boyum 155 kilo 80 şeker hastasıyım aynı zamanda oyüzden tedaviye başlamak istmedilerama karalıyım ya gidecek ya gideceek umarım azmim sönmez sıkıldım hep başlayıp diyete sonra bırakmaktan.
arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum
kabul ederseniz.ben 31 yaşındayım 10 yıllık evliyim.20003 te evlendim 2 ay sonra hamile kaldım 1 ay sonra düşük yaptım.8 ay sonra tekrar hamile kaldım oda düştü.sonra pkoslu olduğumu öğrendim.sadece 5 gün ilaç kullanıp hamile kaldım iki kez ,7 yaşında ve 4 yaşındada iki oğlum var. evlendiğimde 55 kiloydum düşüklerde çok kilo aldım daha sonrada vermedim.sanki halinden memnunmuş gibi takılıp durdum.taki 2 ay önceye kadar 83 kilo idim ve şuan 10 kilo verdim.inşallah eski kiloma döneceğim allah izin verirse.
günaydın kızlar ben kahvaltımı ediyorum. 2 dilim tam buğday ekmeği arasında beyaz peynir. ve şekersiz çay
Canım sen hep gül emi
Erkekler biraz yaramaz çocuklar gibihani yemek yemek istemezlerde anneler aaa bak uçak geliyor diye ağızlarını aval aval açmalarını sağlayıp kaşığı ağızlarına tıkarlar ya o hesap
Eminim sen hamile kaldığın anda bile değişmeye başlayacak
Tabi sen nazlanmayı ihmal etme şekerimbiz kadınlar çok hashas insanlarız dimi ama her an depresyona girebiliriz dermişim
Onun için ne yapıyoruzçok çok dikkatli olup kilolardan kurtuluyoruz ama bir yandanda bunalım takılıp o eşleri yemek yemeyen çocuklar gibi kandırıyoruz onlar bizleri idare ettiklerini sanıp affedersiniz ama senin eşşeğin kançık olsun izlenimi verip inceden istediklerimizide bilinç alınta yerleştiriyoruz
Ne demek canım teşekküre gerek yoksonuçta bizler burada her anlamda birbirimizin elinden tutacağız ki birlikte başaralım
Hem eminim sende öyle birşey olsa beni bırakmazın
Yüreği güzel insan boşver sen huzurunu ufak oyunlarla da olsa daim etGerekirse bir kaç gün akşamları girme eşin eve gelmeden 10 dakika önce kapat laptobu yok yok ben böyle iyiyim girmeyeceğim ayağı yap emin ol en geç iki gün sonra kendi eline verir bilgisayarı al biraz kafan dağılsın diye
maşallahhhhhhh süper erken kalkmışsınnnn...daim olsun inşallahh...kahvaltıı baya krallar gibi olmuşş cecomm...senin hafta sonu verdiğin kiloyu merak ediyorum şimdiden sonuç güzel olursa bende kahvaltıyı baya krallaştırıcammmSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Hepinize kocamannnnnnn bir Günaydınnnnn
Bu sabahda şükürler olsun saat kurmuşcasına yine sabah 07:20de uyandım
Hemen az limonlu ılık suyumu ve bol su içtim
Geceden astığım çamaşırlarımı toplayıp kahvaltımı ettim.
Şükür bugünde işim yokbir tek akşamlık yemeğimi hazırlıyacağım spor salonuna gitmeden
Hazır küçük cimcimem uyurkende birazda Ebru şallıyla plates yapacağım
Nerde hareket orada bereket hesabıbu kilolar gidecek başka yolu yokkkkkkkkkkkkkk
Bu arada bugünki kral kahvaltımıda paylaşayım
1 kaşarlı tost ( ufak light esmer ekmekle ) ( 9 P )
2 kk light beyaz peynir ( 1 P )
3 siyah zeytin ( 0 P )
3 yeşil zeytin ( 0 P )
1 ufak domates ( 4 P )
1 ufak salatalık ( 2 P )
1 haşlanmış yumurta ( 0 P )
1 büyük fincan Yeşil Çay ( 0 P )
Sabah öğünümde toplam 16 Puanlık Karbonhidrat tüketmiş oluyorum
Üstelik tıka basada doydumNe demişler krallar gibi kahvaltı, Memurlar gibi öğle yemeği fakirler gibide akşam yemeği yemeli
Günùmüz aydin ve güzel olsun kizlar....
