• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

canım ben 90 kg ile hamile kaldım ve sadece 5 kilo aldım..zaten 3,5 kilosu bebekti..son ayımda kilo bile vermiştim..çok kilo alırım korkusuyla hamur işi yemedim..süt ve yumurta hergün olacak mutlaka...altıncı aydan sonra nabzım çok yükseldiğinden hiç birşey yiyemez olmuştum iki lokmadan sonra nabzım çıkıyordu ve bayılacak gibi oluyordum..

doktorum korkma depodan gidiyor bebek zayıf olmaz demişti ve ilk defa kilom işe yaramıştı:1::1:sen de herşeyden az ve sık ye besin değerlerine dikkat et hiç birşeycik olmaz canım..Rabbim tamamına erdirsin inşallah...

ceco sana da soruyorum. doğumda kaç kg nuz gitti arkadaşlar. son kg durumlarınız nedir

iyi geceler arkadaşlarrr

iftarı dışarda yaptık bugün.namazlarımı kıldım şimdi dayanabildiğim kadar oturup sahur yapıp yatıcam.allaha şükürler olsun ki bu sene ramazan çok iyi geçiyor.hava bunaltmıyor.su ihtiyacım çok olmuyor.

dün hamile arkadaşım beni rüyasında görmüş.upuzun beyaz bir elbise ve belimde kırmızı kuşak varmış.arkam dönükmüş arkadaşa.bana seslenince dönmüşüm.göbüşümde 4 aylık ......... annesi yazıyormuş.ismi hatırlayamıyor.bak hamileyim falan demişim.nasıl hoşuma gitti rüya.ama sıkıntıya da yorulabilirmiş gebelik.hayırlısı olsun.bu ay zaten 1 gece çalışabildik.çok zor oluyor bu mübarek günlerde.

yemekten gelince tartıldım.70,5 la 71 arasında gidiyorum.evdeki tartı diyetisyeninkinden 1 kiloya yakın fazla gösteriyordu.be demek oluyorki kilo verdim:1:

biz hayra yoralım iyi olsun inş.

ben de 3 aydır 2. bebeğimi istiyorum rabbimden nasip ederse inş. adetim geçti ama her ay geçiyor onun için test falan da yapmıyorum....
inş. isteyen herkes en kısa zamanda bebeklerine kavuşur (amin)

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :3:

İftarımı yaptım az kendime gelip çayımıda koydum :1: bir yandan eşimle bir film izliyordum ki dayanamadım kendimi buraya attım :1:
Herkes herhalde iftar sonrası rehavete kapılmış :1: yine kimsecikler yok :1:

ceco sana da soruyorum. doğumda kaç kg nuz gitti arkadaşlar. son kg durumlarınız nedir

Canım ben ikinciye hamile kaldığımda 108 kgdım ve doğumdan sonra 103 kgya düşmüştüm ama maalesef 2 sene kızımı emzirirken süt olsun hesabı çok fazla tatlı yedim :50: o dönemde de çok fazla hareket olmayınca hızla kilo almaya başladım maalesef :26:
PKO ve insülin direncide iyice azınca kilo vermem çok büyük sorun oldu :26:
118 kiloyken spor salonuna yazıldım ve 6 ay içinde 96ya kadar düşmüştüm ama sonra yine nasıl bir psikolojiye girdiysem yemeğe başladım ve hooop 120 kgya kadar çıktım :26: şimdi 6 -7 aydır uğraşmama rağmen kilo vermek bir yana aksine birde kilo aldığım oluyor ara ara :26: kendimi çok sıkarsam 120yi görüyorum yine yoksa hep 2 - 3 kg oynuyor :26:

En son gittiğim doktor tek çaremin obezite cerrahisi olduğunu söyledi ama ben tam olarak karar veremedim onada :44:
Bakalım bayramıda bir atlatayım ondan sonra tekrar hormonlarıma baktıracağım :34:

Yani anlıyacağın beni hiç baz alma :1: yani hamilelikte çok güzel verdim ama işte önemli olan sonrasında çünkü emzirirken sanki çocuğa süt sağdıkça ( ben pompayla sağıp veriyordum göğüs ucum yok çocuk tutamıyor diye ) içim boşalıyordu sonrasında ve anında tatlı birşeyler yeme ihtiyacı hissediyordum kendime gelebilmek için :1: heee eşimin amcagelini normal emzirdi ve aynı his ondada vardı ama o benim uyarılarımı dikkate alıp bol bol su ve şekersiz komposto içti ve şu anda hamilelik öncesinden bile kilosu az :1:

selam kızlar...
ölüyorum yorgunluktan ..iftara misafirlerim vardı..kayınvalidemler eltim görümcem hep beraber iftar ettik..çokgüzel geçti şimdi de yorgunluktan uyuyamıyorum..bugünkü iftar menüm..
tavuk suyu çorba
taze fasülye
keşkek
patlıcan kebabı
pilav
salata
kadayıf tatlısı
hizmet ederken birazcık yedim pilav hariç

biz hayra yoralım iyi olsun inş.

ben de 3 aydır 2. bebeğimi istiyorum rabbimden nasip ederse inş. adetim geçti ama her ay geçiyor onun için test falan da yapmıyorum....
inş. isteyen herkes en kısa zamanda bebeklerine kavuşur (amin)

canım ben 95 kiloyla doğuma gittim geldiğimde tartıldım 82 kiloydum..malesef ceco nun da dediği gibi süt olsun diye habire yedim 90 kiloya çıktım..kimse de demediki su bile içsen süt yapar diye..bir de bende pko ve tiroid var bunlar da cabası oldu kilo için..şimdi 95 kilodan 80 e düştüm ..aslında 78 dim ama tedaviye başladım yeniden ve malesef kilo aldım..

Gunaydinmi desemm ne desemmm...saat 5.26.. erken uyanmissin demeyinn daha uyumadimm halaa..sahurda kahve icilirse bole olur..bide gazze olaylarina daldim uyu uyuyabilirsennn..

Kendi olayylarimdan dersenn hic cikamiyorumm...tup bebek olayii dusunmekten fenalik geldii..insallah ona gerek kalmadan gelir bebis diye dua ediyorumm...

Guzel olan bisi soyliyimm..

Tartida cok sukur 76 yi gordumm...durmakk yokk..sporada basladim..kendim evdee..lesli 3 mill yapiyorumm...diger gunde jillian diye bi ogretici var spor yapan onu yapiyorum...jiliann 2 gun sonra bitiriyor zaten seni..herkeze tavsiye ediyorumm..

Bide her yemegime dikkat ediyorumm..davetlerde kacsada...burda paylasamiyorum..instagramda paylasiyorum yediklerimii...

Bu saatlerde genelde uyuyor oluyordum..suan cami actimm allahim ne buyukk..marti sesleriiii...kus sesleriii...buralarda nerde varsa biyerden horoz seside geliyorr...sabahin seherinin guzelligi bu demekk..hele kuslarr civil civil...

Dualar geri cevrilmezmiss..bunca guzelligi yaratan rabbimm...gazzedeki kardeslerimize yardim etsin..kahhar ismiyle kahretsin israili...

Ve hastalara sifa versin...dertlilere deva..borclulara borclarini odemeyi..gizli asikar ne muradiniz varsa versinn...

Bizlerede..isteyenlerede hayirli evlatlar nasip eylesin..nasip gelene kadarki vakitte bizlere sabir versinn....

