Kına Kıyafetlerimizi de Görelim

niltol

...İŞTE BEN...
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
2.049
1
116
39
Kızlar, daha önce gelinliklerinizi ve nişanlıklarınızı görelim diye bir topic açılmıştı ve hepimiz oraya resimlerimizi koyduk, birde kına kıyafetlerimizi koyalım ne dersiniz a.s.

Önce ben başlayayım ben 3 kıyafet değiştirdim. Hepsini ekliyorum Umarım beğenirsiniz...a.s.

1.Kıyafetimi Halam hediye etti oyüzden 1 saat siyah elbiseyi giydim...
35842899jy8.jpg
63639107wz4.jpg

2.Kıyafetimi Kayınvalidem hediye etti 1 saat de mavi elbiseyi giydim...
32820522xc6.jpg

42266145bc4.jpg
36320138to1.jpg

3.Kıyafetim de kına yakılırken giydiğim kırmızı atlas, bizim köyümüzde bu kıyafet giyilir. nekadar İstanbul'da yaşasamda köyümüzün adetlerini devam ettirmek istedim
95059159lc4.jpg

Kına yakılacağı vakit, kız tarafında tüm bekarlar da gelinle aynı giyer ve gelini onlardan ayıran tek fark beyaz yeleği ve beyaz kuşağı olur.
52539845ku2.jpg

çok güzel olmuş değişik değişik arnavutmusunuz arnavutlar böyle kına da 4-5 kıyafet değişittiriyolar..

çok güzel olmuş değişik değişik arnavutmusunuz arnavutlar böyle kına da 4-5 kıyafet değişittiriyolar..

yok canım arnavut değiliz tekirdağlıyım, o akşam giymem için hem halam hemde kayınvalidem almış tesadüf bende ikisinide kırmamak için giydim ama kınada herkes çok ilginç buldu...a.s.

yok canım arnavut değiliz tekirdağlıyım, o akşam giymem için hem halam hemde kayınvalidem almış tesadüf bende ikisinide kırmamak için giydim ama kınada herkes çok ilginç buldu...a.s.

çok güzel duruyoo gerçekten bende kına mı çok güzel yapıcam

nısan elbısem kabarık oldugun ıcın kına elbısemı kabarık ıstemedım :ecrin_bebek:

qaswenn4.jpg

w887.png

ayy ne kadar hoş olmuş cnm ya bende adetlerımıze cok bağlıyımdr severım yanı cok cokcok harıka olmuşssun hele o kırmızı gıyıp kızlarla bır olan foto bayıldım pekı o elbıselerı kızlara kım alıyo yada onlara kım verıyo

nıltol cnm bıde baştakı bayanda neden tulbent var kolunda(erkeklerde sadıc denılırde bayanlarda unuttum ondan mı)

ayy ne kadar hoş olmuş cnm ya bende adetlerımıze cok bağlıyımdr severım yanı cok cokcok harıka olmuşssun hele o kırmızı gıyıp kızlarla bır olan foto bayıldım pekı o elbıselerı kızlara kım alıyo yada onlara kım verıyo

nıltol cnm bıde baştakı bayanda neden tulbent var kolunda(erkeklerde sadıc denılırde bayanlarda unuttum ondan mı)

Canım köyde herkes giydiği için bizim büyüklerimiz zamanında kendilerine yaptırmış herkes annesinde, teyzesinden, ablasından bulup giyiyor artık o kumaşı bulmak zor olduğundan dikim olmuyor oyüzden var olanlardan rica edilip giyiliyor zaten kıyafetler hep standart altı şalvar üstü bluz belinin lastiğini sıkınca oluyor.

tulbent de tüm kızların kolunda var ama gözükmemiş hepsinin aynı renk model tülbent oda bizde adettendir. Köyde erkek tarafı ve kız tarafı kınaya davet ettikleri herkese aynı model aldığı tülbenti dağıtır bazıları kafasına, bazısı omuzlarına, görevleri olanlarda koluna takıyor. orada kimin kız tarafı kimin erkek tarafı olduğu anlaşılır ve kimin tarafı daha çok gelmiş diye gösteriş olur, birde 1 derece yakınlara aynı renk şalvarlık kumaş dağıtılıyor isteyende giyer ama artık olmuyor bu tür adetler. kızlarda o akşam hepsinin görevi olduğundan kollarına takdılar.

beğendiğine de çok sevinidima.s.

anam okadr kişiye aynı dsen aynı oyalanmış tulbent ne zor iş bu masallah bu arada nerelısın cok merak ettım
bıde herseyın super senın ya evn kavanozların herseyın:roflol:

ha bıde bohcaların

anam okadr kişiye aynı dsen aynı oyalanmış tulbent ne zor iş bu masallah bu arada nerelısın cok merak ettım
bıde herseyın super senın ya evn kavanozların herseyın:roflol:

ha bıde bohcaların

canım tülbentleri biz oyalamıyoruz düğün sahibi belirlediği oyayı gösteriyor herkes aynısı yapmaya çalışıyor. ben tekirdağlıyım ama büyüklerimiz ATATÜRK zamanında Bulgaristan ve Yunanistan'dan göç etmişler... herşeyi beğendiğine çok sevindim teşekkürlera.s.

nitlol ve izmirhayal kıyafetleriniz çok güzel bayıldım.

bende kınmda kırmızı kıyafet giyicem inşallah. o güne çok yakışıyor bence:))

_Eda_ , kına elbisen muhteşem. Bende öyle sade bir şey istiyorum. Tıpkı hayal ettiğim gibi. :) Nerden aldın acaba?

Back