Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

bilgen tatlim cok merak ettigim seyler var hic hamilelik belirtileri hissettinmi canim? bulanti kusma... goguste gerginlik... benim yengem 3aylik hamile... birbucuk aydan sonra felan anladi idrarda yanma ve gece yatarken karin agrisi hissetmis

tab,k,de katılabilirsinn..bende aynı durumdaydımm kilo veremiyorumm ama burda arkadaşlarla takılınca yine vermeye başladımm..iyi oluyor o yöndenn..

hadi bakalım bismillah de ve başla...ama azcık bize tanıtırsan kendini sevinirizz...

yaş..boy..kilo..ilaç kullanıyormusun (glukofen gibi...) evlimisin..ve nereden katılıyorsunn...

ben 26 yaşında..1.68 boy. 81 kiloyumm..4 yıllık evliyim..bebiş istiyoruz tedavi için zayıfla dediler başladık bakalım...istanbuldayım ..yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerimm :KK9::KK9::KK9::KK9:

waw önce senin sorularını cevaplayayım

32 yaşında..... 160 boyda ....80.4 kiloyum ...5 yıllık evliyiz..

malesef bizim de çocuğumuz yok .

ilaç kullanmıyorum ama adetim düzensizdi 3 aydır hayt tohumu kullanıyorum ve 3 aydır adetim düzenli oluyor çok şükür

geçen sene 75 kiloydum dedim yeter artık 75 ten nefret ediyorum al sana şimdide 81 olduk

bu gidişe artık bir dur demek istiyorum millet 40 da 2o gösteriyor ben 30 yaşında 50 lik gibiyim evlendiğimde 60 kiloydum

ilaçlar kansızlık hareketsizlik derken bu kiloya ulaştım

inş bu sefer başarırız:KK16::KK16::KK16:

gunaydin fistiklarrrr... bugun gunes icimizi oyle bi isinsinki butun yaglarimiz erisin gitsin:KK66:)

kizlar neseli duruyom ama dun makarnayi iyi kacirmisim. zaten tartida yuksek cikiyordum bugun daha bi gozlerim acildi... bugun tam 99 gordum haydi hayirlisi;((
kizlar ben doktoruma taaa ocakta gitmistim adam zayifla ve duzenleyici ilaci 3ay kullan dedi. gecen ay ilacim bitti ve regl kendiliginden geldi... buay da firsat olur belki diye bikac kez bebis denedik ama Rabbim bilir... maddi olarak gidemiyordum doktora ama bu saglik diyorumki ramazan gelmeden yine gitsem bi bana ne tahlil yaptilar nede seker ilaci vermediler... kafam karisik. o doktorasa cok guveniyom ama kayseride...zamana birakayim bari hayirlisi...

alooooo şekerimm nolüyorrrr...böle makarnalarr felannn...daha içli köftelerin kalorisi dururken makarnada nerden çıktı :) :) lütfenn lütfenn seni ciddiyete davet ediyorum bu diyet konusundaaa....dikkat edelimm komşularlada yürüyüşee çıkalımmm ...ohhhh ohhhh gitsin kilocuklarr...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

:KK1: Enişte de az değil hee hem say sonrada kıyama :KK1:
Benim evdekide aynı aslında :KK1: Anam bir kaç gündür adamda bir gerginliktir gidiyor ne desem yanlış anlıyor bende diyorum var bir karın ağrın ama ne diye :KK1: Ben adım gibi eminim yine anasının var bir alakası çünkü ne zaman annesini görmeye gitsek sonraki günlerde adam aynı oluyor :KK53:
Geçenlerde bir gittiğimizde anasının elini öpmedim diye kadın ertesi gün oğlunu arayıp verdi çoşkuyu :KK1: benimkide bana birşey diyemediğinden ancak kıvrandı durdu asabi asabi :KK1: çokta lülüüü :KK1:
Bu günlerdede evi sattıkları için üzülüyor galiba ve ben ne desem yanlıış anlıyor :KK53: Dün gece hatta geç saate kapıştık :KK1: neymiş yatağa niye geç gelmişim ulen senin büyük sıpa uyumadan ben nasıl geleyim dedim ( küçüğünü o uyutmuştu :KK1: )
Anam bir başladı söylenmeye yok ben zaten her konuda muhalefetmişim ona falan fişman :KK1: dedim degett git yat beni gece gece dellendirme yoksa fena olur :KK1: bir iki söylendi tabi benimde cene durmadı :KK60: sonrada baktım sırnaşıyor yok efendim çok maymunsun işte böyle yağınca ben üzülüyorum falann :KK1: dedim odun gibi davranırsan benden ancak bu kadar muamele görürsün :KK60: anında yelkenleri suya indirip tamam aşkım yaa sinirlerim bozuk sen bana bakma özür dilerim moduna girdi :KK60:

amannn erkek milletii hep aynı yaaa....yapıyorlar yapıyorlarr hep bizdenn sabır bekliyorlarr anlamadım gittii ben bu işi....

canımm senin işler baya çokk allah yardımcın olsunn...bugün başlayabilecekmisin ayranaa...işlerin çokk enerjin düşmesin bence erteleyedebilirsinn...

bu arada dunku dukkan sahibim meselesinde waw cim sen demistin galiba insaallah dukkani kapatmazsin diye... bunaldim tatlim dukkani kapatmayi kesinlikle istiyorum her ay bussuru iceri giriyorum. bagkurum hic yatmadi saglik guvencem yok kuzum psikolojim bozuk uzerime bussuru kredi kredi karti vs var... ALLAH imin izniyle sagligimdan olmadan bu isin icinden hayirlisiyla bi cikarsam cok guzel olacak... Aminnn...

canımm allah hakkında hayırlısını versinn...ee eline para gelmiiyorsa bide üstüne artıyorsa kapat o zaman sen seni daha iyi bilirsinn...

