Kimyasal gebelikle ilgili yardıma ihtiyacım var

Gerçekten de birçok doktor riskli gördüğü gebelik için progestan yazıyor hemen. Ben hayatımda ilk kez geçtiğimiz cuma kullanmaya başladım. Kafayı da rahatlatıyor bence. Ki gebeliğin başı zaten kafanın en rahat olması gereken zaman. Birçok idrar testi yaptım artık tamamen negatif veriyorlar. Hayal kurup kendimi aptal gibi hissetmekten çok yoruldum. Dün gece progestan almadım. Bu gebeliğimin mutluluğu da gölgeli, bulutlu ancak beş gün sürdü. Dün gece progestanı almadım. Hiç ağrım yok şuan. Kanama ya da lekelenme hiç olmadı zaten. Karnımdaysa eğer, tam beş haftalık bugün. Ilaç kullanmam, kendimi hirpalamam ama regl olmayı bekliyorum maalesef. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bebeği baya büyütmüşsünüz. 1 kilo olmuştur di mi? İnşallah sağlıkla kucaklarsınız.

Üniversite hastanelerinde terapi desteği alabiliyorsunuz illaki özele gitmenize gerek Yok. Tabi birazda yaşadığınız yer ile alakalı. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim

Üniversite hastanelerinde terapi desteği alabiliyorsunuz illaki özele gitmenize gerek Yok. Tabi birazda yaşadığınız yer ile alakalı. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim
Allah belasını versin üniversite hastanesinin. Orada randevu almak için bé buçuk saat sıra beklediğim gün bebeğim karnımda öldü. Çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ama o benimle dalga geçmeyi daha çok seviyor.

Evet Allah düşürmesin ama işte onla da olmuyor onsuz da.

Doktorum öyle demedi ama. Çatlatma iğnesi olmadığımda da aynısını yapıyorduk. Çok iyi bir hastanede, iyi bir doktorda oldum tedavimi. Progestanı bırakmazsam nasıl adet olacağım diye sorduğumda bu açıklamayı yapmıştı bana ve kullanırken de gebelik olmadığı için adet gördüğüm kaç ay oldu...

Her doktorun her tedaviye veya düşük engellemeye yaklaşımı aynı değil, asla olmaz demeyin ki benim doktorum da verdiğine göre bunu uygulayan doktorlar var. Riskli görmüş ki progestan vermiş en başından...

Kanamam var diye gittiğim bir doktor da bana (4aylık hamileydim o sıra) "ne demeye ilaç içip duruyorsun, düşecekse düşer. Şimdiden şımartmışsın çocuğunu, hopla zıpla düşecekse düşsün" dedi. Sanki can değil karnımdaki... Başından beri riski, kanaması olan ki bir de iki yıl maddi manevi neler çekip gebelik elde etmiş bir hastaya bunu söyleyebiliyor... Her doktor da yaklaşımları da aynı değil.

Tabi anlıyorum. Fakat demek istediğm ekstra bir çatlatma iğnesi vs kullanmadığımda da yumurta günümde başlayıp adetim başlayana kadar bırakmıyordum ve adet görüyordum. Yani ekstra bir tedavi uygulamıyorken, doğal yolla deniyorken de. (pkolu olduğum için doğal yolla denerken bile doktor takibi yaptırıyordum, sadece yumurta gelişimi var mı vs diye ultrasonda takip ediyordu doktor. Bir de progestan kullanıyordum) Doktor da zaten böyle olur, bebek yoksa progestan adeti tutamaz yine de gelir diyordu.

Demeye çalıştığım şey doktor verdiyse kullanmak lazım. Doktordan doktora çok değişiyor çünkü yöntemleri. Kendi hastalarında bir başarı elde ettiyse bu şekilde devam ediyorlar vs.

Çok teşekkür ederim, evin içinde bile hareketlerim kısıtlı. Biraz hareket etsem hemen kanamam oluyor hala ama çok şükür bu günleri de gördük, Allah isteyen herkese nasip etsin...

Evliliğinizle de ilgili sıkıntılarınız varmış, Allah yardımcınız olsun. Sonradan okudum ve çok üzüldüm... Anne yanına dönme gibi de bir şansım yok demişsiniz... Allah eşinle aranızdaki sevgi bağını kuvvetlendirsin inşallah... Yaşınız öyle bu işler için geçti denecek bir yaş değil. Hiç duymayın o sözleri. Bir kere kimyasal yaşamışsanız zaten umudunuz vardır... Günümüzde de evlilik yaşı artık böyle zaten. Moralinizi asla bozmayın ve lütfen bir imkan oluşturup psikolojik destek almaya çalışın... İnternette araştırın mesela, illa ki yaşadığınız bölgede devlette beğenilen bir doktor vardır...

Muhakkak her doktor her tecrübe farklı. Bazı doktorların davranışları yanlış ötesi. Çok doktora gittim. 2 defa bebeğim düşmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Ve evet progestan kullanırken adette oldum ama arkadaşım kist tedavisi görürken adet olmamak için kullanıyordu mesela. Yani bu ilaç kesin bebeği tutar yada tutmaz adet görürsün yada görmezsin biraz kişinin fizyolojisi ile alakalı. Kuzenim kocaman hastanelerin profesörlerinde tüp bebek tedavisi gördü onların bile hatalı yaptığı şeyler oldu. Doktoruna güvenmek çok önemli birşey. Ama kadındoğum doktorum ve oğlum doğduğunda çocuk doktoruyla öyle şeyler yaşadım ki (çocuk doktoru tesadüfen çok ünlü bir doktordu 20 yaşında hastaları hala ziyarete geliyordu. Yurtdışından hastalara teşhis koyuyordu siz anlayın) hiçbir doktorun söylediği 100 de 100 doğrudur diyemiyorum artık. Sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza.

