-bahar geldi, çıkp yürüyebilirsin, spor salonuna verecek paran yoksa bir mat alıp odada da hareketleri yapabilirsin
2 aydır spor yapmaya çalışıyorum, haftada 3-4 kez deniyorum ama benim kronik bir hastalığım var ve maalesef daha önce 3-4 kez taşikardi geçirdim (kalp krizinin eşiğinden dönüyorum, kalbim çok hızlı atıyor, nefes alamıyoum öyle bir kriz geçiriyorum)
normalde kardiyo egzersizlerinde amaç kalbi hızlandırmaktır ben korkumdan yapamıyorum. biraz hızlanınca duruyorum. HIIT gibi oluyor
neyse buna rağmen ben bel bölgemde 3-4 cm vermişim
kilo olarak verip vermediğimi bilmiyorum amacım zayıflamak değil sıkılaşmak ve forma girmek, onu da geçtim spor yapmaya devam edip kaslarımı güçlendirsem yeter çünkü ben 0 yaşındayım, diyet yapmıyorum ama 2 öğün evde yapıp yiyorum.
40 yaşında ve 60 kg olarak ben yapabildiğime ve farkı gördüğüme göre göre sen 20li yaşlarda rahat rahat sıkılaşırsın ve farkı görürsün.
muhtemelen diyeti ve kilo vermeyi çok stre/saplantı haline gietiridğin için de beynin kıtlık psikolojisinde yağ depolamaya çalışıyor da olabilir. onun yirne spor yap. çok samimi söyliyorum bunları.
bir de
etrafındaki kişilerden 100+ kiloda olan kimseler var mı? çünkü şu bir gerçek ki ancak kendi kilomuza ve yaşımıza yakın olan kişilerin kilosunu ve yaşını iyi tahmin edebiliyoruz. benim etrafımda 60 üstü çok az insan var mesela 45 ile 50 yi çok rahat ayırt ederim ama 90 ve 110u o kadar bilemem çünkü seçemem. çünkü aşinalığım yok, tartamam zihnimde.