Bosverın okumayın ..:):Ç) ben mezun ıssızlerdenım mısall:) unı mezunu olmak bısıyı degıstırmıyor .. ılerde daha cok uzulursunuz .. ıyısımı bastan bırakın .. bır abla tavsıyyesııı:)suan kpss sonuclarını beklıyorum ve ben bu kpss yı hazırlayanlara bılhassa bu yılkını ..ıcımden lugatımdakı tum kotu nevarsa sayıyorum ...
Bosverın
okumayın ..:):Ç) ben mezun ıssızlerdenım mısall:) unı mezunu olmak
bısıyı degıstırmıyor .. ılerde daha cok uzulursunuz .. ıyısımı bastan
bırakın .. bır abla tavsıyyesııı:)suan kpss sonuclarını beklıyorum ve
ben bu kpss yı hazırlayanlara bılhassa bu yılkını ..ıcımden lugatımdakı
tum kotu nevarsa sayıyorum ...
Sanki dalga geçer gibi davranıyorsunuz.!
Tamam Türkiye'de her okuyanın işi hazır değil ama işi bulmak bizim elimizde. kendimizi geliştirerek sahip olabiliriz. Hemde okumuşsunuz nasıl bize okumayın diye öğüt veriyorsunuz? Okuyanın hali böyleyse okumayanın nedir acaba? Okuyup bir şeyler sahibi olmaktan başka çaremiz yok.! Tek siz değil bir sürü insan böyle. Eninde sonunda iş bulursunuz ama çaba sarfetmeden olmaz. Okumaksak daha çok üzülürüz hemde bayan olarak. kadınların okumaktan başka çaresi yok bence. erkek eline bakan kadınlardan nefret ederim ben. sende oku sende çabala erkekten daha fazla kazanırsın ama bazı kadınlar hazır paranın gelmesini bekliyorlar daha çok hoşlarına gidiyor. napalım okumayalımda evlenelim mi ? siz ne okudunuz merak ettim gerçekten ??? eğer yeterince çalışsaydınız uğraşsaydınız işiniz olurdu ? birde ne zaman mezun oldunuz ? bu yıl sa eğer zaten acele etme mezun olur olmaz iş bulamazsın. iş bulmak birazda şans işi zaten. sabredin bulursunuz mutlaka
Arkadas birincisi beni yargılamak elestırmek s,ze dusmez ...İkincisi ben burda fıkrımı soylerım Kim ne dusununurse dusunsun ..Senın fikrin sana benimkide bana ..Siz suan benım ne durumda oldugumu bilemesınız .ne dusundugumude..suan mezun atanamayan ogretmenlerdenım ..gecen yıl bircok kısının alamadıgı 82 puan aldım vede atanamadım arkadasım ..bu nasıl bısıy bılıyormusun ...ne psıkolojı kalır bu durumda ne baska bısıy ..ayrıca sanane arkadas ne okumusmusum:):)Hayret yahu ..Sız enıyısımı bana yazdıgınız o degerlı tavsıyelerınıze uyup caba sarfedın ..ınsallahta bosta kalmanın nedemek oldugunu bılmessınız ama velevkı basınıza geldı ozaman anlarsınız ...Hay Allah ya asabım dahada bozuldu ..
ya arkadaş anlamıyorum sistem belli kurallar belli sen tercih etmeden bunları araştırmayıp hemen her bölüme atlarsan tabi gereksiz yere isyan edersin saldırıya geçersin armut piş ağzıma düş anlayışı var milletimizde sistem sana uyamaz birşeyler istiyorsan sen sisteme uyacaksın niceleri var 90la atanamıyor her bölümün puanı bir değil ki giren sistem herkese giriyor (torpilli olanları saymıyorum normal vatandaştan bahsediyorum) onlar içinde de en çok çabalayan meyvesini topluyor yapacak birşey yok burası türkiye. ki sadece bizim ülkemize dair birşey de değil emek yoksa ekmek de olmaz tabi.
ayrıca kadın olarak okumak zorundayız erkek tarafından toplum tarafından ezilmemek için bilgi herşeydir kurtuluş yolumuzdur biraz da cesaretle. ama tabiri caizse okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye bir laf söylemiş büyüklerimiz kendini ezdirmeye bayılanlar da vardır aralarında.
Yorumun harika canım teşekkür ederim :) sanki ben yargılamışım arkadaşı :) kendisi çok haklı da ben tepki gösterdim :) yıllardır öğretmenliğin durumu ortada. bize çatmasına gerek yok. dediğin gibi ilk yıl girip 90 alıpta kazanamayn insanlar var bu hayatta ama kendisi eski sistem sandığı için böyle davranıyor. yeni bir şey değil bu kaç yıldır bu haldeydi zaten. tek kendisi bu durumda olsa anlayacağım ama değil. öğretmenlik seçiyorsa bir insan sonuçlarına da katlanmalı. baştan hazırlamalıydı kendini. demek ki 82-85 yetmiyormuş. kendini geliştirip daha fazla alacaksın o zaman. sonuçta bir diploman var eninde sonunda bir yerde başlayacaksın öğretmenliğe. okuyanın hali böyleyse okumayan napar kim bilir. bir öğretmen adayının bizlere okumayın hata demesi bana ters geldi. biz okula neden gidiyoruz bişeyler öğrenmek okumak için. ee bizlere böyle hocalar ders verirse işte durum bu. öğretmen olunca hem ders verip hemde okumayın mı diyecek acaba bu arkadaş ? onu merak ettim :)) biraz emek vermek lazım. emeksiz olmuyor. türkiye işte herşey kolay olmuyor burda. en önmelisi de toplumda kendini adam sanan erkeklere yenilmemek ezilmemek için okumak şart. ama dediğin gibi kendini ezdirmeye bayılanlarda var yok değil.
ben sadece bayana yönelik bir eleştiride bulunmadım bu tarz yorumları çok sık duymaya başladım bugünlerde bir de bunu 60-70le ataması çıkan memurlar yapınca hepten uyuz oluyorum matematikçi 90üstü almak zorunda sesi çıkmıyor 60 alsa atanacak kalkmış tabiri yerindeyse zırlıyor. yok sistem şöyle yok şu böyle ee sistem zaten boktandı yıllardır yeni birşey mi sen gelince değişecek mi sanıyordun şu bilinçsiz tercih yapanlara sinir oluyorum o yüzden.
Evet bende ona yönelik yapmamıştım genel böyle dedim ama kendisi onu eleştirdim sanmış. sistemi bilmeden içine girmiş gibi davranıyorlar. bu mesleğe seçtiysen atama vs herşeyi düşünde yap tercihini. okuyalımda bakalım atanırız diyorlar sonra da okul bitip planları tutmayınca böyle davranıyorlar. yıllardır tvde görmedik mii öğretmenler meydanlarda eylem yapardı atayın diye. yeni olmuş bişey değil sonuçta. bizim bu yıl hocalar öğretmenlik yazmayın bitti resmen atama yok falan dediler bizde yazmadık.zaten biliyoruz görüyoruz. herkes bilerek bilinçli yapsa tercihlerini böyle olmaz aslında.
sorun sistemde. sporla çoğalır gibi her yere üniversite açtılar adamlar 200 puanla üniversiteye alıyorlar nerdeyse kontenjanlar dudak uçuklatır böyle olunca da her sene işsizler ordusu mezun oluyor. gereksiz
istanbul univdrsitesi isletme fakultesinde hazirlik var mi kizlar
bende balıkesir uluslararasi...ikinci öğretim mi senin