Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

aleyküm selammmm....

valla sorma cecomm hiç çekilmiyorr hemdee o benim karşımda yerken iyiydii şimdi yemiyorr streslii yine benden çıkıyorr :) :) du bakalım ne kadar dayanacakk ama o benim taktikle gitmiyorr..ben yiyorum..o yemeden verecekmişşş..böle kilomu verilirmişş..o versinn ben görecekmişimmm dedimm görürüm görürümmm..bizimkide 1.72 felan boy..kilo 96 barizz bi göbek var kocamann..buara teyzeleri felan onun göbeğine taktı millet asla bana kilolu diyemezdii.ama buna diyorlar buda sinir krizi geçiriyorr..hep bana diyordu sen ver bende vericem diyee..versin bakalım şimdii..hıhhh...

anamm bi teneke peynirr....bizde bi eşim yediği için oda bi pazar günü..yer acık geri kalanı sürünür giderr..zeytinde kırk yılda bir ararımm...yeşilide şimdi küçük çekirdekli olanlardan başladım yemeye bi kaç aydırr...ben cinsimdir yaaa...öyle zeytin peynir yumurta kaymak hiçbiriyle aram yokturr..

Süperrrr canım bak ne güzel ufak ufak gidiyor kilocuklar
Ya döneri dert etme Wawın dediği gibi önemli olan ekmeği/ lavaşı Eğer mümkünse tabakta ye ekmeksiz emin ol onu istediğin kadar yersin yeterki ekmek olmasın o konuda gönlün rahat olsun

İnşallah çok daha güzel kilolar verip ilaça gerek kalmadan hamile kalırsın....Aminnnnnnnnnnnnnnnn
60:

ahhhhhhhhhhhhhhh insallah cnm.. agzin bal yesin emi... ama 1 kerecik fazlasi kilo yapar :)))))

ya bi kadin kendi firininda pisirseya.... amann ne bicim insan bunlar ya..

aman ha dikkat heran seni pişirebilir diyorsun hee :) :) ben bilmezdim kullanmadan önce böle kolay olduğunuu...kullanıyorum şimdilik bakalımm...

valla ben bişi dememm..şimdi susuyorum arada eşim bişiler diyorr...o desin ben hiç karışmam fırın orda pişirsin dursunn..benim gücüm yetmez bunlaraa..pes modundayımm :) :)

aynenn canımm öylee...bende ver al ver al aynı moddayım şükürler olsun son bir senedir 84 deyim..almadım hiç..bizde bizi biz anarız diye bu sayfayı açtık ve başladık 2 haftada güzel ataklar yaptık inşallah böylede devam ederr..

bende 26 yaşındayım..4 yıllık evliyim...bebek olmayınca gittik dr ve pkosun kilo vermen gerekiyor dedi..tedaviye cevap vermedi..zeten ömrüm kilo verme çabalarıyla geçtii..biraz verdik işte acık daha verip artık bebek tedavilerine başlıcazz yine..1.65 boy..81 kiloyumm. istanbulda oturuyorum.

ya bi kadin kendi firininda pisirseya.... amann ne bicim insan bunlar ya..

iyi insandır ama garip huyları vardır karı koca onların...kendileri için yaşarlarr...

şimdi eşim duydu benim kurabiye krizimi oda girdi fırın triplerine bi fırını ortak kullanmıyorduk onada dadandılar diyee çıkartıp vericem onlara diyorr şşş abartma dedim kapattım onada konuyu....amann napamm yaaaa...

cecommmm sen hamileykenn nasıl kilo almadın bide verdin üztüne yaaaa....bi çaba sarfettinmi kendiliğindenmi olduu benimde öyle bişilerr yapmamm lazımm yaaaaa.....tabi hamile kalıncaa :) :)

bide listeyi yaparımm demişsinn çook teşekkürler....bu sayfada listede hepimizinn zatii..birlikte güzl kilolar verelim inşallah...

ayy peynir sevilmez mi yaa..hertürlüsü kabulümdür..peynirsiz kahvaltı düşünemem..
peynirli omlettemi yemiyorsun canım?büyük kızım da peynir yemez ama omlet yer birde hellim peynirini çok sever..tavada kızartıyorsun..hiç denedin mi??