ordageçirdiğin vakitle bi işe girsen belki dahada artı para gelir elinizee...sağlık güvencende başlar yinee...senin meslek neydi ne okumuştun sen ?? işletmemi ??

rabbim hakkında hayırlısını versinn..inşallah herşey gönlünce olurr...borç gerçekten büyük bi yük..bizde 2 sene önce ev aldık onun senetleri varr bana nasıl yük oluyor anlatamam...bende dr işlerini o yüzden erteledimm..arabada istiyoruzz..ee oda para bende çalışmıyorum eşimde biyere kadar...anlıyorum o yüzden seni...senin işler dahada karışık kredi işleri o yüzden rabbim yüreğine ferahlık versinn..yardımcın olsun seninn

ben de bir arkadaşa kocası şöyle demiş kocacığım dedim ne dedi beğenirsiniz

senin gibi rejim yapıyorsa iradesiz tabi veremez sende kilo vermezsen ben de çocuk istemekten vazgeçerim diyor

demekki tüm kocalar aynı dedim sen istersen onun için öl ama zayıf öl

kendi gecenin 12 sinde oturur canım köfte çekti der yapar yer onun için zamanın hiç önemi yoktur

yeterki canı çeksin alır yer ben de böyle uzaktan seyrederim o kilo almaz ben alırım

işte böyle bir adam sabah sabah tüm sinirlerimi gerdi gitti hep ailesi yüzünden

aman bir de niye olacak rahatlıktan kilo alınır diyorlar dertten de alınıyor ama gören yok.....

waw önce senin sorularını cevaplayayım

32 yaşında..... 160 boyda ....80.4 kiloyum ...5 yıllık evliyiz..

malesef bizim de çocuğumuz yok .

ilaç kullanmıyorum ama adetim düzensizdi 3 aydır hayt tohumu kullanıyorum ve 3 aydır adetim düzenli oluyor çok şükür

geçen sene 75 kiloydum dedim yeter artık 75 ten nefret ediyorum al sana şimdide 81 olduk

bu gidişe artık bir dur demek istiyorum millet 40 da 2o gösteriyor ben 30 yaşında 50 lik gibiyim evlendiğimde 60 kiloydum

ilaçlar kansızlık hareketsizlik derken bu kiloya ulaştım

inş bu sefer başarırız:KK16::KK16::KK16:

canımm tamda yerindesinn...aynı durumlardayımm bendee...ama ben 60 şı pek görmedimm :) :) hatta feci kilolar gördümm..evlendiğimdede kiloluydum şimdi bi senedir 80 lerdeyimm..bende bundan sıkıldım ve 7 ler için yola çıktım...

bende 4 yıllık evliyim ve bendede yok çocuk biz hep istedik ama olmadı :KK43: biraz daha kilo vereyim tedaviye başlıcam inş...

ben ilaçsız adet olamıyorumm....hayıt tohumunu biara kullandım...şimdi sen diyince yine başlıyım dedimm..başlamak için bigün varmı?? direk başlayabilirmiyimm?? günde kaçkere ve nasıl içiyorsun demliyormusunn??

bide sen hiç tedavi gördünmü bu pko ile ilgili..?? bizler hepimiz glukofen kullanıyoruzzz..sana dr vermedimi bu ilacı...pko luların en önemli ilacı bu?

senin gibi rejim yapıyorsa iradesiz tabi veremez sende kilo vermezsen ben de çocuk istemekten vazgeçerim diyor

kendi gecenin 12 sinde oturur canım köfte çekti der yapar yer onun için zamanın hiç önemi yoktur

yeterki canı çeksin alır yer ben de böyle uzaktan seyrederim o kilo almaz ben alırım

aman bir de niye olacak rahatlıktan kilo alınır diyorlar dertten de alınıyor ama gören yok.....

aynennn...ben mutluyken kilo veriyorumm..ama mutsuz ve hüzünlüyken alıyorumm...eeeee bu çocuk işide baya bi mutsuz ett benii ...

canımm erkek milleti hep aynı demekkii...

bak eğer bunu demezsem allah bana hesap sorar...ben eşimle evlendiğimde 89..90 kilo civarındaydım...bana bigün kilolusun demedii..ailesi yanımda rejimin r sini bile yapmadı...oda aileside sen böyle çok tatlısın sana yakışıyor felandı filandıı..

ama bu çocuk işi çıkınca eşim aldı karşısına konuştu benimle...ben seni böylede çok seviyorumm..istesem daha önce derdim sana..ama bunu çocuk içinde değil kendi sağlığın için ver dedi...eşimle aramızda 10 yaş var...aynı çocuguymusum gibi konuştu bende okey dedim...

şaka maka böle söylemesi kolay ama bide gel bana sor 23 kilo vermişimm...eşimde hep destek oldu taktir etti..ama seninde dediğin gibi gecenin yarısında yaptı tostu yedi karşımdaaa:KK53::KK53::KK53:

ama geçen günn ben onun ailesine laf ettimm ve çoookk sinirlendi bana...ailesinede sinirlendi bişide diyemiyor onlaraa...sonra bana çevirdi oklarını ve canımın neden yanacagını iyi biliyor çok güzel yerden vurdu benii....

şimdi öyle demek istemedim diyor ama ben ogün yaşadığımı unutamamm...

bide ben onca kilo vermişimm..yaww yalvarıyorum bi spor salonuna gidem iyi olur disiplinli bi şekilde...yada yüzmeye ..yokkk o bana güveniyormuşş ben yaparmışımm...sonrada sen ice bıraktın kilo vermeyi çocuk istemiyorsun bende istemiyorumm...be vijdansızzz bendende bukadar bende insanımm..

Tekrar hoşgeldin arkadaşım :KK16:

Kusura bakma ama ben öyle kocayı döverim :KK4::KK4: Sen yine iyi sabrediyorsun.

Sevgilim kilom hakkında bugüne kadar hiç konuşmadı.

