• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Platesi Ebru Şallı'dan mı takip ediyorsun? Kahvaltıdan hemen sonra yapma canım, bir buçuk-iki saat ara bırak mutlaka...

Evet canım onun netteki sayfasından yapacağım :34:
Zaten direk kahvaltıdan sonra yapamam yapılmazda benim bildiğim her spor acısından geçerli diye biliyorum o :34:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :3:

Bu sabah saat 8de uyandım şükür :34:
Ilık limonlu suyumu içtim ve şimdi hemen kahvaltımı yapıp biraz vakit geçtikten sonra hemen platesimi yapacağım :34:

Hava yağacak gibi ama yinede çok taze bir koku var havada
İnşallah bugünde bol bol su içip yediklerimize dikkat edip eksileri göreceğiz cuma günü :34:

Canim ben mart nisan ayi araliginda yumurta gelissin diye igne tedavisi görmustüm....iste o zaman yumurtanin biri kist olarak kalmisti...o ilac kullanmadan kücülmüs....

Dr zAayifla dediiii :-(

baya büyümüşş yaww..niye ilaç almadınki ilaçla daha çabuk küçülür giderdi ben bir ay ilaç kullandım şükür ilk adette atmışımm...zayıfla dediysee devammm hiç durmak yokk...

Tatlım regli olduğum için TSH bile değişmiş... Zaten onun için kilo ver diyor ama bilemiyorum, başka bir şey de varsa bekletmeye gelmez ki benim bir sonraki kontrolüm 3 ay sonra... İyice karıştım anlayacağın...
.
canım yaa anlıyorum seni insanın içi içini yiyor..dr gitmene çok zaman varsa bişi tavsiye edebilirimm internettte doktorum siteleri var orda bölümlerine yazınca yorum yapıyorlar bazen işe yarıyorr..hangi sebeple bu testin yapıldığını söylersen eminim bi fikir vereceklerdirr..

Aynen canim bende esime diyordum karnimi aciktirdilar diye....et sevmem onu bile canim istediiii :-P

Digerlerinin görüp yiyememesi gibi bir durum bizim diyet.....
Hele o browni ooooffff
aksamki salata corbadan sonra o yemekleri ekranda görmek iskence

kızz akşam halimizi görseydinn acırdınn bizeee :) :) eşimde diyete girdi yaa ikimizde aççç..acun çıkardıkcaa olamazz yaa diyip hop oturup hop kalktıkkk..

kizlar aksama komsuda yedik yemekleri birlestirdik uc ev birlikte yemek yedik. menu baya boldu corba salata nohut pilav sarma mercimek...

3-5sarma aldim arada catalla.
2kasik pilav
4kasik nohut
3kasik mercimek
1-2dilim kepekli ekmek
2-3kasik yogurt...
birazda salata ama patliycaktim. ben sizinle yemiycem bidaha cok yiyom dedim guluyorlar. yemekten sonra cenaze evine gittik orda bi tane lokum yedim... gelirken 50-55dk kadar yuruduk eve esimle ama aklim esti ufak topuklu bi ayakkabim vardi onu giymistim. giderkende arabayla gitmistik gelirken parmaklarim birbirine girdi. tirnaklarimda parmaklarima... uffff mahvoldum...

aman annemmmm sen gitme bidaha o komşulara çaya git...yada onlarda da varsa kilo sorunu konuşşş bi süre hafif şeyler yiyelim yaz geldi..yada buluşacağınız zaman biriniz yapın her seferinde daha güzel olur hem :) yaw iraden kuvvetliyse bilemem bişi diyemem dde ben o sofrada varsa canımda çekerse durduramıyorum kendimii...bakma şimdide evde bi başımayım diye düzenli yemelerimm..

Kizlaar nasilsiniz nasil gidiyor diyetlet :))
Esim geldi cok sukur bende annmlerde kaldim net yoktu giremedimm
Catlatma ignesinin etkisi gecti kizlar test yaptim negatif bskalim regk olmayi bekliyirumm ins olmam :(

deme yaaa..üzgünümm..hayırlısı neyse o olsun dedikk..iki sonucada hazırlıklı ol derken buydu demek istediğim..aynılarını biçok kere yaşamış biri olarakdann..bak ben 4 yıllık evliyim ve ben bi çok ay bunu yaşadım...dahaçok yeni evlisin sakın üzülmee..sakın hiç kimsenin dediğinide takma kafanaa...tedavinede ara vermehiç..senin kilon çok değil..sen git yine yumoşunu daha dikkatli takibe al bu seferki aşırı büyükdü zaten...18 ml..yada 20 de çatlama iğnesi olman gerekirr...şimdi hiç adet olmayıda bekleme o yumoş kistte olmuş olabilirrr..ne kadar var adet olmana??adet olmazsandaanlarsın kist olduğunu..yada onunda bi tahlili var ondanda belli oluyorr..onu yaptıradabilirsinn..

