- 8 Mart 2019
- 6.696
- 31.223
- 39
- Konu Sahibi neyapmaliyim
Senin yerinde olsam kendi evime çıkarım, en azından paramı kendim yemiş olurum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben olsam asla karışmam . Zaten yapacağınızı yapmışsınız bunca zamana kadar . Ama sizden izinsiz paranızın alınması çok büyük saygısızlık . İnsan ana babasına da güvenemezse kime güvenir ? Bu kadar kendinizi yıpratmayın yarın bi gün yapmasaydın olur adıYaklaşık 3 yıldır işte çalışıyorum,( asgari ücretin 2.5 katı kadar maaş alıyorum) Aile evinde yaşadigim için kira fatura derdim yok.Ancak evin mutfak masrafları, hastane masrafları, kardeşlerimin okul ücreti olsun ben ödedim. ( Okul ücretleri yaklaşık olarak maaşımın yarısı ediyordu) her neyse 3 yılda giderlere rağmen 200k para biriktirmistim. Ancak benim rızam olmadan o paranın alınan yeni arabaya harcandığını öğrendim. Kavgalar ettik. Onlara her ay yardımda bulunmasam o parayı seve seve vereceğimi ancak zaten her ay yardımda bulunduğum için o paranın izinsiz alınmasına çok kızdıgimi soyledim. Bana borç olarak o paranın alındığını soylendi. Yani şu an aylık yatan maastan başka hiçbir şeyim yok. Kardeşlerimin okul ücretlerinin fiyatı güncellenmiş yaklaşık olarak aylık 21k gidecek. Babam kardeşlerimin çalışmasını istiyor.Ama ben istemiyorum. Çünkü kardeşimlerimden biri MS hastası ve diğerinin de özgüven eksikliği var. Birisi bir şey dese çok üzülür, kendini yıpratır ve çok naif. Hayatında hiç çalışmadı. Zaten son senesi atanıp kendi mesleğini yapsın istiyorum. Ben de eğer yeni araba alinmasaydi bu borçların rahat bir şekilde ödeneceğini söyledim. Ki araba borcuna girmeden kendilerini uyarmistim. Okul ücretlerinin artacağını soylemistim. (Birikimlere rağmen borç alındı para yetersizdi) Ve bu okul masrafları eklenince babam çok zor durumda kalacak gibi. Sizce ne yapmalıyım? O kadar kararsızım ki. Bir yanım öde diyor bı yanım birikim yap diyor zaten bir şeyim kalmadi. Babamın maaşı araba borcuna gidiyor. Annemin maaşı da ancak geçinmeye yeter.
Yaklaşık 3 yıldır işte çalışıyorum,( asgari ücretin 2.5 katı kadar maaş alıyorum) Aile evinde yaşadigim için kira fatura derdim yok.Ancak evin mutfak masrafları, hastane masrafları, kardeşlerimin okul ücreti olsun ben ödedim. ( Okul ücretleri yaklaşık olarak maaşımın yarısı ediyordu) her neyse 3 yılda giderlere rağmen 200k para biriktirmistim. Ancak benim rızam olmadan o paranın alınan yeni arabaya harcandığını öğrendim. Kavgalar ettik. Onlara her ay yardımda bulunmasam o parayı seve seve vereceğimi ancak zaten her ay yardımda bulunduğum için o paranın izinsiz alınmasına çok kızdıgimi soyledim. Bana borç olarak o paranın alındığını soylendi. Yani şu an aylık yatan maastan başka hiçbir şeyim yok. Kardeşlerimin okul ücretlerinin fiyatı güncellenmiş yaklaşık olarak aylık 21k gidecek. Babam kardeşlerimin çalışmasını istiyor.Ama ben istemiyorum. Çünkü kardeşimlerimden biri MS hastası ve diğerinin de özgüven eksikliği var. Birisi bir şey dese çok üzülür, kendini yıpratır ve çok naif. Hayatında hiç çalışmadı. Zaten son senesi atanıp kendi mesleğini yapsın istiyorum. Ben de eğer yeni araba alinmasaydi bu borçların rahat bir şekilde ödeneceğini söyledim. Ki araba borcuna girmeden kendilerini uyarmistim. Okul ücretlerinin artacağını soylemistim. (Birikimlere rağmen borç alındı para yetersizdi) Ve bu okul masrafları eklenince babam çok zor durumda kalacak gibi. Sizce ne yapmalıyım? O kadar kararsızım ki. Bir yanım öde diyor bı yanım birikim yap diyor zaten bir şeyim kalmadi. Babamın maaşı araba borcuna gidiyor. Annemin maaşı da ancak geçinmeye yeter.
