Kına düğün bir arada olur mu?

Yapmadım ama gördüm.
Düğünü uzakta olan kınada gelinlik giymişti, damatla dans ettiler.
Eltim ikisini aynı anda yapmak istedi mesafe yokken, yaptırmadılar.

Ben şahit olmuştum kına düğün aynı mekan önce kına organizasyonu peşinden düğün yorucu oluyor ama ya

İki ayrı memlekette düğün olduğunda bu yapılıyor, çok rastladım.
Kadının memleketinde düğün gibi giriş yapılıp, ardına after parti modunda kına kıyafetine geçiliyor, kına prosedürü ve kapanış, olay bu.
Çok alengirli bir şey değil yani, başta gelinlik ve dans (tercihe göre pasta kesimi ya da ikramlar, ardına yine tercihe göre takı takma vs., bunlar toplam 1-1.5 sa sürebiliyor) geri kalan 2 saat de kına ritüllerleri müzik dans renk

Olur niye olmasın aman. Arkadaşım da böyle yaptı. Düğünü yaptık çıkışı dansı takısı oynadık derken Gecenin sonunda kına elbısesini giydi, çıkış yaptı baya kızlarla. Sonra gitti kaftan giydi kınası yakıldı. En son bi turda öyle oynadık. Kapanış

bana mantıklı gelmiyor. bir kere gördüm sacma buldum.
zaten sekizde basladigi soylenen düğünde gelin damat konuklarin gelmesini bekliyor dokuza dogru cikiyor. sonra da nikahti ilk dans, pasta, taki toreni zaten bir bucuk saat sürüyor. sonra oyundur her yoreden 3 sarki calsa - gelin bekar kızlara cicek atsa iki de pirlantami kendim aldim bilmemne falan calsa zaten bir bucuk saat de böyle geçti
millet 12ye kadar düğünü mü bekleyecek sabah ise gideni var, cocugu uyuyacak olani var, arabasiz olani var... neyden kisabilirsin ki? en sıradan düğün zaten 2,5 -3 saat sürüyor. ortalamasi bu yani
bos salonda kina gecesi yaparsiniz benim gittigim dugundeki gibi.
bir de dugunden gobek atip mutlu ayrilmak var, "kinayi getir aney" seansiyla duygusala baglayip hungur hungur aglamak var.
ben tavsiye etmiyorum. gerekirse kinayi bir hafta onceki haftasonu yapın evde ya da kafede, yakin cevrenizle eglenin annenizle sarilin keyifle gecirin. ama düğüne tikistirmayin.

Bizde ayni şehirdeyiz ama bende arka arkaya kina dugun yorucu olur 1 günde çıksın aradan diye düşünüyorum
Aynı şehirdeyken biraz abes ama siz isterseniz neden olmasın? Benim de böyle oldu. Düğün 1200 km uzakta olacağı için böyle bir şey düşündük. Kır düğünü mekanı tuttuk. Gelinlikle çıktım, pasta kestik, ikramlar, takı töreni, tebrikler vs. En son partileme modunda kızlarla hazırlandık. Bindallı giydim, kınalar yakıldı, ağlaşıldı. Sonra herkes evine dağıldı.

Kina dugun bir arada yapan var mı varsa nasıl yaptınız önerilerinizi almak isterim
Tam cevap yazıyordum ki aradığım cevabı buldum,
Benim düğünüm ve kınam tam da bu şekilde oldu, accayip eğlendik tüm misafirler her anı dolu dolu geçirdi tuttuğumuz otel ve organizasyoncular bile o kadar eğlendi ki 1 saat daha fazla opsiyon tanıdılar gece sonunda komple kudurduk. bi de salonda davulcu yerine evden çıkışa gelen bando ekibiyle de anlaşmıştık. Salonda bizi daha da eğlendirdiler
Valla extra salon parası vereceğime Yemeğiydi dansçılarıydı bandocularıydı organizasyonuna harcadım daha uyguna bile geldi ayrıca uzaktan gelen misafirlerim de çoktu onlar da daha çok yorulup +1 gün daha perişan olacağına hatta belki de katılamayacaklarına düğünümün sonunda yaptım. 1,5 sene geçti ama hala düğünüm konuşulur ne düğün yaptınız diye

Size tavsiyem önce siz eğlenin, siz eğlenince tüm misafirler eğleniyor zaten çok yorulduk tempodan ama değmişti. çok mutluluklar

Kina dugun bir arada yapan var mı varsa nasıl yaptınız önerilerinizi almak isterim
Var, oluyor. Abimlerin öyle oldu. Evden gelinlikle çıktı (fotoğraf çekimini ayrı bir gün yaptilar) mekana kına elbisesiyle girdi (türbanı sabitti üstüne taç taktı sadece) 1 saat o kına elbisesiyle kaldı sonra gelinligini giydi mekandan da gelinlikle çıktı. Ablaları falan olduğu için giyip çıkartmak zor olmadı. Çok da eğlendi.

Son düzenleme:
Benim de uzak misafirlerim hepsi uzakta teşekkür ederim umarım bende çok eğlenirim mutluluklar dilerim size

Bana göre oluru sadece nikah
Ama çok yapmak istiyorsanız kına düğünü bir arada yapın ben zaten herşeyin ayrı ayrı yapılmasına karşıyım fuzuli masraf.
Mesela nişan dediğin evde aile arasında olur ama hem nişana hem kınaya hem düğüne ayrı yerler tutmak anlamsız,zaten hepsine aynı kişiler geliyor.Aynı kişiler evlendiğinizi görecek diye üç tane organizasyona gerek var mı ? Bu düğün ve nişana yapılan harcamalar yerine ev alınır yahu.Sade bir nikah töreni neden yetersiz anlamış değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…