Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

abimmm:KK66:) onun hicbirsey umurunda degil. evli bi cocugu var biri de yolda... onun keyfi yerinde zorlugu ceken biziz. babam onun icin kredi cekti maasi evi ipotek ettirdi o ne dedi biliyomusun. bana mi sordu cekerken cektiyse odesin dedi. ki kirtasiyeyi de bi evimiz daha vardi onu satip almisti babam. ama alinteri olmayinca yedi icti borcu babama bana digeer abime kakaladi... bisey diyen olursada ayni senin dedigin gibi benim ailem cocugum var onlarin rizki benim icin daha onemli siz naparsaniz yapin diyo...babamda evladi oldugu icin bisey diyemiyo... ah daha neler neler yine sinirlerim tavan yapti la havleeee...
bu arada bisey daha diycem hazir icimi dokmusken canim sana anlatiyim. benim universitede cikan bi hastaligim var tamamen stres ve nazar odakli. ismi doktor dilinde prurigo nodularis. sukur yine sadece kollarimda ve diz kapagimdan alt bacagimda var. 8yildir okutmadigim hoca kullanmadigim ilac krem uygulamadigim bitkisel yontem kalmadi. enson Turkiyenin bir numaralisi hosterilen profesore gittim. ozamanlar kayserideydi. prof bana dediki tamamen stres ve nazar dedi... enteresan geldi... sadece kortizonla geciyordu oda 3kereden fazla kullaninca kemik erimesi yapiyor ve ben kullanirken az olan yaralarim ilac bitince dahada cogaldi... kuzenim almanyada ve esi yabancidir dediki bu yaralari hep sen yapiyorsun. aykurt salak ya durduk yere yara yapsin. esine internette hastaligin adini yazdim almanca arastirdilar. dediki bu hastaligin temel sebebi cocuklugunda sana yapilan haksizliklari icine attigin icinmis... veee bu hastaliga ozel bi hastane bile varmis almanyada... ben nisanliyken yengemler bana ne diyordu biliyomusun iggggg senin kocan igrenir senden yatagada girmez yanina diyordu... ALLAH askina nisanli kiza bu denirmi... o psikolojiyle de evlenince bir bucuk yil vajinismus oldum... kimin umurundaki... disariya hep guldum icim kan agladi... velhasil bu hastaligimi niye ablattim herseyin basi saglik. icine attikca sagligi bozuluyor insanin... artik icime atniycam... insaallah ALLAH imin izniyle hersey duzelecek. esimden cok destek gordum bana sarilir yaralarimi operdi ALLAH tan gelene kimse bisey yapamaz diye......hic hakkini yiyemem. ayni sekilde kv gilde. kiloma azcik laf ettilerde yaralara bisey demezler. bende hamd olsun derim ALLAH im beterinden saklasin. kisa kollu da gezmem bacagim acikta... sukur elimde yuzumde yok derim hep:KK66:)
en son sunu demek istiyorum insan icine attikca kendine ediyor... birkac senedir icimdekileri disari atmaya calisiyom. zararin neresinden donulse kardir demisler...

anammmmmmmmm tamamm suss anlatmaa dahaaaa.....anlattıkca stres olucann ben burdaa oldumm...aynı abi bizdede varr...hemde aynısı ...eşimin abisi ve aynı işte çalışıyorlarr.benimde eşim alerji oldu adı nedir bilmiyorum ama stres yaptıkcakaşınıyorr...yara çıkmıyor ama kaşıntı oluyorr şimdi bi ilacı var kaşıntı başlars aiçiyorr...

ben sanada üzüldümm babanada çook üzüldümm yaaa...rabbim herşeyin hayırlısını versinn...çok doğru diyorsunn hiç bişi üzülme üzülsende içine atmaaa..sana zarar veriyorr...evine bakk eşine bak inşallah evladında gelecekk yuvanla ilgilen gerisini salla...babana kıyamadım ona çok üzüldümm onada dua ett...dediğin gibi ikinizde evladısınızz napsınn cansınızz..

buda senin sınavınn..rabbim evine huzur versinn..sevginizle bağlasın sizi ve sevginizle aşınn herşeyiiiiiiiii