İnsaaallah bugünde diyete devam....
Sabah peynir domates ve salatalikla şöyle bir diyet ekmek arasi yaptim...
Simdi de seker ilacimi iceyimm :-(
HAYIRLI SABAHLAR PKOSLAR...
Sabah gebelik testi yaptım ve sonuç;
negatif
rahatladım
bugün doktora gidip kan ve idrar tahlili yaptıracağım..idrar enfeksiyonu var sanırım..birde tsh kontrol ettireceğim..glukofen de yazdıracağım mide bulantısı yapıyor ama ne yapalım
maşallahhhhhhh süper erken kalkmışsınnnn...daim olsun inşallahh...kahvaltıı baya krallar gibi olmuşş cecomm...senin hafta sonu verdiğin kiloyu merak ediyorum şimdiden sonuç güzel olursa bende kahvaltıyı baya krallaştırıcammmyaww benim kahvaltı sorunum ne biliyonmu ben peynir yiyemiyorumm acık acık lor yiyorum..yumurtanın sarısınıı onuda pek aramamm...haftada bir belkide hiç yumurta yememm..zeytinn ehh işte.yeşil zeytin yedim bu yaşımda daha ilk oda kalorisi daha azmış diye mecburenn....ben varsa lor domates yiyorum...yoksa 2 kaşık yoğurt domates salatalık zeytin yiyorumm..işte böle..
Canım bende dün Lor almayı düşündüm hani yağ oranı belki daha azdır diye ama benim baktığım paketlerin hepsindeki yağ oranı normal peynirinkinden daha fazlaydı nedese :44: bende gittim light peynir aldım en sonunda
Ben eskiden zeytini çerez niyetine yerdimdomates salatalıkta ufak olunca hadi ye gitsin dedim nasılsa metabolizma sabahları çok daha hızlı çalışıyor
Ya bu arada netten ben şu kalori hesaplayan sayfalardan bir tane bulayımda günlük yediklerimin toplam kalorisinide hesaplayıp yazayım bundan sonraBazal metabolizmamdan fazla tüketirsem kilo veremeyebilirim bari oda bana bir kontrol olur
şşşş asık suratt sana yakışmıyorrr...şeker ilacınıda içç günün gayet güzell başlamış oluyorrr...seninde azmışş kahvaltıı baksana ceconun kral kahvaltısınaaa...tartı gününü 4 gözle bekliyorumm..ona göre bende kahvaltımı zenginlicemmyaa ben akşamlarınızı hep merak ettim sizinn nettinizzzzz akşam..ne yedinizzz??açlık krizi oldumuu....ben akşam 7 de yedim yemeğii saat 9 gibi açlık hissettimm...5 küçük parmak galeteyle akşamdan kalan salatayı yedim...daha çok acıkmayım diye saat 12 de yattımm..
Benim kahvalti ise yetismek icin hizli oluyor biraz ;-) evde olsam kahvaltiyi daha zengin yapardim aslinda.....
İlaca da alismaya basladim...dr 8 yildr kullan der dururdu ben yan etkisi cok diye kullanmaktan kacinirdim....ama simdi kendimle baris halinde kullanmak icin cabaliyorum ;-)
Ablamda akapunktura gidiyor kalan üc bes kilosunu vermek icin....o da diyet konusunda destek...hatta bütün aile destek...zayiflarsam ödül olarak hediyeler alacak annem ve kardeslerim ;-)))))))
Ablam zayifken aldigin kiyafetlere bak ve hirs yap yaza giymeye calis diyoooo...
