lafmacundan* .!.:eskiden hatta halen yapilmakta olan gelenek. amac gelin olacak hanim kizimizin dogal guzelliginin taraflara gosterilmesi gibi gorunse de derinlerde yatan amac cok farklidir. soyle ki bir hamamin gobek tasina oturan her insan evladi kicinin nasil yandigini bilir. iste o sicaklik gelinin bekaretinin anlasilmasi icin uygun sicakliktir zira eskiden bekareti giden akilli gelinler rahim icine katran calmak vasitasi ile yapay bir kizlik zari yaratarak gerdek esnasinda kanamayi saglamaktadirlar. ancak gelin gorun ki akilli kaynanalar gelini gobek tasina oturtup o katrani tekrar eriterek foyayi ortaya cikarmak icin boyle bir adet atmislardir ortaya.
hmm sevgili dimples'in mesajından yola çıkarak ufak bi araştırma yaptım gelin hamamıyla ilgili olarak ve dediği asıl amacı buldum sanırım :1rolleyes:
bu da böyle bir bilgi olarak bulunsun başlığın altında dimi :1rolleyes:
canım geleneklere göre aslında kına gecesinin ertesi günü gelin hamamı yapılırmış ama şimdi isteyen istediği gün yapıyor.gelini yıkarlar şarkılı türkülü yemekli oluyor genelde. aslında gelin hamamının amacı çok farklıymış kıslar.:))
canım öncelikle hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin..
Ben bütün gelenekleri gerçekleştirmeyi isteyen bi gelin adayı olarak kına gecesi yapıcam fakat hiç aklıma gelmemişti gelin hamamı CADIARZU
o nasıl oluyo, ritüeli nedir acaba bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen, belki onu da plana dahil ederim :1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?