Bazen korkuyorum, yani evlenince her şey değişiyor mu diye ...

İnsanlar kötü söz söyleyince, karşısındakini rencide edince ya da kalbini kırınca daha da hırslandıracağını filan sanıyor bazen.

Ben de bunu anlamıyorum!

Tatlı dil, güzel söz ve gönlü hoş etmek varken neden kırarak, rencide ederek motive etmeye çalışıyoruz insanları.

Bir de dediğin gibi lafta iyiler ama iş destek olmaya, diyet yaparken sana uyum sağlamaya geldi mi icraat yok.

Ben evde her şeyi yiyip içeyim ama diyet yapan kişi iradesini kullansın yemesin, içmesin oluyor.

...

Asla pes etmek yok canım.

Asıl bu zorluklar karşısında daha da dirayetli olmamız ve inadına kilo vermemiz lazım :124::124::124:

bu arada sen kocacığınaa deki...kocacımm o arkadaşş olmayan iradesiyle 23 kilo vermişş..bende aynı onun gibi olucam deee... senin 23 kilo verdiğini düşünseneee...hiçç takmaa kafanaa..bu erkek milletiii bizi böle gaza getireceklerini zannediyorlarr bilmiyorlarki herşey bizim istememizde bitiyorr..biz istedikmi allahın izniyle herşeyi başarırızzz..:KK76::KK76::KK76::KK76:

canımm tamda yerindesinn...aynı durumlardayımm bendee...ama ben 60 şı pek görmedimm :) :) hatta feci kilolar gördümm..evlendiğimdede kiloluydum şimdi bi senedir 80 lerdeyimm..bende bundan sıkıldım ve 7 ler için yola çıktım...

bende 4 yıllık evliyim ve bendede yok çocuk biz hep istedik ama olmadı :KK43: biraz daha kilo vereyim tedaviye başlıcam inş...

ben ilaçsız adet olamıyorumm....hayıt tohumunu biara kullandım...şimdi sen diyince yine başlıyım dedimm..başlamak için bigün varmı?? direk başlayabilirmiyimm?? günde kaçkere ve nasıl içiyorsun demliyormusunn??

bide sen hiç tedavi gördünmü bu pko ile ilgili..?? bizler hepimiz glukofen kullanıyoruzzz..sana dr vermedimi bu ilacı...pko luların en önemli ilacı bu?

ben pkolu olduğumu bile yeni öğrendim geçen elime evlendiğimde(5 sene oldu) dr gitiğimde adet düzensizliği için 1 senelik ilaç raporu vermişti

orada hastalık olarak pko lu yazıyormuş kağıtta , gene 6 ay falan önce gittiğim dr da sende yumurtalar tesbih gibi dizilmiş bir çok

yumurtan var ama hepsi olgunlaşamıyor o yüzden düzensizlik ve ağrı oluşuyor demişti ama bir ilaç vermedi 16 günde adet oldum

dedim gitgide adetim 15 güne düştü dedim bir şey olmaz dedi başından savdı

bende şimdi tekrar dr gitmek istiyorum okuldan anca sıra geldi bakalım ne diyecekler

hayt tohumunu iki tatlı kaşığı kadar kaynar suya atıp aralıksız içiyorum çok şükür rahatlıyorum en azından ağrılarım azaldı

bende önceden 3 ay kadar kullndım bırakınca tekrar düzensizlik oluştu yine başladım 3 aydır gayet iyiyim netten bi araştır istersen

alooooo şekerimm nolüyorrrr...böle makarnalarr felannn...daha içli köftelerin kalorisi dururken makarnada nerden çıktı :) :) lütfenn lütfenn seni ciddiyete davet ediyorum bu diyet konusundaaa....dikkat edelimm komşularlada yürüyüşee çıkalımmm ...ohhhh ohhhh gitsin kilocuklarr...

canımm allah hakkında hayırlısını versinn...ee eline para gelmiiyorsa bide üstüne artıyorsa kapat o zaman sen seni daha iyi bilirsinn...

ordageçirdiğin vakitle bi işe girsen belki dahada artı para gelir elinizee...sağlık güvencende başlar yinee...senin meslek neydi ne okumuştun sen ?? işletmemi ??

rabbim hakkında hayırlısını versinn..inşallah herşey gönlünce olurr...borç gerçekten büyük bi yük..bizde 2 sene önce ev aldık onun senetleri varr bana nasıl yük oluyor anlatamam...bende dr işlerini o yüzden erteledimm..arabada istiyoruzz..ee oda para bende çalışmıyorum eşimde biyere kadar...anlıyorum o yüzden seni...senin işler dahada karışık kredi işleri o yüzden rabbim yüreğine ferahlık versinn..yardımcın olsun seninn

