- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.537
-
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
Avokadoyu sabah ya da öğlen yemeklerinde tüketmeyi tercih ediyorum. Tok tutuculuğu çok yüksek.
Bir de ben balı tatlıların içine karıştırmayı sevemedim.
Ekstra bir yoğun tatlı aroması istersem bir tane büyük hurma koyuyorum. Öyle de deneyin.
kusura bakmayın açık konuşucam
bi hastalığınız yoksa kilo veremiyorsanız hatta alıyorsanız ben yemiyorum spor yapıyorum yalanını atmayın. önce yaptığınız hatayı kabullenin.
çikolata nedir ya? en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum. ilaç bağımlısı gibi olmuşsunuz çikolatayı bırakamıyorum 90 kg oldum diye bişey olabilir mi biraz iradeli olun.
ve 90 kg ile koşulmaz. dizlerinizi sakatlarsınız. önce bi 20 kg vermelisiniz sonra anca yürüyüş olabilir koşu yine olmaz. ben bile balık etliyim kilo veriyorum ama bu halimle koşmuyorum eklemlerimi zorlamayayım diye. hani isteyip spor yapıp kilo almak mümkün değil böyle sadece kendinizi kandırıyorsunuz.
avakado çok yağlı geldi bana nası tüketiyorsunuz. çeyrek avakado bile yağından mideme ağır geldi ya
ben de yahu. çok krizim gelirse yerim diye bi küçük tablet bitter çikolata almıştım ta ne zamandan dolapta duruyor o kadar unutmuşum ki geçmiş son kullanma tarihi.
Kabuklu olarak alıyorum ben soyulmuş da bulunuyor. Kabuklarını temizleyip çok kavurmadan azıcık fırınlıyorum. El değebilecek sıcaklığa gelince güçlü bir mutfak robotunda çekiyorum ara ara dinlendirerek. Ekstra bir şey eklemiyorum ben.ev yapımı fıstık ezmesini nasıl yapıyorsunuz? ve bayatlamadan ne kadar dayanıyor?
avakado çok yağlı geldi bana nası tüketiyorsunuz. çeyrek avakado bile yağından mideme ağır geldi ya
faydalı yağ olarak alınıyor zaten o. kuruyemiş ve avokadoyu bu sebepten eklersin diyetine
Kabuklu olarak alıyorum ben soyulmuş da bulunuyor. Kabuklarını temizleyip çok kavurmadan azıcık fırınlıyorum. El değebilecek sıcaklığa gelince güçlü bir mutfak robotunda çekiyorum ara ara dinlendirerek. Ekstra bir şey eklemiyorum ben.
Kızarmış ekmek + fıstık ezmesi + hurma üçlüsü yaptığımdan veya yulaf ezmesine falan koyduğumdan ekstra bir malzeme ekleme ihtiyacı duymuyorum.
Limon sıkıp azıcık tuz ekleyip ezip de deneyebilirsi. Direkt kendisini yemiyorum zaten. Genelde yumurtanın üzerine koyuyorum veya sandviç falan yapmışsam araya sürmek için kullanıyorum.
çok iyimiş bu fıstık ezmesi deneyeceğim. calvenin şekersizini seviyorum üzerine azıcık bal tam tahıllı 1 dilim ekmeğe sürüyorum allaa enerji fışkırıyor resmen ama çok kalorili bir şey çok çok az tüketmek lazım. sırf fıstık ezmesiyle kilo aldım ben :)
avakadoyu sürmeyi denicem iyi fikirmiş peynirle olabilir gerçi ekmek her gün yemiyorum ama salataya da doğranabilir sanki küçük küçük yağ koymazsak yağ yerine geçebilir bi deneyeyim onu da.
Süzme peynirle karıştırınca de çok güzel oluyor avokado. Çok tüketmemeye çalışıyorum süzme peyniri ama arada bir kaçıyor. Beyaz peynirle de yapılabilir.
Humusun içine eklenebilir. Salatalara küp küp güzel olur evet. Pul biber ve limon çok yakışıyor bence avokadoya.
Ayrıca Dr Nowzaradan der ki TARTILAR YALAN SÖYLEMEZ... diyet gruplarına gel birlikte verelim :)
Ben azarlanmayı sevmiyom ya azar işiteceğime öleceğimi bilsem acımdan veririm o kiloyu da azar işitmemahahaha adam efsane azarlıyor.
beni bi kere azarlaması için neler vermezdim :)
30 gr zaten kare tablet çikolatanın yarısı yapar.Baya oldu . Evet eminim bugün en fazla 30 gram yemisimdr
evet ama yiyemedim aşırı yağlı değil misos yapılabilir mi acaba salataya falan. ben zeytinyağı dışında bişi tüketmiyorum ondan ağır geldi sanırım.