Çocukları sana güvenerek mi özel okula gönderdiler? İki çocuğun okul masrafı aylık nasıl 21k oluyor anlamadım? Kardeşlerden biri üniversite de. Üniversite ücretleri daha yüksek dehil mi?Yaklaşık 3 yıldır işte çalışıyorum,( asgari ücretin 2.5 katı kadar maaş alıyorum) Aile evinde yaşadigim için kira fatura derdim yok.Ancak evin mutfak masrafları, hastane masrafları, kardeşlerimin okul ücreti olsun ben ödedim. ( Okul ücretleri yaklaşık olarak maaşımın yarısı ediyordu) her neyse 3 yılda giderlere rağmen 200k para biriktirmistim. Ancak benim rızam olmadan o paranın alınan yeni arabaya harcandığını öğrendim. Kavgalar ettik. Onlara her ay yardımda bulunmasam o parayı seve seve vereceğimi ancak zaten her ay yardımda bulunduğum için o paranın izinsiz alınmasına çok kızdıgimi soyledim. Bana borç olarak o paranın alındığını soylendi. Yani şu an aylık yatan maastan başka hiçbir şeyim yok. Kardeşlerimin okul ücretlerinin fiyatı güncellenmiş yaklaşık olarak aylık 21k gidecek. Babam kardeşlerimin çalışmasını istiyor.Ama ben istemiyorum. Çünkü kardeşimlerimden biri MS hastası ve diğerinin de özgüven eksikliği var. Birisi bir şey dese çok üzülür, kendini yıpratır ve çok naif. Hayatında hiç çalışmadı. Zaten son senesi atanıp kendi mesleğini yapsın istiyorum. Ben de eğer yeni araba alinmasaydi bu borçların rahat bir şekilde ödeneceğini söyledim. Ki araba borcuna girmeden kendilerini uyarmistim. Okul ücretlerinin artacağını soylemistim. (Birikimlere rağmen borç alındı para yetersizdi) Ve bu okul masrafları eklenince babam çok zor durumda kalacak gibi. Sizce ne yapmalıyım? O kadar kararsızım ki. Bir yanım öde diyor bı yanım birikim yap diyor zaten bir şeyim kalmadi. Babamın maaşı araba borcuna gidiyor. Annemin maaşı da ancak geçinmeye yeter.
yuzde elli falan bursludurÇocukları sana güvenerek mi özel okula gönderdiler? İki çocuğun okul masrafı aylık nasıl 21k oluyor anlamadım? Kardeşlerden biri üniversite de. Üniversite ücretleri daha yüksek dehil mi?