kizmakta haklisin kuzum kiz da kendime geleyim. dunku dukkan kirasi meselesi sinirlerimi altust edince kan sekerim dustu sanirsam canim ondan yedim okadar. pismanimmm. hazimsizlik yapti. bir saat kadar sonra komsu kizi ve esimle ciktik yuruyuse ve bir saat surdu... olmazsa tek basima da cikarim artikk telin kulakligini takarim hem muzik ruhun gidasidir muzikle beslenirim bari...:KK66:)
canim aslinda ben bilgisayar programxisiyim 2yillik... 2,5sene ogretmenlikte yaptim halk egitimde... evlenecegimiz zaman is bulamayinca abimin borc ustune borc yukledigi kirrtasiyeyi devraldim .. para vermedim ama borclarini devraldim... esime kendime felan kredi cektik eski borclara. e dukkan iyi is yapmayinca bide babamla calistiriyoz babamda yeni mallari aldida aldi bizde kredi kartlarina krediye yuklendik... vs... ufff icim daraliyor her anlatmamda...
ben bu dukkani devraldiktan sonra kayseri kilim mobilyadan cagirdilar gidemedim. direksiyon ogretmenligi teklif ettiler babam gondermedi ben yazin tarlaya giderim dukkanda durmak zorundasin diye... mudurluk teklifi bile geldi ama hem babam hemde dukkan uzerime olunca hicbir ise giremedim. burda ne elemanim ne dukkan sahibi.. siginti gibiyim. esimde bi markette calisiyo... bin lira maas aliyo 400ogrenim kredimiz var 350ev kirasi kaldi 250.. zaten yemek parasiyla 1000tl oluyor.. kalan 250sigarayla yemwgine yetmiyor. kalanlar ise elektrik su tup yag evin mutfak kiyafet alisverisi yakiti hepsi bende. dukkanin ilk senesi yine karsiliyordum bunlari ama artik hicbisey odeyemez oldum... oyle bunaldimki... kaynanamda bi taraftan bebek diye tutturuyo... gecen sene esim 2-3ayda bi maas alirdi hic umursamiyorlardi ne yiyip icersiniz diye. bizimkiler sagolsun hep koyden getirirler... sukur halimize tok degilsek ac degiliz acikta degiliz. birde bu kadar stresin icinde vajinismus cektim esim ve ben biliyoruz bide bu siteden arkadaslarim... kimse kimsenin icini bilmiyor iste... ama herseyi kafaya takip uyuyamazdim. ocakta da doktora gidipte pko diyince kendime geldim. kendi kendime soz verdim artik eskisi gibi takmiycam kafama diye sagligim bozulmasin diye... hayatta en onemli seyin mutluluk saglik huzur ve sevdiklerinin yaninda oldugunu anladim... az bisey psikolojim duzeldi. acikogretimdende iktisati bitirmeye ugrastim insaallah bitti canim... oyle umutluyymki hayattan... Rabbim mutlulugumuza mutluluk katsin insaallah. hepimizin yuvasina bebislerimizi verir insaallah... amin...
kusura bakmayin cok yazdim cok doluyum. saha neler var da yazmuycam... insan kendini acinacak halde girmemeli. artik ayaklarimin ustune basmak istiyorummmmm...

Aaaaaayyyyy imdaaaaaaaaattt işlerin yarısı daha yeni bitti :KK1:
Bunada şükür ama kiki dakika mola verip sizlere bir bakayım dedim :KK1:

Cok saolasın cnmm ama ben anlamadım sen ikinci hamileliginde kilo almadın ve 5 kiloda verdin öylemiiii. Bunu nasıl basardın ve bebiş kaç kilo dogdu merak ettim walla cnm. Masallahhhh sana..

Canım şöyle söylim zaten et obur biriydim ama hamilelikte çok daha fazla ızgara tarzı şeylere düştüm :KK1: bol salata ve ayran tabi ve 9 ay boyunca hiç yerimde durmadım desem yeridir :KK34:
İnan millet sokakta doğracaksın diyordu artık :KK1: doğuma gitmeden bir kaç saat önesi bile geziyorduk eşimle :KK34: Kilo almadığım için göbişimde çıkmadı daha fazla ve çok rahat arabamı bile kullandım :KK1:
BOl su tükettim tabiki :KK34:

Benim büyük kızımda 26 kilo almama rağmen kızım 2.760 gr doğdu
Küçük kızımda 5 kilo vermeme rağmen 2.795 gr doğdu :KK34: yani aslında kilo almayla yada beslenmeyle alakası yok bebişin kilosunun yapı olarak nasıl doğacaksa sen ne yersen ye kilosunu etkilemiyor ki doktorumda aynısını söylemişti :KK34:
Kadındoğumcum senin çocuklar kilosu az doğanlardan olur istersen birkaç tane daha doğur sonuç değişmez demişti :KK60:

bu arada dunku dukkan sahibim meselesinde waw cim sen demistin galiba insaallah dukkani kapatmazsin diye... bunaldim tatlim dukkani kapatmayi kesinlikle istiyorum her ay bussuru iceri giriyorum. bagkurum hic yatmadi saglik guvencem yok kuzum psikolojim bozuk uzerime bussuru kredi kredi karti vs var... ALLAH imin izniyle sagligimdan olmadan bu isin icinden hayirlisiyla bi cikarsam cok guzel olacak... Aminnn...

Hayırlısı canım :KK34: İnşallah Rabbim sana gönlünden geçeni hayırlı kılar ....Aminnnnnnnnnnn

