Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

hiç çalışsan yokmu aramızda ya merak ettim simdi cidden bu kadar ümitsiz mi durumumuz

of ne kadar üzücü yorumlar... umarım hepiniz iş bulur, bi yerlerden başlarsınız.
gerçekten de torpil yoksa bi iş bulmak zor. ben bi staj için bile torpilsizlikten mahvoldum.
sonra kendini geliştirmek lazım, millet kurslara seminerlere eğitmlere katılıyor sertifikaları topluyor ben ailemden para istememek için hiçbir şeye katılamıyorum.

yüksek lisansa gelince, evet işe alınırken bir tercih sebebi olabilir ama okurken doğru düzgün iş bulmak da zor. kazandığın para istanbul koşullarında yetmeyecek. yani yine en az 2 yıl ana baba parası yemek gerekecek. o arada inşallah kardeşim üniversiteyi kazanacak. ikimize birden nası para yetiştirsinler? benim ailemden 2 sene daha harçlık istemeye yüzüm yok. buna hakkım da yok zaten.

o sektör bu firma bilmemne hiçbir hayalim yok, 3 kuruş maaşım olsun, uygun kiralı kutu gibi bi evim olsun, iyi kötü karnım doysun, kimseye muhtaç olmadan yaşayayım, ailemden para istemek zorunda kalmayayım. tek hayalim bu!

evet erkekler daha kolay buluyor..işsizlikten dipteyim sondayım nerdeyse depresyondayım..bunalıma girmeme çok az kaldı..( inşallah hasta olmam..sıkıntıdan hasta olucam diye korkmaya başladım..bir hayli kilo da kaybettim

başka nasıl işler de çalışabiliriz kimya mühendisleri olarak arkadaşlar bile varsa yazabilir mi ?neler yapabiliriz başka ?

aslında formasyon alıp öğretmenlik yapılabilir

sanırım ya masterı ya da formasyonu tercih etmek gerekirdi ben tercihimi masterdan yana kullandığımdan formasyon yapamam üstüne 2 yıl daha..yaş 27 ( ya keşke 23-24 yaşıma geri dönebilsem

daha başka neler var peki?

bildiğim kadarıyla 2 yıl falan surmuyor master ayrıca gecte değil bence yasın :) inan aklıma baska bişi gelmiyor :/ ama bankalar falanda muhendis alıyor diye biliyorum

bildiğim kadarıyla 2 yıl falan surmuyor master ayrıca gecte değil bence yasın :) inan aklıma baska bişi gelmiyor :/ ama bankalar falanda muhendis alıyor diye biliyorum
saol canım moral vermek için diyosun ama o kadar üzgünüm ki bu yaşıma geldim hala sigortam yok ödenmiyor, hayatımı kuramıyorum iş olmayınca...yine de saol çok incesin :)
senin de aynı duruma düşmeni istemem ,master bittiğinde yaşın da ilerlemiş oluyor ..genelde de masterı uzatıyorlar 2 senede bitiren az kişi var..master yaparken iş de arayamıyorsun, çünkü o kadar ödevler sınavlar uykusuzluklar hırslar vs.. bir sürü emek harcıyorsun emeklerine kıyamıyorsun..ama hem çalışıp hem master yaparsan çok iyi olur..

kimya mühendislerinin çalışabileceği alanlardan başka bişiyler de vardır mutlaka lütfen bilenler paylaşabilir mi?

İstanbul gibi bi yerde iş bulunmaması çok garip ya benim tanıdığım bi sürü kimya mühendisi var Ankara'da iş buldu hepsi burda bulunuyosa orda daha çoktur diye düşünmüştüm CADIARZU tek bi tane tanığım var uzun bi süre iş bulamadı onun da ingilizcesi iyi değildi ondan almıyolardı :umursamaz:

aslında ingilizce cok onemli kızlar ya ne yapıp edip onu tamamlamamız lazım

ingilizceyi bilmeyen çok az şimdi :umursamaz: benim ingilizcem çok iyi ama sadece onunla olmaz diye almanca kursuna da gidiyorum seneye de erasmusla italyaya gidicem italyanca da öğrenirsem belki 3 dille daha rahat iş bulurum CADIARZU dil çok önemli gerçekten teknik gezilerde falan hep söylüyolar

bende gttim almanca kursuna 2 kur :) ama devam edelim sonra ingilizceyi tamamlıycam bu yazda erasmus sana avantaj olabilir ama haklısın :) bu arada hangi unidesin hacettepede falan mı :)

bende gttim almanca kursuna 2 kur :) ama devam edelim sonra ingilizceyi tamamlıycam bu yazda erasmus sana avantaj olabilir ama haklısın :) bu arada hangi unidesin hacettepede falan mı :)