Yine de izinsiz almalarını telafi etmez bu. Ben senin yerinde olsam ayrı eve çıkarım. Maaşın ayrı evde yaşamaya yeter. Bu eve katkı sağlayacağına kendi özgür alanın olsun. Ailenden bağımsızlığını kazan.Ödeyeceğiz dediler
Hırsızlık ama çünkü habersiz almışlarÖdeyeceğiz dediler
2.5 asgari ucret alio biriktirdigin parayi ailen semdem habersiz nasil aliyor ? Para banka hesabinda degil mi ?Yaklaşık 3 yıldır işte çalışıyorum,( asgari ücretin 2.5 katı kadar maaş alıyorum) Aile evinde yaşadigim için kira fatura derdim yok.Ancak evin mutfak masrafları, hastane masrafları, kardeşlerimin okul ücreti olsun ben ödedim. ( Okul ücretleri yaklaşık olarak maaşımın yarısı ediyordu) her neyse 3 yılda giderlere rağmen 200k para biriktirmistim. Ancak benim rızam olmadan o paranın alınan yeni arabaya harcandığını öğrendim. Kavgalar ettik. Onlara her ay yardımda bulunmasam o parayı seve seve vereceğimi ancak zaten her ay yardımda bulunduğum için o paranın izinsiz alınmasına çok kızdıgimi soyledim. Bana borç olarak o paranın alındığını soylendi. Yani şu an aylık yatan maastan başka hiçbir şeyim yok. Kardeşlerimin okul ücretlerinin fiyatı güncellenmiş yaklaşık olarak aylık 21k gidecek. Babam kardeşlerimin çalışmasını istiyor.Ama ben istemiyorum. Çünkü kardeşimlerimden biri MS hastası ve diğerinin de özgüven eksikliği var. Birisi bir şey dese çok üzülür, kendini yıpratır ve çok naif. Hayatında hiç çalışmadı. Zaten son senesi atanıp kendi mesleğini yapsın istiyorum. Ben de eğer yeni araba alinmasaydi bu borçların rahat bir şekilde ödeneceğini söyledim. Ki araba borcuna girmeden kendilerini uyarmistim. Okul ücretlerinin artacağını soylemistim. (Birikimlere rağmen borç alındı para yetersizdi) Ve bu okul masrafları eklenince babam çok zor durumda kalacak gibi. Sizce ne yapmalıyım? O kadar kararsızım ki. Bir yanım öde diyor bı yanım birikim yap diyor zaten bir şeyim kalmadi. Babamın maaşı araba borcuna gidiyor. Annemin maaşı da ancak geçinmeye yeter.
borç olarak alınmış olsaydı ilk önce paranın sahibi olan size danışılması gerekirdi bu baya hırsızlık çocuklara bakma rolünü babanızdan çok siz üstlendiğinize göre okul masraflarıda size kalacak gibi bundan sonrasında para biriktirdiğinizi dahi söylemeyin kendinizi düşününYaklaşık 3 yıldır işte çalışıyorum,( asgari ücretin 2.5 katı kadar maaş alıyorum) Aile evinde yaşadigim için kira fatura derdim yok.Ancak evin mutfak masrafları, hastane masrafları, kardeşlerimin okul ücreti olsun ben ödedim. ( Okul ücretleri yaklaşık olarak maaşımın yarısı ediyordu) her neyse 3 yılda giderlere rağmen 200k para biriktirmistim. Ancak benim rızam olmadan o paranın alınan yeni arabaya harcandığını öğrendim. Kavgalar ettik. Onlara her ay yardımda bulunmasam o parayı seve seve vereceğimi ancak zaten her ay yardımda bulunduğum için o paranın izinsiz alınmasına çok kızdıgimi soyledim. Bana borç olarak o paranın alındığını soylendi. Yani şu an aylık yatan maastan başka hiçbir şeyim yok. Kardeşlerimin okul ücretlerinin fiyatı güncellenmiş yaklaşık olarak aylık 21k gidecek. Babam kardeşlerimin çalışmasını istiyor.Ama ben istemiyorum. Çünkü kardeşimlerimden biri MS hastası ve diğerinin de özgüven eksikliği var. Birisi bir şey dese çok üzülür, kendini yıpratır ve çok naif. Hayatında hiç çalışmadı. Zaten son senesi atanıp kendi mesleğini yapsın istiyorum. Ben de eğer yeni araba alinmasaydi bu borçların rahat bir şekilde ödeneceğini söyledim. Ki araba borcuna girmeden kendilerini uyarmistim. Okul ücretlerinin artacağını soylemistim. (Birikimlere rağmen borç alındı para yetersizdi) Ve bu okul masrafları eklenince babam çok zor durumda kalacak gibi. Sizce ne yapmalıyım? O kadar kararsızım ki. Bir yanım öde diyor bı yanım birikim yap diyor zaten bir şeyim kalmadi. Babamın maaşı araba borcuna gidiyor. Annemin maaşı da ancak geçinmeye yeter.