AMINNNN...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr :3:

Bugün anneme söz verdim diye akşam üzere anneme gittim :1: iftarda hazıra geldi :1:
Sağ olsun anacığım hala bizleri düşünüyor :34:
Perşembe günü eşimin amcası ve çocuklarını + kuzen ve eniştesini ( yazlıkta olan halanın kocası ) iftara davet etmiştim ya o gün eşimin havaalanına gitmesi gerekiyormuş ( Patron yurtdışından gelecekmiş ) tamda iftar saatine yakın gideceği için bizde iftarı Çarşambaya aldık mecbur :34:
Cumartesiye almak istemedim belki karı koca Eyüpe yada Sultanahmete gideriz diye :34:
Anneciğimde ne yemek yapacaksın diye sorunca bende acaba bir gün evvelden şakşukamı yapsam dedim ( okadar kalabalığa aslında çılgınlık ama zeytinyağlı yerine yaparım dedim :34: )
Dayanamadı hadı bugün manavda halk günü varken alalım malzemeleri dedi :1: nasılsa birşey olmuyor bir kaç günde dursa sebzeler :34:
Bir gün önce almaya kalkışsam ateş pahası halk günü olmayınca :34:

O gün için eşim tavuk yemeğini ben yaparım dedi :32::32:
Ben o gün sadece bir çorba, kremalı patates ve pilav yapacağım :34: Arpa şehriye salatasıda yaparım ama onuda bir gece önceden yapacağım için o güne pek birşey kalmayacak :1:

Annemlerde cumartesi günü iftara gelecekleri için tembihledi bizlere de fazla birşey yapma diye :34: Son kararımız ayıptır söylemesi güveçte pastırmalı kuru fasülye ve bulgur pilavı yapmaya karar verdik :1: salata ve turşu + çorba :34: başkada birşey yapmıyacağız annem yeter çok bile diyip durdu :1:
Tatlı olarakta babam seviyor diye spuangle yaparım diye düşünüyorum ( tabi onuda yarın akşamdan yaparım :1: )

Çarşambadan sonrada benim iftar davetlerim bitmiş olucak :1:
Ondan sonra bayrama kadar ha bire keyif yaparım :1: tabi bayram öncesi yine bir temizlik şart :1:

selam kızlar...güzel haberlerle buradayım..bugünkü test sonucuna göre HAMİLEYİİMM.....
şükürler olsun Rabbime..geçen hafta 1,20 olan değer bugün 588 çıktı yani ebe 5 haftalık hamilesin dedi..elim ayağım tutmuyor...

sizlere de çoookkk dua ettim kızlar en kısa zamanda ben de sizlerden haberlerinizi duyarım..öyle karışık bir ayda hamile kaldım ki yani Rabbim ol dedikten sonra hiçbir şey önüne geçemez...

selam kızlar...güzel haberlerle buradayım..bugünkü test sonucuna göre HAMİLEYİİMM.....
şükürler olsun Rabbime..geçen hafta 1,20 olan değer bugün 588 çıktı yani ebe 5 haftalık hamilesin dedi..elim ayağım tutmuyor...

sizlere de çoookkk dua ettim kızlar en kısa zamanda ben de sizlerden haberlerinizi duyarım..öyle karışık bir ayda hamile kaldım ki yani Rabbim ol dedikten sonra hiçbir şey önüne geçemez...

Annnneeeem 1hamis hbri daha aldik ne guzel. Allah saglikla huzurla hamileligini tamamlamayi kuzunu kucagini saglikli olarak almayi. Kuzunada hayirli evlat olmayi nasip etsin.
Cok sevindim.
Sekerim bi kere olmaz bol bol dua istiyoruz :))))))))
Tebrik ederim

Tebrik ederim
Hayirli olsun.
Rabbim saglikla hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip eysin. Isteyen herkese versin. Aminn
Ard arda olduk ne guzel:)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Annnneeeem 1hamis hbri daha aldik ne guzel. Allah saglikla huzurla hamileligini tamamlamayi kuzunu kucagini saglikli olarak almayi. Kuzunada hayirli evlat olmayi nasip etsin.
Cok sevindim.
Sekerim bi kere olmaz bol bol dua istiyoruz :))))))))
Tebrik ederim

canım benim çok sağol..herzaman aklımdasınız özellikle sen ve waw....çookk dua ettim sizlere daha da edicem siz de bana edin doktorum iki gün sonra testi tekrarlaki aklımızda birşey kalmasın dedi..