Gazi'deyim :) ing için soruyosan eskiden beri iyiydi benim kaydirigubbakcemile2 sevmek gerekiyo ben çok seviyorum yabancı dil öğrenmeyi

valla arkadaşlar ben masterımı bitirdim, master yaparken çalıştım bir yandan da 1.5 yıl.. iş var kimya mühendisine yok değil, ama Ankara'daysan satıştan başka iş yok.. aldığın para da gerçekten mühendis olmanın farkını hissettirmeyecek kadar az.. ben çalıştığım yerde yüksek lisans bittikten sonra da devam etmiştim ama kimyager bir arkadaş daha vardı çalışan hemde master derecesi de olmamasına ramen aynı parayı alıyoduk...
durum vahim..
istanbul'daki arkadaşlarımda "iyi" denebilecek şirketlerde çalışıyorlar ama aldıkları para ancak kendilerine yetiyor..
yani özetle, iş var, ama yapılan işler sizi tatmin edermi bilmem, beni etmedi açıkçası... pasta yapmaya verdim kendimi :)

calısmıyorsun yani artık içimizden hiçmi kimse cıkmıyor ya ben calısıyorum takır takır duzgun maasımıda alıyorum diyen

Selamlar Meslektaşlarım :)

Ben 2006 mezunuyum. Mezuniyetten hemen sonra yine Kimya Mühendisliğinde yüksek lisansa başladım. Ama amacım okulda kalmaktı. Kesinlikle piyasayı düşünmüyordum. Ancak, kadro atamaları zorlaşmaya başlayınca, part time iş aramaya başladım. Ancak, bir türlü bulamadım. Çünkü 2008 kriz ortamıydı malum. Bu arada yüksek lisanstaki derslerimi tamamlamış, sadece tezim kalmıştı. Yalnız o moral bozukluğu ve biraz da tembellikten okulu bayağı ihmal ettim. Bu süreç yaklaşık 7 ay kadar sürdü. Sonra, part time dışında tam zamanlı iş armaya başladım. Ancak, kesinlikle satış işi yapmak istemiyordum. Kesinlikle üretimin göbeğinde çalışmalıyım ki mühendis olduğumu hissedeyim diyordum. Aradım taramadım ama bir türlü bulamadım. Artık, işte seçiciliği ortadan kaldırdım. Ve Ekim 2008'de Satış Mühendisi olarak işe başladım. Allah'a şükür yaptığımız iş, pazarlamacılıktan çok farklı. Zaman geliyor Makine Mühendisinin işini yapıyorum teknik olarak, kimiz zaman tam kimya mühendisi oluyorum. Ancak bunu 1,5 sene sonra söyleyebiliyorum. Çünkü daha yeni yeni kendimi mühendis olarak hissediyorum. Okulda öğrendiklerinizle iş hayatınızda öğrendikleriniz alakası yok neredeyse. Sonuç itibariyle yüksek lisansı bıraktım. Şimdiki aklım olsai kesinlikle yüksek lisans başlayıpta vakit kaybetmezdim. Çünkü bana kesinlikle hiç birşey katmadı. Bazı firmalarda yüksek lisans artı olabiliyor ama bir çoğu bunu dikkate bile almıyor, hatta bazen negatif etkileri bile olabiliyor.

Benim sizlere tavsiyem, ilk başlarda çok seçici davranmayın. Uçuk maaşlar alacağınızı düşünmeyin. Deneyiminiz arttıkça, kendize güveniniz gelecek ve o zaman firmalar size daha farklı gözle bakacaklar. Eğer kesinlikle yüksek yapmak istiyorsanız ve okulda kalma gibi bir düşünceniz yoksa, kimya mühendisliğinde değil de, malzeme, çevre ya da işletme gibi bölümlerde yüksek yapmanızı tavsiye ederim.

Bayağı yazdım yahu... Sorularınız olduğunda, elimden geldiğince yarımcı olamya çalışrım. Ama son ve klasik bir tavsiye, öğrenciliğin kıymetini bilin!!!

kızlar ayrıca iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlığı diye bir şey var. artık pekçok firmada bu konuda çalışan en az biri bulunuyor. ücretli eğitim sonunda bu uzmanlığı alabiliyorsunuz. bence ilginizi çekerse bunu da araştırın. benim çok hoşuma gitmişti bu iş. ama bayanlar için uygun mu bilmiyorum.
benim staj yaptığım firmada bir kişi sadece bu konuda görevliydi(belgeli uzman olan kişi) ve ustabaşlarından yardımcıları vardı. yangın eğitimlerinden tatbikatlardan, geçmişte olan kazaların tutanakları ne bileyim yeni alınan işçilerin eğitimleri benim bildiklerim.
herkes dil biliyor herkes bilgisayar biliyor bence farklı konularda uzmanlaşmak gerek.
lab isteyenler mutlaka analiz tekniklerini bir gc, ne bileyim bir ftır falan kullanmayı bilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…