Her an pişirilme riskin var diyorum Çok dikkat etmen lazım... Kapağın çok hafif oynadığını veya kaydığını farkedersen, kesinlikle kullanma mikrodalgayı...

sabah arkadaşa kahvaltıya gittim..araba bendeydi..çocukların uyku saatinde evdeydim..kahvaltı da kaçamak oldu tabi..öğle yemeği yerinede bir dilim tatlı yemiş oldum..misafirim olabilir bugün olmazsa mutlaka yürüyeceğim

ne güldürdün beni yaa
kocanda kiloluymuş yani..benimkininde boy 1.74 kilo 76..yesede kilo almaz ama azıcık yemesin hemen 3-4 kg verir..metabolizma turbo
benim boyda 1.70 kilo fazla olunca iri görünüyoruz tabi..azıcık topuklu giysem kocamdan uzun oluyorum...hiiç sevmem..bizimki topuklu giymemi ister...
kilo herşeyi etkiliyor..hem insanı daha olgun gösteriyor..biraz kilo alsam giyinişim hemen değişiyor..istediğim gibi giyinemiyorum..

bu arada platese başladın mı???

Ben de dersin başına geçeyim artık Sonra görüşürüz kızçeler

çin işkencesine dönüştürmeyelim sağlıklı beslenmeyi..tabiki birtane ye canım..başka birşeyle dengele akşama çok az ye..bu şekilde kısarak diyet yapıldığında sonrasında geri dönüş oluyor hemde fazlasıyla..
şunu asla yememeliyim
yasak..
gibi kelimeleri kullanmayın..
kilo verirken yaşanan mutsuzluk tekrar kilo alım sebebi..
sağlıklı ve mutlu kilo verimi kiloyu korumada daha etkili..
ben 73 kg olduğumda artık asla 8 leri görmem diyordum..tabi bizde pko nun etkisi var birde benim hipotroidim var ama
kilo vermede tek engel KENDİMİZİZ..

bir an beni tarif efiyorsun sandim canim... seninde esinle aranda 4cm var. ben 1,78 esim 1,82 ben tabi tombis gibi degilde iri yari bisi duruyom... bide esim 76-79 kilo felan ayni senin esin gibi 3-5 kilo alsa hemen veriyor. dahada zayifliyor hatta uyuz oluyom. topuklu dersen iki kere giydim. biri abimin dugunuydu ve dik durunca salondaki herkesi gorebiliyordum kus bakisi gibi hehe) digeride kendi dugunumde giydim topuklu onlarda 3-5cmden fazla degil. normaldede bende topuklu giysem esimden uzun oluyorum. zaten boydan dolayi kambur gibi yururum genclikten beri. bi turlu dik yurumeye alisamadim. ha pardon nisanliyken demisti esim. uzaktaydi. dik yurumeni istiyorum diye bende bir ay ugrastim ve dik yurumeye basladim ve kayinvalidemlere gitmistik gorumcemin dugunu icin esim demesinmi ozaman nisanlitiz tabi "kiz senin boyun mu uzadi benden uzun duruyorsun" diye. cok gulmustum. dik yuru dedin bende dik duruyorum dedim... sonra hic bi daha dik dur demiyo. ondan uzun dururum diyemi korkuyo ki hehe)

bide canim kiyafet konusuna katiliyorum. kilo aldikca orta yas kiyafetleri giymeye basliyorum. verdikce de badiler kotlar hehe... gerci tunik gibi bisey olmadan sadece pantolon giyemiyorum kisillik olarak.