kizmakta haklisin kuzum kiz da kendime geleyim. dunku dukkan kirasi meselesi sinirlerimi altust edince kan sekerim dustu sanirsam canim ondan yedim okadar. pismanimmm. hazimsizlik yapti. bir saat kadar sonra komsu kizi ve esimle ciktik yuruyuse ve bir saat surdu... olmazsa tek basima da cikarim artikk telin kulakligini takarim hem muzik ruhun gidasidir muzikle beslenirim bari...:KK66:)
canim aslinda ben bilgisayar programxisiyim 2yillik... 2,5sene ogretmenlikte yaptim halk egitimde... evlenecegimiz zaman is bulamayinca abimin borc ustune borc yukledigi kirrtasiyeyi devraldim .. para vermedim ama borclarini devraldim... esime kendime felan kredi cektik eski borclara. e dukkan iyi is yapmayinca bide babamla calistiriyoz babamda yeni mallari aldida aldi bizde kredi kartlarina krediye yuklendik... vs... ufff icim daraliyor her anlatmamda...
ben bu dukkani devraldiktan sonra kayseri kilim mobilyadan cagirdilar gidemedim. direksiyon ogretmenligi teklif ettiler babam gondermedi ben yazin tarlaya giderim dukkanda durmak zorundasin diye... mudurluk teklifi bile geldi ama hem babam hemde dukkan uzerime olunca hicbir ise giremedim. burda ne elemanim ne dukkan sahibi.. siginti gibiyim. esimde bi markette calisiyo... bin lira maas aliyo 400ogrenim kredimiz var 350ev kirasi kaldi 250.. zaten yemek parasiyla 1000tl oluyor.. kalan 250sigarayla yemwgine yetmiyor. kalanlar ise elektrik su tup yag evin mutfak kiyafet alisverisi yakiti hepsi bende. dukkanin ilk senesi yine karsiliyordum bunlari ama artik hicbisey odeyemez oldum... oyle bunaldimki... kaynanamda bi taraftan bebek diye tutturuyo... gecen sene esim 2-3ayda bi maas alirdi hic umursamiyorlardi ne yiyip icersiniz diye. bizimkiler sagolsun hep koyden getirirler... sukur halimize tok degilsek ac degiliz acikta degiliz. birde bu kadar stresin icinde vajinismus cektim esim ve ben biliyoruz bide bu siteden arkadaslarim... kimse kimsenin icini bilmiyor iste... ama herseyi kafaya takip uyuyamazdim. ocakta da doktora gidipte pko diyince kendime geldim. kendi kendime soz verdim artik eskisi gibi takmiycam kafama diye sagligim bozulmasin diye... hayatta en onemli seyin mutluluk saglik huzur ve sevdiklerinin yaninda oldugunu anladim... az bisey psikolojim duzeldi. acikogretimdende iktisati bitirmeye ugrastim insaallah bitti canim... oyle umutluyymki hayattan... Rabbim mutlulugumuza mutluluk katsin insaallah. hepimizin yuvasina bebislerimizi verir insaallah... amin...
kusura bakmayin cok yazdim cok doluyum. saha neler var da yazmuycam... insan kendini acinacak halde girmemeli. artik ayaklarimin ustune basmak istiyorummmmm...

yokk yaa niye öyle diyorsunn acınacak halmişşş..ne alakası varr...insan doluyor bazen herkezede açamıyor içinii..arada böle boşaltması gerekiyor anlatınca hafifliyor insann..

zor canımm valla zor..allah yardımcınn olsunn...anlattıklarına bakaraktan dükkanı kapatman mantıklıı..başka işe başlayıp borcları daha rahat ödeyebilirsinn..keşke hiç devralmasaydın dükkanı en başındann...ama nerden dönersen kardırr...önce onu halledersin sonra bi işe girersen inşallah herşey dahada yoluna girer dr da başlarsın ozaman...allah yardımcın olsun canımmm

Anammmmmm bu adam beni öldürecekkkkkk :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Bugün evi sattılar tapu işlerinide hallettiler ve benim akıllı kocam okadar işim olduğunu bildiği halde o görmeye dahi tahammül edemediğim kardeşiyle anasını çaya davet etmiş :KK35::KK35::KK35:
Birde telefonda bir kibar aşkım biz gelceğizde çay koyarmısın bende en sakin halimle koyarım koyarım merak etme senin ağzına tükürüceğim ben akşama dedim :KK60:

Bİrazdan geliyorlarmış ve benim daha asılacak çamaşırım ve ütüm vardı :KK53:
Mecbur akşama kaldı :KK50:
Öldüreceğim en sonunda bu adamı :KK1:

Anammmmmm bu adam beni öldürecekkkkkk :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Bugün evi sattılar tapu işlerinide hallettiler ve benim akıllı kocam okadar işim olduğunu bildiği halde o görmeye dahi tahammül edemediğim kardeşiyle anasını çaya davet etmiş :KK35::KK35::KK35:
Birde telefonda bir kibar aşkım biz gelceğizde çay koyarmısın bende en sakin halimle koyarım koyarım merak etme senin ağzına tükürüceğim ben akşama dedim :KK60:

Bİrazdan geliyorlarmış ve benim daha asılacak çamaşırım ve ütüm vardı :KK53:
Mecbur akşama kaldı :KK50:
Öldüreceğim en sonunda bu adamı :KK1:

cecommmm enişte gelecek 14 günün hırsınımı çıkartıyorr nee....bilmiyormu senin telaşınıı bide üstüne onları getiriyorrr....

boşverr koy çayıı giyin şıkır şıkırr...tam tersine full neşelii ol...şimdi kvde seni sinir olduğunu tahmin etmiştir büyük zevkle geliyordurr...sen tam tersi oll..kocacımm kocacımm diye dön etrafındaa...onlarr gidinceee vayyyy enişteninn halineee :KK9::KK9::KK9::KK9:

boşverr daha çıkmışlarr yolaa..sinir olduğunla kalırsınn...şimdi o seni şenşakrak görsünde sevinci kursağında kalsınnn :) :)

yokk yaa niye öyle diyorsunn acınacak halmişşş..ne alakası varr...insan doluyor bazen herkezede açamıyor içinii..arada böle boşaltması gerekiyor anlatınca hafifliyor insann..

zor canımm valla zor..allah yardımcınn olsunn...anlattıklarına bakaraktan dükkanı kapatman mantıklıı..başka işe başlayıp borcları daha rahat ödeyebilirsinn..keşke hiç devralmasaydın dükkanı en başındann...ama nerden dönersen kardırr...önce onu halledersin sonra bi işe girersen inşallah herşey dahada yoluna girer dr da başlarsın ozaman...allah yardımcın olsun canımmm