Bende heveslendim bak şimdi hemen ilgileneceğim :) kalori sepeti ve günlük kalori hesabı

canim maasallahin var cok istikrarlisin ama hasta olma sakin. herseyden yemeye bak ucundanda olsa lutfen yoksa vucudun dayanamaz coker birden... lutfen cok dikkat et kendine canim... bende senden heveslendim kalori sepeti diye biyer var oraya yaziyorum yediklerimi kac kalori oldugunu soyluyo hosuma gitti tavsiye ederim kizlarrr

Çok haklısın canım, her şeyden yemek lazım. Ben de öyle yapıyorum, yasak yiyecek yok benim için, her şeyde az az da olsa yiyorum :) Zaten bu diyet güzel tarafı bu bence. Aslında daha önce karbonhidrat diyeti de yaptım, daha çabuk sonuç alıyorsun ama bir yere gitmeye korkuyorsun çünkü misafirlikte olsun, dışarıda lokatada falan olsun, diyete uygun şeyler bulamıyorsun. Sadece kaloriye dikkat edince, bir yerde börek yediysem diğer öğünlerde dengeliyorum, hem uygulama açısından hem de psikolojim açısından en iyisi bu :KK70: Kalorisepeti güzel bir site ama günlük kalori ihtiyacını az hesapladığını düşünüyorum ben. Hatta birçok site az hesaplıyor. Siz isterseniz boy, kilo, yaş ve hedef kilo bilgilerini verin bana ben hesapliyim sizin için.

gelelimmmm menumuze. sabah yazmistim zaten domates salatalik vs...
12de bir seftali yedim
2de ogle yemegi olarak
1salatalik
1domates
3dilim ekmek...

4te bir salatalik
bir bardak ayran

simdiden bi buyuk bardak yesil cay iciceeeem...

kesinlikle katiliyorum canim. insanin kendini bagislamasida gercekten cok onemli. suanda benim yaealar o durumda neseli gunlerde aklima bile gelmiyo ama azcik stres yapiyim kasiniyo ama butun yaralarmi kasinir. ordu halinde beni kasi diyorlar ve kanamadan rahatlamiyorlar... neyse ben alistim. hamd olsun halime. daha beterlerini gordukce hamd ediyorum... ALLAH im hepimizin hakkinda hayirli olanlari nasip etsin canim... Rabbimden ote kimse bilemez hicbirseyin zamanini hayrini ve serrini... ALLAH im bizi bebeksiz birakma saglikli hayirli vatana millete bagli dinine bagli hayirli evlatlar nasip eyle insaallah... aminnn...

bende kaşındıkça elma sirkesi sürüyordum :) lakin artık o da kar etmez oldu doktor krem verdi ondan sürünce moralimde iyi oluncaa geçiyor antibiyotikli kremin de etkisi varda "ALLAH im bizi bebeksiz birakma saglikli hayirli vatana millete bagli dinine bagli hayirli evlatlar nasip eyle insaallahAminn aminnn" ne güzel dua bu Aminnnn

gelelimmmm menumuze. sabah yazmistim zaten domates salatalik vs...
12de bir seftali yedim
2de ogle yemegi olarak
1salatalik
1domates
3dilim ekmek...

4te bir salatalik
bir bardak ayran

simdiden bi buyuk bardak yesil cay iciceeeem...

Maşallah azmış senin yediklerinnde
benim sabah herşey serbest :) ( 2 dilim çavdar ekmeği bir dilim peynir 1 domates 3 biber ve bitter siz olmasssssss )
öğlen bir kase yoğurt+kefir karışımı 5 yemek kaşığı special k
ara öğün yeşil çay
az önce içtim onu da :):KK43: acıktım yaww
akşam yemeği sebze olacak kabak çitmesi sarımsaklı yoğurtla güzel olabilir ne dersiniz :)

ya bu diyet listelerine baktım çok yiyor bunlarr

Son düzenleme:
anammmmmmmmm tamamm suss anlatmaa dahaaaa.....anlattıkca stres olucann ben burdaa oldumm...aynı abi bizdede varr...hemde aynısı ...eşimin abisi ve aynı işte çalışıyorlarr.benimde eşim alerji oldu adı nedir bilmiyorum ama stres yaptıkcakaşınıyorr...yara çıkmıyor ama kaşıntı oluyorr şimdi bi ilacı var kaşıntı başlars aiçiyorr...

