Bildiklerin doğru. Mendilleri kız tarafı ayarlıyor diye biliyorum.
Peki ya kıyafet? :26:
Bindallı ve abiye giymeyi düşünüyorum.. Bu kıyafetleri de erkek tarafı mı alacak?
Yoksa bindallıyı ben mi almalıyım? Abiyeyi ben mi almalıyım?
Bindallı ve abiye giymeyi düşünüyorum.. Bu kıyafetleri de erkek tarafı mı alacak?
İkisini de erkek tarafı alcak canım. Seni anlıyorum, erkek tarafı sessiz kalınca insan ne yapacağını şaşırıyor, halbuki herşeyi onların söylemesi lazım. Valla eskiden kız evi hiç ağzını açmazdı, erkek tarafı söylerdi herşeyi, yapacaklarını edeceklerini.
Yeni nesil erkek tarafı hiç suya sabuna dokunayım demiyor pek rahatlar.
aslında bunlar ne kadar gereksiz konular evlat evlattır ,kızı erkeği olmamalı,sen şunu al ben bunu alayımda olmamalı.2 ailede elinden gelen her şeyi evlatları için yapsa gücü yettiğinde hiç böyle problemler çıkıp,mutluluğa adım atacak gençlerin hayallerini yıkıp ,huzursuzda etmicek.neyse konuya gelince tatlım bence yöreye görede değişir.mesela bizde oğlan tarafı çerez,kına,kına için gerekli süsleri alır,bindallı artık alır mı kiralarmı bilemicem.kızda yeri tutar,saç makyaj kıza ait olur.şimdilerde abiye cıktı abiyede eskiye nazaran ekstra bir durum olduğundan kız tarafının alması gerekir bence ama biz abimnkinde saçıda makyajıda abiyeyide kısacası salon hariç hepsini aldık.huzursuzlk çıkmaması için her şeye tamam denmesi yani...
canım biz kız tarafı olarak sadece mekanı ayarlıyoz ve orkestrayı. abiyeni,bindallını,çeyizleri, mendilleri,tulbentleri ( ki ben tulbent meselesini unutmuştum) çerezleri herşeyi erkek tarafı ayarlıyormuş. hiçte ben almam yani gerçi bizimkiler sağolsun ustleirne düşeni yapıyorlar ama yapmasalarda ben soylerim bunlar sizin almanız gerekenler diye
birşey almazalrsa yapmazlrsa tenezzül bile etme benim kaynanam sanki kız evi gibi
ağladı zırladı s..... kadın. gıcık oluyorum şimdide öyle müdahile görüyor
kına gecesinde kılık kıyafet ayakkabı saç baş makyaj kınalar çerezler sepet tepsi erkek tarafına aittir
fakat bu mendilleri biz kız tarafı olarak biz almıştık kendi kınamda
ama geçen kaynımın kınası oldu kız tarafı bize aldırttı
yani iş o noktaya gelince aslında bu 5 10 liralık mendili kimin alması gerektiğide önemli değil
aslında bunun çin konu açmanında gereksiz geldi bana
aminn canım inşallah.bu alışveriş işşinde tüm mesele ailelerde bitiyor maalesef,kayınvalide kızına alır gibi düşünücek ,kız anneside oğluna alır gibi.eğer nişanlın seni anlıyor destek çıkıyorsa bence bütün alışverişii ikiniz byüklerin gönlünü kırmadan kendiniz yapın.ne huzursuzluk çıkar ne bir şeyBir konuda haklisin, malesef ki bu konular konusma safhasina gelince dedigin gibi, huzursuzluk yaratiyor ve can sIKICI noktalara sebebiyet veriyor.
Bence de iki taraf elinden geleni yapmali, bunlar bu kadar konu edilmeden kim ne yapabiliyorsa yapabilmeli.
ama ben sana su kadar bir kissa vereyim, nisan kiyafet masraflarim benim 500 tl iken nisanlimin 1100 tl idi
var sen hesap et karsi tarafin ne kadar dusunceli oldugunu...
dipnot olarak gecmem gerekirse, istemeden evvel biz nisanlimla `keselerimize gore` davranacagimiza karar vermistik.
ben kendi adima bu sozumu tuttum, once benim alisverisim yapilmisti ama onun alisverisi yapilirken ayni sey olmadi malesef...
Ben nisanlim tarafindan sansliyim.. Beni benden cok dusunen bir esim olacak Allah izin verirse.
Bu olanlardan o cok rahatsiz oldu ve yeri geldi istedigim birseyi alabilmek icin maddi durumunu zorladi, kaldi ki ben kendisinden birsey istemiyorum veya herhangi bir maddi SIKINTI altina girmesinden yana degilim... O sadece daha once yasananlardan olan uzuntusu nedeniyle elinden gelenin fazlasini yapabilmek icin cabaliyor...
Sac makyaj kismini bilmiyordum. Bunu ogrendigim iyi oldu en azindan istedigim yere kendi butceme gore bir yer ayarlarim. Bindalliyi kiralama taraftariyim ama guzel bir abiye alinmasini isterim. Ilerde de kullanabilecegim bir sey olur en azindan, bir de nisan zamani `salak` yerine konulmak beni cok rahatsiz etmisti.. Insallah ayni seylerin tekrari olmaz... Dugun tarafini da onlar halledecektir zaten. Yorumlarin icin tesekkur ederim. Insallah bizde huzursuzluk cikmadan herseyi hallederiz.
aminn canım inşallah.bu alışveriş işşinde tüm mesele ailelerde bitiyor maalesef,kayınvalide kızına alır gibi düşünücek ,kız anneside oğluna alır gibi.eğer nişanlın seni anlıyor destek çıkıyorsa bence bütün alışverişii ikiniz byüklerin gönlünü kırmadan kendiniz yapın.ne huzursuzluk çıkar ne bir şey
ne demek rica ederim.her şeyin herkes için hayırlısı ,bu işin sonu güzel olsun inşallahKesinlikle bende ayni gorusteyim...
Fakat nisanlim benimle ayni goruste degil malesef...
Aslinda onunda dusuncesi yanlis degil, aile terbiyesi iyi masallah...
O da diyor ki aileler herseyimizde bulunsunlar ki konu disi kalmis gibi olmasinlar, gonulleri olsun... Bende evin bir kiziyim, baska kardesimde yok tek evladim...
O yuzden bir noktada hakli kendince... Bende elimden geldigince soguk kanlilikla halletmeye calisiyorum...
Ama surec nasilsa, bu da gececek elbet... Yorumlar icin tekrardan cok tesekkurler...
Hem fikir almis oluyorum, hem de stresim azalmis oluyor... Allah`in izniyle bu gunleri de atlatacagiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?