şu aralar temel temizlik işlemleri dışında pek bir bakım yapmıyorum ama yaptığım dönemler oldu, işe yarayanları yazayım:
sıcak suya biraz papatya biraz nane atıp buhar banyosu (bunu aslında sinüzit için yapıyordum) sonra siyah nokta sıkma - tonikle temizleme...
bacaklara peeling için bildiğimiz vücut nemlendiricisinin içine ince bulgur atıp fazla bastırmadan ovalamak-hem nemlendirme hem peeling bir arada oluyor, sonra suyla iyice durulanacak tabii...(kendi buluşumdur) yalnız yukarda okudum, şeker de çok iyi fikirmiş...
gözlerdeki şişlikleri almak için sabah kahvaltıdan sonra demlikte kalan poşet çayları gözlerimin üstüne koyup bir beş dakika uzanma ... :)
diş beyazlığı için ıslak diş fırçasını karbonata batırıp üstüne bir de limon sıkıp öyle fırçalama :) ekşi ama faydalı bir yöntem-kimyasalları pek sevmem...
bir ara şampuanın hediyesi olduğu için elime geçmişti-alidorun saç bakım yağları saça iki üç gün süper parlaklık veriyor... Ama 2-3 yıkamada etkisi geçiyor... en azından benim için... bu yüzden ben de saç bakım yağında aktar diyorum başka şey demiyorum en azından boyar madde içermiyor aktardan alınanlar... ayrıcana bepanten ampul ile zeytinyağını bilmeyen yoktur herhalde:)
makyajdan önce gözlere birer damla visine damlatmak, gözlerinizin pırıl pırıl olmasını sağlıyor...
özellikle yağlı ciltler için (benimki gibi) yüzü yumuşak bir fırçayla köpürterek yıkamak (bunun için satılan yüz fırçaları var) derinlemesine temizlik sağlıyor, ama tıpkı peeling gibi, cildiniz sivilceliyse sivilcelerinizin tüm yüze yayılmasına sebep olabilir...
senelerce hergece dudaklarıma bakım için stick sürdüm, sonra bunun sonu olmadığını ve neticede kimyasal olduğu için zararlı olabileceğini düşündüm, bıraktım, bırakmak zor oldu çünkü vücut bir dış desteğe alışınca kendisini iyice salıyor, bıraktığım sırada bir hafta falan dudaklarım aşırı kuru kaldı, çatladı ama şimdi gayet iyi, kendi nemini kendi sağlıyor...
aslında düşündüğüm bir şey daha var ama henüz deneme fırsatım olmadı: katı meyve sıkacağında meyve sıktıktan sonra bunun posasıyla maske yapmak (elma-havuç gibi yumuşak posaysa) veya nar-üzüm gibi çekirdekli meyveleri sıktıktan sonra bununla peeling yapmak-biliyorsunuz bu meyvelerin çekirdekleri acayip antioksidan içeriyor...
Siz de duymuş muydunuz bilmiyorum ama pek çok kişi yemeyecekleri şeyleri vücutlarına sürmez, ben de onlardanım galiba, gittikçe kopuyorum kimyasallardan, size de tavsiye ediyorum...
ayrıca gergin ve taze bir cilt için domatesi ortadan ikiye bölüp yanaklarınıza sürebilir, sonra suyla durulayabilirsiniz, denemedim ama mantıklı geldi, asidik bir şey neticede...
annem elli küsur yaşında ve yüzü elma gibi gergindir, bunun bir sebebi yağlı cilde sahip olmasıysa diğer sebebi de yüzüne sabundan başka sadece, salatalık kestikçe kabuğunu sürmesidir.
hadi ben kaçtım, aklıma geldikçe gene yazarım...
aslında bu tarifleri biriktirdiğim koca bir defterim var biliyor musunuz...ergenlikten beri doldurmuşum...:)