ben sanada üzüldümm babanada çook üzüldümm yaaa...rabbim herşeyin hayırlısını versinn...çok doğru diyorsunn hiç bişi üzülme üzülsende içine atmaaa..sana zarar veriyorr...evine bakk eşine bak inşallah evladında gelecekk yuvanla ilgilen gerisini salla...babana kıyamadım ona çok üzüldümm onada dua ett...dediğin gibi ikinizde evladısınızz napsınn cansınızz..

buda senin sınavınn..rabbim evine huzur versinn..sevginizle bağlasın sizi ve sevginizle aşınn herşeyiiiiiiiii

amin canimmm. artik takmamaya calisiyorum kafama... biraz daha sakinledim bu aylarda... babama bende cok uzuluyorum ama abime laf edemeyince bana laf geciriyo benim param pulum yok bide baska istede calistirmiyo kendi tarlaya gidiyo simdi tarlada... aykurt kuzumda kredilerle bogus dur:KK66:)

Rabbim kimsenin acisini gostermesin bana... sayiyoz ediyoz ama abimiz iste... amannnn...

ALLAH ima hep dua ederken hayirli evlat istrim... bir soz varya"hayirli evladinmi var neylersin mali mulku. hayirsiz evladinmi var neylersin mali mulku"... Rabbime sukurler olsun esimle iyiyiz de... ALLAH im bozmasin mutlulugumuz yerinde... bazen sayarim kendi kendime... amannn borc dersen herkeste var ama sagligim huzurum mutlulugum var ve sevdiklerim ailem yanimda cok sukurrr diye...

Çok haklısın canım, her şeyden yemek lazım. Ben de öyle yapıyorum, yasak yiyecek yok benim için, her şeyde az az da olsa yiyorum :) Zaten bu diyet güzel tarafı bu bence. Aslında daha önce karbonhidrat diyeti de yaptım, daha çabuk sonuç alıyorsun ama bir yere gitmeye korkuyorsun çünkü misafirlikte olsun, dışarıda lokatada falan olsun, diyete uygun şeyler bulamıyorsun. Sadece kaloriye dikkat edince, bir yerde börek yediysem diğer öğünlerde dengeliyorum, hem uygulama açısından hem de psikolojim açısından en iyisi bu :KK70: Kalorisepeti güzel bir site ama günlük kalori ihtiyacını az hesapladığını düşünüyorum ben. Hatta birçok site az hesaplıyor. Siz isterseniz boy, kilo, yaş ve hedef kilo bilgilerini verin bana ben hesapliyim sizin için.

canim normalde bana 2600 kalori felan almalisin diyo... hedef kilomu ve tarihimi girincede sanirsam 1400 civari buldu... ben bi ara diyetisyene gittigimde 1700muydu 1900muydu ne o rakamlarda vermisti... benim suanda kilo 99 hedef kilo 87(evlendigimdeki)... boy 1,78 hedef boy 1,78 :KK66:)

benim sabah herşey serbest :) ( 2 dilim çavdar ekmeği bir dilim peynir 1 domates 3 biber ve bitter siz olmasssssss )
ara öğün yeşil çay
akşam yemeği sebze olacak kabak çitmesi sarımsaklı yoğurtla güzel olabilir ne dersiniz :)

Hangi diyet listeleri?

canim normalde bana 2600 kalori felan almalisin diyo... hedef kilomu ve tarihimi girincede sanirsam 1400 civari buldu... ben bi ara diyetisyene gittigimde 1700muydu 1900muydu ne o rakamlarda vermisti... benim suanda kilo 99 hedef kilo 87(evlendigimdeki)... boy 1,78 hedef boy 1,78 :KK66:)

günlük ihtiyacın 2900 kalori canım. günde 1 saat de yürüyüş yaparsan 300 kalori daha eklenir, 3200 kalori olur. 1700 kalorilik bir diyetle haftada 1,5 kilo verirsin :124::124:

Hangi diyet listeleri?

