Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Selam bayanlar, ne var ne yok Derse başlamadan bir bakayım dedim.

AmorSiempre grubumuza hoşgeldin Burada her konuda destek mevcut Bir kısmımızın sınavları var haftasonu onun için fazla aktif olamıyoruz bu hafta da sonrasında buradayız Çizelgemizi gördün mü? Bize kilonu da yaz ki ekleyebilelim. Tartı kontrollerimiz normalde cuma günleri oluyor.

slm kızlar... bndede pko var ..aynen ılo vermem lazım..napıyosunuz gecmısı okumadım henuz..

canim bende 28 yasindayim bebisliktenberi yogurt ve inek sutu olmak uzere peynirinde her cesidini severim. kuzum dukkandayimya aksama kadar bi yerde mecburi peynir yiyom. et niyetine diyomya hep gercekten protein almak icin yiyorum. yoksa bu dukkanda su bile yok degilki sicak yemek nerdeeee... gozum dusuyo sicak yemege...
benim icin yogurt vazgecilmezdir nefendir bilmem ama ben ve kucuk abim yogurdun hastasiyizdir. dusun yani yogurtlu mantinin yaninda bile yogurt yeriz )) ama bu ara kalmadi evfe komsulardan carpiyom bu ara) komsularimda sevdigimi biliyorlar sen almazsan eksiycek diyorlar hiccccc itiraz etmiyom bende )))

bu arada zeytini azalttim eskiden haftada yarim kilo bir kilo yerdim)
ha bide cayi soyle iciyorum kkucuk cay bardaginada yarim buyuk kupaya da yarim atiyorum. biraz psikolojik sanirim. bi kac gundur 3-4kfincanin birini sekersiz iciyom belki alisirim yakinda canim...

Feride sen de hoşgeldin Birbirimizin paylaşımlarını, egzersizlerini kontrol ediyoruz, destek, zaman zaman da gaz veriyoruz Bir kısmımız gerçi egzersize başlayamadı, malum sınavlarımız var. Gruba dahil olmak istersen bize kilonu bildir, çizelgeye eklemiş olalım. Her cuma tartı günümüz.

Selamlar... :)
Ben de pkolu ve tabii ki kiloluyum
Yediklerime dikkat ederek ve bol bol hareket ederek kilo vermeye çalışıyorum.
Böyle bir başlığın olmasına çok sevindim, birbirimize yardımcı olabiliriz

hosgeldinnnnnn... inan ben buraya geldigimden beri daha hayat dolu ve neseliyim. ama millete laf yetistirecem diye derse calisamiyom)))
tatlim burda hem yediklerimizi paylasiyoruz hemde sohbet muhabbet girgir samata ne ararsan var... hosgeldin tekrar iyiki geldin))

slm kızlar... bndede pko var ..aynen ılo vermem lazım..napıyosunuz gecmısı okumadım henuz..

hosgeldinnnnn... burda insaallah hepimiz birbirimizin destegi ve ALLAH imin yardimiyla hem zayiflayip hem de bebislerimize kavusacagiz ALLAH imin yardimiyla...

yeni gelen arkadaşlarla ilgilenip yönlendirmene bayılıyorummm..arkadaşlarr hepinizden bekliyorum o ilgiyi biz 2 haftadır baya baya birlik oldukkk..yeni gelenlerede yardımcı olalım bölee...arkadaşımm çok teşekkürlerr...

kızlarr hoş geldinizz egedeniz arkadaşımızz anlatmış herşeyii...sayfa biraz durgun çogumuzun hafta sonu sınavı var ondan biraz uzak kaldıkk...

biz burda yediklerimizi yemediklerimizi..yaptığımız sporları kaçamakları herşeyi başlaşıyoruzz ve birbirimize destek oluyoruz ve motive ediyoruzz..haftada bir cuma günleride tartılıyoruzz kim ne kadar neyle verdi değerlendiriyoruzz...acık takip edin bizi kafanıza yatarsa buyrun gelin aramızaa...

ama acık tanıtın kendinizi..yaş..kilo..boy..diyet şekli..şehir..evlimisiniz bekarmısınızz :) :) (bu sorum pkoyla ilgili) biz tedavilerimizide paylaşıyoruzda burada ondan sordumm...işte böyle..

