• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyagerler

zeyak26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3
0
86
Konya
Tabiki de bir kimyacı olduğum için bu sıkıntıdan haberdarım. bir kaç kişi iş bulmuşsa herkez bulur yada bulmuş anlamına gelmiyor malesef.

düşünün ki! boya,kağıt,cam,metal,kimyasal ilaçlar,kozmetik, kaucuk,plastik,ev temizlik malzemeleri ve bir çok ihtiyaç kimya değilmidir alanı.
Dahaki hastanelerde, marketlerde,fabrikalarda analizler için kimyacılara ihtiyaç var. size sayamadığım okadar alan varki kimya ile alakalı.

Bu sorunun cevabını bulamazsınız belki ama farklı yorumlar olucaktır merak ediyorum...:uhm::teselli:

bende şubatta mezun oldumm...heryere başvuruorumm ama yook iş yook...evde oturmaktan kafayıı yiiicemmm.senağlama.....yaa fabrikanın içinde bilee çook ii ingilizce arıolarr anlamadımm kii biz makinalarlamı ingilizce konuşcazzzzz........kötükedihüso

Benim erkek arkadaşım da Kimya mezunu arkadaşlar. 1 sene iş aradı ama bulamadı sonunda sinirlenip askere gitti. Bulamamasının sebebi sular seller gibi ingilizce bilmemesi. Evlenmeyi düşünüyoruz ama galiba sırf şu lanet ingilizce yüzünden ne sevgilim iş bulup para kazanabilecek, ne de biz evlenebilicez :(

Ben 94 mezunu bir kimyagerim ve özel sektörde satınalma uzmanı olarak çalışıyorum. Ben mezun olduktan sonra kariyerimi kimyager olmamak üzere çizmiştim ve işletme mastırı yaparak devam ettim. Şu anda da bir boya firmasında satınalmacılık yapıyorum. İdealleriniz yoksa kimyager olarak kalmanıza ve sabitlenmenize gerek yok. Kimya sektöründe satışçı-pazarlamacı-satınalmacı.... olma şansınızın da olduğunu unutmayın. Ama şunu asla unutmayın!!! özel sektörde çalışmak istiyorsanız yabancı dil önemli. Henüz yeni mezunsanız ve iş hayatına başlamadıysanız mutlaka yabancı dil eksikliğiniz varsa bunu çözün.

ben dah yeni mezun oldum, ağustosta... tabi iş aramalarım başlayalı baya oluyor. yalnızca bi kimya firmasında yönetici asistanı olarak tübitak projesinde görevlendirilmek üzere çağırıldım. maaş, iş, işveren, iş yeri her şey süperdi ama kabul edilmeme sebebimi duyunca çok gülüceksiniz, çıtı pıtı narin olmam... ben çok asabiyim benimle baş edebilirmisin çok narin görünüyorsun dedi adam, tek takıldığı noktaydı ve sonuç olarak alamadım işi... şimdilerde bekliyorum, artık kimya mühendisi yazan yerlere bile başvuruyorum, isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara değilmi ama -tatlicadiarzu-
psikolojim bozulmaya başladı evde oturmaktan, çok bunaldım kesinlikle... parasızlık da cabası... senağlama

bu arada arkadaşlar ingilizce yüzünden iş bulamayanlara sözüm, benim ingilizcem var, okulum %100 inglizce idi, ama göründüğü gibi ben de açıktayım... kimyagerlere iş yok anlaşılan bu ülkede senağlama

benim nişanlım da kimya bölümü mezunuydu. iş bulamadı. kafasının attığı bir an gitti yüksek lisansa başvuru yaptı. Çok şükür ki kabul edildi. Formasyon alarak öğretmen oldu. Şimdi özel bir dersanede öğretmenlik yapıyor.

Şunu asla unutmamak gerekir. Ülkemizde müthiş bir işsizlik oranı var. Bundan dolayıda özel sektör inanılmaz şımarık davranmakta. Özel sektördeki tek düşünce kurumsal olsun-olmasın daha çok işi az paraya en kaliteli adama nasıl yaptırabilirim. Bu durumda devreye yeni mezunlar giriyor. Yeni mezunlarda tecrübe kazanmak için her koşulu kabul ediyor. Hele birde sektörde lider bir kuruluşsa değmeyin keyiflere. Yeni mezunlara tek tavsiyem iş yaşamına girmeden tüm donanımlarını kazanmış olmalarıdır. Çünkü iyi bir firmada iş bulabilmek zor. Ama yinede asla umutları yitirmeden devam etmek gerek. Ben mezun olduktan sonra 1 senede iş bulabilmiştim. Herkesin biryerlerde bir kısmeti vardır merak etmeyin ve morelinizi asla bozmayın...

