Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım günaydın ama daha çok erken azcık sabret inşallah pozitifi görelim bu ay için ben de çok heyecanlıyımGünaydın kızlarrr adetime 5 gün var test yaptım negatif çıktı
Ankara çok berbat dışarı uzatamıyoruz başımızı rabbim herkesi korusun Allahtan firmam 15 gün çalışmama kararı aldı umarım hızlıca sizede karar alırlar canımGünaydın kızlar Şehirlerinizde durumlar nasıl? Korona kabusu büyüyor hepiniz çok dikkat edin Ben ve benim gibi çalışmak zorunda olanlar ekstra dikkat etmeli çok hızlı yayılıyor bu virüs
Ya diğer hamileliklerimde hep erkenden öğrendim o yüzden yaptım aslında birde şu virüs daha çok yayılmadan önlem alayım istedim ama bilemedim umarım sende pozitifi görürüzCanım günaydın ama daha çok erken azcık sabret inşallah pozitifi görelim bu ay için ben de çok heyecanlıyım
Bizimkilerin hiç öyle bi niyeti yok kuzum şuan tek tesellim odamın ayrı olması, üretimde bir arada çalışanların çok riskli kolonya ve dezenfektandan ellerim kurudu valla Büyükşehirlerde vaka çokmuş İzmirde de var diyorlar çok sayıda. Allah korusun hepimiziAnkara çok berbat dışarı uzatamıyoruz başımızı rabbim herkesi korusun Allahtan firmam 15 gün çalışmama kararı aldı umarım hızlıca sizede karar alırlar canım
Geç döllenme olabilir canım benim arkadaşım regl gecikmesinden 15 gün sonra öğrenmişti hamile olduğunu idrarda hep negatif çıkıyordu meğerse hamileymiş. Virüse karşı sen önlemini her halükarda al inşallah çift çizgiler görünsün ama ben bir daha idrar testi yapmamaya yemin ettim direk gidip kan vericem gecikme yaşadıktan 7 gün sonraYa diğer hamileliklerimde hep erkenden öğrendim o yüzden yaptım aslında birde şu virüs daha çok yayılmadan önlem alayım istedim ama bilemedim umarım sende pozitifi görürüz
Kuzum günaydın Allah hepimizi bu virüsten korusun cuma günü mübarek. Bisey sorucaktim yumurtlama gününüzde nelere dikkat ediyosunuz ağır kaldırmamak ilişkiden sonra hemen kalkmamak gibi gibi örnek verirmisin :)Geç döllenme olabilir canım benim arkadaşım regl gecikmesinden 15 gün sonra öğrenmişti hamile olduğunu idrarda hep negatif çıkıyordu meğerse hamileymiş. Virüse karşı sen önlemini her halükarda al inşallah çift çizgiler görünsün ama ben bir daha idrar testi yapmamaya yemin ettim direk gidip kan vericem gecikme yaşadıktan 7 gün sonra
İlişkiden sonra 1 saat ayaklarımı dikip yatıyorum duşuda ertrsi gün alıyorum olan spermde ölmesin diye hava ile teması öldürüyor malum. İnstagram kullanıyorsan bir gebenin günlüğü diye bir sayfa var ben ordan ovülasyon testi getirtiyorum daha önce o testlerle yumurtlama netleşti ve hamile kaldım. Ordaki bayan baya yardım ediyor.Kuzum günaydın Allah hepimizi bu virüsten korusun cuma günü mübarek. Bisey sorucaktim yumurtlama gününüzde nelere dikkat ediyosunuz ağır kaldırmamak ilişkiden sonra hemen kalkmamak gibi gibi örnek verirmisin :)
Canım ben geçen ay ilk kez gebelik denemiştim açıkcası hiç dikkat etmedim desem yeridir sadece çok ayakta kalmamaya yorulmamaya çalıştım onun dışında ayaklarımı dikme vs yapmadım. Spermler öyle hızlı ve çok ki zaten biz ayağa kalksakta kalkmasakta gideceği yere gidiyor fazlalığını da geri atıyor ama tabi yine de ayak dikme vs. Yapılabilir kişinin tercihine kalmış. Hemen idrara çıkmamaya çalış bir de şeker karbonhidrat tüketme ne kadar sağlıklı beslenirsen o kadar faydası olur. Yapabiliyorsan mutlaka yürüyüş yap, nefes egzersizi yap. Ben en çok beslenmeye önem veriyorum. Evlendiğimden