yumoş gelişsin diye ilaç kullanmışmıydın sen??bidahaki aya yine gelişir inş..yumoş geliştiği zaman e2 tahlilinide iste adetin 21. günüydü sanırım yumoşun kalitesine bakılıyor onuda bilmekte fayda var..hadi bakalım önümüzdeki aylara diyelim nasipp..

Cecocuum destan gibi yazmışsın :D Ondan alıntılamadım şimdi :D Desteğin için sağol canım... Bilmiyorum belki başka doktorla da görüşürüm sonra... Belki kilo kaynaklıdır dediğin gibi... Bir iki ay bir egzersizi kiloyu falan kontrol altında tutayım, testleri olmadı aile hekimliğinde tekrarlatırım. Sağol canım :54: Aile hekimliğinin istediği testler Hıfzısıhhaya gidiyor bildiğim kadarıyla... Neyse ben oradaki sonuç kağıdını bir alayım da, olmadı ilk doktorumu yakalamaya çalışırım :1:

Ben de direnç lastiğini Kipa dan aldım :60: Almayı düşünürseniz aklınızda olsun, 3 lü set 10 lira mıydı 15 lira mıydı neydi ben aldığımda...
hadi yaa kipadamı var..direnç lastiği diyemi satılıyorr..oda ebru şallınınkimi?? karfurda onunkini görmüştüm ama onlar tek tek di sanırım tam hatırlamıyorum amaa öyleydii..
Günaydin hanimlar ;-) iyi diyetler olsun hepimize.....

sağoll bebemm sanada günaydınlarr...

günaydınn kızçelerrr....bugün bende erkenciyim eşimde diyette yaa birlikte kahvaltı yapak dedik....istanbulda garip bi hava varr...hava sarı resmen yağcak ama yağamıyorr..

bakın nettim size benim günlük tabağım ahanda aynen bu her sabah aynı...ama yumurta haftada bir yada iki...bugünki kahvaltı listemi resimli ekliyorumm :1:

$IMG-20130529-00147.jpg

günaydınn kızçelerrr....bugün bende erkenciyim eşimde diyette yaa birlikte kahvaltı yapak dedik....istanbulda garip bi hava varr...hava sarı resmen yağcak ama yağamıyorr..

bakın nettim size benim günlük tabağım ahanda aynen bu her sabah aynı...ama yumurta haftada bir yada iki...bugünki kahvaltı listemi resimli ekliyorumm :1:

Eki Görüntüle 723418

Ohhh afiyetler olsun canım :34:
Gerçekten süper bir görüntü :1:
Ya aslında yediklerimizi resimli yayınlasak çok daha motive oluruz herhalde ama tabi ben şu ara fırsat bulamam tabi almanya dönüşü kendi adıma söz veriyorum yediğim her şeyi resimli paylaşacağım inşallah :34:

Ohhh afiyetler olsun canım :34:
Gerçekten süper bir görüntü :1:
Ya aslında yediklerimizi resimli yayınlasak çok daha motive oluruz herhalde ama tabi ben şu ara fırsat bulamam tabi almanya dönüşü kendi adıma söz veriyorum yediğim her şeyi resimli paylaşacağım inşallah :34:

valla süper olurr..fikirde olur birbirimize..benim telin fotoda sorun var ondan ekleyemiyordum bu sabah eşimin teliyle hallettim..ama sınavdan sonra bende resimli eklerim inşallahh..

valla süper olurr..fikirde olur birbirimize..benim telin fotoda sorun var ondan ekleyemiyordum bu sabah eşimin teliyle hallettim..ama sınavdan sonra bende resimli eklerim inşallahh..

