• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo veremiyorum

Doktorlari Arastirmam lazim, hakli olabilisiniz. Kücük bir ilcede yasadigim icin pek diyetisyen yok. Yorumunuzz icin tesekkürler. Annenizede acil sifalar diliyorum.
Evet mutlaka güvendiğiniz bir doktordan destek alın çünkü sağlık sorunlarınız var ezbere diyetleri uygulamamanızı öneririm zayıflamaya çalışırken kendinize daha çok zarar verebilirsiniz

sabah 7 ye dogru uyaniyorum, kullandigim bir detoks var onu iciyorum 8 bucuk gibi Tam tahilli sade nesfit yiyiorum ( 6,7 kasik) birazda az yagli süt. 11 gibi bir meyve yiyorum genelde kuru kaysi oluyor ( metobolizmam cok zafi oldugu icin ) 14.00 yemek yiyiorum genelde cok az oluyor. Gece yatmadan iki üc saat öncede bir meyve yiyorum. Bu kadar canim.
Sadece bunları yiyerek günlük olarak tuvalete gidebiliyor musunuz merak ettim. Kabızlık sorunu var mı?

bende de demir ve ferritin ilaçla düzeliyor ancak bırakınca bir süre sonra pıt diye iniyor depolar boşalıyor.ilaç kilo aldırmıyor ama, sabah aç karnına içiyorsun 2 saat yemek içmek yasak üstüne.ağzında metalik bir tat ve hafif mide bulantısı yapıyor sabahları.ben çok su içtiğimden her gece en az 1 kere muhakkak uyanırım o arada içiyorum.hem bu ferritin demir eksikliği halsizlik ve solgunluk da yapar çok kötü.ilaçtan sonra toparlayınca halsizlik , çok üşüme şikayetlerim de gitti.
*bir de kahvaltı sırasında peynir ve süt ürünleri çok çok az yiyebilirsin çünkü demir bağlamayı önlüyor.
Yarin dahiliyeye gidip tekrar kan verecegim, sizin degeriniz kacti hatiliyormusunuz?

Yarin dahiliyeye gidip tekrar kan verecegim, sizin degeriniz kacti hatiliyormusunuz?
hiç aklımda yok sonuçlar dosyamda takılı evde.ama şey demişti doktor "depoların tamamen boşalmış önce iğne veriyorum 2 hafta kan iğnesi vurulucaksın sonra hapa geçip öyle devam ediceksin".ama gerçekten kanım toparlanınca o uyuşukluk yorulma gitti.

hiç aklımda yok sonuçlar dosyamda takılı evde.ama şey demişti doktor "depoların tamamen boşalmış önce iğne veriyorum 2 hafta kan iğnesi vurulucaksın sonra hapa geçip öyle devam ediceksin".ama gerçekten kanım toparlanınca o uyuşukluk yorulma gitti.
Demekki bende o yüzden böyleyim biraksalar sürekli uyuyacagim hep bir yorgunluk.. sagol canim yorumun icin. Iyiki konu acmisim..

Sadece bunları yiyerek günlük olarak tuvalete gidebiliyor musunuz merak ettim. Kabızlık sorunu var mı?
Var evet, cok affedersiniz bir hafta 10 gün lavaboya gitmedigim oluyor. Ama diyete girmeden öncede bu problemim vardi. Prebiotik kullandim ama fayda saglamadi. Sanirim yillardir düzensiz beslenmeden kroniklestirdim bu problemi.

Evet mutlaka güvendiğiniz bir doktordan destek alın çünkü sağlık sorunlarınız var ezbere diyetleri uygulamamanızı öneririm zayıflamaya çalışırken kendinize daha çok zarar verebilirsiniz
Cok haklisiniz, yarin ilk isim Dahiliyeye gitmek sonrada bir diyetisyen bulmak..

Var evet, cok affedersiniz bir hafta 10 gün lavaboya gitmedigim oluyor. Ama diyete girmeden öncede bu problemim vardi. Prebiotik kullandim ama fayda saglamadi. Sanirim yillardir düzensiz beslenmeden kroniklestirdim bu problemi.
Bilimsel bir yanı var mı bilemiyorum ama her gün tuvalete çıkmayınca daha çok kilo alınıyor bence. Vücuttan ne kadar hızlı atılırsa yiyecekler o kadar az kiloya dönüşüyor sanki. Süt ve nesfit hem kabızlık yapar hem de nesfit paketli şekerli karbonhidrat deposu bir yiyecek, insülin direncini de arttıracaktır, meyveler de şeker dolu. Sabahları yumurta ve salata yerseniz hem daha uzun süre tok tutar hem de lifli beslenmiş olursunuz. Kabızlık bitene kadar da öğlenleri çeşitli sebzelerden oluşan çorba içmek iyi bir fikir olabilir. Süte ara verin veya yoğurt yiyin bir süre tavsiyem.

