kilo vermeyi basarabilen kadınlara

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.298
360
43
Kararlarının arkasında duran insanlara cok imreniyorum. ben bir karar veriyorum ve gerceklestirmekte cok zorlanıyorum. konum kilo verme sürecim ile alakalı. aslında cok kilolu bir insan degilim 64üm 55 falan olmak istiyorum hayatım boyunca hic 60 üstü görmemistim masa bası iste calısmaya baslayınca birden aldım kilo. simdi istikrarlı olarak vermem gerekiyo ancak bir türlü bu istikrarı saglayamıyorum ya yok mu önerileriniz, bi anda mı gelecek bana bu istek, kac pazartesi baslangıcı gecti hayatımdan ama bir düzen oturtamadım.

Masabaşı çalışırken atıştırmalık alıyor musunuz yanınıza yoksa sadece hareketsizlikten mi aldınız?

Her şeyi pazartesiye ertelerseniz yapamazsınız zaten. Karar verip o an uygulamak gerekiyor. Spora başlayıp yediklerinize dikkat ederseniz vücut fazla kiloyu verecektir zaten. Vermese bile yağdan kaybeder kastan alırsınız. Tartıda bir şey değişmese bile aynaya baktığınızda değişikliği net görebilirsiniz.

Madem masa başı işte çalışıyorsunuz, hayatınıza hareket katmanız gerekiyor. Asansör kullanmayın, ne olursa olsun merdivenden çıkın. Otobüsle gidiyorsanız bir durak erken inip yürüyün. Yakındaki tuvaleti değil uzak mesafedeki tuvaleti kullanın. Çöpü siz atın, yakındakine değil bir uzaktakine atın. Örnekler saymakla bitmez. Kilo vermek (sağlık problemin yoksa) zor değil. Sadece istikrar gerekiyor.

Masabaşı çalışırken atıştırmalık alıyor musunuz yanınıza yoksa sadece hareketsizlikten mi aldınız?
ikiside var. yani zaten kilom direk basenler ve göbek. sürekli oturuyorum, ofis arkadasalarım biseyler uzatıyor yiyoruz vs. çocuk düsüncem var bir de. simdi böyle olursa kilom hamile kalıp dogurduktasn sonra daha beter olurum diye korkuyorum.
2-3 ay önce diytisyenle calısmıstım, 1,5 ayda 4 kilo kadar verdim 66ydım o zaman 62ye düsmüstüm sonra devam ettiremedim saldım yine ve tekrar 64 falan görüyorum suan. tamam cok bi kilo degil ama orantısız olunca sinir bozucu oluyor.

Pazartesiyi bekleme bugün başla herşeyi ilk başta hemenkesmekısarak porsiyon küçülterek, kalori açığı oluşturarak başla. Akşam 7den sonra birşey yemeyi bırak. Akşamları evde 15- 30 dklık leslie videolarıyla sıkılaş.

evet kesinlikle öyle. İşte ben bu istikrarı sağlayamıyorum. Yani sinir oluyorum bene kendime bir şeyi bu kadar isteyip nasıl fedakarlık gösteremem diye.

Evet Leslie gercekten faydalı oluyor.

Karatayla sağlıklı beslenmeyi önerebilirim. Tiroid hastası eşim bile çok çok iyi kilo verdi, aç kalmadan.
Burada grupları var hatta oraya üye olursanız motive olursunuz hem.

evet kesinlikle öyle. İşte ben bu istikrarı sağlayamıyorum. Yani sinir oluyorum bene kendime bir şeyi bu kadar isteyip nasıl fedakarlık gösteremem diye.

Tamamen bakış açısı ile alakalı. Fedakarlık olarak görürsen yapamazsın zaten. Sağlıklı yaşama geçmek olarak düşünüp ona göre hareket etmen gerekiyor. Eğer bir yük gibi görürsen ne kadar uğraşırsan uğraş olmayacaktır. Ama hayat değişikliği, daha sağlıklı olma, daha iyi olma olarak görür ve kendini kısıtlamazsan başarılı olursun. Şu anda 53,5 kilo civarındayım. 2.5 sene önce hamileliğimde 70 ile doğuma girmiştim. Çocuk 3.5 kilo doğdu, doğumda toplam 4 kilo gitti. Diğer aldığım tüm kilolar bana kaldı. Emzirirken de diyet vs yapılmıyor. Açıkçası kilo vermekle de uğraşmadım. Sonrasında yavaş yavaş kilo vermeyi hedefledim. Mesela işe başlarken pantolonlarıma sığmıyordum, sığacak kadar kilo versem yeter dedim. O kadar verdim. Bu hedefimi gerçekleştirdikten sonra 3-4 kilo daha vermeyi hedefledim. Vs parçala böl yaptım yani. Sonra spora başladım, bacaklarımı ve kolumu incelttim. Yediklerime dikkat etmeye başladım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Ama takıntı ve şeklinde değil. Özen gösteriyorum sadece. Bu aralar yediğim hiçbir şeyden tatmin olmuyorum mesela, yeme döngüsündeyim. Kendimi kısıtlamıyorum, abartmadan yiyorum. Eğer yok kilo vermem lazım yemeyeyim dersem aşırı yerim ya da tam tersi amaaan boşver dersem gene aşırı yerim. Abartmadan az az. Bende bu işe yarıyor. Sizde ne işe yarar bunu bulmalısınız.

