Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

merhaba kızlar........sormak istedıgım bir soru var..cok sayfa bırıkmiş okuyamadım..ben pko lu degılım ama bu sorunu yasayan bır ark ma yardımcı olmak ıstıyorum bılındıgı üzere yavaş kılo verıyor......

sizin püf noktalarınız var mı? mesela ne yapsa kilo vermesi hızlanır.......öyle zıplamalı sporlar falan yapmıyor bebek denedıklerı için.şimdidien tşk ler......

canımcımm..bol su ..bol yürüyüşş..bi 2 sayfa önce arkadaşımız yazmıştı..bizde insülin direnci oluşuyor onuda alt beden en iyi krabiliyormuş yani oradaki kaslar onun için tempolu yürüyüş...ve arkadaşına sorr..eger glukofen kullanmıyorsa muhakkak dr una söylesin glukofen alsınn..kesinlikle hızlandıracak ve kolaylaştıracak kilo vermesini..3 seneyi geçti bende bebek için uğraşıyorum ve kilo vermeye çalışıyorum..aynı şeyleri yapa yapa geldik işte buralara..arkadaşın şanslıymış senin gibi duyarlı bi arkadaşı olduğu için..

bende öyle düşünüyorum canımm...yoksa biterim başa çıkamam bunlarla tirtir titriyor bacaklarım hala...bek bunun karın hereketine bi bak 8 dk lık bişi..ama inan 10 güne çıkar baklavaların sene yağda yoktur zaten şimdi..

göbeğimde azcıkkkk var :) ama ödem toplu her yerim o yüzden tombik duruyorum ödem attırıcı ilaç ve çay içiyorum zaten..

canımcımm..bol su ..bol yürüyüşş..bi 2 sayfa önce arkadaşımız yazmıştı..bizde insülin direnci oluşuyor onuda alt beden en iyi krabiliyormuş yani oradaki kaslar onun için tempolu yürüyüş...ve arkadaşına sorr..eger glukofen kullanmıyorsa muhakkak dr una söylesin glukofen alsınn..kesinlikle hızlandıracak ve kolaylaştıracak kilo vermesini..3 seneyi geçti bende bebek için uğraşıyorum ve kilo vermeye çalışıyorum..aynı şeyleri yapa yapa geldik işte buralara..arkadaşın şanslıymış senin gibi duyarlı bi arkadaşı olduğu için..

tşk ederim kendisine mutlaka iletecim bunları.......aboneliklerime eklıyorum ki unutmayım.......sağlıklı kilo vermeler diliyorum...

bugün öğle yemeğini yemeyi unuttumm :) :) onun yerine şimdi karpuz yemeyi düşünüyorum..acıkda lor alırım yanına..olur biter.akşamada barbunya yapıyorumm..

bugün yine hızlı geçti karşıya gidememenin hıncına evle ugraştım yinee..dün yatak odamı bazamı boşalttım yatağın altıydı duvarlardı derken anca orası halloldu..bazaanın içindekileride havalandırdım..bugün onları yerleştirdim...

oturma odamın duvarlarını sildim..tüllerimi yıkadım..çocuk odasınıda hallettimm.. ama yoruldum..şimdi bütün evin yerlerini bi sileyim yarından sonrada salonum ve mutfagım kaldı sadece...banyo ve wc de varda onlar mühim değill..ayy böyle oyalananınca vakit ne güzell geçiyor yaaa...hiç yemektte gelmiyor insanın aklınaa...

merhaba kızlar........sormak istedıgım bir soru var..cok sayfa bırıkmiş okuyamadım..ben pko lu degılım ama bu sorunu yasayan bır ark ma yardımcı olmak ıstıyorum bılındıgı üzere yavaş kılo verıyor......

sizin püf noktalarınız var mı? mesela ne yapsa kilo vermesi hızlanır.......öyle zıplamalı sporlar falan yapmıyor bebek denedıklerı için.şimdidien tşk ler......

o sanslı ınsan benım boyle bı arkadasa sahıbım ve onu cok sevıyorum...:KK16::KK16:
pkoluyum bende waw cım diaformin kullanıyorum ama ole cok fazla kılo verdırmedı bana 3 ayda 5 kılo kadar verdım dıkkat ederekk... su mubarek gunde Rabbım senınde gonlune gore versın ınsallahh ılgınıze tesekkurlerrr:KK16::KK16: yuruyus olayını bılmıyordum sayende ogrendım zaten yaptıgım tek spor yuruyus ve mekık oluyo genelde...

