Kim Haklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkür ederim muhakkak haber bekliyorum sizden
Atipik egitim ile aşılabilir bi durummuş.
Konuşması hiç mi yok çocuğunuzun?
Vakit kaybetmeden özel eğitime gitmenizi ve dil terapisti ile çalışmanızın sonuç vereceğini söyledi...

Kreş in katkısı çok az olur atipik otizm sınırda bile olsa. Bir uzmana daha götürün çocuğu. O da özel eğitim derse hemen başlayın. Yaşı küçükken başlanmalı çünkü.önemli olan tek şey şu an çocuk. Birbirinizle didişerek zaman kaybetmeyin.

Dr. Cem Kınacı var İstanbul’da otizm konusunda Türkiye’deki ender isimlerden. Ketojenik diyet ve CBD araştırın. Ayrıca Kerri riveria var iletişime geçin videolarını izleyin.

2 yasinda baslasa iyi olurdu krese. Gec bile kalinmis. Oyle hemen herseye otizm vs demeye acele etmeyin. Benim oglum 3 yasinda bile cat pat soz diyebiliyordu. Simdi susmuyor

6 maddeyi okudunuz mu ?
Doktor tanisini koymus siz kendisi tani koydu diyorsunuz. 6 madde evet gordum daha cok gerileme gorulebilir dedigim gibi cok yakinim biri otizm biliyorum. Ilerleme kaydetmesi icin simdiden ozel egitime baslamali bence eger ozel egitimle ilerleme gosterirse normal krese gecer boyle yapanlarda vardi ozel egitimde. Illa ozel egitime otizmlilerde gelmiyor sadece gelisim geriligi gosterenlerde gidiyor durumu duzelince birakiyorlar egitimi.

O kismi basta gormedim maddeleri okuyunca kendi fark edip oyle dusundu sandim. Geri kalan yazdiklariniz da benimle alakali degil genel aciklamaniz cunku yazdiginiz seyler benim karşı oldugum seyler degil.

Doktor tanisi olunca kesin otizm de olmuyor ayrica. Ram bile otizm diyememis. Zaten tani alan cocuklarin cogu uyaran eksikliği dehp olabiliyor ve bunlar da atipik ile karistirilabiliyor.

O yuzden bastan okursaniz anlarsiniz demistim ama siz tekrar 6 maddeyi okudunuz mu diyince uzun bir aciklama yapma geregi duydum kusura bakmayin. Evet karistirilabiliyor. Bazen yasi kucuk oldugu icin kesin otizm diyemiyorlar.

Ama ram dakilerin dedikleri de doğru sonuçta. Bir doktora daha gidin ardından bir daha düşünürsünuz. Oğlum da özel eğitim alıyor ram in raporunun doğruluk payı yüksek sonuçta. Evham yapmayın şu an. Eşinizle de boşanmayın bunun için . Bir doktor daha görsun . Otizm deyip sonra yanlış denilen çocuklar da duydum ben

Doktor hangi testleri uyguladı da bu teşhisi koydu. Sırf sizi dinleyip 3 5 dk gözlemle böyle bir şey dediyse bence Ram'a güvenin. İçinize sinmesi için gerekli testleri uygulayan özel bir merkezde tekrar muayene ettirebilirsiniz ayrıca bu şüpheleri kendinizce belirti olan davranışlarını cocuğunuzun yanında konuşmayın. Birde doktor atipik otizm şüphesi mi dedi tanı olarak sisteme girdi mi buna bir bakın.

Ne kadar erken o kadar iyi. Şimdi özel eğitime başlayın, sonra kreşe de gider.
Evden tv'yi kaldırın , yanında siz de izlemeyin. telefon tableti unutsun, yasaklanan - otizmi arttıracak yemekleri (süt şeker vs) yemesin . Hatta bir fitoterapiste gidin,size uygun bir beslenme programı hazırlasin, yasaklari-yemesi gerekenleri listelesin.
İnternette otizme yatkın çocuklar icin oynanacak tonlarca oyun görüyorum, takip ettiğim hesaplarda hep karşıma çıkıyor. Evde de bunlarla oyalayin. bence duzenli egitim ve ilgi alakayla çoğu belirti gerileyecektir.
Tam otizm denmiş olmasa bile bu sizin yavrunuz. Neden üstüne düşüp fiziksel ,mental,sosyal daha sağlıklı bir çocuk olmasını saglamayasiniz ki?

