• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo veremiyorummm

Aralikli oruc bi de yesil icecek tavsiye ederim.
Yesil icecek icin bir suru tarif oluyor.
Ben maydonoz,taze nane, semiz otu, 1 havuc, salatalik, kabuksuz bi tam limon elma ve yarim litre suyu bizlatiyorum, yeri geliyor elma yerine baska meyve koyuyorum, maydonoz yoksa misal 1 dal pirasa atiyorum vs..
Otlari yesillikleri evdekine gore ayarliyorum, semiz otu yerine roka da koydugum oluyor ispanakta..
1,5 litreye yakin icecek cikiyor, gun icinde tuketiyorum.
Attirdigi odeme,calistirdigi bagirsaga insan inanamiyor ☺

:sinirli: keşke böyle bir derdim olsa da yerken kalori hesabı yapmasam bir aydır canım lahmacun istiyor sırf diyeti bozmayayım diye yemedim :cry:

Diyetisyenim iki lahmacuna izin veriyor bilginize...ertesi gün sebzeyle telafi et ekmeğide biraz azalt diyor. İki lahmacun yediğim hafta 1.5 kilo vermiştim ben. Konu sahibi sana gelince fazla kilon yok dikkat edip süreklilik haline getirmen yeterli olacak. Benimde yirmi kilo fazlam vardı sunan on kilo versem yeter. Diyetisyen e başladım ağır gidiyor ama gdyor bir öğün sebze bir ogun protein yiyorum ve haftada en az dört beş kez 45 dakika kadar yürüyorum. Metoboluzmayi hızlandıran tek şey hareket diyor diyetisyenim.hele 30 dan sonra

Su.. su icmek gerekiyor. Ve yuruyus yapmak. Sadece spor zayiflatmiyor ama. Sporun %20 etkisi varsa yediklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Aralikli orucu deneyin. Kendinize bir saat dilimi belirleyin o araliklarda yiyin. O saatler disinda sadece sivi tuketimi yapin. Ben 10-18 araligini belirledim..8 saat yemek suresi 16 saat aclik suresi olmali. Ancak iki ogun beslenmelisiniz. Bu saat araliginda ogunler haric aralarda atistirabilirsiniz.

Eskiden bir hafta dikkat etsem anında incelir kilo verirdim. Şimdi 10 gündür ekmek yemiyorum arada hafif egzersizler yaptım ama yok uok kilo veremiyorum. Yaşım 28 olacak yakında. Korona döneminde aldığım kilolar yapıştı gitmiyor arkadaş:))) 65 kiloyum 55 olmam lazım.

10 Temmuzdan beri 9.takımla diyetteyim, arada spor da yapıyorum, anca 2,5kg verebildim deliricem yani o raddedeyim
Ama benim yaşım 43 haliyle yavaşlıyor metabolizma , sen 28 daha çakı gibisin, ekmek yemiyorsan demek ki kalorili yiyeceklerle devam ediyorsun ya da hareket az geliyor. Tiroid ya da insülin direnci sorunun var mı ? Bunlar da engel olur kilo vermeye

Biraz önce ayak parmaklarımla konuşuyordum.
Su akar deli bakar misali aylardır ayaklarıma bakarak evde oturuyorum.
Önümüz de belirsiz.
Hiççç kendime saygımdan zayıflarım yok efendim sağlık için falan diye alt beynimi kandıramam.
Beni dürtecek, hasetlendirecek, güdüleyecek kenafir gözlü insanlarla sosyalleşmem lazım, o da olmayınca ...

Çok yaşa emi :))))

Normalde gün içerisinde ne yapıyorsun? Çalışıyor musun? Sakin evde mi geçiriyorsun günlerini? Neler yersin? Çikolata bal kaymak ekmek abur cubur kola falan tüketir misin?
günlük kalori hesaplayarak beslenmen lazım bence.
mesela tüm gün 1000 kalori alırsın ama bi çikolata yersin pat 2000 olur.