Bu arada aksam bende aciktim hatta kücük bir atakla esimin elindeki yiyecegi kaptim bir lokma aldim ama sonra kendimi durdurdummm...bu aclik ataklari icin kuru meyveler cok iyi geliyor...sekeri yavas yavas yükselttigi icin daha gec acikiyorsunnn....
Ben artik atak durumunu gecirmek icin 1000 parcalik puzzle ile ugrastim....bir ugras olunca zihin acim dediginde duymuyorsun gibi geliyo.....ya da ben kendimi kandiriyorum ;-))))))
yok kuzumm normal peynirlerden az değill yağ oranı tek iyi yönü tuzsuz diye tavsiye ediyorlarrr..ne bilem işteee yiyoruzz
cecommmmm sen bazen böle yazıyonn kalorii hesabıı bazal metobolizmaa ben okurkenn aynenn suratt şu şekilllyeni yeni icatlar duyuyorumm sendee...maşallahh diyorumm sana maşallahhh
Benim kahvalti ise yetismek icin hizli oluyor biraz ;-) evde olsam kahvaltiyi daha zengin yapardim aslinda.....
İlaca da alismaya basladim...dr 8 yildr kullan der dururdu ben yan etkisi cok diye kullanmaktan kacinirdim....ama simdi kendimle baris halinde kullanmak icin cabaliyorum ;-)
Ablamda akapunktura gidiyor kalan üc bes kilosunu vermek icin....o da diyet konusunda destek...hatta bütün aile destek...zayiflarsam ödül olarak hediyeler alacak annem ve kardeslerim ;-)))))))
Ablam zayifken aldigin kiyafetlere bak ve hirs yap yaza giymeye calis diyoooo...
Bu arada aksam bende aciktim hatta kücük bir atakla esimin elindeki yiyecegi kaptim bir lokma aldim ama sonra kendimi durdurdummm...bu aclik ataklari icin kuru meyveler cok iyi geliyor...sekeri yavas yavas yükselttigi icin daha gec acikiyorsunnn....
Ben artik atak durumunu gecirmek icin 1000 parcalik puzzle ile ugrastim....bir ugras olunca zihin acim dediginde duymuyorsun gibi geliyo.....ya da ben kendimi kandiriyorum ;-))))))
ben karatay diyetine uyuyorum sabah kahvaltısında yediğim bir ekmek hariç
sabah 2 yumurta,avuç içi kadar peynir,5 tane zeytin domates salatalık.kahvaltı saatime görre 5 saat ara da hiç bir şey yemiyorum sadece su.kahvaltımı geç yaptığım için öğlen yemiyorum akşam 5-6 gibi çorba sebze yada et yemeği.
kurallarım pirinç,ekmek ,makarna şeker yok.zeytinyağıyla yapıyorum yemekleri alıştım çok şükür.5 saat aralarda hiç bişey yemiyorum meyveyi öğlen yiyorum abartmıyorum ama.akşam yemeğinden sonra sadece su başka birşey yemiyorum.
yumurta o kadar tok tuutuyorki hiç acıkmıyorum.et tavuk balık da öğle.kısacası protein yenilince acıkma olmuyor.sebze çorba herşey serbest.çiğ kuruyemişlerde yenilebiliyor sabah ve öğlen.çok tatlı istediğimde türk kahvesi eşliğinde incir ,kuru kaysı,hurma yiyorum.