canım 2000 kaloriye baktımda kalori sepetinde çoktu ara öğünlerde felan ben bir ara öğünde kahve tek şekerli,
akşamüstü yeşil çay araöğüne bak hele :)
benim boy 168 yaş 31 kilo bu sabah yinee
96.8 oldu yaw yine alıyorummm veriyorum alıyorum zor veriyorum pofff

ara öğün yeşil çay

kizzz caktirma karnim acikti bir avuc ici kadar beyaz nohut attim agzima:KK66:) yaninada yesilcayi hupletiyom. aksama ne yapsamki. annemler evde yok abimi cagirayim askimda gelirse... buldum kahvalti hazirlayayim... abim bayilir kahvaltiya. esimlede bi haftadir yapmiyoz beraber kahvaltiyi nerdeyse... senin cintme isini merak ettim elindemi cintiyon kabaklari... nerelisin sen canim???

canım 2000 kaloriye baktımda kalori sepetinde çoktu ara öğünlerde felan ben bir ara öğünde kahve tek şekerli,
akşamüstü yeşil çay araöğüne bak hele :)
benim boy 168 yaş 31 kilo bu sabah yinee
96.8 oldu yaw yine alıyorummm veriyorum alıyorum zor veriyorum pofff

ben şu anki kiloma göre bir de hedef kiloma göre kalori ihtiyacımı hesaplayıp ikisinin ortalamasını alarak günlük kalori ihtiyacımı buluyorum aslında. çünkü kilo verdikçe günlük kalori ihtiyacımız da azalıyor, bu nedenle ortalamayı almak en iyisi bence. benim şu anki kalori ihtiyacım 2450 kalori, kısa dönem hedefim 72 kilo, o kilodaki kalori ihtiyacım da 2150 kalori. İkisinin ortalaması 2300 kalori. Yani bir günde 2300 kalorinin altında beslenirsem az ya da çok kilo veririm ama ben 1000 kaloride tutup üstüne de spor yapıyorum. cuma günü Allah'ın izniyle iyi bir sonuç görücem :119: Güzel tarafı gerektiğinde tatlımı da böreğimi de yiyorum :) bugünlerde listelerimde yok çünkü evde yapılmadı, hava sıcak olunca sebze-meyve-peynir şeklinde gidiyor mecburen.

günlük ihtiyacın 2900 kalori canım. günde 1 saat de yürüyüş yaparsan 300 kalori daha eklenir, 3200 kalori olur. 1700 kalorilik bir diyetle haftada 1,5 kilo verirsin :124::124:

anammm hani benim 3200 kalorim... ne yesemde 3200u yesemmm:KK66:) madem hakkim yemem lazim demi ama:KK66:)
canim cok sagol... demekki dogru hatirliyorum doktor bana 1700 vermisti galiba... ben hepsini salatalikla doldursam 14 kaloriden kac tane salatalik eder??? :KK66:)

anammm hani benim 3200 kalorim... ne yesemde 3200u yesemmm:KK66:) madem hakkim yemem lazim demi ama:KK66:)
canim cok sagol... demekki dogru hatirliyorum doktor bana 1700 vermisti galiba... ben hepsini salatalikla doldursam 14 kaloriden kac tane salatalik eder??? :KK66:)

İnsanın içi bayılır, hatta içinde salatalık kök salar :KK9::KK9::KK9:

hmm hesapladim gunde 121 tane salatalik yesem 1700 kalori.. yada 154 tane domates yiyebilirim. batarim ben anam bunlara para yetistiremem:KK66:) en garantisi hrrseyden az az yemek...

kallorii hesabina başlamışızzz kızlarr hadi bakalımm....AMORSİEMPRE benim ne kadar yemem gerekiyor arkadaşımmm...

boy.1.68 şuan 81kilo..hedef 70..yaş..26..başka cevaplamam gereken bişi varmı :)

kallorii hesabina başlamışızzz kızlarr hadi bakalımm....AMORSİEMPRE benim ne kadar yemem gerekiyor arkadaşımmm...

yarismaci arkadaslara basarilar diliyoruzzz:KK66:) ben sevdim kalori hesaplama isini canlar... ama aksamada birakmak lazim kalori:KK66:)

Ortalama günlük kalori ihtiyacın 2250 kalori. 70 kiloya geldikten sonra bu kaloriyi tekrar belirlemek lazım ama o zamana kadar 2250 kalorinin altından beslenerek devam edebilirsin :KK16:

X