Kına Gecesi Kına mı yoksa gelin hamamı mı?

Aydii

26.05.2017/ ADA
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
598
571
323
40
Merhaba güzel bayanlar
Haziran ayında düğünüm var,düğün ile ilgili herşeyi tüm detaylarıyla planlamaya çalışıyorum...Şimdilik tek bir sorunum kaldı;
Kına mı yapmalı yoksa gelin hamamı mı?
Aslında bana kalsa hiçbirini yapmayacağım,ama annem ve kayınvalidem ikisinden birinin olması konusunda ısrar ediyorlar...Onları kırmamak için birini yapacağım.
Ama hangisini? Önerilerinizi bekliyorummmm....kafamçokkarıştı

Ben ikisini de yaptım.
Kına gecesinin ertesi günü gelin hamamı yaptık.
Hem yorgunluk atmış olduk hem de inanılmaz eğlendik.hihoyyyt
Herkesin tercihi tabiki ama bence çok eğlenceli.
Hatta Bursa'da halvet hamamı var orda yapmıştık.Yabancı kimse yoktu bizbizeydik.
Fırsatın varken ikisini de yap derim.a.s.

Son düzenleme:
valla eğlenceli olabilir... ben şahsen ikisinide yapmak istiyoorum:)

canım öncelikle hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin..

Ben bütün gelenekleri gerçekleştirmeyi isteyen bi gelin adayı olarak kına gecesi yapıcam fakat hiç aklıma gelmemişti gelin hamamı CADIARZU

o nasıl oluyo, ritüeli nedir acaba bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşsın lütfen, belki onu da plana dahil ederim :1rolleyes:

hmm sevgili dimples'in mesajından yola çıkarak ufak bi araştırma yaptım gelin hamamıyla ilgili olarak ve dediği asıl amacı buldum sanırım :1rolleyes:

bu da böyle bir bilgi olarak bulunsun başlığın altında dimi :1rolleyes:

Bende bekar kız arkadaşlarımla gelin hamamı yapmayı planlıyorum ama benim kına gecem ve düğünüm arka arkaya olacağı için ben 2 gün önce falan yapacam burda bi otelle anlaşma yapmayı düşünüyorum 1 kişi 20 TL die biliyorum ama biz 10 kişi falan gidersek 10 TL ye ayarlarlar belki değilse benim gelin hamamı hayallerim suya düşer evin banyosunda yaparız artıkk sırnaşık şey:roflol::roflol::roflol:

aaa soka girdiiimmmmmm:1shok: yaparlar yaparlar inanırım kaynana deilmiii uydurmuş kılıfaaa aboo:roflol::roflol:

valla kaynanamla değil özel aile banyosuna eşimle gider yıkarım yıkanırım::)

bizim gelin banyomuzda budur derim:)

bana kalsa hiçbiri:)düğüm nişan kına gecelerini hiç sevmem..en iyisi nikahtan gitmek:)tabi böyle bi zamandaa gelini dinleyen olmadıgı içinn nereye çekerlerse oraya giderim kesin:)

ya canım benim öyle kına gecesi yapıp ertesi gün de gelin hamamı yapma gibi bi ihtimalim zaman olarak mümkün değil..
düğün cuma gecesi olacağı için,yapılacak organizasyon herne ise çarşamba gecesi yapıp bitirmeyi düşünüyorummm...
aslında bana kalsa hiçbirini yapmayacağım amaa....Amaaaaa....