Tebrik ederim
Hayirli olsun.
Rabbim saglikla hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip eysin. Isteyen herkese versin. Aminn
Ard arda olduk ne guzel:)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

teşekkür ederim canım..darısı diğer arkadaşlara inşallah...

Selamün aleyküm kızlarrrrrrr :3:

Geçıkmelide olsa yine ben geldim :1:

Dün sahurda sadece salata ve bir şişe soda içtim :27: Canım hiç birşey yemek istemedi ama yemedende tutamam diye zorladım kendimi :27:
Tabi çok az yediğim için uyandığımda bile ağzım zehir gibiydi ve karnım zil çalıyordu :1:
Bugün biraz iş yaptım malum yarın anamlar iftara gelecek :1: ve sabahtanda çok önemli bir işim var eşimle :34:
İftardan sonrada yarınki iftar yemeği için ana yemeğimi yaptım :32::32::32:
Bir tek bulgur pilavı ve çorba kaldı :34:
Tabi birde salata :1:

Şu anda çayımı aldım az keyif yapayım dedim sizlere bakarken :34:
Eşimin kuzeni gelicek sanırım birazdan :1: iftardan sonra gelecekti hesapta yatıya :1:
Neyse önemli değil nasılsa sahura kadar oturuyoruz :34:

Bu arada Face e kardeşimi eklediğime hep pişman oluyorum :1: ( erkek olan )
Adamın işi güçü yok habire bizi takip ediyor ailecek :1: sonrada anneme yok efendim şu saatte kadar Beyzanur facedeydi diye geçen gün gaz vermeye çalışmış çamış :1: Annemde onlar sahura kadar oturuyor her gün tabiki oyalanacak birşey bulamazsa girecek demiş nasıl olduysa ( en azından bana öyle söylediğini söylüyor :1: ) bende oğlunun başka işimi yokmuş o kendine ve karısına baksın biz sadece Ramazanda oturuyoruz sabaha kadar onlar karı koca evlendiklerinden beri sabahlara kadar nette dedim :1:
Nasıl bir psikolojiyse resmen annemle papaz olalım diye bahane arıyor :1: bir keresinde de kızım saçını kısacık kestiğinde resmini facee koydum diye anneme gaz vermişti neymiş erkek gibi olmuş millet görünce acaba bu çocukta bir gariplikmi var erkekliğemi özeniyor derlermiş diye vermiş çoşkuyu :47: anamda saf ya biliyorum öyle birşey yok ama o resmi kaldır istersen faceden demezmi :52::52::52::52::52: açtım ağzımı yumdum gözümü senin oğlun karısına baksın önce onun götü başı açık ne resimleri paylaşıyorlar biz birşey diyormuyuz herkes kendi işine baksın demiştim :1: bir daha o oldu uzun zamandır ses etmiyordu daha doğrusu anam iletmiyordu :1: onun cenesi durmaz çünkü biliyorum :1:
Şimdide takmış sabaha kadar netteler diye :53: ulennnn sananneeee diye bağırmak vardı ya yüzüne ama faceden bile konuşmuyoruz normalde :1: daha doğrusu ben bilerek yazmıyorum çünkü her lafın altından birşey arayıp sonradan kendi kendine olay yaratır şapşal :1:

Ben geldim, uzunca bir süredir gelememiştim, bugün bir bakayım dedim. Özlemişim sizleri.

Aramıza tekrar hoşgeldin o zaman :3:
İnşallah daha sık uğramaya fırsatın olur bundan sonra :34:

canım benim çok sağol..herzaman aklımdasınız özellikle sen ve waw....çookk dua ettim sizlere daha da edicem siz de bana edin doktorum iki gün sonra testi tekrarlaki aklımızda birşey kalmasın dedi..