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Yine ben geldim
Hesapta ütü yapacaktım ama dayanamadım önce bir sizlere bakayım dedim
Yemeğim olduğu için bugün rahatım o konuda bari ütülerimi akşama bırakmim aradan çıksın dedim akşam hem size hemde eşime vakit ayırırım diye düşündüm

Ne demek güzelim seve seve yaparım
Son kez diye birşeymi var birbirimizi idare ederiz her zaman o konuda sıkıntı yapma kendine güzelim

Diyetteki erkek demekki çekilmeyen erkekmiş
Valla benimki hayatta diyet yapamaz adam yemek yemeyi seviyor
Kız dün gece fark ettim de benim herifte baya kilo almış onuda nerden fark ettim normalde ben gece yatarken hep ayağımı herifin üzerine atarım çok deli yatıyorum öbür türlüde uyuyamam
Dün gece ayağımı bir attım anammmmmmm ayağım baya bir havada kaldı neyse bari arkadan sarılayım dedim anammmmmmm bu seferde kolum havada kaldı uykum kaçtı adamı incelerken buldum kendimi baya totoşuda büyümüş simitleride genişlemiş hatta eşimede dedim len sen baya bir kilo almışsın diye
97 kiloydu bir ara ki boy 1.74 ve sadece göbişi vardı sonra ben ona yetişeceğim diyince biraz dikkat etti 92 kiloya düştü ama hiç fark görünmüyor
Neyse önce ben bir 8li haneleri göreyim ondan az daha zayıf durayımda ondan sonra onuda zoraki perhize sokacağım adam kilo aldıkca 4 köşe olacağına 3gen olsun
Ama önce benim zayıflamam lazım ki adama laf söylemeye hakkım olsun

Süperrrr canım bak ne güzel ufak ufak gidiyor kilocuklar
Ya döneri dert etme Wawın dediği gibi önemli olan ekmeği/ lavaşı Eğer mümkünse tabakta ye ekmeksiz emin ol onu istediğin kadar yersin yeterki ekmek olmasın o konuda gönlün rahat olsun

İnşallah çok daha güzel kilolar verip ilaça gerek kalmadan hamile kalırsın....Aminnnnnnnnnnnnnnnn

Kız bizde peyniri neredeyse tenekeyle alacağız
Hatta bir ara hal'den 1 kiloluk ufak tenekelerden alıyordum Benim kızlarda bayılır peynire Eşimde çok sever hatta adama ne zaman ya yemeklik birşey yok dediğmde amannnn boşver peynirli tost yaparız derdi eskiden tabi birde ince bir dilim domates eklerdi tosta inanılmaz lezzetli olurdu börek gibi bir öyle dene istersen
Zeytini desen çerez gibi yerdim eskiden şimdi iki günde bir en fazla 5 tane yiyorum tabi eğer yeşilse dediğin gibi siyahsa 3 dene yeter diyorum ama içimden yaw boşver kahvaltıyı al eline zeytin kasesini olsun bitsin diyorum ama uymuyorum içimdeki bana

Aramıza hoşgeldin
İnşallah hepbirlikte çok çok güzel kilolar verip hedeflerimize ulaşırız

Bu arada kendini biraz tanıtırmısın bizlere evlimsin bekarmısın kaç yaşındasın
Bende kendimi tanıtayım aklımdayken
Adım banu, 33 yaşında biri 12.5 diğeri 2.5 yaşında iki tane cadının annesiyim büyük kızımdan sonra pko teşhisi kondu bana ( ikinci bebişi düşünmeye başladıktan sonra ) 6 ay bekledik hamilelik olmayınca doktora gittiğimde pkoyu öğrendim :26: Doktor tedavi olmadan çocuğun olmaz demişti ve endokrine yönlendirmişti 3 ayda zor randevu aldım ve ikinci görüşmeden ( tahlil sonuçlarımı değerlendirip ilaç verecekti doktor ) iki gün önce hamile olduğumu öğrendim
Doktor inanamadı imkansız doğal yolla olamaz falan diye tutturdu ama Rabbim ol dedikten sonra hiç birşey imkansız değildir dedikten sonra inat etmekten vazgeçti
108 kiloyla hamile kalıp 103 kiloyla doğurdum ( yani 5 kilo verdim ) sonra homini gırtlak pufuduk çatlak süt olsun diye yiye yiye 120 kiloya kadar çıktım ve 1.5 senede ancak bu kadar kilo verebildim
İnşallah çok daha güzel kilolarda verip hedeflerimize ulaşacağız birlikte