Benzer durumu yaşadım. Eşim ailesine araba almış aile evinin ve evlenirken abisinin beyaz eşyalarını almış kardeşini dersaneye yollamış vs. Ama annesi 2 yol önce sen ne yaptın ki bize dedi abisi arabayı ödünç bile vermedi. Kocama hiç açamadım oh olsun.. umarım kocalar derslerini almışlardır. Sizde de benzer durumlar olacak konu sahibi hiç şaşmaz. Ayrıca kardeşlerin çalışmalıEşimde bekarken kardeşinin özel üniversite parasını ödemiş,;koltuk takımı, buzdolabı, klima ve daha bir sürü şeyler almış annesine. Bir zaman sonra biz evlendik, nankör ailesi de kardeşi de bize hiçbir şey yapmadı dediler. Eşim çok pişman oldu verdiği emeğe.Kıymet bilmeyecek, vefasız insanlara kardeş , evlat bile olsa fedakarlık yapılmaz. Siz kendinize yatırım yapın.
Kardeşlerim naif falan diye şımartmayın kardeşlerinizi iş hayatına girince bocalarlar yapmayın. Kardeşim sizin üzüldüğünüz nolacak bırakın bu düşünceyi.Yaklaşık 3 yıldır işte çalışıyorum,( asgari ücretin 2.5 katı kadar maaş alıyorum) Aile evinde yaşadigim için kira fatura derdim yok.Ancak evin mutfak masrafları, hastane masrafları, kardeşlerimin okul ücreti olsun ben ödedim. ( Okul ücretleri yaklaşık olarak maaşımın yarısı ediyordu) her neyse 3 yılda giderlere rağmen 200k para biriktirmistim. Ancak benim rızam olmadan o paranın alınan yeni arabaya harcandığını öğrendim. Kavgalar ettik. Onlara her ay yardımda bulunmasam o parayı seve seve vereceğimi ancak zaten her ay yardımda bulunduğum için o paranın izinsiz alınmasına çok kızdıgimi soyledim. Bana borç olarak o paranın alındığını soylendi. Yani şu an aylık yatan maastan başka hiçbir şeyim yok. Kardeşlerimin okul ücretlerinin fiyatı güncellenmiş yaklaşık olarak aylık 21k gidecek. Babam kardeşlerimin çalışmasını istiyor.Ama ben istemiyorum. Çünkü kardeşimlerimden biri MS hastası ve diğerinin de özgüven eksikliği var. Birisi bir şey dese çok üzülür, kendini yıpratır ve çok naif. Hayatında hiç çalışmadı. Zaten son senesi atanıp kendi mesleğini yapsın istiyorum. Ben de eğer yeni araba alinmasaydi bu borçların rahat bir şekilde ödeneceğini söyledim. Ki araba borcuna girmeden kendilerini uyarmistim. Okul ücretlerinin artacağını soylemistim. (Birikimlere rağmen borç alındı para yetersizdi) Ve bu okul masrafları eklenince babam çok zor durumda kalacak gibi. Sizce ne yapmalıyım? O kadar kararsızım ki. Bir yanım öde diyor bı yanım birikim yap diyor zaten bir şeyim kalmadi. Babamın maaşı araba borcuna gidiyor. Annemin maaşı da ancak geçinmeye yeter.