Canım en kötü ihtimal akşam hepsini bir paylaşırız :34: çünkü sağlıklıda beslensekde miktarda çok önemli oluyor :34:
Hani yenmiş bile olsa birbirimizi miktar fazlaysa uyarabiliriz ki en azından bir sonrakinde dikkatli olalım :34:

Aleykum selam... gunaydinnnnn... aminnn aminnn aminnnn (dualarinizin hepsine)
bugun herkes erkenci maasallah. kizlar esim oglen gitcek ise diye bende kahvalti yapmadim kalkip ustumu giyinip dukkana gittimki babam acmis dukkani tabi ben dururmu ders calisayim evde dedim kactim hehe;)) esim yatiyor bende balkonda calisayim dedim hava bozuk gibi de olsa gunes vurdu. bide bizim kus balkona ciktigimi gorunce nasil bagiriyor... hic cenesi durmuyor artik kus da mazeret oldu iceri girdim. havyan yaninda insan olmayinca cocuk gibi arkamizdan agliyo resmen... ama bazen salonda yatariz ben hasta falan olunca aksama kadar yattigimi bilirim hayvanda okadar cene oldugu halde uyuyorsam hayatta agzini acmaz. hele bigun geceden yattim hastaydim aksam 5ekadar yattim cikkk demiyo hayvan... bazen cok daraliyo ciklemeyince o zamanda kisik bi sesle bir iki kere cik diyo ona acayip guluyorum...kuzum bizi rahatsiz etmemek icin icinden cikliyo... bu hayvanlardan alinacak cok ders var aslinda.....

ha bu arada dukkana giderken yanima biraz sut ve bim den aldigim misir ve bugday gevreginden goturmustum az once bi bardak su icip sutle onu yedim 3-4 kasik vardi icine kattigim... ben ona bim flakes diyorum adini unuttum... keyidli yemesi var...

iste oyle sabah raporum bu kadarrrrr. kocis uyanmadan dersime baslayayim. platesciler hepinize kolay gelsinnnnn;)))

bi resim eklemeye calistim ama telefondan baglandigim icin anirim resim ekle olayi yok yada ben bulamadim;((

Haha :D Benim de kemiklerim iri, zayıflasam bile en fazla ince görünüyorum o kadar :D iri kemikli olmak da kötü bir şey değil ki benim gibi sert düşüşler yaşıyorsan :60:

Yaaa kızlar sonucu çıkmamış bir testim vardı o da bugün belli olmuş. C-Peptit testi mi ne. Bunu yaptıran var mı? Tümör belirteci olabilir gibi bi not düşmüşler, normalden de yüksek çıkmış, sinirim bozuldu yaa...
valla ne olduğunu bilmiyorum canım netten araştırsana..inşallah bir sıkıntı yoktur

ha bu arada dukkana giderken yanima biraz sut ve bim den aldigim misir ve bugday gevreginden goturmustum az once bi bardak su icip sutle onu yedim 3-4 kasik vardi icine kattigim... ben ona bim flakes diyorum adini unuttum... keyidli yemesi var...

iste oyle sabah raporum bu kadarrrrr. kocis uyanmadan dersime baslayayim. platesciler hepinize kolay gelsinnnnn;)))

afiyet olsun canımmm...valla az kaldı derslere tam kuvvettt...

sabah yataktan zor kalktım kapalı hava ondan sanırım..:37:
plates yapacaktım e.şallı tekrar vardı yapmadı benimde işime geldi yattım kaldım ama kendim yapacağım.ütüler beni bekler..
çamaşır bitmiyor dolayısıyla ütüde...
:12:

bu arada dünkü menüm
sabah
yumurta
poğaça
peynir zeytin
fırında patates
yarım dilim kek
(davetteydim)
:17:

tabi ara yok

öğle
bir dilim tatlı
:56:

ara
salatalık

akşam
yarım kase çorba
bulgur pilavı
sebze yemeği
salata
karpuz
ara
dondurma

selam kızçelerimm...yaww erken kalkmak ne güzelmişş gün uzadıkca uzuyorr :) :)

ben ders çalışıyorumm..derse ara verdim,benim bi arka odam var boş orası inşallah çocuk odası diye ayırdığım ama 4 yıldır öle boş duruyor bileydim doldururdumm :):) neyse orayı çamaşır asma ve ütüleme odası diye kullanıyorumm..derse ara verince orayı bi sildim banyomun yerini sildim..bu ders aralarında bişiler yapmalıyımm yoksa ev aldı başını gitti...

ben daha zaten bahar temizliği felanda yapmadımm :) :) sınavlarım bitsin onada başlıcam inş.. :)

işte o işleri ufak tefek hallettim şimdi 2 kayısı alıp ara öğün niyetine..sonra dersime geçeceğim yinee..

