Kına Gecesi ve Erkek Tarafı

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.116
1.066
36
Yine bir sorunumla geldim. Bu süreçte çok sorun yaşadım bu da yeni sorunum.

ben pek eğlenceli bir insan değilim. Düğün, nişan, kına gibi ortamlarda hiç eğlenemeyen, kenarda oturup bitmesini bekleyen bir tipim. Nişanı evde aileler arasında yapmak istedim biraz fazla kalabalık olmasına rağmen yine de evde yaptım. Ama organizasyonla anlaşmıştım. Masa süsleme, pasta, hediyelik vs olmuştu.

Düğün istemediğimi de söylemiştim ama nişanlım ilk erkek çocuğum düğün beklerler demişti ben de o zaman salon güzel olsun bari demiştim ve ortalamanın bi tık üzeri bi yer seçtik.

Kına gecesi için de yine güzel bir yer tuttu ailem. Nişanlımla birlikte gidip beğenmiştik orayı da. 25 temmuzda olacaktı.

Biz de kına geceleri kadınlar arasında değil karışık oluyor. Kemençe getiriyoruz ve ben sadece onun için istiyordum kına gecesini. Onun da akrabalarım gelirse bir anlamı var yoksa zaten boş boş kemençe bi işe yaramayacak. Bu virüs döneminde Kiminle konuşsam düğüne gelmek istiyorlar. Hem kınaya hem düğüne gelmek istemeyiz diyorlar haklı olarak. Ben de kınayı iptal etmeye karar verdim. çünkü benim için kına zaten pek bir şey ifade etmiyordu. Bunu nişanlıma söylediğimde biraz tuhaf tepki verdi. Açık açık bir şey söylemedi ama sanki iptal etmemi istemiyor gibiydi.

ilk bu konuyu konuştuğumuzda, düğüne gelemeyecek olanları kınaya çağırsan daha mantıklı olur falan demişti. Çünkü düğün salonlarında kişi sınırlaması olacak az kişi gelecek. Ben de demiştim ki zaten kınayı kemençe ve yakın akrabalarım için istiyordum. Ama yakın akrabalarım da her türlü düğüne gelmek isteyecekler. Konu komşu İçin kına yapma gibi bi düşüncem yoktu sonuçta. Konu öyle kapanmıştı. Geçen gün yine konusu oldu nişanlım sanki daha önce hiç bunu konuşmamışız gibi yine iptal etme ya eğlendirdik falan dedi. Ben de dedim ki ben istemiyorum çünkü yakınlarım gelmeyecek. Herkes düğüne gelmek isteyecek. Kınanın bi anlamı kalmadı dedim. Kız kıza arkadaşlarınla bir şeyler yapacaktın orda yaparsınız diyor. İyi de bunun için fazla büyük bir yer değil mi dedim. Düğün salonu sonuçta. Arkadaşlarımla bi cafede falan bir şeyler yaparız diyorduk ama şimdi bu virüs döneminde o bile olmaz muhtemelen.

nişanlımın düşüncesini anlayamadım. Açıkça söyler misin ailen Kına yapmazsam tuhaf mı karşılar dedim. Ben aileme bundan hiç bahsetmedim bile onlar ne diyecek falan dedi. Ama şimdi düşünüyorum da onların komşu gelinleri falan hep şatafatlı şeyler yapmışlar. Nişanı bile salonda yapmışlar mesela. Her şeyi abartılı eğlenceli falan yapmışlar. Acaba ben yapmıyorum diye hakkımda bir şey mi konuşuldu diye kafama takıldı. Çünkü ben bohça da istemiyorum siz de yapmayın ben de yapmayayım demiştim. Nişan alışverişine falan da gitmedim. Kayınvalidem de ben heves edim bir şeyler yapmıştım onları getirmek istiyorum demişti. kendi evinde olan başörtü patik havlu gibi şeylerden bohça yapıp getirmişti. Senin getirmene gerek yok demişti. Zaten o da bohça sayılmaz çünkü bohçaya nişan alışverişinde alınan şeyler koyulur ama ben istemedim hiçbirini. O yüzden de götürmedim. Arada kayınvalideme eşarp, kıyafet vs hediye alırım, kayınpederime de gömlek vs. Babalar günü geliyor mesela. İllaki bohçaya gerek yok diye düşünmüştüm. Sizce ne düşünmüş olabilirler? Bohça hiç düşünmedim aslında ama yapmalı mıydım? Kına gecesi için fikriniz nedir?

Çok alakasız bi kıyas seçmişsiniz bence. Komşu gelinleriyle de kıyaslanacaksak artık diyecek hiçbi şeyim yok. Siz kendi istediğiniz şekilde yapın sonuçta düğün sizin nişan sizin. Düğününüz 25 Temmuz'da olacaksa nişanlınız çıldırdı herhalde hala eğlence peşinde. Maske ve sosyal mesafe var artık hayatımızda. Öyle eskisi gibi partiler veya eğlenceler olabileceğini sanmıyorum. Sevdiklerinizin gelemeyeceği bir kınaya da başkası ne der diye hiç para vermeyin boşuna. Siz ödeyeceksiniz sonuçta.