o sanslı ınsan benım boyle bı arkadasa sahıbım ve onu cok sevıyorum...:KK16::KK16:
pkoluyum bende waw cım diaformin kullanıyorum ama ole cok fazla kılo verdırmedı bana 3 ayda 5 kılo kadar verdım dıkkat ederekk... su mubarek gunde Rabbım senınde gonlune gore versın ınsallahh ılgınıze tesekkurlerrr:KK16::KK16: yuruyus olayını bılmıyordum sayende ogrendım zaten yaptıgım tek spor yuruyus ve mekık oluyo genelde...

bende seni cnm benimm:KK54::KK54::KK54:

Kandil nedeniyle bugün lokma ve kandil simidi dağıttık.
Biraz direndim ama uzun zamandır ilk defa lokma yedim :KK31:
Keşke yemeseydim diyorum ama artık olan oldu :KK9:
Bu saatten sonra bir şey yemiyim bari :]
Çok spor yapmam lazım çoookk, bu lokmaları yemek kolay da eritmek hiç de öyle kolay değil!!!

Son düzenleme:
SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür eve girebildim :KK1:
Malum Kandil münasebetiyle gidip gelinen yer çok oluyor :KK1:
Çocukları göz doktoruna muayeneye götürdüm ama şansımıza doktorun grev yapası varmış :KK1:
Maaşlarla ilgili problem yüzünden greve girmişler meğer ve doktor hiç birimizi muayene etmedi :KK53: Dışarı işlerim vardı onlarıda halledip kendimi pazara attım :KK34:
Güzel güzel marulumu, semizotumu, taze fasülyemi, domatesimi..... ve bir çok şey daha aldım dayanamayıp :KK1: sonuçta gitmeme daha 9 gün var evde yeşilliksiz olmaz yani :KK1:
Anam yeşillik delisiyi oldum resmen bugün :KK1:

Yarın sabahta Kız kardeşimle İkeada geleneksel Kahvaltı günlerimizden birini yapacağız :KK60: :KK60: :KK60:
Her ayın başında çocuklarada gelip abla kardeş birlikte kahvaltı ediyoruz ( hem uygun hemde bizlere değişiklik oluyor :KK34: )
Artık 12den sonra en geç evde olurum ve ondan sonra da bir kaç gün evde oturacağım inşallah :KK1: evimi özledim yaa hemen bir günde :KK34: Hem ufak ufak tekrar temizliğe girişeyim ki haftaya çarşambadan sona işim kalmasın :KK34:
Hee akşam üzerede Spor salonuna gidiyorum nasipse :KK34:

ver gazı ceco ver gazııı:KK52: inşşaalllaaahh hep birlikte istediğimiz kiloya varır ve orada sabit kalırız..:KK16:
geçmiş olsun canım ya..yalnız anlamadığım fön makinası baş ağrısını artırır..bende sinüzit var beni mahfediyor..rüzgarlı bir havada başıma iyi gelmiyor..
destan yazmışsın canım...günlük falan sana hak getire:KK1:

:KK1: :KK1: :KK1: kız ne gazı kesinlikle inanıyorum ben zaten :KK34:
Valla bencede iyi gelmez ama o an nasıl birşeyse geldi :KK1: eşim bile diyor anında uyudun hatta iki saat başımda beklemiş ya her an başım ağrırsa diye :KK1: ama hiç uyanmamışım :KK1:

İkinizde aramıza hoşgeldiniz :KK3:
İnşallah sizide sık sık aramızda görürüz de hepbirlikte çok çok güzel kilolar veririz :KK34:

Çok spor yapmam lazım çoookk, bu lokmaları yemek kolay da eritmek hiç de öyle kolay değil!!!

Canım hepimiz insanız arada tabiki bizlerde canımızın çektiklerinden yiyeceğiz :KK34:
Önemli olan abartmamak ve çok sık yememek :KK34:

Son düzenleme:

hosgeldin canım bende çok yeniyim.. pkoluyum ve kiloluyum ve bende diaformin kullanıyorum 5 oldu başlayalı 4 kilo verdim.. 3 ayın sonunda inşallah daha fazla olur..

