Kimyasal gebelikle ilgili yardıma ihtiyacım var

pisijik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2018
34
15
Herkese merhaba. Pozitif idrar testinin ardından gectigimiz cuma 4 haftalık gebeyken kanda bhcg 27 çıktı. Dün gece evde son kalan idrar testiyle koyulaşmaya bakmak istedim ve maalesef ikinci çizginin cuma günkünden çok daha silik olduğunu gördüm. Hatta neredeyse göremedim. Hemen nöbetçi eczane bulup farklı bir markadan iki test aldım. Birini dün gece diğerini de bu sabah ilk idrarla yaptığımda sonucun aynı olduğunu gördüm. Sizlere sorum şu: Doktor tedbir amaçlı progestan vermişti kanamam olmamasına rağmen. Dün gece her ihtimale karşı yine de progestan kullandım. Ama kanamam olacaksa da bir an önce başlasın istiyorum. Progestan mevcut düşükte kanamayı baskılar mı? Ve tecrübelerinize göre ben ne zaman adet olurum? Teşekkür ederim okudugunuz için. Herkese mutlu bayramlar.

Tekrar kan testi yaptırmalısınız idrar testiyle hcg düşüyor mu anlayamazsınız. Testlerin duyarlılıkları farklı olarak buna göre karar veremezsiniz. Ayrıca kalp atışı alana kadar progestan verilmez. Neye dayanarak verdi acaba?

Dun gece ilk yaptigim test daha once yükselmeyi izledigim testti. Hepsi ayni markaydi yani. Uc gunun ardindan düşüşü görünce farkli bir marka alarak tekrar denedim ve o da ayni sonucu verdi maalesef. Şu son bir ayda muayene, ovulasyon testi, gebelik testi, kan testi ve hatta gebeyim diye yaptigim gida alisverisinin uzerine bu sonuclari gormus olmak bana kendimi aptal gibi hissettirdi. Butcemi de aştım maalesef, kendimi kotuye hazirladim Doktorum sizin söylediğinizin tam aksine kalp atisini duyana kadar tedbiren progestan kullanmamiz gerektigini soyledi. O kadar cok yeni gebe arkadas var ki kendilerine progestan verilen. Bonibon gibi kullaniyoruz. Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Gebelik sonlandiysa eger ne zaman baslar kanamam bi fikriniz var mi bu olasilik icin?

3 defa düşük yaptım. Progestan sağlıklı gebeliğin düşmesini engellemek için verilir. Ve ciddi söylüyorum zaten 27 olan hcg düşüyor olsa o idrar testlerinde hiç çizgi göremezsiniz. Progestan kullanırken kanama başlamaz. Kalp atışı alana kadar progestan kullanılmaz. Anında bütün umutlarınızı yitirmişsiniz ama imkanınız varsa kan testi yaptırın. Maalesef bu zamanda evlat sahibi olmak kolay değil keşke olsa. Hepimiz uğraşıyoruz ciddi masraflar giriyoruz. Eğer bir ayda bu sonuca ulaştıysanız yine de çok şanslısınız diyebilirim. Lütfen umutsuzluğa kapılmayın ve gerçek sonucu alana kadar bekleyin

Bir de tekrar üstüne basa basa yazmak istedim. Progestan sadece gebeliğin rahme daha net adapte olmasını sağlar. Ama bebek adapte olamıyorsa sağlıklı olma ihtimali düşüktür. Bu nedenle kalp atışı alınıp gebeliğin sağlıklı olma ihtimali düşünülmeden bilinçsizce progestan yazılmamalı ve kullanılmamalı. İkinci düşüğümde kalp atışı alamamıştım. 6 haftalık gebelikte kanama olunca acil servise gittim. Kalp atışı Yok hiçbirşey yapamayız bekleyeceksin dediler. Progestan dedim. Gebelik sağlıklı değilse engellemiş oluruz yazamayız dediler.

İşin tuhafı ne kanamam var ne lekelenmem. Çok hafif kasık ağrım var ama o da hiçbir işimi engellemiyor. Bana göre daha tecrübeli olduğunuz belli. Izninizle bir sey daha sormak isterim: Doktor kan testinden önce beni ultrasona soktu ve rahmimde yuvarlak bir karartı gözüktü. Keseye benzer. Kese olamaz tabii ama ne oldugunu söylesin diye : "Kese mi o?" dedim, "Hayır diil," dedi. Başka açıklama yapmadı. Kese oluşmadan rahimde kanama alanı oluşur mu? Ve ben bu gece risk alıp progestanı bırakmalıyım belki de.