10 kilo verdim nasıl verdim anlamadım çok kolay oldu
daha önce niye vermedim diye kızdım kendime
bu alkışş ilaçç için..şimdi günde bir mi içiyorsun ikimi???inan bana onunda faydası çok olacak sanaa pes etme içç...akşamki açlık krizleri içinde yemeği saat kaçda yedinn.??bide ne yedinn??bazen akşam yediklerimizde açlık krizine sokuyor bizi hemen acıktırıyorr...ben akşam dolma var diye ekmek yemedimm..dolma salata ve yoğurt yedim ..acıkınca yine galeteyle salata yedimm...açlık krizlerinde bana en iyi gelen ne biliyormusunn...bi kase yoğurt içine acık baharak..ve bimdeki parmak galeteler varyaa onlardan 5...6 tane yemeside kolay dökülmüyor kırıntı..o beni tıkıyor..onu istemiyorsa canım...1 bardak sıcak süt üstüne tarçın ama şekersiz süt..yanına dediğin gibi kuru incir bir tane yada kayısı yada medine hurması varya o....sütle 2 tane hurmada feci tıkıyorr...yada napıyorumm...alıyorum tabaga domatess..salatalık...göbek yada kıvırcıkk acık tuzla elimde bıcak meyve yer gibi yiyorum...işde bölee...benden tavsiler bunlarr ..
bu aradaa..hediyeleridee hazırlamışsınn...ohh gitsin kilolar gelsinn hediyelerrr...sizinkilerr korksunn sendenn..vericez inşallah..ben ay sonuna - 5 diyorum en fazlaa......o eşinede sülee senin yanında yemesinn öyle şeylerrr..onun kilo kaçç?? oda başlasın diyete...benimki 96 kiloo...dün ben salata yiyorumm o 1 ekmek yedi akşam yemeğindee bende söylendimm onaa sanki zayıfsın bundan sonra sanada yasak diyeeşokk oldu kaldı birdenn ne diceni şaşırdıı... aynen böle kaldıı
Sevgili WAW teşekkür ederimmmm çok mutlu oldum mesajını görünce benide düşündün gerçekten çok sevindim Allah razı olsun lütfen beni de alır mısın listeye ben şuan 100 kg hayatımda bu kiloya çıkmam sanıyordum fakat küçük kaçamaklar bile çok kötü sonuçlara mal oluyor çikolata kırizleri mesela off :'( 8 KG gidip 10 kg geldiben de yazacağım düzenli olarak ve sizlerden de tiyolar alacağım :) inşallah şu kilolarımız gider bebişlerimiz gelir ben de öpüyorum kocaman seni Allah yardımcımız olsun <3
tamam şirinee ekliyorumm...ben sana şirine dicemm..yaş kaç bilmiyorum ama ben burda benden büyügede küçügede ismen hitap ediyorum geneldee...seni ekliyorumm listeyeee..100 kiloylaaa...sen ne diyorsunn benn 104 ü gördümm...104.........bebek için dr gittiğimde tartıya çıkarttı bende durum şuueşime döndümm:26::26::26::26: sonra diyetisyene gittim 8 kilo verdim bıraktım geri aldım..103.6 yla buraya başladımm..ve 5 ayda verdim kilomun çogunuu...sonra yine bıraktımm allahtan almadım gerii..şimdi yine bi atak yapmalıyım dedimm...ama bana benim gibi hem pkolu..hemde azimli arkadaşlar lazım pko sayfasından bebekku ve bikaç arkadaşla birlikte karar verdik bu sayfayı açtıkk..burdada çok güzel kilolar gidecek inş...şimdi sende durumlar nee..??yaş kaç?kaç yıllık evliydin??tedavi ne durumda??glukofen kullanıyormusun??bide çalışıyormusun evdemisinnn??
Maşallah azmine hayran kaldım darısı başıma inşallah Burada sizlerin yazdıklarını okudukça umutlanıyorum ben de yaa inşallah ben 31 yaşındayım çalışıyorum 1 yıl 2 ay 3 günlük evliyim :) eylülden bu yana bebiş istiyoruz tedavi önce doğum kontrol ilacı ile baskı altına alındı hormonlar sonra düzelince normal haline bırakıldı bebiş olmadı üstelik yine bozuldu durumlar sonra yine aynısı...en son geçen ay Klomen kullandımçok yumurta oldu büyüdü de fakat bebiş olmadı üstelik tarlusalla regli bu ay tedavi yok ve önce kilo vereceğim sizlerle birlikte inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?