- 8 Ocak 2020
- 1.316
- 1.257
- 39
Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmaz InşAllah. Beta sıfırlandıktan sonra 3 ay demişti doktor. Ben diş yaptırdığım için bi kaç ay daha uzatmıştım. Tüpün alınmadı sanırım.Merhaba arkadaşlar. Kendimde yaşayana kadar ismini bile bilmediğim bir gebelik ti benim için. Şuan 1 yıllık evliyim 2019 Nisan ayında evlendim ve 3 ay sonra çocuk düşünmeye karar verdik 4 ay sonuç alamayınca hastaneye muayene olmaya (regl dönemim bitti ve ertesi gün gittim) gittim vajinal kontrol etti sorun yok dedi ve folik asit verdi. 1 hafta sonra ani bir şekilde içimden kan boşaldı ve büyük bir pıhtı düştü ertesi gün kasıklarımda şiddetli ağrıyla aynı doktora gittim dış gebelik dedi ve acil amaliyat dedi. Tabiki ameliyat olmak istemediğim için farklı bir devlet hastanesine gittim direk yatış yaptılar betahcg 3300 deydi. 20 dün hastane yattım kan değerlerim düşmedi önce kürtaj ardından ilk iğnelerimi oldum. Yine düşmeyince 10 gün sonra 2. İğneleri oldum ve 2 ay boyunca negatif olana kadar gün aşırı hastaneye giderek kan verdim ve sonunda değerlerim negatif oldu yaşadığım acılar duygular tarif edilemez. 3 ay sürdü toplam. Negatif oldu ertesi gün regl oldum yeni yeni düzene girdi. İlk gebeliğim olduğu için çok kafam karışık şuana kadar koruduk daha kaç ay beklemem gerekir. İkinci gebeliğim dış gebelik olur mu korkuyorum açıkçası ☹ Allah hepimizin yardımcısı olsun
Hsg anestezili de oluyor. Benimki öyleydi. Anestezisiz olup acı duymadığını söyleyen de var. Ben kişiye göre değişir. Mesela ben iyiki anestezili olmuşum diyorum yoksa kasardım kendimi. Araştırım isterseniz.