Kist olabilir miyom olabilir. Bunlar gebeliği etkilemez çoğu zaman. Sadece daha kanamalı geçmesine sebep olabilir. Bu sebeple progestan vermiş olabilir ama bu ciddi bir hata olur. Yine de işin bu kısmı hakkında ciddi bir bilgim Yok. Sağlıklı gebeliğimi şiddetli bel ağrısı ve 67 hcg ile öğrendim. 27 hcg normalde idrar testinde sonuç vermeyebilir bile normalde. gecikmeniz iki hafta olana yada tekrar kan testi yapılana kadar birşey söylemek imkansız. En temizi şöyle birşey yapabilirsiniz. Bir devlet hastanesinde acile başvurun. 5 haftalık hamileyim çok sancım var deyin. Hem ultrason çekerler hem kan testi yaparlar. Hem de progestana devam etmenize gerek var mı onu söylerler. Aklınıza soru takılmamış ve bütçe konusunda da sıkıntı yaşamamış olursunuz

Çok teşekkür ederim. Yarın deneyeyim bunu.

Hcg 27 çıkmadan 8 saat önce yaptığım idrar testi bu. Cuma sabahı saat 06:30'da.

Eklentiler

• 20180821_230831.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 103
Bu da aradan 4 gün geçtikten sonra bu sabah yaptığım testlerden biri. Aynı marka ve dört gün sonra olmasına rağmen maalesef açılmış

Eklentiler

• 20180821_231332.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 114
Hcg 27 çıkmadan 8 saat önce yaptığım idrar testi bu. Cuma sabahı saat 06:30'da.
Bana iki testte aynı siliklikte gibi geldi ama bu hiçbirşeyi kanıtlamaz. Bakın kesin devam ediyor gebelikte diyemem maalesef ama sadece idrar testi hiçbirşeyi kanıtlamaz. Marka aynı olsa bile yükselmeyi böyle takip edemezsiniz. Arkadaşım 3 aylık falan hamileydi. Elinde gebelik testi varmış merak etmiş yapmış testi. Hiç çizgi çıkmamış. Soluğu doktorda almıştı. İdrar testi sağolsun pozitifi gösterir ama 100 de 100 güvenilir diyemiyoruz

Bir test daha yaptım ve maalesef artık ikinci çizgi yok. İlaçları bıraktım artık. Adet olmazsam bayram tatili bitince baktırırım ama beş gün içinde kanamam başlar di mi? Hamile kalma çalışmalarını da bırakacağım. Olmuyor demek ki. Sekiz aydır tek dünyam bebek oldu. 4 ay öncesinde 4 aylık da bir kaybım var. Belki de zorlamamak lazim.

Çok çabuk pes etmişsiniz. 3 sene uğraştım defalarca operasyon geçirdim. Daha yolun çok başındasınız. Bu kadar çabuk pes ettiğinize göre belki de henüz hazır değilsiniz. Kendinize biraz zaman tanıyın. Progestan bırakılınca gebelik yoksa 3 gün içinde kanama başlar. Bu durumda gerçekten hcg düştüyse şiddetli sancı ve pıhtılı bir kanama olur. Bu da kimyasal gebelik geçirdiğiniz anlamına gelir. Şu an hiçbirşey kesin değil. Ama herşeyde bir hayır vardır. Olmadıysa biraz akışına bırakın sizi doğru zamana götürecektir.

Ayrıca 4 aylık kaybın üstüne rahminize hiç zaman tanımamışsınız. Eğer olmadıysa en azından 6 ay fırsat tanıyın kendinize. Geçmiş olsun

Ayrıca 4 aylık kaybın üstüne rahminize hiç zaman tanımamışsınız. Eğer olmadıysa en azından 6 ay fırsat tanıyın kendinize. Geçmiş olsun
Doktorum 2 ay zamanın yeterli olduğunh söyledi. Ben 35 yaşındayım. Henüz hazır değilsem zaten bundan sonra da işim biraz zor :) Testte olumsuz sonucu görünce eşim bile : "Bu işler için yaşın pek müsait değil," dedi. 4 yıllık evliliğimiz süresince eşim 2 yıl bana elini bile sürmedi. Iktıdarsızlık icin ilaç kullanıyor, alkol almadan bana yaklaşmiyor ki daha gecen sene sırf cocuk istedigi icin yaklasti yoksa birbirimize elimizi bile sürmüyoruz. Hamile kaldım 6 ay yine dokunmadı. Yani işler maalesef bazen bizim disaridan tahmin ettigimizden cok farkli oluyor. Biraktim artik. Benim hicbir işim rast gitmez. Bayram günü vile durumum bu. Teşekkür ederim tek ilgilenen de siz oldunuz.