Bilimsel bir yanı var mı bilemiyorum ama her gün tuvalete çıkmayınca daha çok kilo alınıyor bence. Vücuttan ne kadar hızlı atılırsa yiyecekler o kadar az kiloya dönüşüyor sanki. Süt ve nesfit hem kabızlık yapar hem de nesfit paketli şekerli karbonhidrat deposu bir yiyecek, insülin direncini de arttıracaktır, meyveler de şeker dolu. Sabahları yumurta ve salata yerseniz hem daha uzun süre tok tutar hem de lifli beslenmiş olursunuz. Kabızlık bitene kadar da öğlenleri çeşitli sebzelerden oluşan çorba içmek iyi bir fikir olabilir. Süte ara verin veya yoğurt yiyin bir süre tavsiyem.
Sütün kabiz yaptigini bilmiyordum, tesekkür ederim. Nesfiti bi ara gittigim diyetisyenim vermisti. Yumurtayi sürekli yiyemiyorum maalesef dokunuyor. Haftada üc gün zorluyorum kendimi yiyiorum.

aynen benimde Demir ile ferritinim inanilmaz düsüktür. üc hafta önce verdim kan. Onu bende duydum ama kilo aldirir diye korktum :KK43: Degerin kac cikti senin?
Benim 9 normalde 11 olması gerekiyomuş en düşük. Yani ben normalde de iştahlı bir insan olduğum için iştahımı aşırı açtı falan diyemem ilaç için. Ben de korkmuştum alırım diye. Ama ilacı içmezsem de kilo veremiyorum zaten ne kaybederim ki deyip içmeye başladım 😁

Benim kardeşimde kilo veremiyor hiç. O kadar çok gittik ki diyetisyene. Hiçbir işe yaramadı. Az biraz verdi sonra 2 katını aldı. Biz şimdi aralıklı oruç diye bir şeye başladık. YouTube da birçok video var bununla ilgili bir araştırsan mı?
Bizde henüz yeni başladık o yüzden kesin bir şey diyememekle birlikte işe yarayacağına inanıyorum ben.

Biz derken hamileyken siz yapmiyorsunuz degil mi?

yemiyorum inanin ki. Yürüyüs yapamiyorum sadece ise giderken ve gelirken araba kullanmaiyorum artik ( bir aydan beri ) yürüyerek gidip geliyorum oda 30-40 dk günde..
Benim de öyleydi veremiyordum haftalarca yemeyip diyete uyup kilon aynıda kalıyodu hatta bi keresinde 1.3kg almıştım yağdan😂
Tek çözümğ spora başlamak.Spor salonuna gittiğimden beri kaçamak yapsam bile veriyorum diğer türlü diyete harfi harfine uyup veremiyordum.Haftada 3-4 gün 1.5 saat kardiyo ağırlıklı spor yap bak bakalım veriyor musun veremiyor musun🌝

İnsilün direncine ilaç veriyorlar insilün direnci imkansız değil.Verenler var az az gitse de kilolar.

Benim de öyleydi veremiyordum haftalarca yemeyip diyete uyup kilon aynıda kalıyodu hatta bi keresinde 1.3kg almıştım yağdan😂
Tek çözümğ spora başlamak.Spor salonuna gittiğimden beri kaçamak yapsam bile veriyorum diğer türlü diyete harfi harfine uyup veremiyordum.Haftada 3-4 gün 1.5 saat kardiyo ağırlıklı spor yap bak bakalım veriyor musun veremiyor musun🌝
Baslayacagim Spora:) Sen ulasabildin mi istedigin hedefe?

sabah 7 ye dogru uyaniyorum, kullandigim bir detoks var onu iciyorum 8 bucuk gibi Tam tahilli sade nesfit yiyiorum ( 6,7 kasik) birazda az yagli süt. 11 gibi bir meyve yiyorum genelde kuru kaysi oluyor ( metobolizmam cok zafi oldugu icin ) 14.00 yemek yiyiorum genelde cok az oluyor. Gece yatmadan iki üc saat öncede bir meyve yiyorum. Bu kadar canim.
Sana verilen listeyle eminim ki uzaktan yakından ilgisi yoktur sen boyle yaparak vucudunu saha cok açlık psikolojisine sokarak yediğini depo yaptıriyorsun sana ne liste verildiyse onu yap lutfen

Back
X