teşekkürler tatlımm
şimdi bu gelin hamamı olayı için ben dün birkaç yerle görüştüm hatta dün gece kayınvalidemle bir tanesine katıldık...şans bu ya,yazlık komşularından birinin kızının gelin hamamı varmış biz de gidip görme fırsatı bulduk...
gelecek misafir sayısına göre uygun büyüklükte herhangi bir hamamla anlaşılıp,hamam tamamen kapatılıyo...bizim akşam gittiğimizde geniş bi giriş var...işte orda eşyaların koyulabilmesi için dolaplar ve sıra sıra oturma yerleri,orta kısımda da daha yüksek pist gibi bi bölüm var..
giyinip-soyunma için ayrı bi yer yok ve benm sinirimi bozan kısım o...görüntü kirliliği olabilir...2 tane roman çalgıcı vardı ve 1 tane de dansöz...çal çal oynaaaakaydirigubbakcemile2
kız tarafı ikramlar hazırlayıp,masalara açık büfe şeklinde koymuş...bu arada isteyenler banyo kısmına geçip yıkanabiliyo,dilayenler de sadece oturup seyrediyo...
olay bundan ibarettt...:lepi:

ben kına hiç düşünmüyorum ama hamam eğlenceli olabilir gerçekten yaa

fikirleriniz için teşekkürler kızlaarrrr...
ben sonunda karar verip kına için salon tuttumm..
kayınvalidemle beraber gittiğimiz gelin hamamı fiyasko olunca ben de en iyisi bi salon tutalım da adam gibi kına yapalım dedim ve dün hallettimm...
kına için ilginç önerileriniz varsa değerlendirmeye alabilirimmm...
herkese kolay gelsinnn

ben kına yaparım :))))
gelin hamamı kalktı buralarda yok öylee

çok güzel bi karar vermişsin canım, kına bence daha güzel, çünkü o gece önce bi gece elbisesi giyilir, sonra kına yakılırken bindallı giyilir, bambaşka bi edan olur bi anda, nişanlın gelir seni kucağına alır beraber gider camide ellerinizi yıkarsınız............. İnşaAllah çok güzel olur herşey senin içinde tüm herkes içinde mutluluklar şimdiden

ablama yapmmıstık gelın hamamı çok guzel ve eglenceli gecmıstı...
bende yapıcam... :jeyyar: :roflol:

bizdekı gelın hahamı adeti :

kaynana gelıne gecelık tarzında iç çamasırı alır,gelın hamama basında ,kınada ortulen al yazmayla girer.. terlıklerı bile iç çamasırına uygun olandır..topuklu tuylu felan :)))
genelde darbuka yada tef calınır.. karsılıklı turkuler sarkılar soylenerek ,gelın kızla oyanır..
gelının annesi ve kaynanası gelın kıza yanında getırdıklerı meyvalardan yedırırler..
gelın kız sonra oynama faslından sonra .. önce kaynanayı sonra ailei buyuklerını yıkamaa baslar ( burası hem komık hemde yorucu bolum)

kına gecsınden daha eglenceli gelın hamamı acıkcası.. :)) ama hem kına hem gelın hamamı olceek :))

bizim kınamız çok sorunluydu zamanımız dardı ama yaptık genede bursada ..

bir ara düşündüm hamamda kına yapmayı delikafadulden

neyse sonra en yakın ark. la hamama gittik gelin hamamı niyetine

aaaa benmi cahilim hiiç duymadım bizde hamam filan yok kına ile düğün arasında bir gün geçiyor dinlenmek için. o bahaneyle arkadaşlarla toplaşıp bende mi yapsam ? hem düğünden önce bir kese stresi atar :jeyyar:hihoyyyt

ben kına gecesi ve hamamı ayrı ayrı yapmayı planlıyordum ama sanırım birleştireceğim:)

bende hamamda kına yapacağım hem gelin hamamı olacak hem kına
ama hamam fiyatlarını bilmiyorum yaklaşık 40 kişilik bir organizasyon düşünüyorum
peştemal hamam tası kese sabun dağıtacağım

tabi ayrıca cevizli lokum ve çerezde dağıtacağım
önce bindallımı giyip kına yakmayı sonrada hamam girmeyi planlıyorum.
ama bir darbukatör bulmam lazım kızlar yardım edermisiniz?
ayrıca yorumlarınızı bekliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…