kızlarrr şuann çok fecii bi haldeyimm halimi anlatmaya cümleler yetmezzz...ağlamakk istiyorummmmmmmmm

alt kattaki eltim geldi kurabiye yapmış senin fırında pişirebilirmiyim dedi tabiki bende evet dedimmm....vee şuan evinn içini nasıl bi kurabiye kokusu sardıı anlatamamm sizeee...allahım bana yardım etsinn yemicem amaa kesin yemicemm...belki bi parca ısırırım biyerim şişer yoksa çünkü kokunun vücutta nasıl bi etkisi varsa şuan beni aldı götürdü ağzımın suyunu bile toparlayamıyorumm...ve hemen buraya geldimm..şeytana uymuyım diyee...

bu bana yapılırmıı yaaaaaaa.......şimdi hemen kalkıp midemi su ve salatayla doldurmam lazımki canım çok çekmesinnn...öğlen yemeğimide çıkarmış olayım aradaaannnn

:128: :128: Evet kendinizi de tanıtın arkadaşlar Rica ederim WAW cım

Sakın öğün atlamaa Mutlaka bir şeyler yemen lazım. Yalnız bir şeyi merak ettim, bu kadının evinde fırını yok mu ya? Gitsin evinde pişirsin, niye her şeyde sana geliyorlar, çözemedim onu. Keşke fırına yemek koydum yeni falan deseydin :S

Son düzenleme:
kuzummm kiyamammmmm... kiz ucundan kesin al hatta bi tanecik ye canim ne olcak cok canin cekmis... hem biliyomusun keyifle yersen o vucudundaki yaglari bile yakar merak etme sen...

kizlar dersimin birini okumayi bitirdim birindede 3 unitem kaldiiiii... onlarida okursam sonrada soru cozmeye basliycam insaallah. tabi baska isler cikmazsa. persembe gunu Ali Kinik konseri varmis cok sevindim biraz moral toplarim kendime gelirim heheeee )

Ben de tek dersi bitirdim, bu hafta nasıl geçecek bilmiyorum Ciyaakkkk Aha böyle kaçasım var

evinde fırın yokk...fırın 120 lira ben hediye alıcamm gidip...bu hanım öğretmendır kendisi ama işte bazen garip oluyor insanlar almıyor eve..kp gecenlerde gitmiş almış buna ama davul fırınn..oda dengesiz pişiriyor diye sevmiyorr...eve fırın almamasının bi sebebide evde fırını sevmezz yemek kokusu eve doluyor diyee...davul fırınıda merdivende pişirir..şimdi onuda begenmemiş dengesizmiş...amann ne dicemkii budaaa herşeyi dedim de işte herkez kendi bildiğini okuyorr...

şimdi tıkındım bişiler o konun verdiği sarhoşlukdan çıkıyorum yavaş yavaşş..

kuzummm kiyamammmmm... kiz ucundan kesin al hatta bi tanecik ye canim ne olcak cok canin cekmis... hem biliyomusun keyifle yersen o vucudundaki yaglari bile yakar merak etme sen...

bilmiyorum aykurt yaaa...bi koku insanı böyle halden hale sokarmıı..aklımı başımdan aldı gitti resmenn...hemen 2 bardak su içtim ve yogurtla salataya dadandım acık kendime geldim gibi..

Diyet halinin verdiği sakatlık o zaten. Normalde belki aramazsın ama o diyet hali var ya, burnunda tüttürüyor adamın. Gene iyi atlatmışsın sen krizi canım maşallah

Davlumbaz diye bir cihaz var, arkadaşın haberi yok herhalde... Hangi beyaz eşyacıya sorsa davlumbaz diye bir şey varmış diye, anlatır yani Bak mikrodalga desen anlarım, ben de sokmam onu eve, zamanında içini parçalamışlığım var (okulda tabii ehe ehe) çok sağlıklı değil... Bana bahane uyduruyor gibi geldi. Sonuçta olay evi kokutmamaksa senin evin de onun pişireceği yiyecekten dolayı kokuyor ki. Onu geçtim merdivende yemek pişirmek nedir yav günde kaç kişi inip çıkıyor oradan Bir laf var ya hani, okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır diye, bu o hesap...