Eskiden bir hafta dikkat etsem anında incelir kilo verirdim. Şimdi 10 gündür ekmek yemiyorum arada hafif egzersizler yaptım ama yok uok kilo veremiyorum. Yaşım 28 olacak yakında. Korona döneminde aldığım kilolar yapıştı gitmiyor arkadaş:))) 65 kiloyum 55 olmam lazım.
Ben 22 yaşımdayım. Boyum 164 kilom 60.Geçen yıl 65 kiloydum. Tam bir yıl boyunca 5 kilo vermeye uğraştım. Aylar geçti bir kilo veremedim.Bir kilo veriyorum ama sonra duruyor derken diyetisyene gittim ve metabolizma yaşım 33 çıktı.Artık günde en az birbuçuk litre su içiyorum ve ekmek yemiyorum. Sadece Kepekli ya da tam buğday yiyorum. Makarnamı bile tam buğday makarna alır oldum. Bir de artık ufak tefek egzersizler yerine baya yürüyüş, koşu gibi sporlara yönelin. Her şey gönlünüzce olsun. :KK68:

Coronaydi ramazandi baya kilo almistim sonra gunde 1.30 saat yurur diyet yapar kilo verirdim sonra bu tabii 1 saate dustu en sonda iki gune bir 45 dakka derken sporu biraktim cocuk dusundugum icin belki zararli olur diye gene aldik kilolari
Konudan alakasız ama çocuk düşünürken spor zararlı olur diye düşünmek nedir? Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Diyetisyene git. Kafaya göre diyetlerle kilo vermek sağlıklı bir şey değil. Her bünye farklı. Herkesin sağlık problemleri, kan Değerleri ayrı. Ölçüm yapıp sana uygun bir program çıkarırlar

Coronaydi ramazandi baya kilo almistim sonra gunde 1.30 saat yurur diyet yapar kilo verirdim sonra bu tabii 1 saate dustu en sonda iki gune bir 45 dakka derken sporu biraktim cocuk dusundugum icin belki zararli olur diye gene aldik kilolari
Canım çocuk düşünüyorsan ağır spor istersen yapma ama haftada 3,4 gün kadar 40 dakika yürüyüş yapman yararlı olur. Serotonın salgılamak hormonları olumlu etkiler. Çocuğun tutunması da hormonlarla yakından ilgili bir durum

Sana tek önereceğim şey Chloe Ting :) bu zamana kadar keşfetmediğin için çok pişman olacaksın

Canım merhaba ben sadece ekmek Pirinç Makarna kesip içtiğim su miktarına dikkat ederek zorlanmadan 2 bucuk ay icinde 6 kg verdim bununla ilgili konumda var yaşlarımız hemen hemen aynı

Ben çok bıraktım aslında bu soruyu bana değil hakkıyla yapanlara sormak lazım canım.ben ramazandan beri yani 3 ayda 6 7 kilo verdim.tabi spor olarak yürüyüş egzersiz falanda vardı ona rağmen metabolizmam çok yavaşmış az kilo verdim.çok verenler var hatta benim verdiğim kiloyu neredeyse bir ayda veren bile var.saatler değişiyor ister 16-8 yap ister 18-6 istersen 20-4.hangisiyle rahat edersen.mesela 12 de kahvaltı yapıyorsan ya 4 te ya 6 da ya da 8 de tüm yemek işini bitiriyosun.
Merhaba bu dıyet nasıl oluyo mantıgını çözemedm ben sabah en gec 9 da kahvaltı yapmş oluyrm, akşam kacta olmalı ve iki öğün şeklinde mi oluyo bu dıyet 😊 ve gebelik düşünüyrm zararlı olur mu nette araştrdm ama pek bişey anlamdm 😬🙄

Öncelikle doktora gidin hem genel bi tarama olur . Aile hekimliği de yapıyo. Aç karna giderseniz troidlere de bakarlar. Kilo alıp vermede onların sağlıklı çalışması önemlidir

Back
X