canim ben cocuklugumdan beri hep saygi gosterdim herkese ama hep ezildim... hep aykurt salak muamelesi gordu halbuki hepsini icime attim kimseyi kirmayim haklarini odeyemem diye... ama evlendim hala ayni muamele yapiyorlar. artik yeter diyorum bazen. ama tam tepkimi yakinda verecegim... bi is gorusmem var o olur insaallah hayirlisiyla da rahatlarim. babama soylemedim:KK66:) bellimi olur onunda onune tas koyar belki:KK66:) neyse o is olmasa bile bi musterime kosgebden proje yapiyorum. projeyi yaparken aklima geldi. devlet herhangi bir 4yillik mezununu bunyesinde calistiran isyerlerine o personelin maasini felan veriyor. insaallah gecen sinavlarda okulu bitirdiysem dusundugum is olmasada baska bi ise bu sekilde basvururum. oda olmadi bi dikis atolyesi var asgari ucretle ona basvururum diyorum. yeterki dukkan derdi aradan ciksin. birde dukkandan babamgilde geciniyor. abimin borclari yuzunden babamin maasi ipotekli ev ipotekli... daha saysam varya... neyse uzatmayim kendi keyfimize bozmayim... velhasil Rabbime sigindim gulum... dun esimle bi konusma gecti bi gurledim. eger onume durmasaydiniz bdn ne isler yapmistim simdi nerelerdeydim diye... pustu biraz itiraz etti ama usteleyemedi... ben en azindan bi markete gireyim dedigimde adamin kiskanclik damarlari tutuyor gondermiyordu... simdiki girmek istedigim ise ses etmiyor akrabanin isi cunku ve buyuk bi yatirim. hatta sen girde iyiyse bende girerim diyor:KK66:)
hayirlisiiiii.. bazen nette yada kulaktan duyma oyle hikayeler duyuyorumki okadar imkansiz gorunen seyler ALLAH imin istemesiyle bir anda olabiliyor... her seyde Rabbime siginmak istiyorum artik. cok sukur yuvam huzurlu kavga gurultumuz olmaz. bide Rabbim bebis verirde insaallah. O hayirli zamanini verir...

cecommm waw a kesinlikle katiliyorum. hic yorgun degilmis gibi giyin suslen dusmanlar catlasin:KK66:) sende biraz gunun keyfini cikar canim yaaaa birak utu camasirda aksama kalsin. enisteye ceza olarak utu verursin:KK66:)

kizlar dun makarnadan sonra ben bulasiga daldim esimde hevese geldi temizlige basladi ALLAH razi olsun benden cok temizler evi:KK66:) huy :KK66:) ben yalvariyom hadi askim yeter artik yuruyuse gidelim diye. dur surayida burayida temizliyim diyor... icime doguyor birileri gelecek dedi. bende dedimki gelse gelse sizinkiler gelir onlardan baska habersiz gelen olmaz dedim... hicbisey diyemedi... gorumcem sagolsun hep haversiz gelir taaa batmandan nevsehire;(( belki ablan gelir onun isi belli olmaz dedim yok kiz okulu var nereye geliyor dedi ve sustu:KK66:) yasasinnn bende artik laflarin altinda kalmiyorum. kendime cesaretim geldi beee:KK66:)

canim ben cocuklugumdan beri hep saygi gosterdim herkese ama hep ezildim... hep aykurt salak muamelesi gordu halbuki hepsini icime attim kimseyi kirmayim haklarini odeyemem diye... ama evlendim hala ayni muamele yapiyorlar. artik yeter diyorum bazen. ama tam tepkimi yakinda verecegim... bi is gorusmem var o olur insaallah hayirlisiyla da rahatlarim. babama soylemedim:KK66:) bellimi olur onunda onune tas koyar belki:KK66:) neyse o is olmasa bile bi musterime kosgebden proje yapiyorum. projeyi yaparken aklima geldi. devlet herhangi bir 4yillik mezununu bunyesinde calistiran isyerlerine o personelin maasini felan veriyor. insaallah gecen sinavlarda okulu bitirdiysem dusundugum is olmasada baska bi ise bu sekilde basvururum. oda olmadi bi dikis atolyesi var asgari ucretle ona basvururum diyorum. yeterki dukkan derdi aradan ciksin. birde dukkandan babamgilde geciniyor. abimin borclari yuzunden babamin maasi ipotekli ev ipotekli... daha saysam varya... neyse uzatmayim kendi keyfimize bozmayim... velhasil Rabbime sigindim gulum... dun esimle bi konusma gecti bi gurledim. eger onume durmasaydiniz bdn ne isler yapmistim simdi nerelerdeydim diye... pustu biraz itiraz etti ama usteleyemedi... ben en azindan bi markete gireyim dedigimde adamin kiskanclik damarlari tutuyor gondermiyordu... simdiki girmek istedigim ise ses etmiyor akrabanin isi cunku ve buyuk bi yatirim. hatta sen girde iyiyse bende girerim diyor:KK66:)
hayirlisiiiii.. bazen nette yada kulaktan duyma oyle hikayeler duyuyorumki okadar imkansiz gorunen seyler ALLAH imin istemesiyle bir anda olabiliyor... her seyde Rabbime siginmak istiyorum artik. cok sukur yuvam huzurlu kavga gurultumuz olmaz. bide Rabbim bebis verirde insaallah. O hayirli zamanini verir...

aayyy kuzumm ben okurkenn ağırlık çöktüü üstümee.. allah yardımcınızz olsunn...yanlış anlama ama bişi sorucamm abinn napıyor şimdi??evlimi o?? şimdi babanada hak verdimm..maaş yok ev öyle..oda kırtasiye kapanırsa diye üzülüyorr...aslında onunda yaşına uygun rahat bi iş çıksa..ne güzell olurr...

valla canımm bende bi çok insan için evimin huzurunu çok bozdumm..sonra zaman geldii o insanlarr yaa benim evim ailem var hiç kusura bakma eyincee...hee öylemi dedim iyi benimde ailem varr...bencil insanlarıı hiçç sevmiyorumm..

rabbim işlerini ras getirsin inşallahh..gönlüne göre versinn hayırlısını versinn...aynen öyle sen allaha güvenn...rabbim ona güveneni asla yarı yolda bırakmazz....

bizde eşimin abisiyle ortak işlerii öyle çetrefilli ki sabırr sabır demekten gına geldi hepimizin hakkında hayırlısıı...çok zorr..

kızlarr sabah normal bi kahvaltı yaptımm...ekmek yokdu onsan galete yedim...