MAŞALLAH canım sende de iyi boy varmış..boy biraz kiloyu kaldırıyor ama iri gösteriyor..bende çok ince kemikli değilim orta yani..benim eşim topuklu giymemi sorun yapmıyor ben yapıyorum..bu arada plates boyu uzatıyor hem sırtı dikleştiriyor..ben uzamak istemiyorum..bende iki çocuk emzirmeden sonra dik duramaz oldum..eşimde kızar dik dur der..platesle düzelir siye düşünüyorum..
kıyafet başlı başına sorun canım..nice kilolular görüyorum çok şık giyiniyorlar ama ben yapamıyorum kilo olunca istediğim gibi giyinemiyorum..geçen etek aldım ilk defa dar gelen birşey aldım çünkü kilo vereceğim..
sen kaç kiloydun canım?

oyyy kıyamam ben sanaaa
Canım bu kadar kasma kendini bir tanecik ye bari
Senin o alttaki eltinde tam dengesiz ulen iki çocuk var evde insan mutlaka fırın kullanmak zorunda kalır alsaya bir tane

Anam o kadında çekilirmi bee
Valla herkes ister evi tertemiz düzenli dursun ama inan ben ne kadar temizlik sonrasında yasaklar koyuyorum dağıtmak yok diye asıp kesiyorsam da iki gün bile sürmez çünkü kendimde sıkılırım
Eskiden çocuk yokken bile eşim salonun kapalı kalmasına sinir olurdu ben millet içinmi aldım mobilyaları derdi ki günlük odamızı kızım doğduğunda çocuk odasına çevirip direk salona geçtik
Çocuklarım kırarda dökerde ve inan bir kere bile çok aşırı tepki vermedim ancak o an kendine zarar verme ihtimali oluştuysa kızarım kızım kırıldığında değilim ya bir yerine birşey olsaydı diye

Varsın evim dağınık olsun yeterki huzurum daim olsun
Bende bayılırım mikrodalga fırınlarına hatta koyacak yerim olsa en kısa zamanda alacağım bir tane
Bu arada bencede elticiğine ilk fırsatta bir fırın alıp hediye edin eşinle hem eşin sevinir kardeşini düşündüğünü sanıp hemde ondan sonra eltin olucak fettan sana şunu pişiriver diye birşey uzatamaz yada şunu yaparmısın fırınım yok bahanesiyle kapına gelemiyecek

Benim eşim evlendiğimizde 74 kiloydu ve inan ben 2.ciye hamile kalana kadar hiç gram kilo almamıştı
Hamilelikten 1 ay evvel sigarayı bıraktı ve bir 6 kilo aldı sonra hamileliktede bir 8 - 9 kilo aldı hatta şimdi her yahu ceco kilo almışsın diyene ne yapayım hamilelikten sonra veremedim der hep
Adam benden beterdi

Canım inşallah en kısa zamanda o müjdeyide vereceksin bence bizlere....Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Valla ikinci hamileliğimde çok sağlıklı beslendim hatta biraz protein ağırlıklı diyebilirim hep ızgara et canım istiyordu ve bir arkadaşımızın o dönem kebapcısı vardı adam beni dükkan önünden arabayla bile geçerken görse banu hazırlayayımmı birşeyler diye sesleniyordu bende heee dönüşte sendeyim diyordum
Neredeyse her gece oraya uğruyordum ama hiç ekmek yada lavaş yemiyordum
Gündüzde güzel kahvaltı edip bol bol su içip öğlende çorba ve salatayla karnımı doyuruyordum günde bir meyvede vardı tabi
Aslında her diyetisyenin önerdiği şeyler tüketiyordum ama hiç yerimde durmuyordum
Diyorum ya hep son gün bile gezmeye gittim dönüşte hastaneye sancı olmadan kontrole diye geçtim ve doktor ne zaman istersen suni sancı vereceğiz diyince eeee gelmişken doğurayım bari demiştim sabaha karşı doğurdum öğleden sonra hastaneden taburcu olup direk eşimin anannesine çaya gittim

He eminim aynı düzeni emzirirkende sürdürseydim ben 120e çıkmazdım ama olmuşla ölmüşe çare yok o yüzden ben önüme bakıp veremediğim değil vereceğim kilolara bakarım
İnşallah sende eksilerle doğuma girersin ( tabi özlemini duyan bütün Anne adayları için bu temennim geçerli ) Aminnnnnnnnnnnn