yokk denemedim canımm...peynirli omlet börek hiçbirini yiyememm..elimde değil gitmiyorr..işte yeni yeni erimiş kaşar..lor.oda kokusu tadı pek yok diye....bide çerkez peyniri var kelle şeklinde onu denedim oda kara kuru bişi kokusuz ondanda yedim :) şimdilik bu kadar daha sonra gelişirmi bilmiyorumm..

kesinlikle aklımda olacak bundan sonraa...

aynenn..ben evdeyken herşeyii giyebilecek kişilikteyimm maşallahh daa :9::9::9: ama evden çıkınca yada evde erkek varsa (tabi eşim hariç)) kılık kıyafetim değişik tunik giyerim pantolon üstüne..senin boyunada 41 kere maşallahh diyorumm...siz kilonuzuda göstermiyorsunuzdur.
.

valla yedimm cecomm..şimdi tuzluda yapmış pişiyor ama o tatlı olanı feci koktuu 1 dene yedim tatlı olandan artıkınn..

valla cecom benim eltii iyi biridir ama ne bilem bazen gerip huyları vardırr..kardeşi felan yok diye kıyamamm ben hiç ona..kendisi 37 yaşında resim öğretmenidirrr..ama hiç bişi bilmez lafa gelincee...yemekle uğraşmaz mutfak dağılır diye..eve misafir almaz ev batar diyee..çocuklara doğum gününde pasta almışlar indik aşagı kesmiş pastalrı tabaktaa kv..kp oturdu çocuklarla masaya diğer herkez ayakta yedi içti apar topar korkudan kimse yahu içeri geçip oturalım diyemedi bile :) :) kapının agzında yedik ve herkez evlerine çekildii.. çocuklar aşagıda yer yemekleri eşide ya yemiş gelir yada oda aşagıda yer..

arada bi bağırtı gelir aşagıdann..curcuna..neymiş adam kahve pişirecekmiş kendine ocaga kahve damlatmışş..bak taşırmamış damlatmışş :) :) tek cocuk büyümüşş birazda piypirikli ondan diyorum herkezin bi yapısı var netcenn...

bu ilk evlendiğimde tatildeydi mısır patlatıp alıp cocukları bana geliyordu sinema izlemeye...bende yeni gelin hoşuma gdiyor gelsin..eşim dediki yarında deki sizde izleyelim abla..bende dinledim eşimi..indim aşağı..mısır patlatmamış..dedim patlatalımm yok ya eve dökülür şimdi boşver..iyi..bigün iki gün öyle sonra bidaha masal oldu filmde mısırdaa :):) eşime kızmıştım ama sonra hak verdim..

benim eşde zayıfdı evlendiğinde ama yemeyi oda çoksever..işde masabaşı olunca aldı kilocukları bende hiç şikayetci olmadım..şimdi ben verince yeni yeni takılıyor gözüme kiloları...

cecomm inş bende senin gibi geçiririm hamileliği...vermekten geçtim çok almasam bana yeter...

yaww doğru diyorsunda iştee..bende ipin ucu kaçtımı kaçıyorr bazennn..öyle acık alıyım bitsin diye bişi yokk..benim midee likralı mübarekk yesemm öyle yerimki akıllara zararrr.....ama sizi dinledim yedim bi dene...çünkü ilk defa böle oldum koku beni mestetti yaa...

aynen bende öyle canım yeme kapasitem çook geniş..nede olsa boğa burcuyum..bazen birşeyi ya hiç yemeyeceksin yada yerken hakkını vereceksin derim ama dediğim gibi bizde ayar olmadığı için kilo alıyoruz

sabah yataktan zor kalktım kapalı hava ondan sanırım..:37:
plates yapacaktım e.şallı tekrar vardı yapmadı benimde işime geldi yattım kaldım ama kendim yapacağım.ütüler beni bekler..
çamaşır bitmiyor dolayısıyla ütüde...
:12:

bu arada dünkü menüm
sabah
yumurta
poğaça
peynir zeytin
fırında patates
yarım dilim kek
(davetteydim)
:17:

tabi ara yok

öğle
bir dilim tatlı
:56:

ara
salatalık

akşam
yarım kase çorba
bulgur pilavı
sebze yemeği
salata
karpuz
ara
dondurma

ohhh ohh maşallah kuzumm kahvaltıı süpermişşşş...ama sonrasında dengelemişsin gibi öğlen bişicik yememişsinn...kaçkilosun kızz 79 u gördünmüüü:4::4: beni geçicen diye derdine düştümm :9::9: ama ben şimdiden diyim benim bu hafta pek bi kıpırtı olmaya bilirr ilaç içmeye başladımm oda şişim şişim şişiriyor..adet sökene kadar:24::24::24::24::24:

selam kızçelerimm...yaww erken kalkmak ne güzelmişş gün uzadıkca uzuyorr :) :)

ben ders çalışıyorumm..derse ara verdim,benim bi arka odam var boş orası inşallah çocuk odası diye ayırdığım ama 4 yıldır öle boş duruyor bileydim doldururdumm :):) neyse orayı çamaşır asma ve ütüleme odası diye kullanıyorumm..derse ara verince orayı bi sildim banyomun yerini sildim..bu ders aralarında bişiler yapmalıyımm yoksa ev aldı başını gitti...

ben daha zaten bahar temizliği felanda yapmadımm :) :) sınavlarım bitsin onada başlıcam inş.. :)

işte o işleri ufak tefek hallettim şimdi 2 kayısı alıp ara öğün niyetine..sonra dersime geçeceğim yinee..
Allah zihin açıklığı versin canım..
bende biraz önce tatlı niyetine 2 kuru kayısı yedim..
cuma tartı ne gösterecek bakalım:34:

ohhh ohh maşallah kuzumm kahvaltıı süpermişşşş...ama sonrasında dengelemişsin gibi öğlen bişicik yememişsinn...kaçkilosun kızz 79 u gördünmüüü:4::4: beni geçicen diye derdine düştümm :9::9: ama ben şimdiden diyim benim bu hafta pek bi kıpırtı olmaya bilirr ilaç içmeye başladımm oda şişim şişim şişiriyor..adet sökene kadar:24::24::24::24::24:
pazartesi tartıldığımda 80.0 idim
cumaya kadar tartılmayacağım
çok tartılmakta iyi değil
sen kaç beden giyiyorsun..??
ben 46..
basenli hatunum..zayıflayınca önce üst gider..kociş göbek olmasın yeter der ama bende ince bacaklı olmak istiyorum:52:
dikkat edersen verirsin bu haftada canım akşam çok hafif ye ozaman tartı yüzünü güldürür:32:

kızlar bn 86 kıloyum ,160 boyum ...bebek ıstıyorum ama kılo vermem lazımmıs ..bnde dıyete baslıcam ıns :)bıraz kendımı tanıtayım:)ben atanamamıs ogretmenlerdenım ,kps ye hazırlanıyorum bıyandanda aof okuyorum ..ıst yasıyorum ama tayınımız elazıga cıktı ..buara tasınma telaşımız var ...bunun harıcınde kılo vermeye gercekten ıstyorum ...bakalım hayırlısııı:)

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :3:

Hele şükür kızdan laptobu alabildim :1:
Anam bu şimdiki kızlar bir alem :1: Geçenlerde Faceden bir arkadaşıyla konuşurken nasıl olduysa birbirlerini yanlış anlamışlar o ona dalgamı geçiyorsun benle yok anam sen benle dalga geçiyorsun diye biraz zıtlaşmışlar :27:
Benim kızda fena o konuda hayatta müdanası yok anında kankalıktan red etti onu :60: birde birbirlerini faceden silmişler :1:
Sonra tabi bugün okulda konuşmamışlar ve 4 kişilik arkadaş gurubuyken o kız diğerlerinide nasıl fiştiklediyse artık benim kıza hepsi tavır yapmış :26:
Tabi bizimkini hayatta burnundan kıl aldırmaz ben ona birşey demedim ki özür dileyeyim diye oda onlara sırt çevirmiş :1:
Daha evvel o gruptaki kızlardan biriyle face üzerinden sayfa açmışlardı gitarlarla ilgili tartıştığı kızda artık ne dediyse diğer kız bizimkini sayfadan yönetici olarak silmiş :60: ki devamlı bizimki ilgileniyordu o sayfaylada :35:

Benim büyük cadıda fena takmış ne olur anne izin verirseniz ben sayfa açayım yeni diye tuturdu :1: babası normalde kızar öyle şeye ama benim gözetimimde olması şartıyla izin verdi ve tabi laptoba anında el koydu cadı ve iki saat onunla uğraştı :1:
Aslında kesin bir kaç güne kalmaz yine barışırlar ama bizimki taktı bir kere eski sayfayla hayatta işim olmaz her tartıştığımızda beni Adminlikten siler o gıcık diye :1:

Şimdiki çocukların arkadaşlık anlayışıda çok farklı :27: Anam biz arkadaşımız için canımızı verirdik, hayatta hiç bir lafın altında birşey aramazdık ama şimdikiler anında silebiliyor hiç değer yok gözlerinde :26:
Neyse eminim en geç liseye gidince doğru arkadaş seçmeyi ve gerektiğinde arkadaş için vedakarlık yapması gerektiğini bazı şeyleri görmemezlikten gelmesi gerektiğini öğrenir sonuçta ilerde hayat acımasız kimse kimsenin triplerini uzun süre çekmez :34:

Benimde lastiğim var :1:
Rahmetli KP ilk rahatsızlandığında doktor plates lastiği alıp biraz kaslarını güçlendirsin demişti ama aldıktan sonra rahmetli ancak iki kere kullanmıştı eşimde en son babasının evine geçtiğinde ( anası taşınmadan ) onuda vermiş anası birde dalga geçer gibi al sana miras diyordu hatun :33:
Dedim zaten adam gibi bir miras olsa zaten bana vermezsin :60: ama olsun bari işe yarayacak :1:
Bugün bütün mutfak işlerime kadar bitirdim yarın sabah Allahın izniyle platesimide yapacağım :34: bu hafta henüz spor yapamadım maalesef :19: offffffff kaldı 2 haftam bari bir 2 - 3 kilo daha verebilsem gidene kadar süper olur :34:

Canım aklına kötü şeyler getirme :34: RAbbim inşallah hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin ....Aminnnnnnnnnnnn
Belli bir süreden sonra tekrarlarsın olmadı o tahlili belki regl öncesi yada sonrasıda etkiliyor olabilir :34:

Aminnnnnnnnn canım inşallah çok çok rahat bir hamilelik geçireceksin :34:

Valla eltin ne kadar iyide olsa ben fit olurum öyle şeye :1: ev dediğin dağılacak hee bende sevmem ev işi yapmayı ama asla ne çocuklarımı ne eşimi o konuda kısıtlamam :34:
Söylene söylene de olsa işimi yaparım :1:
İnan eşyanın benim için hiç önemi yok :19: yeterki gönüller bir olsun :34:
Yeni evliyken orta sehpama koyduğum bir vazo tarzı cam bir fanusum vardı; süslemek adına ben renkli taşlar almıştım için büyük büyük üzerinde su doldurup rengarenk kokulu yüzen mumlardan almıştım :34:
İnanılmaz çok beğeniyordum ve ilk misafir olarak eşimin arkadaşları eşleriyle gelmişti oturmaya hepside çok beğendiler çünkü o dönem hazır yoktu öyle şeyler ve ben kendim yapmıştım onu :34:
Gelenlerden bir tanesi onu çok beğenmişti ve resmende demişti ben bunu giderken götüreceğim diye :1: hayatta vermem diye şaka yapmıştım ama nasıl gözü kaldıysa daha hatun evden cıktı ( gitmeden sırf muzurluk olsun diye bir sürü parmak izi yapmıştı etrafına elleye elleye :1: ) bende şunu bir sileyim diye lavaboya koydum daha kapıdan çıktım bir patladı fanus inanamadım :52::52::52::52:
Eşim bile dedi len ne göz varmış o karıda diye :60: ( karı biraz ayıp oldu ama öyle dedi valla :1: )
O zaman bile amannn varsın kırılsın bizden değerli değil ya demiştim :34:

İnan arkadaş cevremizde bile herkes aynısını söyler sana geldikmi çok çok daha rahatız diye çünkü çocuklar kırıp dökse bile ses etmem :34: aksine annelerine bile kızarım eğer çocuklara müdahale ediyorlarsa :19:
Dünyaya bir kere geliyoruz ve onlarda bir kere çocuk oluyorlar :34: ne gerek var kasıp onlara hayatı zehir etmeye :34:

Canım sen sadece kilo vermeye odaklan ve mutlaka o tahlili bir ay sonra da olsa tekrarlat :34:
Bazen labaratuarlar da yanılabilir :34:
Benim büyük kızda bir keresinde kan tahlili yapıldığında Akdeniz Anemisi olabilir diye sonuç çıkmıştı :50:
Anam o an dünyalar başıma yıkıldı :nazar::nazar::nazar: Allah kimsenin başına vermesin ....Aminnnnnnnn
Hastanenin kapısının önüne çıkmamla yere yığılmam bir olmuştu :53: Ağlaya ağlaya eşimi aramıştım akdeniz anemisi olabilir diyorlar diye :14: eşimde şok oldu olamaz yaa diye ve anında iş yerinden çıkıp hastaneye geldi.
Ben bunlara güvenmiyorum diye tekrar başka bir hastaneye gittik ve ağlaya ağlaya ben sonuçları doktora gösterdim. Biz tekrar yapalım bir kan tahlili dedi ve inan o sonuç çıkana kadar benim ömrümden bir 10 yıl gitti ama sonuç çok çok farklı çıktı şükürler olsun 34: Doktor izah etti bazı labaratuarlar şöyle çalışır böyle çalışır diye ( 8 bant çalışan, 12 bant çalışan falan diye izah ettide anlamadım açıkcası :1: ) Yani neticede ne kadar yüzeysel çalışıyorlarsa okadar net bir sonuç alamayabilirsın demişti :34:
Tabi yine emin olmak içinde daha başka bir yere daha yaptırdık tahlil aynı gün ve ondada şükür aynı sonuç çıktı ikinci hastaneyle :34: Sonradan tabi arayıp o ilk hastaneyi kalayladım siz nasıl böyle kesin bir sonuç ilan edersiniz diye ( labaratuardaki hemşire yazmış meğer teşhisi :47: )
Doktorlada görüşüp şikayetci oldum o hemşireden ve adamda şaşırdı olamaz bu çocuk gayet sağlıklı ben tahlil bile yapmadan o teşhisin imkansız olduğunu söyleyebilirdim sadece basit bir kansızlık demişti :34:

Sende beslenmene odaklan ve gerekirse başka bir yerde aynı tahlili tekrar yaptır :34: belki farklı bir sonuç çıkar :34:
Bütün dualarımız senle sen sakın üzme kendini :34: ben inanıyorum kötü birşey olmayacağına :34:

:46::46::46::46: Ne güzel işte kist ufalmış :34:
Valla ben geçen gittiğimde pkolarım yerli yerindeydi ama kistim ekstradan varmı yokmu sormayı unuttum :1:
Canım sen zayıflamaya devam et eminim Rabbim sana en kısa zamanda kuzucuğunuda o ekranda görmeyi nasip edecektir :34: sen yeterki pozitiv düşün ve sıkıntı yapma :34: Rabbim ol derse zaten ne pko ne başka birşey önüne geçemez :34:

şimdiki nesil bambaşka..benim büyük kızım 4.5 yaşında geçen sitenin parkına indirdim..buraya taşınalı 1 ay oldu..kızıma yüz vermeyen bir başka çocuk(oda 4-5 yaşlarında)..baktım kızımı görür görmez sarıldı gel beraber oynayalım diyor..bu çocuğun yanından ayrılmayan başka bir kız vardı..ogün yoktu...sonradan meseleyi anladım..arkadaşıyla küsmüş..bizimkini koluna takıp ona nispet yaptı..hareketleri bir görseniz..bizimkine gel canım şöyle yapalım..gel canım böyle yapalım..diyor bu
arada küs arkadaşınada yan yan bakıyor..
bizim kızın dünyadan haberi yok..şimdiki çocuklar bir alem ya..düşünüyorum ben 4 yaşındayken böylemiydim diye..
her nesil farklıdır..farklı olmaya da devam edecektir..çocuk eğitimiyle ilgilenen biri olarakta çocuk eğitimi üzerinde çok duruyorum..okul eğitiminden bahsetmiyorum..manevi eğitim..şu söz çok hoşuma gider;

bugün çocuğunuz bacağınıza sarıldığında onunla ilgilenmezseniz..yarın peşinden koşar ama yetişemezsiniz..
her çocuk bir vebal yüklüdür..mükemmel anne baba doğulmaz ama ilim, sabır ve şefkat işidir..
HER ÇOCUK İSLAM FITRATI ÜZERİNE DOĞAR..SONRADAN ONU HRİSTİYAN,YAHUDİ,MECUSİ YAPAN ANNE VE BABASIDIR..Hadis-i şerif-
nereden nereye geldim..Rabbim yolundan ayırmasın..

Back