ben bu yıl mezun olucam.Kendimizi geliştirmek için KİMDER eğitimlerine katılmalıyız.Önümüzdeki kasım aralık dönemlerinde 3 tane eğitim yapılacak fatih üniversitesinde.
KUY(kozmetik ürün yönetimi)
GMP(iyi üretim yöntemleri)
ISO9001
http://www.kimyager.org dan takip edebilirsiniz arkadaşlar
Lütfen derneğimize üye olalım.Onlar sesimizi duyurmak için başta Memduh Sami TANER,Çetin Güler,Levent Kahrıman olmak üzere ve daha nice değerli insanlar uğraş veriyorlar bir oda kurulması için.
Ne kadar çok olursak o kadar güçlü oluruz.Üstelik üyelik öğrenciler için yıllık 5YTL mezunlar için ise 35YTL olarak alınıyor.Ama karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz.
Haydi sesimizi duyuralım artıkkk!

bende şubatta mezun oldumm...heryere başvuruorumm ama yook iş yook...evde oturmaktan kafayıı yiiicemmm.senağlama.....yaa fabrikanın içinde bilee çook ii ingilizce arıolarr anlamadımm kii biz makinalarlamı ingilizce konuşcazzzzz........kötükedihüso

sana kesinlikle katılıorum arkadasım ben dehazıran 2008de mezun oldum ingilizcem de var ama hala iş arıorum ama yokkkk:1no2:haziranda evlenıcem ve artık iş aramayı bıraktım kızlar maalesef.işletme uzerıne yuksek lısans yapmayı dusunuorum.

size 7 aylık işsiz bir mezun olarak sektörün durumundan biraz bahsetmek istiyorum bayanlar. iş yok! bundan eminim. benimle birlikte mezun olan arkadaşlarımdan iş bulanlar bir elin parmaklarıyla sayılabilir kadar ve "kimyager" olarak çalışanlar sadece 1 kişi. şu an yapabileceğimiz, tecrübemize uygun(sözde!!) işlerin kimyagerlikle bir alakası yok ne yazıkki. en revaçta olan işler klinik araştırma uzmanları ve ruhsatlandırma uzmanları. nedir peki bunlar, ruhtsatlandırma uzmanı bir nevi şirketin bütün tercümelerini yapıcak teknik ingilizce bilen eleman. ha aynı zamanda belli formatlarda ruhsat dosyaları hazırlamanız ve bu dosyaları sağlık bakanlığına sunmanız gerekiyor, yani kimyagerlikle bir alaksı yok. klinik araştırmalar nedir? bize en uygun ve en rahat edebiliceğimiz pozisyon CRA lik, yani bana göre açılımı; ingilizce bilen yönetici asistanlığı... yani gene kimyagerlikle bi alakası yok. pes etmiş durumdayım artık. çok fazla iş görüşmesine gittim ama istediğim pozisyonlara asla çağırılmadım. peki neden; çünkü TECRÜBE istiyorlar.
hokkabaz olduğumuzu düşünüyorlar sanırım. 28 yaşını aşmamış, iyi derecede ingilizce bilen(ana dili gibi tercih sebebi), tercihen ikinci dil (almanca ya da fransızca gibi kesinlikle kolay öğrenilemeyen diller), ve 2-3-4-5 yıl tecrübe. yani ben tecrübeli eleman istiyorum, sektördeki herkes gibi ama senden de mezun olur olmaz bi işe girmiş olmanı, o işte yıllarca tecrübe kazanmanı ve sonra da bırakıp bana gelmeni bekliyorum diyorlar. bu nasıl bir tezatlıktır.
ben üretimde, ar-ge de, kalite kontrolde çalışmıycaksam neden okudum kimyayı, birilerinin teknik ingilizce bilen asistanı olmak için mi?
hacettepe üniversitesini bitirdim, bunu söyleyince ooooo sesileri yükseliyor ama o kadar... iş yok...
pes etmiş durumdayım artık, 7 aylık idealistlik buraya kadar. bankalara başvurucam, bankacı olmaya çalışıcam. ama girsem de bankalara, bi gün şayet beni bi ar-ge ye ya da üretime layık görücek(!) bi firma bulursam kendi alanıma kayma hayaliyle çalışıcam...
neyse durum bu bayanlar... yazık bize...
kimya okudum dediğimizde öğretmenlik mi mühendislik mi diyen, üretimde kimya mühendisi çalıştıran ama aldığımız onca yoğun endüstriyel kimya eğitimine rağmen bizim proses bilmediğimizi iddia eden bi toplumda ne yaparız bilmiyorum... keşke hepimizin imkanı olsa da yurt dışında değerimizin bilineceği yerlerde çalışsak...