Aaaa valla ben bayılırm topuklu ayakkabıya havam bile değişiyor anında Afrodit gibi oluyorum anında neremi neremi diye dolanacağım neredeyse
Tabi boy yok bende 1.54 cük boyum var ama olsun ekonomik karıyım vesselam
Eşimde az kıssa gidecek kilolarda anam yemek yapmayı seviyor hatta 24 kitchen diye bir kanal var bütün gün onu izliyor evde olunca ve eğer malzeme varsada anında yapmaya kalkışıyor
Kadın olsaydın harbi kocan seni boşardı be aşkım bu kadar müsriflik yapma ne gerek var antin kuntin yemeklere diyorum nasıl gülüyor

:26: Sorma canım yaaa :26: bugün yapacaktım hesapta ama küçük cadı koala gibi kuçağıma yapıştı hadi birlikte spor yapalım deyince bugün canım istemiyor anne nolur yapmayalım diye boynuma sarılıyor Büyük cadıda sağ olsun uyuyor 2 saattir uyansında ütüme başlıyayım ondan sonra inşallah diyorum ama olurmu bilmem
Ama kesin kararlıyım olmadı gece herkesi uyutup öyle yaparım hem daha rahat uyurum hemde metabolizma sabaha kadar çalışır

benim kociş yapacağım iki meslek öğretmenlik ve aşçılık der..öğretmenliği seçmiş..valla eli çok lezzetli..tatil günleri o birşeyler yapar ama bu sene çok yoğun..eve bitap düşüyor..
karın ve bacak kaslarım ağrıyor platesten tabi bu ağrı kasların çalıştığını gösteriyor..kızlarımda benimle plates yaptı..benim plates lastiğim var onlarda kemerle yaptı bugün yapamadım ama birazdan kendim yapacağım

eranisa canim alintiyla cevaplayamadim. ben su an 98-99 arasindayim kuzum. evlenirken bile 87yle evlendim ama incecik duruyordum. ben de ne kadar zayiflarsam zayiflayim kemiklerim cok iri. omuzlari bel kemigim... ellerim ayaklarim kocamanlar ))
canim pilatese ben uc ay gittim gecen ay birakmak zorunda kaldim. kesinlikle harika. ben bile kocaman govdemle acayip esnemistim. psikolojim duzelmisti. bel fitigine felan cok iyi geliyormus... kesinlikle herkese tavsiye ederim ama hareketi yaparken bi yeriniz acirsa uzerine gitmeyin. yanma olursa anlarsiniz zaten o kaslar calisiyordur. ilk hafta fazla yormayin kendinizi emi.....

Haha Benim de kemiklerim iri, zayıflasam bile en fazla ince görünüyorum o kadar iri kemikli olmak da kötü bir şey değil ki benim gibi sert düşüşler yaşıyorsan

Yaaa kızlar sonucu çıkmamış bir testim vardı o da bugün belli olmuş. C-Peptit testi mi ne. Bunu yaptıran var mı? Tümör belirteci olabilir gibi bi not düşmüşler, normalden de yüksek çıkmış, sinirim bozuldu yaa...

yokk denemedim canımm...peynirli omlet börek hiçbirini yiyememm..elimde değil gitmiyorr..işte yeni yeni erimiş kaşar..lor.oda kokusu tadı pek yok diye....bide çerkez peyniri var kelle şeklinde onu denedim oda kara kuru bişi kokusuz ondanda yedim :) şimdilik bu kadar daha sonra gelişirmi bilmiyorumm..
Her an pişirilme riskin var diyorum Çok dikkat etmen lazım... Kapağın çok hafif oynadığını veya kaydığını farkedersen, kesinlikle kullanma mikrodalgayı...

kesinlikle aklımda olacak bundan sonraa...