Heyete çıkın dedi

Ek olarak teeeee ağustosta otizm suphesiyle açtığınız konuda tv Tabletle arası yoğun demissiniz.
Eylül Ekim Kasım...
Üç ay geçmiş, çocuğunuz için herhangi bir acil önleme başladınız mı?
Tv'yi kaldırdınız mi, katı Bir beslenme programına başladınız mı, neden ağustosta kreş kayıtları mümkünken bir kreş düşünmediniz?
Zaten üç ay bir aksiyon almamışsınız, bir de
"Diğer cocugumuz dört yaşında konuştu" rahatlığıyla eşinizin dediği gibi biraz daha salacak misiniz?
O muhtelen yakıştıramiyor ama otizm ommasa bile bir sorun var yani belli..insan neden kendi çocuğunun sorununu cozmek yerine halı altına süpürür ki
Benim yakın bir arkadaşımın çocuğu da üç yaşında konuşamıyordu,kendini ifade edemiyordu, ilgisi çok çabuk dağılıyordu. Güne kola cipsle başlayıp tüm gün cizgifilm YouTube izleyen bir çocuk. Sizin gibi uzmandan uzmana geziyorlardi ama uzmanların hiçbir dediğini de yapmıyorlardi uzman 'ilgisiz kalmış, tv'yi hayatınızdan çıkarın' derdi, tam tersi çocuk durmuyor diye kumandayı eline verirlerdi. Uzman aburcuburu kesin derdi, 'yemek yemiyor ki bari tok uyusun' diye paketli aburcuburlar verirlerdi. Uzman 'konusma terapisi alsın,kreşe gitsin sosyallessin' derdi, onları da yapmadı.
Ama sorana "doktor doktor geziyoruz,uzmana da götürdük" falan derlerdi.
Sizi de ona benzettim konuyu okuyunca.
O arkadaşım tam endiselenmisken çocuk konuşmaya başladı, yine eski sistemden kreşsiz, terapisiz,TV telefon ve cipslerle yasamaya devam etti.
Umarım siz de öyle olmazsiniz

Ama pek bir sorunj da yokmus. Bence birkac yere daha gidin net bir tanı verirlerse öyle ozel egitime gidin. Sadece konusma terapisi de alınabilir otuzm olduguna emjn misiniz durdukyere gtmesin bu krx de

Çocuğunuza birlikte destek olmak varken neden boşanmayı düşündünüz. Siz farkettiyseniz otizm vardır. Babası belki bu durumu kondurmak istememiş olabilir. Kreşe gidince bak gördünmü bir şey yok demek istiyordur. Siz eşinizle sağlıklı iletişime ve orta yol bulmaya dikkat edin. Bu süreci rahatlıkla atlatmanızı ve her türlü dijital ekrandan çocuğunuzu uzak tutmanızı diliyorum.

Merhaba. Ben özel eğitimde çalışıyorum. İlk önce televizyon, tablet, telefon kesinlikle açmayın. Sürekli konuşun. Oyunlar oynayın. Onunla göz teması kurarak iletişim halinde olun. Beraber etkinlikler yapın. Kreşten ziyade özel eğitim onun için daha faydalı olacaktır.

Konusamamanin en buyuk sebebi tv. Yenidogan isitme testine goturdugunuzde, aile hekimi, cocuk doktoru hepsi 100kez uyardi beni. Sizide uyarmistir. Belli yerlerde mecburen tv aciyoruz, mesela tuvalete giderken mecbur aciyorum cunku benimle tuvalete gelirse cop kutusuna klozete falan bakmaya calisiyor, yani mecburi haller haricinde tv ye maruz birakmayin.

Ayrica Baska bir dr gorusu alip hemen adim atin. Yabanci bir ulkenin bu konuyla ilgili kamu spotunu izlemistim. Cocuklara erken egitim verildiginde hayatlarini duzene koyabiliyorlar. Kocanizida dinlemeyin bu konularda. Erkek milleti cocuk bakmaktan anlasaydi onlarda dogururdu, cogu gamsiz, aman birsey olmaz modundalar.

benim oğlumda sizin kızıznızız özellikleri vardı . 2 yaşında konuşmuyordu , göz teması azdı , anasınıfında tek oynadı .
bize hiç bi dr otizm demedi. lise 1 dede göz teması kurmuyor asosyal özellikler gösteriyordu. ortaokula giidyor büfeden deden su alamıyordu. çok az arkadaş edindi. sayılı arkadaşı var. göz teması kuruyo . sunumlar yapıyor. ankaraya yeni geldik uygulamayla heryere gidiyor. demem oki beklentimizizn çok üstüne çıktı . siz başka yerlerede götürün .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…