası böyle bir hesaplaşmayı, nasıl bu muhabbetlere giriyorsunuz anlayamıyorum.

Merhaba.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Benim için harcama yapmayıp küçük hesaplar peşine düşen adam artık kapının dış mandalıdır. Ay ne çirkin konuşmalar

Kına ile düğünü aynı gün aynı anda aynı salonda peşi sıra yapmak bana mantıklı geliyor. Başka bir gün kına gecesi için ayrıca mekan tutmak hem sizin için çok masraflı hem de aileniz için de çok yorucu 2-3 gününüz bağlanıyor.

Ama böyle para mevzularının açılması da can sıkıcı.

Düğün nişan dönemlerinde çok çiftin arası açılıyor bu para mevzularında. Umarım en az zararla atlatırsınız.

Hiç anlaşamazsanız eğer kendi evinizde sadece ailenizin kadınları ve yakın arkadaşlarınızla kına yapın göbek atın. Biz alt üst komşuya haber verip evde yapmıştık, çok da eğlenmiştik

Merhaba.
Daha evlenmeden para konusunda bu kadar sen ben konuşmaları geçtiyse ben bir kez daha düşünürdüm açıkçası.

Kınayı kız tarafı yapar. Belki durumu yok. O para istiyor siz veremem diyorsunuz. Son 2 senede evlenen tün arkadaşlarım sadece nikah yaptı. Hepside çok mutlu. Bu devirde gem düğün hemde kına yapmak çok gereksiz geliyor. Ona verceğiniz parayla gidip güzel bir tatil yapın.

Merhaba.
Sen 50 bin vermek istemiyorsun ,gidere ortak olmak istemiyorsun eee o zaman kına yapma.

Kınayı kız tarafı yapar. Belki durumu yok. O para istiyor siz veremem diyorsunuz. Son 2 senede evlenen tün arkadaşlarım sadece nikah yaptı. Hepside çok mutlu. Bu devirde gem düğün hemde kına yapmak çok gereksiz geliyor. Ona verceğiniz parayla gidip güzel bir tatil yapın.
Durumu olmadığını bilsem veririm ki kendisi benim durumum olmadığını gayet iyi biliyor yeni işsiz kaldım is arayışı içerisindeyim. Durumu çok şükür yerinde. Benim kızdığım nokta Durumu fırsata çevirmeye çalışması

Yani şu lafları duyacağıma evde 15-20 kişiyle ya da ufak bir yerde az kişiyle kendim yaparım kınamı.
Siz daha çok gelirsiniz yeni konularla buraya
Hiç valla kaftanı sen alacaksın eee mekanı zaten tutacaktin vs vs diye kendimi yirtacagima evde annemle kardeşimle kına yakar geçerim.

Bence koşarak uzaklaşın. Bu para muhabbetleri çok çirkin. Siz ikiniz aile olmaya çalışırken nasıl bu kadar sen öde ben ödeyim şeklinde konuşuyorsunuz. Düğünden sonra da altın kavgası çıkacak. Çıkmazsa gelin söyleyin adımı değiştircem 😅 bu kadar hesapçı biriyle evlenmezdim yerinizde olsam.

Back