Sen de bahane uydur canım, diyetini falan bıraktım da her defa her defa işkence gibi olur sana. Kurabiye pişirmek istiyorsa evine o fırını koyacak

Son düzenleme:

bizimkinin vardır öyle icatlarıı..çocuklara bi odadan çıkmak yasakdırr..salon halısına çorapla basmak yasak...salonda duran süs biblolara dokunmak yasakk..oooo o yüzden ev devamlı gergin olduğu için eşi 11 de 12 de gelir evee... amann ne bilem işte onun var öyle takıntılarıı fırında evde yemek kokusu yapıyormuş iştee..

valla bende mikrodalgaya karşıydımm ama bende araştırdım içindeki yemeğe zararı yokmuşş..dışarı radyasyon veriyormuşş ..oda tv ve cep telle aynı değerdeymişş..çalışırken yakında durmayın yeter diyorlarr..ve 1 senedir var evimde ve süper manyakk bişiii...bayılıyorumm...içinde uzaylılar varmış gibi geliyor banaa...:) :)

evett kızçelerimm öğlen yemeğimii yedimm....

2 bardak su..
5 kaşık nohut yemeği (susuz yerinden aldım)
salata
2 kaşık yoğurt..
1 dilim ekmek..

birasdanda 2 hurmayla 1 fincan yeşil çay düşünüyorumm...

bende de 4 der bitti kaldı 3...onlarıda bitireyim cumadan sonra anca soruları tekrar gözden geçiricemmmm....hadi bakalımmm allah yardımcımız olsunnn...

EgeDenizi
Aykurt
WAW
ceco34

Teşekkür ederim kızlar, çok çok hoşbuldum :]
Muhabbet ne kadar koyu burada, hemen sayfaları doldurmuşsunuz
Allah muhabbetinizi bozmasın

Ben 24 yaşındayım.
Pko teşhisi 19 yaşımdayken konuldu.
Ergenliğe girdikten sonra kilo almaya başladım ama bahsettiğim kilo fazlalığı 5-7 kilo civarındaydı.
19 yaşımdayken 9 ay kadar regl olmadım ve bunu kimseyle paylaşmadım.
Daha sonra doktora gittiğimizde pko teşhisi konuldu ve Yasmin adında bir ilaç verdi doktorum.
Bir süre kullandım ama 3-4 aydan fazla değil.
Bu esnada kilo da verdim ve ilk 10 kilomu verir vermez ilaç kullanmadan regl olmaya başladım.
Çok şükür yaklaşık 4 senedir regl sorunum yok.
Ama bildiğiniz gibi bu pko geçici bir hastalık değil, yani bir ömür bizimle.
Yediklerimize her daim dikkat etmemiz ve hareketi asla eksik etmememiz gerekiyor.
Ben teşhis konulduğu günden beri bitmek bilmeyen bir diyet macerasındayım
O günden beri hiç kilo almadım, ya kilo verdim ya da sabit kaldım.
Ama o kadar çok kilo almışım ki ver ver bitmiyor

Sizlerle irtibat halinde olursam çok daha iyi motive olacağıma inanıyorum.
Ne demişler; eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar ya da damdan düşenin halini damdan düşen bilir, hangisini beğenirseniz o olsun artık

Çözümü kolay... Davlumbaz... Ama diyorum ya laftan anlamayana anlatamazsın... Sen de bahane uydur işim var fırında yemeğim var vs. vs. diye, istemiyorsan tabii...

Mikrodalganın çalışma prensibini anlatsam uzun sürer ama sakatlığı şurada. Onun içinde o mikrodalgaları üreten güçlü bir lamba benzeri yapı var. Kapağında, kaplamasında şurasında burasında çok küçük oynamalar, farketmediğin çatlaklar vs. olursa, ki kapak bir süre sonra kesin oynamaya başlıyor; bu ışınlar tek hattan gelip çok küçük yerlerden geçtiği için sana zararı fazla olur. Mikrodalga yemeğin içindeki suyu buharlaştırır, yemek öyle pişer, eh insan vücudu da su olduğuna göre, insanı da içten pişirmeye başlıyor vücuda ulaşırsa. Kolaylığı fazla evet de ben almayayım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…