aynenn..ben evdeyken herşeyii giyebilecek kişilikteyimm maşallahh daa ama evden çıkınca yada evde erkek varsa (tabi eşim hariç)) kılık kıyafetim değişik tunik giyerim pantolon üstüne..senin boyunada 41 kere maşallahh diyorumm...siz kilonuzuda göstermiyorsunuzdur.
.

valla yedimm cecomm..şimdi tuzluda yapmış pişiyor ama o tatlı olanı feci koktuu 1 dene yedim tatlı olandan artıkınn..

valla cecom benim eltii iyi biridir ama ne bilem bazen gerip huyları vardırr..kardeşi felan yok diye kıyamamm ben hiç ona..kendisi 37 yaşında resim öğretmenidirrr..ama hiç bişi bilmez lafa gelincee...yemekle uğraşmaz mutfak dağılır diye..eve misafir almaz ev batar diyee..çocuklara doğum gününde pasta almışlar indik aşagı kesmiş pastalrı tabaktaa kv..kp oturdu çocuklarla masaya diğer herkez ayakta yedi içti apar topar korkudan kimse yahu içeri geçip oturalım diyemedi bile :) :) kapının agzında yedik ve herkez evlerine çekildii.. çocuklar aşagıda yer yemekleri eşide ya yemiş gelir yada oda aşagıda yer..

arada bi bağırtı gelir aşagıdann..curcuna..neymiş adam kahve pişirecekmiş kendine ocaga kahve damlatmışş..bak taşırmamış damlatmışş :) :) tek cocuk büyümüşş birazda piypirikli ondan diyorum herkezin bi yapısı var netcenn...

bu ilk evlendiğimde tatildeydi mısır patlatıp alıp cocukları bana geliyordu sinema izlemeye...bende yeni gelin hoşuma gdiyor gelsin..eşim dediki yarında deki sizde izleyelim abla..bende dinledim eşimi..indim aşağı..mısır patlatmamış..dedim patlatalımm yok ya eve dökülür şimdi boşver..iyi..bigün iki gün öyle sonra bidaha masal oldu filmde mısırdaa :):) eşime kızmıştım ama sonra hak verdim..

benim eşde zayıfdı evlendiğinde ama yemeyi oda çoksever..işde masabaşı olunca aldı kilocukları bende hiç şikayetci olmadım..şimdi ben verince yeni yeni takılıyor gözüme kiloları...

cecomm inş bende senin gibi geçiririm hamileliği...vermekten geçtim çok almasam bana yeter...

yaww doğru diyorsunda iştee..bende ipin ucu kaçtımı kaçıyorr bazennn..öyle acık alıyım bitsin diye bişi yokk..benim midee likralı mübarekk yesemm öyle yerimki akıllara zararrr.....ama sizi dinledim yedim bi dene...çünkü ilk defa böle oldum koku beni mestetti yaa...

canımm ben yaptırmadımm...ama sen diyince hemen netten bi göz gezdirdimm yine pkodan dolayı sanırım dengesiz ve yüksek seninkii...insülin salgılanmasından yüksek olurmuş ..sanada glukofen verecekler sanırımm...bak eklenti yapım..

Test sonucu ne anlama gelir?

Yüksek C-peptit değerleri, genellikle yüksek düzeylerde endojen (içsel) insülin üretimini göstermektedir. Glukoz alımı ve/veya insulin direncinin neden olduğu yüksek kan şekeri düzeylerine cevaben C-peptit düzeyleri yükselebilmektedir. İnsülinomalarda C-peptit düzeylerinin yükseldiği görülür. Hipokalemi, gebelik, Cushing sendromu ve böbrek yetmezliğinde de yüksek C-peptit düzeyleri görülebilir.

İnsülinoması olan bir kişide giderek azalan C-peptit düzeyleri tedaviye yanıt verildiğini, artan düzeyler ise tümör nüksünü gösterebilir.

Düşük C-peptit düzeyleri düşük insülin üretimiyle ilişkilidir. Beta hücreleri yeterince insülin üretmediğinde veya üretimi eksojen (dışardan alınan) insülinle veya somastatin benzeri maddelerle yapılan testler sırasında baskılandığında bu durum oluşabilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…