Kimmik'in Günlüğü

Akşam:
17:45
4 ceviz
1 yumurta ile peynirli omlet
Yarım tabak yoğurtlu acı biber kızartması (zeytinyağında kizartilmis)
2 kaşık imam bayıldı

Omletimi yarım dakikada yapıyorum. Uzun uzun pisirmiyorum. Bu şekilde yumurtamın besin değerlerini korumuş olduğumu biliyorum.
Tereyağını ocakta erittikten sonra yumurtami kirdim ve peynirleri ekledim. Hemen karistirdim ve ocağın altini kapattim. Toplam 30 sn! Hemen kıvamına geliyor zaten.

Imam bayıldıya ben de bayılıyorum ♡ Zeytinyağlı, soğanlı, domatesli, maydanozlu ve sarımsaklı. Oh, mis ♥

Son düzenleme:
Sabah tartilacagimi söylemiştim dün.
53,8 kg
Evet, çok şükür bugünüme☆

Bugünlerde tam olarak 2 öğün yapıyorum diyebilirim.

Sabah:
9:30
21 sarı kuru üzüm

Işte, dediğim gibi bunu öğün olarak saymıyorum. Sarı kuru üzüm zihni çok kuvvetlendiriyormuş diye duydum. Unutkanlık için birebirmiş. Ben de tecrübe edeyim dedim. ♡

Öğle:
12:30
1 tabak mercimek çorbası
1 adet zeytinyağlı biber dolması
1 kaşık yoğurt

Bunu 1. Öğünüm olarak sayıyorum. Dolmam maşallah biraz büyüktü. Yani sanırım içinde 3 kaşık pirinç vardır. >.< Üzgünüm ama çok üzgün değil, çünkü çok lezzetliydi. Nam nam nam~~~ ^^

Akşam:
17:00
1 adet etli kırmızı biber dolması
1 kase yoğurt
1 bardak ceviz
1 avuç koyun peyniri
Bol bol roka ve maydanoz
1 salatalık
1 domates

Bu da 2. Öğünüm oldu. Bu dolmanın içinde ise yarım kaşıktan az pirinç vardır, eti boldu çünkü.
Ceviz konusunda aşırıya kaçtım bugün. Çay bardağını geçtim, 200 ml'lik su bardağı!!!

Bundan sonra daha bir şey yemem zaten. Bayağı doyurucu bir gündü elhamdulillah.

Son düzenleme:
Şu kopan fırtına Türk ordusudur, Yârabbi!
Senin uğrunda ölen ordu budur, Yârabbi!
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
~Yahya Kemal Beyatlı

Fetih asla ve asla işgal değildir. Zorla almak değildir. Fetih, engelleri ortadan kaldırmaktır. Hem kapılardaki, hem gönüllerdeki kilitleri kırıp atmaktır.

Fetih gönüllere ulaşmaktır.

Medeniyet fetihle mümkün olur. Bir gönül şehrine girmeden fetih olmaz. Fetih varsa medeniyet vardır, Fatih varsa medeniyet vardır. Kalem kılıcı keser, işte Fetih budur.

Fethimizin 561. yılı kutlu olsun. &#9825;

1. Öğün:
14:00
1 tabak arpa Şehriye corbasinin sadece maydanozlu ve yagli suyu
1 yumurta ile tereyaginda domatesli omlet
1 domates
Yarim salatalik
6-7 siyah zeytin
&#9829;Ve meyve ziyafetim:
1 kucuk boy seftali
11 adet kiraz
Cok az kavun
2 adet çilek

Arpa sehriye islenmis gida oldugu icin Karatay'da yasak. Ben de o yuzden sirf suyunu ictim. Lezzetliydi. &#9825;

Meyve hortumu gibi bir sey oldu bugun. Her seyden yedim. &#9825;&#9825;

Veeee unutmadan günümün kaçamağını da sizlere haber vermek boynumun borcudur:
1 dilim Portakallı muhallebi, ustunde de bol kırılmış ceviz suslemesiyle &#9829;

>_<

Son düzenleme:
Mubarek Şaban ayimizin hepimize hayirlar getirmesini diliyorum.
Bol ibadetli, bol istigfarli vakitler gecirelim insaallah. Butun gunahlarimizdan arinalim. Efendimize layik bir şekilde Ramazan-i Şerif'e ruhumuz temizlenmis olarak erişelim insaallah. Sonra da tuttugumuz oruclarla bedenimizi temizleme firsati elde edelim.
Rabbim o günleri gostersin bizlere insaallah.