bu arada önerilerim de var
1)ingilizce bilmeyen kimyagerler, ne yapın edin muhakkak öğrenin ingilizce, ingilizce istiyorlar diye küsmeyin kızmayın, hatta şansınız varsa almanca da öğrenin, sektörde gerçekten gerekli bir dil. (gerçi ben ikisini de biliyorum ama hala iş bulamadım ne tezat değil mi)
2)iso 9001 eğitimi alın hatta paranız yetiyorsa ve zamanınız varsa iç tetkikçiye ve hatta baş tetkikçiye kadar yükseltin eğitiminizi. gıda düşünüyorsanız ohsas eğitimi de alın, ve iso 14001 eğitimini de unutmayın. ankarada olanlar bana özel mesajla ulaşırsa önerebileceğim danışmanlık şirketleri var
3)en önemlisi bu; çok ciddi paralar gerektiren bi durum ama yapılması gereken de bi durum; GS-MS, HPLS, NMR gibi aletlerin eğitimini alın. okulda öğrendiklerinizi demiyorum, bunları kullanabildiğinize dair bir belgeniz olsun. çok masraflı bir olay biliyorum ama bir kimyager olarak iş bulmak için çok gerekli bir olay. hatta bu eğitimlerin açıldığını duyarsanız lütfen bana da haber verin, işe girmiş olursam kendimi (bankacı ya da başka birşey olayım fark etmez) kimya alanında geliştirmeye devam edicem.

benden bu kadar arkadaşlar. umarım sizler benden daha şanslı olursunuz. ve lütfen bu konuyu güncel tutalım. herkesin birbirinden haberi olsun.

hepinize bol şans

Arkadaşlar bende 2008 de kimyadan 2. likle mezun oldum.Endüstri muhendıslıgınde de yandal yaptım ingilizcem de ıyı ama ış bulamıyorum bunaldım artık ıstanbul Üni. MBA ön kayıdı yaptırdım. Ama hala tereddutlerım var benım. Çalışmadan tecrübe olmadan MBA yapmak ve o kadar para vermek mantıklı mı sizce..Bazen herşeyi bırak ögretmenlik için birseyler yap dıyorum kendıme..Bana yardımcı olur musunuz..Fikrinize ihtiyacım var.Sizce MBA yapmalı mıyım?

ben de kimya okuyorum 3. sınıfa geçtim. össye girdim bu sene ve harita mühendisliği kazandım. sizce harita mühendisliği, iş imkanı ve meslek olarak kimyagerliğe tercih edilebilecek bir bölüm müdür? Lütfen yardım edin kafam çok karışık. Harita müh. için erkek mesleği, şantiyede çalışıyorlar diyorlar genelde ama kimyagerlik de öyle ahım şahım bayanlara uygun bir meslek olarak görülmesine rağmen iş imkanı bu kadar kısıtlıysa ve kendimizi geliştirmemize rağmen tercih edilmiyorsak bu durumda ne yapılabilir? geleceğimi gittikçe karanlık görüyorum bilen tecrübeli kişilerin yardımına ihtiyacım var. özellikle bir harita mühendisi veya tanıdığı harita müh. olan birisi olursa daha iyi olabilir.

Micra hangi üniversitede kuyorsun kimyayı ve harıtayı neree kazandın? Ben sana şöyle söylıyım ben kimya okudum ve derece ile bıtırdım kımyayı ıst. Üni. de ve pişmanım çünkü iş bulamıyorum. Kimya bölümlerinin hepsinin kontenjanları da cok fazla oldugundan her yıl üniversitelereden bir sürü mezun var ve piyasa da iş yok. Senin yerinde olsaydım gözü kapalı Harita mühendisliğini seçerdim.

MBA hakkında bana fikir verecek kimse yok mu?

Micra hangi üniversitede kuyorsun kimyayı ve harıtayı neree kazandın? Ben sana şöyle söylıyım ben kimya okudum ve derece ile bıtırdım kımyayı İst. Üni. de ve pişmanım çünkü iş bulamıyorum. Kimya bölümlerinin hepsinin kontenjanları da cok fazla oldugundan her yıl üniversitelereden bir sürü mezun var ve piyasa da iş yok. Senin yerinde olsaydım gözü kapalı Harita mühendisliğini seçerdim.