1 kaşık lor...
4..5 parmak galete...
domates +salatalık..

öğlen 1 bardak ayran..
2 bardak su
2 parmak galete..

şimdi yine bi bardak ayran
domates+ 2 salatalık...
2 kayısı..

akşamı düşünüyorumm inşallah akşamda böle iyi giderr..yarında böle olursa benim için süper olurr...artıkk 7 lerii görmekkkkkk istiyorumm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

dün yürüyüş yaptım bugün çıkarmı eşim bilmiyorum ama ben ev işleriyle baya bi terledimspor gibi oldu bana ve daha bitmedide..salonumu bitirim evi komple silmek istiyorum oda güsel terletir benii...

halılarım yıkamadan geldii..ama sermeyi düşünmüyorumm..bi aranın bide mutfagın kilimini sericem diğerlerini sermicem böle rahat ediyorum hemen süpürüp siliyorum..

kızlarr bende sabah 1 yumurta..2 dilim ekmek..acıkta lor yedim...

bugün ayran detoksuna başladım güyaa...sabah güzel gitti...öğleye doğru eltim geldi illa aşağı gel diye ve indimm..mıhlama yapım diye tuttuurdu tabi aşırı çakma bi mıhlamaa :) :) hiç orjinalinide yemedim bu arada..peyniride yokmuşş ben peynirsiz ayırdım bi kaşık oda normal peynir kattı yedii...yemicem diye söyledim ama ısrar ettii...diyetteyimde demek istemedim...1 kaşık aldım ama bu yüzden bir gün daha uzatmayı düşünüyorum detoksu...

ayran çorbamı hazırladımm..şimdi bir kase içtimm..yaniii kötü değil tabiki ama işte..şırıll şırıll bişi :) :)deniyim bakıyımm inşallah sonuç güsel olurr....

sizde biliyorsunuz eşim diyete başlaı ya 1 haftadır canımı sıkıyorr..kendi hızlı vermişte ben yiyormuşum demekki onun gördüğünden hariç yoksa bende verirmişim...ayyy bana biraz sinirliydi o anda vehiç susmadıı..bi kaç cümlesine öyle içim yandı öyle acıdıki ben bile anlamadan gözümden yaş süzüldü gittii..kendisini hiç eleştirmezz..ona ne desem boş yanii...yahu bi diyetisyene gideyim..yok gerek yok sana güveniyorum sen yaparsınn...

e e bi spor salonuna yazılayım daha iyi veririm..yok sen evde yaparsın gerek yokk...ee bende bi yere kadar yani...23 kilo vermişim şaka maka..

bana dediki senin çocuk mocuk istediğin yok sen istesen kiloyu verirdinn..kaç aydır aynı kilodasınn...ne dicemi şaşırdım sustum kaldımm:KK14::KK14::KK14::KK14: bende istemiyorum artık cocuk dedi...olsa ne olacakki zaten içimde ne çocuk isteği nede sevgisi kalmadı dedi....o anki halimi thminbile edemezsiniz yaaa..hiç böle şeyler demezdii...o anda bana sinirliydii ya canımı yakmak için yaptı başardıdaa..ama hiç ona belli etmedimm...

o araba kullanıyoru bende yanındaydım gözümde güneş gözlüğü başımı cama dışarı çevirdim doğrudur diye bi cevap verdim ...ve yutkundumm..boğazımda sanki bi taş vardı yutkunamadım bilee..düğüm düğüm oldu boğazımm...gözümdeki yaşı belli etmeden silip dışarıyı seyrettimm..:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

eve geldik annemler vardı hiç belli etmedim ama 2 gündür içim içime sığmıyor..daralıyorumm..rabbim yüreği dar olan herkezin yüreğini serinletsinn...

:KK14: waww canım benim yaa benim bile içime oturduu ne siniri öyle ne biçim öfkee :KK14:
bir tek bebek konusunda tüm dengelerim altüst olur benimde sinir oldum yaaaaaaaaaaw
canım benim dua yazcam size ve hepimize nette bulmuştum uzun biraz aamaa okuyunca iyi olacağına inanıyorum

Rabbim! Kalpleri birbirine ısındıran Sensin
İzzetinle, ancak kendi muhabbetine sakladığım kalbimi;
Hikmetinle, eşimin kalbine de ısındırıyorsun
Senden emanet aldığımız kalplerimizi, yine Sana teslim ediyoruz
Kalplerimizi karartmamıza izin verme,
Kalplerimizden Seni sevmeye yollar aç,
Birbirimize olan sevgimizi, Seni sevmekle çoğalt,
Beni ve eşimi, Seni sevdiren ve Seninle sevinen bir sevgiyle donat

Rabbim! görüyorum ki Sen,olmuş yeryüzünü her bahar yeniden diriltiyorsun
Kudretinle, kurumuş kemikler gibi ağaçları,
Çiçek çiçek tebessüm ettiriyorsun
Yaprak yaprak urbalarla beziyorsun,
Meyvelerce hediyelerle sevindiriyorsun,
Toprağa düşüp, gözlerden uzak olan tohumları
Yeniden gün yüzüne getiriyorsun
Sen bir baharı, bir çiçeği yaratırcasına kolayca yarattığın gibi;
Eşimin getirdiği her gülden bir bahar tazeliğinde mutluluklar yarat bana,
Yüzümde bir gül gibi açtırdığın her gülücükten,
Eşimin gönlüne gül bahçelerinin ıtırını yay
Yıllar geçtikçe üzerimize çöken puslu hazanların etkisiyle,
Unutkanlığın rüzgarında savurup dağıttığımız inceliklerimizi,
Kalplerimizin kuytularında unutup, karanlığa bıraktığımız muhabbet sözlerimizi;
Tohumlar gibi filizlendir,
çiçekler gibi süsle,
Yapraklar gibi tazeleştir,
Meyveler gibi tatlandır