Canım inan senin adına çok sevindim :16::16::16::16:
RAbbim nazarlardan saklasın :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
İnşallah herşey gönlüne göre olur ve kuzucuğunu sağlıkla ve hayırlısıyla kuçağına alırsın ....Aminnnnnnnnn

Bende her namaz kıldığımda ( arada teklesemde :1: yeni başladığımdan :1: ) hep buradaki kızlar için dua ediyorum :34: Rabbim onlarada inşallah en kısa zamanda müjde vermeyi nasip eder diye :34:
Bak bu Ramazanı hayatın boyunca unutmayacaksın :1: senin için en güzel bayram hediyesi :1:
Bu arada enişte ne tepki verdi duyduğunda çok merak ettim bak şimdi :1: eminim oda havalara uçmuştur :1:

Anammmmm....kizzz..hadi gozun aydinn..cok sukurrr....dr a soylediklerimin hepsini geri aliyorumm :) :) ayy cok sukurr..evet gercekten karisik bi aydi olduydu olmadiydi sukurr olduu..raabbim saglicakla kucagina almayida nasip etsinn...

CECOMM WAW cımm çookk teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ..sonuna kadar iyi gider inşallah...
eşim ne yapsın iş yerindeydi söyledim gerçekten mi emin misin deyip durdu..eve geldiğinde ağzı kulaklarındaydı..en çok ta şu eşlerin durumu beni benden alıyo ne yapacaklarını bilmeyen şaşkın ördek gibi oluyorlar..çok sevindin mi dedim sevinmek ne kelime hüngür hüngür ağladım dedi kıyamam..

WAW cım biliyosunki tedavi sürecinde kafamız karman çorman oluyor..doktorlar da ümitlenmeyelim diye çok net konuşmuyorlar ne yapalım onlara güvenmekten başka çaremiz yok..ben inanıyorum en yakın zamanda sizlerden de müjdeli haberleri alıcaz..

Selamün Aleyküm kızlarrrrrr :3:

Anamları uğurlayıp hemen kendimi buraya attım :1:
Anam bizim ikizler yine tam formlarındaydılar :1: evi resmen ters düz ettiler :1: hatta bide büyük kızımın babasına aldığı babalar günü hediyesini ( geçen sene yaşlı porselen bir dede figürü almıştı sallanan sandalye içinde :1: ) onu bile kırdılar :1: tabi bizimki sinirden kudurdu ama yinede zor sakinleştirdim laf söylemesin diye :1:

Yemeklerin hepsini çok beğendiler :34:
Çay faslından sonrada oturup balkonda az keyif yaptık :34:
Bir ara anneme dedim şu Çarşamba günü olan iftar davetinide atlatayım malak gibi yatacağım bayrama kadar diye :60: hatta bayram temizliğide yapmayacağım dedim :1: Aaaa olmaz öyle bak ütülerin var üstelik ev işi her zaman olur öyle yatmakla olmaz diye anında itiraz etti :1: bende ufak çocuk gibi banane banane diye omuzları silkince nasıl gülüyor kız alemsim diye :1:

Ayyyyy şu an yorgunum diyemidir bilmiyorum ama 16 kişi olacağız :52::52::52::52: düşüncesi bile beni şu anda imdat diye bağrıtacak hale getirdi ama kaçınılmaz son :1: mecbur o günüde atlatacağım sonra rahatım inşallah :34:

maşallah, hayırlısıyla kucağına alırsın inş. ayyy çok heycaanlııı. son adet tarihin ne zaman

nasılsınız kızlar..hafta sonu kimsecikler yok yine..
yatıyorum ben de..kasık sancım var dinlenince geçiyo hiçbir yere çıkmadım iftar yemeği düşünüyorum hala ne yapsam diye..

nasılsınız kızlar..hafta sonu kimsecikler yok yine..
yatıyorum ben de..kasık sancım var dinlenince geçiyo hiçbir yere çıkmadım iftar yemeği düşünüyorum hala ne yapsam diye..

hayırlı olsun.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Back