beri ekmek toplasan 3 kere yemişimdir. Makarna pilav bizim evde pişmez. Bunların hamile kalabilmede çok etkisi olduğunu düşünüyorum ben. Folik asiti ihmal etme kırmızı et süt ürünleri kuruyemiş tüket bunlar çok faydalı ve etkili Şunu da ekliyim uyku düzeni çok önemli, vücudun dinlenmiş olması gerekiyor ne kadar uykusuz kalırsan vücut o kadar strese girer bu da organlarını olumsuz etkiler. Kendini bir çiçek gibi düşün ne kadar düzenli sularsan o kadar verimli gelişirsin o yüzden öncelikle kendimize bebek gibi bakmamız gerekiyorKuzum günaydın Allah hepimizi bu virüsten korusun cuma günü mübarek. Bisey sorucaktim yumurtlama gününüzde nelere dikkat ediyosunuz ağır kaldırmamak ilişkiden sonra hemen kalkmamak gibi gibi örnek verirmisin :)
Herkese selamlar....Evet arkadaşlar, hepimizin hikayesi farklı... Kimimiz defalarca kimyasal gebelik yaşadı, kimimiz hem kimyasal hem dış gebelik yaşadı, kimimiz sadece dış gebelik yaşadı... Burada umutlarımızı birleştirip birbirimize güç olalım. Böyle dönemlerde en önemli şey sizi anlayan insanları desteği. Güzel haberler alacağımız bir topic olsun diyerek ben başlatıyorum.
Yaşım 26 Şubat ayında ilk bebek denememizde regliden 1 gün önce hamile olduğumu öğrendim 1 hafta sonra da kanamam başladı ve bunun aslında kimyasal bir gebelik olduğunu anladık. Tekrar bebek sahibi olmak için dua ve umutla devam etmeye karar verdim. İnşallah önümüzdeki zamanlarda güzel haberlerle dolar burası. Hikayelerimizi paylaşalım
ÜYE ADI VAKA BAT SONUÇminseo 1 KİMYASAL 10.04.2020 @Fatossenturk 2 DIŞ GEBELİK 1 DÜŞÜK @Ucanbilge 1 KİMYASAL tugcekb 1 KİMYASAL 24.03.2020 @Turkuazkizz 1 KİMYASAL @Meryemcez 1 DÜŞÜK 2 KİMYASAL Deryakckn 4 KİMYASAL @Mechulzaman 1 DIŞ GEBELİK Manukabal 2 DIŞ GEBELİK 1 KİMYASAL 24.03.2020 @Sur-es 2 DIŞ GEBELİK,1 KİMYASAL,2 KAYIP pembeportakalizmir 1 KİMYASAL GEBELİK
Hoşgeldin yaşadığın gebeliklerin bu şekilde sonlanmasına sebep olan etken tespit edilebildi mi? Umarım en kısa sürede güzel haberlerini alırızHerkese selamlar....
3.5 sene önce ilk kimyasal gebeliğimin ardından 1 kimyasal daha yaşadım.
Kürtaj gerektiren 2 boş gebelik,
sol tüpümü kaybetmeme neden olan 1 dış gebelik geçirdim.
Başarısızlıkla sonuçlanan 1 aşılama ve 2 tüp bebek denemem oldu.
Transeri bekleyen 1 dondurulmuş embriyom bulunuyor.
Aşılama tedavisi için gün sayarken virüs nedeni ile askıya alındı.
Eşim bütün bunlardan çok yoruldu.
Bense umut umutsuzluk arası ne yapacağımı bilmez bir durumdayım.
Rabbim hepimize kolaylık versin.
yaa evet konya cok kotu durumda olenlerden biri konyadaymis korkuyoruz esim ise gidip geliyor halaGünaydın kızlar Şehirlerinizde durumlar nasıl? Korona kabusu büyüyor hepiniz çok dikkat edin Ben ve benim gibi çalışmak zorunda olanlar ekstra dikkat etmeli çok hızlı yayılıyor bu virüs
Benim eşim de sağlıkçı hastanede çalışıyor onun için ayrı endişeleniyorum ben de her gün işe geliyorumyaa evet konya cok kotu durumda olenlerden biri konyadaymis korkuyoruz esim ise gidip geliyor hala
ulkece mahvoldukBenim eşim de sağlıkçı hastanede çalışıyor onun için ayrı endişeleniyorum ben de her gün işe geliyorum
Evet canım vakalar her gün katlanarak artıyor umarım bize ve yakınlarımıza bulaşmazulkece mahvolduk
Hoşbuldumİyi niyetin için çok saol canım.Hoşgeldin yaşadığın gebeliklerin bu şekilde sonlanmasına sebep olan etken tespit edilebildi mi? Umarım en kısa sürede güzel haberlerini alırız
Geçmiş olsun Rabbim kolaylık versin inşallahHerkese selamlar....