ALLAH’ım Bize öğrettiğin gibi
Babamız Adem(AS) ve anamız Havva’yı Cennetten,
Şeytanın aldatmacalarına kandıkları için çıkardın
Elbetteki bu, senin takdirindir,
Haşa şeytanın keyfine kalmış bir iş değildir
Biliyoruz ki, bu sayede ancak hak edenler senin yakınlığına kavuşacaktır
iyi ile kötü birbirinden ayrılacaktır
Cennetinden sabırsızlığımız yüzünden çıkarıldık,
Tembelliğimiz yüzünden geri dönemiyoruz
Rabbim! Beni ve eşimi de
Bu dünyadan Cennete dönmek için,
Birbirini hayra kaldıranlardan eyle!
Sabırsızlığımız yüzünden bizi birbirimizden uzaklaştırma!
Sabır ver bana ki; eşimi muhabbetimin ve şefkatimin cennetinde ağırlayayım
Tembellikten uzak tut beni ki; eşimi hiç sebepsiz sevindireyim,
Hiç karşılık beklemeden seveyim

ALLAH’ım Biliyorum ki sen, rahmetinle İbrahim’in (AS) tenini ateşe yaktırmadın,
Bende İbrahim (AS) gibi sana teslim olmaya niyetlenmiş bir kulunum
Besbelli nefsimin nemrutluğu ile İbrahim(AS) kadar başa çıkabilmiş değilim,
Görünen o ki, kolayca da başa çıkamayacağım
Nefsim, içimde sık sık inatçılığın ateşini körüklüyor,
Kalbimi kıskançlığın alevlerine savuruyor
Nasıl ki İbrahim (AS) Senden ateşi söndürmeni istememiş,
Ama bu ateşin içinde kalarak, kurtuluş istemişti
Kulun ve elçin İbrahim(AS) biliyordu ki;
Senin kendisine selamet vermen, ateşin söndürülmesi şartına bağlı değildir
Rabbim! şimdi sana, kulun ve elçin İbrahim’in (AS) teslimiyeti hatırına yakarıyorum ki,
Beni, fıtratıma, sonsuz hikmetinin gereğince yerleştirdiğin inatçılığım ve kıskançlığımla bıraksan da,
Bu duygularımı benim ve eşim için “serin ve selametli” eyle!
Kıskançlığın ve inatçılığın ortasından bizi, mutluluğun ve sadakatin gül bahçelerine eriştir
İnatçılığımı; evliliğimi yürütecek istikametli bir kararlılığa,
Kıskançlığımı; evlilğimi koruyacak sağlam bir kalkana dönüştür!

Rabbim! Biliyorum ki Sen, kudretinle,
Musa’nın (AS) asasının dokunduğu taşların bağrından billur sular akıttın
Bende, Musa (AS) gibi Seni,suskunluğun çöllerinde aramaya çabalayan bir kulunum
Kulun ve elçin Musa’nın(AS) eline katı taşları yumuşatıp,
Yaşlar döktüren bir asayı verdiğin gibi,
Benimde bakışıma ve duruşuma,
Eşimin kalbini yumuşatacak, dilindeki düğümleri açacak esrarı bahşet!
Sen, bana eşimin kalbinden, şefkatinyumuşaklığını tattır!
Eşimin dilinden,aşkın serinliğini taşır
Beni ve eşimi anlayışsızlığın çölünden, muhabbetin denizine eriştir!
Beni ve eşimi kalbimin kıyılarına erişmekten alıkoyan,
Nefis firavununu kendi hırsının denizinde boğ
Bize çok şeye sahip olmakla mutlu olunacağını telkin eden,
Daha çok tüketmekle huzur bulunacağını haykıran,
Tüketim sihirbzlarının yalanlarını,
Kanaatkarlığımızın yutup, yok etmesine izin ver

Rabbim! Biliyorum ki Sen, rahmetinle,
İsa’ya (AS) ölüleri diriltme muzicesi bahşettin
Kalpleri ölmüş ve inançları yozlaşmış bir toplumu,
İhya etmek için, çürümüş tenlere tazelik bahşeden tecellilerini,
Elçin ve kulun İsa (AS) üzerinden gösterdiğin gibi,
Bana da, eşimin aşkını canlandıracak aşk ver!
Dokunuşlarıma İsa’ya (AS) bahşettiğin gibi diriltici sırdan bahşet!
Eşimi sevmek ve sevindirmek için çektiğim sancıları,
HzMeryem’in sancısı gibi bir İsa’ya (AS) analık edecek bereketlerle sebep eyle!
nefsimize uymakla heba ettiğimiz günlerimizi,
Seni anmakla yeniden ihya et!
Gıybet ve boş sözle yaktığımız sevaplarımızı,
Tevbe ve özrümüz sebebiyle bize iade et!
Ettiğimiz kötülükleri, içten bir pişmanlıkla
Sana dönme vesilesi eyle de, rahmetinin dokunuşuyla
İyilikler olarak hesap et!

Rabbim! Sen ki kulun ve Resulün
Her türlü sevgi ve muhabbetin sebebi ve vesilesi olan,
Muhammed’e (SAV); kocası hakkında fısıltıyla konuşan kadının sesini işittiğini,
Kitabında açıkça söylüyorsun
“Muhakkak ki Kadının sesini işitti”
Beni, benim kendimi anladığımdan daha iyi anlayan yalnız Sensin!
Beni, benim kendimi sevmemden önce de seven Sensin
Eşim hakkında dile getiremediğim,
Dile getirmekten çekindiğim,
Yüreğimin odacıklarında tereddütle sakladığım,
Ne kadar hayır dua varsa, sen kabul et!
Beni, benim söylediğimden daha fazlasıyla ancak Sen anlarsın!
Halim sana ayandır, dilimden gelen ancak bu eksik beyandır

amin..amin

X