Kim Haklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
32
Günaydın kızlar
Bu sabah eşimle çok kötü tartıştık konu şu benim 3 yaşında kızım var konuşmama şikayeti ile doktora gittik bazı hareketleri de vardı atipik otizim tanısı aldı bizi özel başlayacak deyip Rama ( rehberlik araştırma merkezi) oraya sevk etti rehberlik araştırma ise otizim diyemedi çünkü çok sınırda
1: Adına tepkisi var ama göz teması istenelen seviyede değil ve çok kısa canı isterse göz teması kuruyor
2: Algida sorun yok komutlara uyuyor ve çabuk öğreniyor renkleri falan biliyor
3: Çevresiyle iletişimi çok kopuk değil her şey amacına uygun
4: Bazı tekrarlayan davranışları var zıplamak gibi birde yeni başladı daha bu sabah kalemleri vardı onları sıraladı.
5: Takıntısı vs yok yeme içme uyku düzeni çok güzel
6: İşaret parmağını kullanıyor ince ve kaba motor gelişimi yaşıtlarıyla uyumlu

Ben özel eğitime başlasın hemen diyorum eşim kreş diyor kreşler kontenjan hep dolu ek sınıf acilacak ama 2. Döneme aksayacak bu sefer ben ise beklemek istemiyorum.
Esim göre ben çok pimpirikliyim abartiyorum çocuk da bir şey yok diyor.
Bence var ben ihmal etmek istemiyorum konuşmuyoruz boşanmayı bile düşünüyorum
Eğer bı sıkıntı var ise hemen eğitime başlayıp önüne geçmek istiyorum
Eşim de bir şey yok oraya giderse belki orada ki çocukları örnek alacak daha kötü olacak 1/2 ay daha bekleyelim dedi
Birbirimize girdik çok canım sıkkın anlamiyo beni

Otizm ile ilgili uzmanlaşmış bir başka psikiyatra daha götürün bence. İçiniz eminim daha rahat edecektir. Cihan çelik var takip edin. Bilgi sahibi olun. Pimpirikli misiniz gerçekçi misimiz anlarsınız en azından. Bazen fazla ekran çocuklarda otizme yatkınlığı ortaya çıkarıyor. Erken teşhis davranışların yerleşmesine engel oluyor. Boşanmaya sırf bu yüzden düşünüyorsanız pimpirikli olabilirsiniz. Yada eşiniz mi hastalığı kabullenmek istemedi. Durum tesbitini sakince oturup yapın. Başka bir uzman görüşünü muhakkak dosyanıza ekleyin.

Ozel egitime baslayin hemen ne kadar erken baslarsa o kadar ilerleme kaydeder. Benim cok yakinim biride erken fark etti esi yuzunden egitime baslatmadi gec kaldi su an daha zorlu geciyor yasi ilerledigi icin hala esi kabullenmedi normal diyor.
İşte bende onu diyorum kaç yaşında basladi yakininiz eğitime bizimki kabul etmeme değil aslında kreş olsun diyo

Hanim efendi 6 madde saymissiniz da neye binaen otizm tanisi koydunuz çocuğa ?

Sizi yürekten tebrik ediyorum çoğu anne kendi kabul edemezken siz önlemi başından alalım diye bakıyorsunuz ki bence bu çok güzel bir şey.

Özel eğitime hemen başlatın, özel eğitim almak sınırda olsa bile geriye götürmeyecek başka şeyleri görmenize neden dahi olabilecek.

İşte bende onu diyorum kaç yaşında basladi yakininiz eğitime bizimki kabul etmeme değil aslında kreş olsun diyo
6 yasinda basladi malesef. Kreste istediginiz ilerlemeyi goremezsiniz. Ozel egitimde birebir cocukla ilgileniliyor ne yone eksikse ona odaklaniyorlar ayrica dil egitimide veren yerler var.

Ya eşim ramın oranları doğru çıkıyor diyo ve ram da çok ilgilendiler 40 dakikaya yakın incelediler yaşı küçük daha tanı için kreşe verin bı dediler otizm diyemem bu çocuğa diyo oradaki öğretmen

Teşekkür ederim tabi ki otizim de olsa erkenden çözüme kavuşturmak istiyorum o benim canım her şeyim her şeyiyle kabulum

Eşim Özel eğitimde çalışıyor sorup size ayrıntılı yazacağım ama orada dersler birebir oluyor.ve durumuna göre eğitim alıyor yani diğer arkadaşlarını örnek alıp gerileme gibi bişey olmaz...bi de eşimden hep duyduğum öğretmenin 2 saat verdiği yeterli olmaz aile ilgili olacak ve sorun ortadan kalkana kadar pes etmeden iki taraflı çalışacaklar der..vakit kaybetmeyin.dedigim gibi yazacağım size

Çok teşekkür ederim muhakkak haber bekliyorum sizden

İşin ic yüzünü, cocugun halini tam bilemediğimiz icin sizin abartip abartmadiginizi burdan bilemeyiz. Ama anlattığınız durumlara bakilirsa oyle cok anormal bir sey yok gibi. Ama konuyu bu kadar telaşlandirip , esinize sanki cok ileri duzeyde bi tedavi gerektiren cocugun tedavisine engel oluyormus muamelesi yapip , bosanmayi düşünüyorum diyebiliyorsaniz ben sizde abartma potansiyeli gördüm.

Yeterince sosyalleşmeyen, çok fazla ekranla muhatap olan çocuklarda maalesef görüyoruz. O sebeple bir başka uzman görüşü daha sizi rahatlatacaktır. Sadece canı istediğin göz teması hariç bir sıkıntı yok sanki. Kreş yada özel eğitim farketmez hangisine karar verirseniz o vakte kadar evden tüm ekranları kaldırın. Telefonları sadece o uykudayken ortaya çıkarın. Etkinlikler yapın renkler, komutlar, duygular üzerine... Bol bol kitap okuyun. M. Teber'in kitapları güzel, multibem yayınlarınınkileri bu yaş için çok beğeniyorum.
instada merfxl diye bir anne var otizm olan bir çocuğunu erken farkettiği için şu an neredeyse hiç anlaşılmayacak şekilde hayata kazandırdı. Belki faydası olur. Lütfen sakince hareket edin. Paniklemek doğruyu göstermez bazen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…