Ben elalem için değil kendim için yaparim ne yaparsam.
O yüzden çok da umrumda olmazdı, iptal ederdim.
Elalem neden kötü düşünsün ki bohça istemedin, kına yapmadın diye? Kusurlu mal olduğunu, kendini onlara yamamak için hiç bir şey istemediğini mi dusunecekler??? Eğer böyle bir endişen varsa merak etme. Senin hakkında kötü düşünmek isteyen zaten kötü düşünür. Nedeni yoksa da neden bulur.
O yüzden paşa gönlünü dinle.
Ayrıca tabii ki kimse gelmez kinaya. Akil var mantık var, ben kimsenin düğününe bile gitmeyeceğim tüm yaz. Siz gider misiniz hem kinaya hem düğüne? İptal edin gitsin.
Sevdiğiniz arkadaşlarla bir yerde/duruma göre terasta evde falan toplanir kendi aranizda eğlenir, yalandan yakarsınız kına.

sehir disina gelin oldugum icin once gelin damat girisi sonra kina gjrisi yapmistim dugununden yarim saat kina icin ayirip hem kina hem dugin yapabilirsin mesela

Pardon da bu kadar isteksiz olmanızı anlayamadım ya .
o gereksiz bu gereksiz onu istemiyorum bunu istemiyorum . Siz istemeyebilirsiniz ama sonuçta iki taraf içinde ilk ve tek oluyor böyle şeyler . Siz istemeseniz de eşiniz olacak kişi ve ailesi ister tabi ki . Bu duyguları yaşamak cok güzel neden istemediğinize anlam veremedim açıkçası . Sizin aileniz ne düşünüyor bu kadar isteksizliğinize ?

Aman ne derlerse desinler çok mu önemli yani. Benim için de epey konuşulmuş zamanında. Vız gelip tırıs gitti diyemiycem çünkü vızzz diye gelmedi bile hatta hiçbi şey istemedim diye bari çeyiz serer gibi ev yerleştirelim dediler, her şeye karşı çıktığımdan buna hatrı olan bi teyzem için peki dedim. Demez olaydım. Eşimin komşularından dangalaklardan bir dangalak demesin mi oğlanın çeyizi kızınkinden daha güzelmiş diye Allah Allah neyi varmış çeyizimin, dengesiz tavırların ve patavatsız konuşmaların yeri burası değil dedim. Görümcem de aman ablam boşver böyle zamanlarda boş boğazlı çok olur aldırma dedi. Bende nolllduu yaranamadın oğlan tarafına dedim kadın kaçarak gitti tabi şimdi olsa bu kadar üstüne gitmezdim direkt ben atardım dışarı

İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın.

Herkes heveslisi gibi beklemiyor işte. Bana da bohça o bu şu çok gereksiz gelmişti, hiçbi şey istemedim. Takı bile istemedim. Eşim zaten düğün günü mehirimi taktı, evlendikten sonra da ne yapsa ne kazansa elime verdi. Bu yüzden de iyi ki tok gözlü bi insanmışım çok şükür diyorum.

Herkes bir değil, kimi heves eder, kimi de başka maneviyatların heveslisidir..

Nesine anlam veremediniz? Bende istemiyordum ve yapmadım. Millet iki halay çeksin diye yıllarca borç ödeyemem. Her kadın bindalllı, kına, ağır saç ve makyaj sevmek zorunda değil. Düğün konusunda tabi damadın fikri alınmalı. Onunda düğünü. Ama kına gecesinde ne oluyor ona?

Birileri bir şey mi dedi acaba diye kına düğün yapılmaz.
Bu organizasyonların hiçbirini ben de yapmak istemiyordum. Kınayı annemin ciddi zorlamasıyla yaptım. Açıkçası iyi ki yapmışım. Mutluydum kınamda, organizasyon da salon da çok güzeldi. İçime sinmiş ve eğlenmiştim.
Ama şu korona döneminde nasıl olur, tam anlamıyla eğlenebilir misiniz, bilemiyorum. O yüzden bir şey diyemiyorum.

Herkes istemek zorunda değil ki. Ben de mesela gereksiz buluyorum bohça, büyük nişan kutlamasını vs. Hatta bence düğüne de gerek yok gelinliğe de gerek yok. -abartı gelebilir belki kulağa ama herkesin isteği farklıdır sonuçta- Nikah ve sonrasında yakınlarla kutlama benim için daha güzel geliyor. Tabii bunu karşı tarafında kabul etmesi gerekir öyle bir durumda. Sonuçta sadece bir kişinin değil iki tarafında ortak kararı olmalı.. Yani dediğiniz gibi karşı taraf açısından düşününce evet aileler de kendilerince istemekte haklı. Ama gerekli bulmak kadar bu tarz şeyleri gerekli bulmamakta normal. Kına zaten şu durumda virüs varken çok da mantıklı değil.

Kına gecesinden erkek tarafına ne?Adı üstünde kına gecesi o gece kimin gecesi belli...Aaah keşke insanlar sadece onları düşüni yapıp kenara çıksalar ama olmuyor işte...Benim kaynanamda nişanımda akrabalarımın neredeyse hepsi geldiği için çoluk çocuk düğünde kimseyi çağırmayın demişti...

Bohça yapmadım, nişan alışverişi yapmadım,kına yapmadım. Hepsinde ısrar etti kv umursamadım. Düğün yerine ,nikah +yakınlarla yemek planladım. Darbe oldu nikah yapıldı,yemek iptal oldu. Ben de hiç sevmem ,çokta güzel oldu ,hiç içimde de kalmadı. 4 yıl oldu ,geçmişe dönsem yine aynısını yaparım. İçinizde yoksa tüm bu adetler çok saçma sapan geliyor insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…