konuyu sadece okuyup geçecektim ki arnavut sözünü okudum dedim arkadaşıma birkaç bilgicik vereyim bir arnavut torunu olarak.
mekan, çerez, müzik ve mendil, yazma gibi hediyeler sana ait oluyor. kınası çerezleri erkek tarafına ait oluyor. tepsi konusunda çok bilgim yok . kuaför ise anlaşmalı yani istersen kendin gider yaptırır saçını ödersin. istersen de kayinvaliden görümcenle kuaföre gidersiniz ödemeyi onlar yapar. benim kuzenlerim kendileri ödemişlerdi. geçen gelin aldığımızda da halam gelini kuaföre götürmüştü size bağlı bişey.
abiye bindallı kısmına gelince. arnavutlar nişanlılık sürecince geline bir kaç tane kumaş hediye gönderirler, bayramlarda özel günlerde vs. vs. ana hatlarıyla bu kumaşlar fransız danteli, tül (şifon diyende var ), kadife ve çintan larının dikileceği ipektir ( cintani sonra açıklayacağım ) ipek geleneklere bağlı olan arnavutlarda hıdrellezde hed,ye edilir geline. kına gecesine kadar bu kumaşlardan elbise diktirilir ( masraflar damat tarafına aitttir dikimde) kız bunları kınasında giyer. kınada gelin önce nişanlığını giyerek misafirleri kapıda karşılar. daha sonra dikilen elbiseleri sırayla giyer en sonda da cintan ya da çintiyan dediğimiz, geleneksel olanı beyaz ipek şalvar, sırma cepkenden oluşan şalvar takımını giyer ve bu takımla kınası yakılır. arnavutlar bindalli giymezler. kısacası abiye kısmıda damat tarafına ait oluyor kınada arnavutlarda
mutluluklar canım herşey gönlünce olsun