40 yaşında kuzenim hala tüp bebek ile uğraşıyor. Kaldı ki öncesinde senelerce uğraştı. Sıkıntı yaşınızda değil. Gitmeyen bir evliliği sürdürmekte. Cinsellik herşey demiyorum. Gebe kaldığım andan itibaren hiç ilişkiye girmedik ve oğlum 1 yaşına gelene kadar sadede 2 defa birlikte olduk. Bence herşeyi bir kenara bırakıp evlilik terapisine gitmelisiniz. Sırf çocuk için ilişkiye girilmesi sağlıklı değil. Sorun yaşınızda yada sizde değil bence eşinizde. 2 ay yeterli olabilir belki ama insanın hem ruhen hem bedenen hazır olması için gerçek anlamda yetmiyor. Hatta eşinizi ikna edemezseniz bile siz gidin. Psikolojik destek her zaman iyidir. Gördüğü tedavide işe yarıyor gibi gelmiyor. Psikolojik destek almıyorsa almalı. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Kendinizi yıpratmayın. Ama bir evlilik bebekle kurtulmuyor. Eşinizle diğer konularda anlaşıyorsanız bişey diyemem ama şapkanızı önünüze alıp düşünün

Kalp atımı olmadan, hatta bebek olmadan bile progestan verilir. Adet olacaksanız progestan kullanırken de olursunuz. Progestan adeti engellemez. Bebek varsa tutunmasını kolaylaştırır, yoksa adet görmeye yardımcı olur yani. Adet söktürücülerde de progestan vardır mesela. O yüzden siz doktor bırak diyene kadar kullanmaya devam edin ve mutlaka kan testini tekrarlayın. Normalde iki günde bir test tekrarlanmalı ve artış sağlıklı mı diye takip edilmeli...

Ben 2yıl tedavi gördüm bebek için her ay çatlatma iğnesi olduğum gün veya yumurtlama günü başlangıcında progestan başladık. Elhamdulillah 2yıl sonunda oldu ama hep riskli devam etti gebeliğim, halen daha progestan kullanıyorum. İyi ki doktorumuz erkenden başlatmış progestana. O kadar kanamalı oldu ki, belki kuzum progestan desteğiyle tutunabildi...

Eşimle çok yakın iki arkadaştık biz. Birçok konuda iyi anlaşıŕız ama daha cok arkadaş ve hatta kardeş gibiyiz. Ortak yönlerimiz ve ortak bir geçmişimiz var. On yıldır tanışıyoruz. Ikimiz de geçimsiz ve yalnız insanlarız. Ben cinsel olarak çok istekliyim ama zatem bir şey yapmamakla birlikte çocuk için bir şey yapacağında da maalesef beni düşünmüyor ve çok özür dilerim beni kupkuru olmakla suçluyor. Oysaki ben kendi başıma gayet de istekliyim. Kendimi eve kapattım. Görüştüğüm tek bir insan yok. Aile terapisti filan pahalı şeyler bunlar. Kaldı ki eşim nutukçudur, eleştri almayı hiç sevmez, ikna edemem. Bir çocuğum olsa tedavim de terapim de o olacaktı ama olmuyor maalesef. Babam ya da kardeşim yok. Annem alzheimer hastası ve boşanırsam beni kabul edemeyecegini söyledi. Yeşilçam gibiyim anlicanız.

Çatlatma tedavisi ve tüp bebek tedavisinde durum farklı. Ama doğal yollardan gebe kaldıysanız kalp atımı alana kadar progestan kullanılmamalı. Eğer önceki gebelik sağlıklı olduğu halde kanam ile kaybedildiyse o zaman progestan en baştan başlanır. Bunlar doktorların hastalarıyla birlikte verdiği kararlar. Ayrıca progestan adet söktürücü olarak değil adeti engellemek için kullanılır. Rahmi kalınlaştırır. Bu sebeple progestana bıraktıktan sonra adet olunur. Kullanırken kanama söz konusu olması fizyolojik özelliktendir ilaçtan değil.

Bu arada gebeliğimde Doğumdan bir ay öncesine kadar progestan kullandım. Ciddi kanamalarla hastanede yattım. İlaca aşinayım. Sadece kendi tecrübelerimizle konuşuyoruz bunun da farkındayım. Ama doğal yolla gebelikte bu ilacın kullanımı farklı bunu anlatmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…