Neyse çok geç oldu ben hala kuran okuyacağım hesapta :KK1:

RAbbim hepimizin dualarını kabul eder inşallah....Aminnnnnnnnnnn

AMİNN CANIMM..herşeyin hayırlısıı...sen neler yaptınn??şuan tedavi görüyormusunn..bende verdim biras ama şuan duruldu veremiyorumm..bende yürüyüşe kuvvet vericemm bakalımm inşallah kiloları verir bebekleri alırız onu yerine göbişimizee..

amann nolcekk ondann allahım bugünde mübarek gün kilo yaptırmasın vücutlatımızaaa:KK9::KK9: ayy amma olurduu böyle olsa:) benim böyle bahanelerimm vardırr...diyet un bu bişi olmazz...mübarek gün kilo yapmazz:KK9::KK9::KK9:.şimdi sende öyle düşünn bende acık helva yedim cumaya kadar erir inşallahh....

Neyse çok geç oldu ben hala kuran okuyacağım hesapta :KK1:

RAbbim hepimizin dualarını kabul eder inşallah....Aminnnnnnnnnnn

cecomm unutma bizide ben bu kandil okuyamıyorum namazda oruçda yok :) kandilede gitmedim karşıya böle bi gerip geçti bugünn sanki kaldil değilmiş gibi geldii...bizede dua ett....:KK54::KK54:

bi hüzünn çöktü yüreğimeee...sebepsizz..belki gecenin güzelliğinden dolayı çöken bi hüzünn...rabbimm hepinizin gönlündeki hayırlı olanları nasip etsin sizlere duam bu...hüznümden şikayetçi değilim o hüzünle yaklaşıyorum rabbime..hüzünlerimizi onunla sararız inşallahh...neyse..hepinize iyi gecelerr..allah rahatlık versinn..bende kaçayım artık..bu hüzün benden kaçmadan ben ona gideyimm..:KK34::KK34:

amann nolcekk ondann allahım bugünde mübarek gün kilo yaptırmasın vücutlatımızaaa:KK9::KK9: ayy amma olurduu böyle olsa:) benim böyle bahanelerimm vardırr...diyet un bu bişi olmazz...mübarek gün kilo yapmaz.şimdi sende öyle düşünn bende acık helva yedim cumaya kadar erir inşallahh....

Allah iyiliğini versin WAW:KK9::KK9:
Hep böyle ol inşallah, neşen daim olsun :KK16:
Neyse ki çok yemedim, o kadarcıktan bi şi olmaz :]

bi hüzünn çöktü yüreğimeee...sebepsizz..belki gecenin güzelliğinden dolayı çöken bi hüzünn...rabbimm hepinizin gönlündeki hayırlı olanları nasip etsin sizlere duam bu...hüznümden şikayetçi değilim o hüzünle yaklaşıyorum rabbime..hüzünlerimizi onunla sararız inşallahh...neyse..hepinize iyi gecelerr..allah rahatlık versinn..bende kaçayım artık..bu hüzün benden kaçmadan ben ona gideyimm..:KK34::KK34:

Dilerim Allah en kısa zamanda gönlüne ferahlık verir canım :KK16:

cecomm unutma bizide ben bu kandil okuyamıyorum namazda oruçda yok :) kandilede gitmedim karşıya böle bi gerip geçti bugünn sanki kaldil değilmiş gibi geldii...bizede dua ett....

Bana da dua edin arkadaşlar, lütfen :]
Bugün sınavım var, 2 gündür harıl harıl çalışıyorum ama hala korkuyorum :KK52:

Kızlar, sanırım birçoğunuzun bebek sahibi olma hayali var.
Mesajlarınızdan bunu anlıyorum :]
Ben de sizler için duacıyım.
Rabbim tez zamanda güzel yuvalarınızı nur topu gibi bebeklerle taçlandırsın inşallah :emir_bebek::emir_bebek:

Allah iyiliğini versin WAW:KK9::KK9:
Hep böyle ol inşallah, neşen daim olsun :KK16:
Neyse ki çok yemedim, o kadarcıktan bi şi olmaz :]

Dilerim Allah en kısa zamanda gönlüne ferahlık verir canım :KK16:

Bana da dua edin arkadaşlar, lütfen :]
Bugün sınavım var, 2 gündür harıl harıl çalışıyorum ama hala korkuyorum :KK52:

Kızlar, sanırım birçoğunuzun bebek sahibi olma hayali var.
Mesajlarınızdan bunu anlıyorum :]
Ben de sizler için duacıyım.
Rabbim tez zamanda güzel yuvalarınızı nur topu gibi bebeklerle taçlandırsın inşallah :emir_bebek::emir_bebek:

aminnn canımmçok sağoll...rabbim sanada zihin açıklıgı versinnn...hakkında hayırlısı ne ise o olsunn...

sorularda bildiklerini yaptırsınn...bilmediklerini yaptırsınn...attıkklarını tuttursunnn :KK34: :KK34:

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür gelebildimmmmmmm :122: :122: :122:

Anam dünden beri ancak girmeye fırsat buldum :KK34:
Dün öğlen kızım okuldan geldiğinde başım ağrıyor diye tutturdu hadi kızı bir okuyayım belki nazara geldi dedim :KK34: Ay tam duam bitti bende bir baş ağrısı tuttu öğle böyle değil :KK53: Resmen başım çatlıyacak sandım ve ne yaptıysam geçmedi :KK50:
Akşam üzere eşim gelince gel bir hava alalım belki biraz iyi gelir dedi ki o arada baya bir mide bulantısıda başladı :26:
Hesapta bir yerlerde kahve içecektik ama ben trafikte daha beter olunca hemen yolda müsait bir yere çektik ve ben resmen istifrağ ettim :KK14::KK14::KK14: İyice elim ayağım boşaldı dışarda ve eşim hastaneye götüreyim diye tutturdu.
Nöbetci eczane bulup tansiyonumu ölçtürdüm ve BÜyük 9 küçük 5 di resmen :KK52::KK52::KK52::KK52:
Biraz tuzlu birşeyler yerim geçer diye eve attım kendimi ( hastaneye gitsem nasılsa baş ağrısı değip saatlerce bekleteceklerdi nasılsa diye gitmek istemedim :KK19: )

Evde hıç hareket etmeden oturdum tam biraz hafifledi yatayım dedim yine çatlayacak gibi oldum :26:
Ne yaptıysam geçmedi hatta en son eşimde yataktan kalktı saat 1i geçe ve Allah razı olsun Fön makinesini akıl etti :KK34:
O saate biraz enseme biraz başıma fönü tuttu da sıcaklık iyi geldi :KK34:
En son ayaklarımada tuttu ve herhalde sen ayaklarını üşüttün dedi sonra anında uyumuşum şükürler olsun :KK34:

Sabah çok dinç ve ağrısız uyandım RAbbime şükürler olsun :KK34:
Hazır erkende uyanmışken gidip sağlık ocağından kızıma, kendime ve eşime ilaç yazdırayım bari dedim :KK34: ( eşim düzenli olarak tansiyonu ara ara yükseliyor diye hap kullanıyor 3 ayda bir 3 paket almam gerekiyor, banada glukofen yazdırdım :KK34:
Küçük kuzunun Almanyada sağlık sigortası yok diye de ona ateş düşürücü, öksürük şurubu ve ağrı kesici yazdırdım :KK34:
Sabah sabah eczaneyi zengin ettim geldim :KK1:
Hazır o taraflarada gitmişken saç boyamıda aldım :KK1: Anam hastalandığımda bile saçımı düşünüyorum :KK60:

İşte böyle kızlar :KK1: gelemememin sebebi buydu :KK1:
Birazdanda büyük kız okuldan gelince göz doktoruna muayeneye gitcem kızçelerimle :KK1: Benim gözlüğüm varda takmıyorum :KK1: büyük kızında camı çizilmiş :KK1: ufaklığıda normal kontrole götüreceğim ( ilk gittiğimizde bir 6 ay sonra yine getir bir daha bakalım demişti :KK1: ) Almanyaya gitmeden oda aradan çıksın dedim :KK34:

Bugün malum Kandil o yüzdende oradan işlerim bitince eşimin Anannesine ( kvde orda :KK33: ) gidiceğim akşam yemeğinede eşimin amcasına geçeceğim yemeğe davetli olduğumuzdan :KK34:
Artık gece eve gelince ancak gelirim ama yinede sizlere bir haber vereyim dedim :KK34:

Biraz destan oldu ama kusura bakmayın kısa yazmayı bir türlü beceremiyorum :KK60:

Hepinizin Kandili mübarek olsun :KK71:
Rabbim bu güzel gecenin yüzü suyu hürmetine gönlünüzden geçenleri sizlere hayırlı olarak nasip etsin ....Aminnnnnnnnn
Arzu eden herkese en kısa zamanda mucizesini versin ve sağlıklı hayırlı evlat olarak kucağına almayı nasip etsin ....Aminnnnnnnnnnn

Dualarınızda benide unutmayın kızlarrrrrr :KK1:

Öpüyorum kocaman :KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: Harikasın canım yaa darısı bizlerinde başına inşallah en kısa zamanda .....Aminnnnnnnnnnnnn
Aynen böyle devam et bence sen bir iki ay içinde en geç 6li haneleri bile göreceksin :KK34:

:KK3: Aramıza hoşgeldin :KK3:
İnşallah bundan sonra seni daha sık görürüz :KK34:
Bİrlikte çok güzel kilolar verip hedeflerimize ulaşıp fıstık gibi oluruz ....Aminnnnnnnnnnnnnn

Cecoomm hoşgelmişsin canımya geçmiş olsun nazar mı değdi sana :KK14: neler yaşamışsınn öyleee
Allah bir daha göstermesin canımya :nazar:
her şeyi düşünmüşsün hehe tatile hazırlıkkk :)
duan çok güzel allah razı olsunnn inşallah aminnnnn :)

***BİR DE CALLAN EGZERSİZLERİNE DESTEK OLACAK BÖLGESEL ÇALIŞMANIZI SAĞLAYACAK KISA 8DK LIK PROGRAMLAR VAR.
Bu programlardan ihtiyacımız olan bölgemiz için olanı callan egzersizlerine destek olması için yapıyoruz.Tavsiye ederiz :KK66:

8 min legs BACAKLAR 8 Minute Legs - YouTube
8 min buns BASEN KALÇA 8 Minute Buns - YouTube
8 min strech SIKILAŞMA 8 Minute Stretch - YouTube
8 min abs KARIN 8 Min Abs - YouTube
8 min arms KOLLAR 8 Minute Arms - YouTube

evettt kızçelerimm ben bunları pcye yükledim..sonrada medıaplayer da peşpeşe koydum onlarda peşpşe başladılarr...

ama ilk önce bununla başladım...bunun yarısı esneme yarısı soğuma streç hareketleri ısınmayı yaptım diğerlerini yaptım 3 denesini yapabildim bugün...sonrada soğuma hareketlerini yaptım bitirdimm..hala bacaklarım ve karnım titriyorr:KK76::KK76::KK76:

Haydi Spora - Ebru Karaduman ile Esneme Egzersizleri - YouTube

Waw teşekkürler canım ya bunlar güzelmiş :)

canım ben yotube video indir diye bi program indirdim önce tamindir sitesinden...sonra onu kurdum pc ye..yotubede izlediğim videonun linkini oraya kopy yapıştır yapıyorum oda pc ye indiriyor...valla kotaya gelincee...üsttekii kol bacak basen ler 20..25..29 mb arası..2 tabesi 32..ve 34 mb....en son attığım esneme hareketi 50 mb. indirdiğim freeyoutube programıda 540 kb. gerisini sen hesapla artıkk :) :) yapacaklarını indirirsin bi izle sana uyanı al..ben basen..karın ve kola çok ihiyacım vardı onlarla başladımm..

ee senin 10 km yürüdüğünü duyuncaa dedimm kalkk sen ne oturuyorsunnn:KK9::KK9::KK9: ve o gazlaa başladımm :KK9::KK9: şaka bi yana sıkıldım 2 haftadır aynı kiloo..belki yararı olurr..
ne kaldı geriye arkadaşım..aslında hepsini yapmak lazım..bazı kadınlar orantısız veriyor..bir arkadaşım çok kilo verdi..alttan gitti..bacaklar safinaz kaldı üst duruyor..stepe gidiyormuş..stepi bırak üst bölgesel hareket yap dedim..sporu bırakmış biraz kilo almış..
bu arada sabah tartılayım dedim 2 kg fazla çıktım..:KK52:wc den sonra tartıldım pzt.ile aynı çıktı..bu kadar fark oluyormu ya:44:bugün davetteyim bakalım yarın ne olacak:KK14::KK14:
8 leri görmek istemiyooorruuuummm..:KK50:

Bugün dilime dolandı bu söz;

HAYAT BU!
BİR BAKARSIN HERŞEY BİR ANDA SON BULUR..
HAYAT BU!
SON DEDİĞİN ANDA HERŞEY YENİDEN CAN BULUR!
(şems-i tebrizi)

haydi selametle kalın görüşürüz kızlaaaarrr...:21:

günaydınn kızlarrrr...dilerim herkezlerr iyidirr..ben yine uykusuzumm..2 gecedir uyku tutmuyor 4 te yatıyorum sabahta 8 de uyanıyorumm..kahvaltımı yaptımm biraz ilginç bi kalvaltı oldu :KK1::KK1:

2 dilim ekmek...
1 kaşık lorr..
yarım domates...
biparça dereotu...
2 diş de taze sarımsak :KK1::KK1:

anammm cuma yine geldi çattı yaaaaaaa....ben yine karşıya gitmek istiyorum ama gidemicem sanırım..eşimden izin alamadım hala...
:KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31::KK31:

X