3.5 sene önce ilk kimyasal gebeliğimin ardından 1 kimyasal daha yaşadım.
Kürtaj gerektiren 2 boş gebelik,
sol tüpümü kaybetmeme neden olan 1 dış gebelik geçirdim.
Başarısızlıkla sonuçlanan 1 aşılama ve 2 tüp bebek denemem oldu.
Transeri bekleyen 1 dondurulmuş embriyom bulunuyor.
Aşılama tedavisi için gün sayarken virüs nedeni ile askıya alındı.
Eşim bütün bunlardan çok yoruldu.
Bense umut umutsuzluk arası ne yapacağımı bilmez bir durumdayım.
Rabbim hepimize kolaylık versin.
Bende diyetisyene uymaya çalışıyorum homosistein yüksekliği ne et süt ürünleri bulgur çikolata kuruyemiş yasak et süt ürünü az miktarda yiyebiyorum yapması çok zor daha nekadar uyarım bilemiyorum birçok besinde metionin varARKADAŞLAR BU BESİNLERİ SOFRAMIZDAN EKSİK ETMEYELİM, BESLENME ÇOK ÖNEMLİ ÖZELLİKLE KETEN TOHUMUNA BUGÜN BAŞLIYORUM.
Harvard üniversitesinde yapılan araştırmalara göre doğru beslenme hamile kalma şansını yüzde 70 artırıyor. İnfertilite (kısırlık) sebepleri arasında sayılan yaş ve genetik faktörleri değiştirmek mümkün olmasa da tıbbi tedavilerin yanı sıra aşağıdaki besinler doğurganlığı doğrudan etkiliyor
🏷Folik asit, omega 3, A, D ve E vitamini içeren besinleri tüketmek çok önemli
🏷Yeşil yapraklı sebzeler genetik anormalliklere bağlı düşük riskini azaltıyor. Ispanak, pazı vb.
🏷Brokoli yumurtlama için hayati önem taşıyan C vitamininin progesteron hormonunun hücre içine nüfuz etmesine yardımcı olup lüteal faz yetmezliği riskini azaltıyor.
🏷Brüksel lahanası döllenmiş olan yumurtanın rahim içine yerleşmesine yardımcı oluyor.
🏷Patates lüteal faz yetmezliğinde etkili
🏷Havuç yumurtalıklarda yumurtlama oranını artırıp oluşan hamileliğin düşükle sonuçlanması riskini azaltıyor.
🏷Nar rahmin en iç tabakası olan endometrium un döllenmiş yumurtanın yerleşmesi için hazırlanmasına yardımcı oluyor.
🏷Avokado döllenmiş olan yumurtanın rahim içine yerleşmesine yardımcı oluyor.
🏷Muz yumurtanın kalitesini artırıyor
🏷Yağsız et (tavuk, kırmızı et) demir eksikliği yumurtlama sorunlarına neden oldu için bu besinleri haftada 2 kez tüketmek gerekiyor
🏷Yumurta PCO ve iyi huylu urlar nedeniyle gelişen yumurtlama sorunlarının aşılmasına katkı sağlıyor
🏷Balık yumurtlama kalitesini artırıyor.
🏷Zerdeçal doğurganlığı artırıyor
🏷Sarımsak yumurta kalitesini artırıyor
🏷Zeytinyağı, kabak çekirdeği üreme organlarına kan akımını artırıyor
🏷Keten tohumu rahimde kan akışını hızlandırır bebeğin rahime yerleşmesine katkı sağlıyor
🏷Badem, ceviz, fındık (kavrulmamış çiğ) yumurta kalitesini artırıyor
🏷Mercimek, fasulye düşüğü engelliyor.
Geçmiş olsun Rabbim kolaylık versin inşallah
Çok saolun iyi dilekleriniz için..Geçmiş olsun Rabbim kolaylık versin inşallah