Akşam:
19:00
2 kofte
1 tabak bulgur pilavi
Yarim avuc peynir
1 bardak ceviz
5-6 siyah zeytin
Domates
Maydanoz

Son düzenleme:
Başka bir günlük sahibinin yazdigi bir sayfada gördüğüm bir hadisi serif ile yeni bir beslenme sekli duzenlemek istiyorum kendime.

Malum hadis şu:
"İnsanoğlu, midesinden daha zararlı bir kap doldurmamıştır. İnsanoğluna belini doğrultması için birkaç lokma kâfidir. Mutlaka yemesi gerekiyorsa, üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini de nefes alıp vermeye bırakmalıdır."

Midemiz rahat olarak yaklaşık 1,5 litrelik bir miktari icine alabiliyor. Esnek olarak yaratildigi icin bu miktar 4 litreye kadar cikabiliyor. Ama bu gercekten cok fazla bir miktar. Yani 4 litrenin 2/3 sini doldurmaktan ziyade bu esnekligi öğrenerek Allah'imizin ne kadar rahmetli olduguna şahit olmamiz yeterli bence.

Madem midemizin kapasitesi 1,5 litre ve madem en fazla 1/3 ünü yemek ile doldurmaliyiz, demek ki 500 ml kati gida almamiz gerekiyor en fazla. Bu tabii ki bir gunun tamamini kapsayan bir sey degil. Sadece 1 ogun icin. Cunku midemiz icindeki sıvıyı 20 dk icinde atip, barsaga gonderiyor. Ve kati besinleri ise mide icindeki salgi maddeleri sayesinde pelte kivamina getirerek 1,5 saat icinde barsaga yolluyor. Barsaktan katilarin cikma suresi ise yaklasik 5-6 saati buluyor. Bu süre sivilar icin ise 1-2 saat.

Bu sebeple öğünler arasini en az 5 saat yapmam lazim ki, midem tamamen boş kalmis olsun ve ben de tekrar 1/3 kati, 1/3 sivi oraniyla doldurabileyim.

500 ml tam olarak 2,5 su bardağı kadar olmus oluyor. Bu yoldan cikarak her ogunumde 2,5 bardaga kadar yemek yiyecegim. 2,5 bardaklik suyum ise yemekten yarim saat once 1 bardak ve yemekten yarim saat sonra 1,5 bardak olarak olacak. Ama bunun disinda da yine su icmek istiyorum. Cunku bu islemle gunde 3 ogun yersem sadece 1,5 litre su icmis olacagim. Ve 2 ogun yersem de 1 litre. Ama halbuki su mideden 20 dk icinde barsaga yollaniyor. Dolayisiyla daha fazla su icebilirim. Yani ben yine her 2-3 saatte bir 2 bardak suyumu icmeyi ihmal etmeyecegim. Boylece su miktarım en az 2 litreyi asmis oluyor ve hatta zaman aralarini kısıp, su miktarini arttirirsam rahat bir sekilde 3 litreye ulaşmış oluyorum.

Zaten yaz geliyor. Mutlaka su icmek isteyecegim. Ve bundan sonra hedefim günde sadece 2 öğün yemek olacak. Bu 2 ogun olayını yazin uygulamak şuandan daha kolay olacak gibi geliyor sanki. Bakalim gelsin de bir yaz tatili, gorecegiz insaallah.

Yine beslenme seklim sağlıklı beslenme seklinde olacak. Arada kacamaklarla beraber 2,5 bardagi hic asmamak istiyorum. Sanki 2,5 bardak fazla gibi ama kahvaltiyi ele alsam 1 yumurtadan omlet zaten 1 bardak eder. Bunun yaninda peynirim, domatesim, zeytinim de 1 bardak. Yarim bardak da kuruyemis yesem, meyveye yer kalmadi bile. :/ Sanirim bir gun kuruyemisimden feragat edip bu orani meyveye ayirmam lazim. Bir gun meyve, bir gun kuruyemis. En iyisi bu olacak sanirim.

Bundan sonra gunluk listemde yedigim seylerin yanina parantez icinde bardak hesabini da yazmak istiyorum.

Bakalim, kolay gelsin insaallah.

Her şeyin başı sağlık.

Kahvaltı:
11:00
1 bardak limonlu çay
2 adet minik şeftaliler &#8594;toplamda 1 bardak
10 siyah, 10 yeşil zeytin &#8594;yarım bardaktan biraz fazla
Biraz domates ve salatalık &#8594;zeytinlerin hesabını 1 bardaga tamamlıyor
2 avuç ceviz
Çok azıcık peynir &#8594;cevizle beraber yarım bardak

Evet, bugun evde yumurta olmadigindan, ne haslama ne de omlet vs yiyebildim. Dolayısıyla meyveye daha fazla yer kaldı.

