Tamamen bakış açısı ile alakalı. Fedakarlık olarak görürsen yapamazsın zaten. Sağlıklı yaşama geçmek olarak düşünüp ona göre hareket etmen gerekiyor. Eğer bir yük gibi görürsen ne kadar uğraşırsan uğraş olmayacaktır. Ama hayat değişikliği, daha sağlıklı olma, daha iyi olma olarak görür ve kendini kısıtlamazsan başarılı olursun. Şu anda 53,5 kilo civarındayım. 2.5 sene önce hamileliğimde 70 ile doğuma girmiştim. Çocuk 3.5 kilo doğdu, doğumda toplam 4 kilo gitti. Diğer aldığım tüm kilolar bana kaldı. Emzirirken de diyet vs yapılmıyor. Açıkçası kilo vermekle de uğraşmadım. Sonrasında yavaş yavaş kilo vermeyi hedefledim. Mesela işe başlarken pantolonlarıma sığmıyordum, sığacak kadar kilo versem yeter dedim. O kadar verdim. Bu hedefimi gerçekleştirdikten sonra 3-4 kilo daha vermeyi hedefledim. Vs parçala böl yaptım yani. Sonra spora başladım, bacaklarımı ve kolumu incelttim. Yediklerime dikkat etmeye başladım, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Ama takıntı ve şeklinde değil. Özen gösteriyorum sadece. Bu aralar yediğim hiçbir şeyden tatmin olmuyorum mesela, yeme döngüsündeyim. Kendimi kısıtlamıyorum, abartmadan yiyorum. Eğer yok kilo vermem lazım yemeyeyim dersem aşırı yerim ya da tam tersi amaaan boşver dersem gene aşırı yerim. Abartmadan az az. Bende bu işe yarıyor. Sizde ne işe yarar bunu bulmalısınız.