Çok kilon yok ya boş ver

Bir şeyi yasaklayınca ve şu kiloyu verip yicem gibi hedefler koyunca eski haline hemen dönülüyor. Gerekirse uzun sürede verin ama sürdürülebilir bir beslenme yöntemine geçin.

evet aslında saglıklı yasama gectim diye düsünmem gerekiyor. bende pcos var zaten saglıklı beslenmem gerekiyor, bu benim için yasam tarzı olmalı yani. ama insanları gördükce sinir oluyorum ben ogle yeemgimde salata yiyorum mesela diyet yaptıgımda, bakıyorum arkadasım pizza söylemis dal gibi yiyor yiyor kilo almıyor. ben niye böyleyim diye kıyslamaya gidiyorum, bunları bırakmam gerekiyıor

İşte herkesin beden hızı aynı değil ki. Eğer yediğin şeylerin zamanını doğru ayarlarsan sıkıntı yaşamazsın. Canın pizza istiyorsa orta boy yeme de küçük boy ye ya da 2 dilim ye mesela. Akşama da daha hafif bir şey ye, dediğin gibi salata mesela. Yarınlar yokmuş gibi yemenin mantığı yok ki, benzer şekilde hiç yememenin de. Vücudunu dinlemeyi öğrenirsen rahatlarsın.

3 ayda 11 kilo verdim Ramazan öncesi.
Herkesin yeme alışkanlığına göre değişir benim için akşam yemeğinden sonra yediklerim ve ekmek önemli rol oynuyordu aldığım kiloda. Bunları kesince 3-4 kilo kısa sürede gitti zaten. Sonrasında protein ağırlıklı beslendim cokta açlık çekmeden geçirdim bu süreci.
Aktif spor da yapamadığım bir döndemdi üstelik.
Pazartesiyi falan beklemedim haftanın ortasında başlamıştım. Bir süredir istediğim bir şeydi ama durduk yere de gelmiyor o motivasyon.

Galiba ben oturdugum yerden bu motivasyonun gelmesini bekliyorum

Ben de geçen perşembe başladım hic pazartesi falan görmeden.
Ama öyle 3 4 kilo aldığımda benim motivasyonum olmuyor ,illa bi 10 a dayanmam lazım ki aklım başıma gelsin .
Rutin 2 senede bir 10 kiloya yakın alıp, tekrar veriyorum
Diyete başladığımı gören ne kadar istikrarlisin müthiş irade diyor ,kafaya koyduğumda veriyorum .
Ama iste kafaya koymayı idrak etmem için epey kilo almam lazım. Vücudum da şaşırdı 10 kilo ver 1.5 sene idare et yine al ve yine verme döngüsü.
Ama bu defa kararlıyım verdikten sonra koruyacağım 2 kiloda hemen dikkate başlayacağım.
Alışkanlıklardan kolay vaz geçilmiyor maalesef .
Verirsiniz karbonhidrat i çok çok azaltıp, abur cuburu kesin ,uzun açlık yapınca tıkır tıkır gidiyor .
Ama iste eski düzene dönmemek lazım yoksa geri geliyor .
Kilo vermek kolay da koruması çok çok zor .
Kolaylıklar diliyorum .

Ben eskiden ekmek yemeyen insanlarla dalga geçerdim ekmek yemeden doyulurmu hiç derdim ki cidden ekmeksiz biraz zor ama sonra farkettimki tansiyonum o yüzden düşüyormuş,cildimdeki akne benzeri kızarıklıklar bu yüzden oluyormuş,şişkinlik vs gluten alerjimden kaynaklıymış,zaten çok kilo problemim yoktu,boyum 1.78 kilom eskiden 65 civarıydı o da doğumdan sonra oldu,bir kaç senedir ekmek yemiyorum pilav vs yiyorum kilom şimdi 55 diyet yapmadan bu şekilde oldu,zoraki olsada şimdi çok hoşuma giden bir beslenme rutinim var,acıkınca süzme yoğurt,nane,salatalık ile pilav yanına biraz tavuk sote yada baklagil,pilav,sebze gibi dengeli bir alışkanlık edindim,eskiden ellerim titrerdi şekerim düşerdi şimdi bir düzene oturdu hafifledim daha enerjik daha rahatım,karar vermek diye birşey yok beslenme tarzınızı değiştirmek çok kolay aslında,sadece bir plan yapmalısınız eğer öğün atlar yada geciktirirseniz iştahınıza yenik düşersiniz,bunun yerine sürekli fakat kalorisi düşük yiyecekler tercih ederseniz buna engel olabilirsiniz,pudingimi kendim bitkisel tatlandırıcı ve 1 tatlı kaşığı un ile kendim yapıyorum,ekmek yerine altarnatif ürünler tercih ediyorum,pilav,patates vs gibi,çikolata yiyorum ama kahve ile günde 50 gr,genel olarak eziyet haline getirmediğiniz sürece diyet değil tarz değişikliği daha akla yatkın oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…