MBA hakkında bana fikir verecek kimse yok mu?

ytü de okuyorum ve yine ytü kazandım fakat 2. öğretim. haritayı seçmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorsun demek...sorduğum bazı kişiler de kimyanın daha iyi iş imkanı olduğunu söylüyorlar. kafam gerçekten karıştı ve çok az vaktim kaldı haftaya çrş kayıt günü

Aslında hersey senin neyi yapmaktan zevk alacagınla ılgılı bı konu.Ben kucuklugumden berı hep kendımı masa basında bı muhendıs olarak hesap kıtap yapan bırı olarak hayal atmıstım ama kımya da ozellıkle laboratuarlarda olmuyo boyle sureklı analız yapıyorsun falan...Sen ne yapmak ıstıyorsun ılerde bunu dusun?Kendini nerde hayal edıyorsun?Hangısı senı hayalıne yaklastırıyorsa orda devam et

Arkadaşlar ; ben de bu ağustos ayında mezun oldum kimyadan.Şu an başvuru yapıyorum...Kimyagerler derneğiniin eğitimlerini alın lütfen..İlanlarda ISO 9001: 2000 kalite yönetim sistemleri bilmek artık olmazsa olmaz bir kalifikasyon oldu.İlaç sektöründe çalışmak istiyorsanız Kalite yönetim sisteminin yanında mutlaka GMP (iyi üretim uygulamaları ) eğitiminizi ve sertfikalarınızı edinin.

Şöyle de bir seçenek önereyim size mezun olur olmaz sorumlu müdürlük yapabilirsiniz.( kozmetik de 2 yıl sektörde çalışma şartı aranıyor.diğer sektörlerde böyle bir şart yok)etrafınızda pastane gıda işletmeleri restoranlar neler varsa sorun mesul müdürleri var mı diye.yoksa onlara kanunda sorumlu müdür çalıştırmalarının mecbur olduğunu hatırlatın ve çalışmak istediğinizi söyleyin.şöyle ki

6269 sayılı yasa ve ilgili yönetmeliklere bağlı olarak Kimyagerlerin GIDA, İLAÇ ve KİMYA ile ilgili TÜM işletmelerde Sorumlu Müdürlük yapma hak ve yetkisi vardır.
(benim arkadaşım gittiği bir restoranda sorumlu müdür çalıştırılıp çalıştırılmadığını sordu ve oradan iş teklifi aldı.İş ilanlarını bazen de kendimiz yaratıyoruz :)

Sorumlu yönetici: Gıda mevzuatına uygun üretim yapmaktan, işverenle birlikte sorumlu olan yöneticidir.

eğitimlerin oalacağı yer ve tarihleri Kimyagerler Derneğinin sitesinden takip edebilirsiniz.
Kimyagerler Derneği

Ayrıca ekim 2009 da GMP eğitimi yapılacak en kısa zamanda başvurunuzu ulaştıırın dernek yetkililerine....
gmp@kimyager.org

gmp@kimyager.org

Üye olmayan Kimyagerler için çok önemli : Dernek üyesi değilseniz lütfen Kimyager olduğunuzu gösterir bir belge (geçici mezuniyet belgesi, eski öğrenci kimliği veya diploma fotokopisi) ile eğitime geliniz.

Kayıt veya Başvuru için :

gmp@kimyager.org

kimderegitimgrubu@gmail.com

adresine "ist-gmp09-II" konulu bir başvuru ! maili atınız,

kararınız kesin ise mail konusu olarak

'GMP09-II-katılacağım-ad-soyad-ist' yazınız !!

mesaj gönderiniz ki yemek, içecek, kitap, kalem ve bir çok düzenleme sağlıklı yapılabilsin !!

rica ederim...belki eylüle de çekilebilirmiş eğitim... bu konuda bilgilendirme maili illaki atarlar...

GMP sonrası

Gıda işletmelerinde sorumlu müdürlük ve

ISO 9001 : 2000 kalite yönetim sistemleri eğitimleri talebe göre yapılacakmış....

arkadaşlar ben bu eğitimlere gittim... çok şeyler öğreniliyor.Ayrıca Kozmetik üretimi yönetimi eğitimi mükkemmeldi.... girişimci hocamızdan bu işlere kalkıştığı zmandaki deneyimlerini ,yaptığı hataları, bocamalarını sonra toparlanma sürecinde yaşadıklarını Levent Kahrıman ın espirili anlatımıyla hayran kalmamak elde değildi...

Back