Ve evet, sofradan tam doymadan kalktım, çünkü normalde peyniri en az yarım avuç yerdim. Ama zeytinimden feragat edemedim. &#9825; Cevizlerim de birkac gundur yedigim cevizler yaninda bayagi az kaldi ama yetti. Şuan aç değildim. Gözüm doydu yani, elhamdulillah. &#9829;

Insaallah bu sistemle devam ettirebilirim. Belki diğer öğünlerde beni zorlar. Bakalım...

2. Öğün:
16:45
1 tabak kıymalı kabak yemeği &#8594;1 bardak
1 tabak bulgur pilavı &#8594;1 bardak
Biraz marullu salata &#8594;yarım bardak

Aslında yemek ve pilavin oranı gayet güzeldi, 1 tabak tam 1 bardak kadar oluyor. Ama yine de bir sınır hesabı yapmak çok zormuş. Canım peynir yemek istedi ama yiyemedim, biraz daha salata yemek istedi ama yiyemedim. Gözüm kaldı resmen. Daha ilk gundeyim ama ne zamana kadar idare edebilirim böyle bilmiyorum. Çünkü klasik diyetisten diyetinden de farklı bir şey oldu bu, salatayı bile sınırsız yiyemiyorum.

Canan Karatay boşuna demiyormus; kibrit kutusu, alti kaşık hesabi yapmayın diye. Doyana kadar yiyin, yari ac, yari tok kalkmayin sofradan diye.

Çünkü midem aslında şuan aç olmasa da, bir limit olunca gözüm doymuyor. Kanıtlamış oldum böylece.

Aslında şu da var. Başlattığım bu yeni sistemin amacı da bu, az yemek. Neydi?
"İnsanoğlunun belini dogrultabilmesi icin bir iki lokma yemesi kafidir."
Evet, bu derece olamıyorum ama ehemmiyetini unutmamam gerektigi düşüncesiyle buraya da tekrar yazma gereği hissettim. Ve başka bir hadisi serifte ise şöyle buyruluyor:
"Sizin Allah'a en sevimli olanınız az yiyip içen ve bedence hafif olanınızdır."

Imdaaaaat!
Yardım edin!
Onumde firindan yeni cikmis sicacik kek ve sarma dolmalar duruyooooor!!!

Sakin ol elindeki sarmayı, keki bırak ve başka odaya kaç

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Olmadııııı. Yapamadıııım. Nefsime sahip çıkamadıııım. T_T

3 dilim elmalı, tarçınlı, booool kakaolu kek (kakaosu o kadar boldu ki rengi siyahtı nerdeyse&#9829;&#9829;&#9829
Üstüne biraz ceviz parçaları
4 adet zeytinyağlı sarma
10 gr bitter çikolata

Neyse, olan oldu. Yarın ola, hayrola. >_<

Sen bir kere bozunca abartmışsın sanırım aynen dediğin gibi yarın devam edersin artık :)

Sabah:
8:30
1 kivi &#8594;yarım bardaktan biraz fazla
1 elma &#8594;1,5 bardak

Öğle:
12:30
3 bardak çay
1 yumurta ile zeytinyaginda domatesli biberli menemen &#8594; yarım bardak
Peynir&#8594; yarım bardak
Bol bol yeşil ve biraz da siyah zeytin &#8594;1 bardak
Domates, salatalık &#8594;yarım bardak
Bir avuç kadar da ceviz

Akşam:
16:30
1 tabak tarhana çorbası &#8594;1 bardak
1 tabak bulgur pilavı &#8594;1 bardak
Yoğurt &#8594; yarım bardak

Çorba katı gıda mı? Ama neyse doyduğum için sorun yok. :)

Her öğün arasını 4 saat yaptım bugün.

Nerelerdesiiiiiin? Bir şeyin yoktur, inşaallah. Merak ettim. Herhangi bir sıkıntın var ise, Allah feraha çıkartsın, inşaallah.

Buralardayim daaa...
Sucluluk psikolojisi yuzunden yazamadim. Yazdiklarini okudum...
Ve kacinci unuttum ama olsun, elbet birisi en istikrarli saglikli beslenme seruvenim olacak.
Yarin bu sayfaya yakisir sekilde yediklerimin ve sporlarimin bildirimleriyle burda olacagim.

Hala kabul edersen tabii

Azim ve istikrar guzel kelimeler. Seviyoruz cumle icinde kullanmayi:)

Nefsimizede sevdirirsek ne ala...
Insan az yiyerek bircok mertebeye ulasacak anladim. Maddi manevi. Ay azicik dertliyim galiba.

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…