Aynı kanaatteyim. Ben de tecrübemi paylaşmak istedim sadece.

Size de çok geçmiş olsun, kayıplarınız için baş sağlığı dilerim. Allah oğlunuzu, yavrunuzu size bağışlasın. İnşallah hep güzel günleriniz olsun.

İlginiz için teşekkür ederim. Eşim iyi bir insan olmasa bir yolunu bulup boşanırdım gözümü karartıp. Ama evlilik diil bu. Çok yakın bir arkadaşla kocayı ayıran şey bedensel temas değil mi... Bir de ilaç aradım cinsel isteğimi baskılasın diye bulamadim.Burada mutlu cinsel yaşamları oldugundan bahseden insanların yazdıklarını gözlerim dolarak okuyorum. Devlette psikolojik destekten ziyade psikiyatrik destek veriyorlar sanırım. Yani beni 30 sn dinleyip kendi sistemine uygun bir ilaç yazacak. O ilaçlara alışmak da istemiyorum. Tıkandım artık.

Çalışmıyor musunuz acaba? Kendi akıl ver dolaylı olarak beden sağlığınız için bütçenizde bir değişiklik yapamaz mısınız? Ayda bir, bir seans çok masraflı olmaz ama sizi çok rahatlatır eminim. Veya eşinizle içten, sakin bir konuşma yapsanız (iyi bir insan, arkadaş gibiyiz diyorsunuz) belki anlayışla karşılar. Ya da mektup yazmayı deneyebilirsiniz. Hislerinizi, çözüm arayıp kendi başınıza bulamadığınızı ve psikologla görüşmek istediğinizi vs anlatsanız?

Ben de evliliğin temeli demeyeceğim ama olmazsa olmazı mutlaka. Yoksa ev arkadaşından ne farkı kalır ki? Kendinizi bastırmaya çalışmanız da evliliğinizi iyice uçuruma sürükler.

Kamuda parça başı yani dışarıdan çalıştım bu yılın ilk dönemi. Ses ve görüntümle para kazanıyorum ama ikinci dönem iş kaldırıldı maalesef. Bir süredir evdeyim. Hatta öyle bir evdeyim ki haftada en fazla 2-3 saatliğine dışarı çıkıyorum. Belki de biraz kafamı dinlendirip konuşmam gerekecek onunla. Rahat konuşabiliyoruz aslında, sadece eleştiriye çok açık değil.

Bak ne güzel çözmüşsün de eşini, madem eleştiriye açık değil, sen de eleştirmeden konuşmaya çalış. Ben dili kullan. Böyle hissediyorum, böyle düşünüyorum. Sana da yansıtmak istemiyorum ama kırılıyorum, kadın olduğumu hissetmiyorum vs gibi. Alttan ve yumuşak bir dil kullanmaya çalışabilirsin.

Tekrar bir işe girebilsen belki o da kafanı dağıtmana yardımcı olur...

Yarım kalmış tezim var. 2017'de kongre, çalıştay gezip duruyordum kafam dağılıyordu. Ne zaman ki eşim:" Ben tedavi görmeye başladım, çocuk istiyorum," dedi tam bir yıl önce o zamandan beri bebek ve evlilik temalı yaşamaya başladım. Evden de çalışmam mümkün. Seslendirmenlik yapıyorum. Sunuculuk da yaptım ama hamile kalınca görüntüm bozulacağı için bırakmak zorunda kalacağımdan işin patlamasını çok umursamamıştım. Galiba önce teze yoğunlaşıp sonra evden işe başlayarak kendime yeni bir yol çizmem gerekecek. Bebek fikrini de bi 6 aylığına rafa kaldıracağım. Tek çocuk olduğum içjn iki çocuk doğurmak istemiştim ama işler giderek sarpasarıyor. Hakkımda hayırlısı artık yoruldum.

Allah hakkınızda hayırlısını versin... Umarım işler dilediğiniz şekilde ilerler...

Allah hakkınızda hayırlısını versin... Umarım işler dilediğiniz şekilde ilerler...
Çok teşekkür ederim. İsyankar oldum valla. Aramız O'nunla da bozuk bence. Ama yapacak bi şey yok. Ben istedikçe olmuyor. Ama daha ölmedik bir yandan da. Umarım ileriki haftaları biraz daha rahat geçireceğiniz, bebeginizi sağlikla en az e7. haftaya kadar karnınızda tutabileceğiniz riski az bir dönem sizi bekliyordur. Bir şey soracagım: ben dört aylik bir gebelik gecirdim ve bebeği kaybettikten sonra 20 gün kanamalı yarı lohusa bir dönem yaşadım. Gece terlemem de oldu, mememden süt de geldi. Hatta geceliklerim iki hafta süt koktu. Hâlâ sağ mememin ucu açık ve ara sıra beyaz bir kalıntı temizlemek zorunda kalıyorum. Prolaktine bakmadı doktorum. Süt korur derler ya, prolaktinim yüksekse gebe kalmış ama kimyasal geçirmiş olabilir miyim? Hiç hamile kalınmaz diye biliyorum ama böyle olmuş da olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…