• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

merhaba kizlar

ramazanda diyet yapmayinca yazacak bisi bulamiom diyet sayfasina:-)kilo almadim simdiye kadar vermis bile olabilirim:-)

Amin. Allah razi olsun.
Hem kg almadan hemde saglikli beslenerek bebege kg aldirarak nasil beslenmeliyim?
Siz tecrubelisiniz. Azicik kendi hamileliklerinizden ipucu istiyorum:)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Canım ben ilk hamileliğimde maalesef çok düzensiz ve sağlıksız beslenmiştim ( aş eriyorum ayağına sırf dondurma ve turşu yemiştim 9 ay boyunca :20: )
Maalesef o zaman 26 kg alma gibi bir felaketle karşı karşıya geldim ve doğumdan sonra doğru dürüst veremedim bile kilolarımı :43:
İkinci gebeliğimde kendi kendime bu defa hata yapmayacaksın ama hamileliğin tadınıda çıkaracaksın dedim :34: ve 108 kgla hamile kaldığım halde - 5 kg vererek 103 kgla hamileliğimi bitirdim :34: doktorlarım bile gözlerine inanamadı :1:
Sık sık ama minik öğünler yedim :34: yeri geldi 6 hatta 7 kere bile yemek yediğim oluyordu :34: çoğu zaman ızgara et, balık ve tavuk tercih ediyordum yanına bol salata ve ayranla :34: meyvemi genelde sabahları kahvaltıyla birlikte tüketiyordum :34:
Su şişem elimden düşmüyordu ve asitli namına hiç birşey tüketmiyordum :34:
İnan gece 11de bile canım et istediğinde ( ki çok fazla et tüketiyordum :1: ) hemen arkadaşın kebapçısına gidiyordum :1:
Hatta bazen bir yere giderken arkadaş seslenirdi dönüşte gelecekmisin diye :1: bende her defasında evet derdim tabiki :60:
Merak etme bol protein birşey yapmaz :34: yumurtada her gün tüketiyordum :34:

İnşallah sende hamileliğini çok az kilo alarak hatta almak bir yana vererek bitirirsin :34: Aminnnnnnnnn

selam kızlar..bugünkü menüm..
mercimek çorbası
üç kaşık taze fasülye
patlıcan oturtma
bir dilim pide

Amin. Allah razi olsun.
Hem kg almadan hemde saglikli beslenerek bebege kg aldirarak nasil beslenmeliyim?
Siz tecrubelisiniz. Azicik kendi hamileliklerinizden ipucu istiyorum:)

canım ben 90 kg ile hamile kaldım ve sadece 5 kilo aldım..zaten 3,5 kilosu bebekti..son ayımda kilo bile vermiştim..çok kilo alırım korkusuyla hamur işi yemedim..süt ve yumurta hergün olacak mutlaka...altıncı aydan sonra nabzım çok yükseldiğinden hiç birşey yiyemez olmuştum iki lokmadan sonra nabzım çıkıyordu ve bayılacak gibi oluyordum..

doktorum korkma depodan gidiyor bebek zayıf olmaz demişti ve ilk defa kilom işe yaramıştı:1::1:sen de herşeyden az ve sık ye besin değerlerine dikkat et hiç birşeycik olmaz canım..Rabbim tamamına erdirsin inşallah...

İnşallah canım :34: dünde iki cüz okuyunca 12çi cüze geldim bile :1: Allahın izniyle yetişir diye düşünüyorum :34:

Bakalım bende başlıyacağım salıdan itibaren misafir almaya :34: ama menüleri fazla abartılı hazırlamayı düşünmüyorum dediğin gibi insan kendide kaçırıyor sonra :1:

Çok şükür :nazar: Rabbim nazarlardan saklasın ikinizide :1:
İnşallah herşey yolunda giderde sende kuzucuğunu sağlıkla ve hayırlısı olarak kuçağına alırsın ...aminnnnnnn
:17: sorma
misafire ne kadar çeşit yaparsan o kadar güzel olur düşüncesi var bizde köfteler tatlılar güya ekmek yememiştim :52: :1:

Arkadaslar merhaba.
Nasilsiniz?
Biz iyiyiz hamd olsun:)
Dun beta hcg sonucumu aldim 549.100
Bayramdan sonra doktora gitmeyi dusunuyorum insallah. Haftaya kalp atisi duyuluyormus buyuk ihtimal ama ben garanti olsun istedim:)
Bayram bayram oldu insallah bana:)
Kilom ayni:)daha mi alacaksin bu kadarlikken dediginizi duyar gibiyim:) soyliyeyim dedim.
Sahurda sut icmeye basladim dun itibariyle. Iftarda da bir kase yogurt tuketiyorum. Su icmeye daha cok ozen gosteriyorum.
Dun birde folik asitimi aldim. Simdilik bu kadar:)

:nazar::nazar: Allah tamamına erdirsinn cankuş inşallah o güzel anların tadını çıkartırsınız :16:

Gunaydin kizlar evime çarşamba günü evime döndüm şükür hafta sonuda kayinpederimin evini temizledim artik evimde ve sizinleyim insllah....
Sabah tartildim 75 kiloya kadar cikmisim maşallah...
Adetim 12 gündür kahve rengi geliyordu iki gündür biraz fazlalasti bu ayda bebis yok yani ....
Oructa tutamiyorum astim dolayi gün içinde tikaniyorum surekli fisfis aliyorum fisfis orucu bozuyomus dediler...
Benden boyle iste ara ara okuyayim geçmişi...
WAW instagramdan bende takip edeyim seni canim motive olmaya çok ihtiyavim var

Canım ben ilk hamileliğimde maalesef çok düzensiz ve sağlıksız beslenmiştim ( aş eriyorum ayağına sırf dondurma ve turşu yemiştim 9 ay boyunca :20: )
Maalesef o zaman 26 kg alma gibi bir felaketle karşı karşıya geldim ve doğumdan sonra doğru dürüst veremedim bile kilolarımı :43:
İkinci gebeliğimde kendi kendime bu defa hata yapmayacaksın ama hamileliğin tadınıda çıkaracaksın dedim :34: ve 108 kgla hamile kaldığım halde - 5 kg vererek 103 kgla hamileliğimi bitirdim :34: doktorlarım bile gözlerine inanamadı :1:
Sık sık ama minik öğünler yedim :34: yeri geldi 6 hatta 7 kere bile yemek yediğim oluyordu :34: çoğu zaman ızgara et, balık ve tavuk tercih ediyordum yanına bol salata ve ayranla :34: meyvemi genelde sabahları kahvaltıyla birlikte tüketiyordum :34:
Su şişem elimden düşmüyordu ve asitli namına hiç birşey tüketmiyordum :34:
İnan gece 11de bile canım et istediğinde ( ki çok fazla et tüketiyordum :1: ) hemen arkadaşın kebapçısına gidiyordum :1:
Hatta bazen bir yere giderken arkadaş seslenirdi dönüşte gelecekmisin diye :1: bende her defasında evet derdim tabiki :60:
Merak etme bol protein birşey yapmaz :34: yumurtada her gün tüketiyordum :34:

İnşallah sende hamileliğini çok az kilo alarak hatta almak bir yana vererek bitirirsin :34: Aminnnnnnnnn

canım ben 90 kg ile hamile kaldım ve sadece 5 kilo aldım..zaten 3,5 kilosu bebekti..son ayımda kilo bile vermiştim..çok kilo alırım korkusuyla hamur işi yemedim..süt ve yumurta hergün olacak mutlaka...altıncı aydan sonra nabzım çok yükseldiğinden hiç birşey yiyemez olmuştum iki lokmadan sonra nabzım çıkıyordu ve bayılacak gibi oluyordum..

doktorum korkma depodan gidiyor bebek zayıf olmaz demişti ve ilk defa kilom işe yaramıştı:1::1:sen de herşeyden az ve sık ye besin değerlerine dikkat et hiç birşeycik olmaz canım..Rabbim tamamına erdirsin inşallah...

:17: sorma
misafire ne kadar çeşit yaparsan o kadar güzel olur düşüncesi var bizde köfteler tatlılar güya ekmek yememiştim :52: :1:

:nazar::nazar: Allah tamamına erdirsinn cankuş inşallah o güzel anların tadını çıkartırsınız :16:

Allah razi olsun.
Onemliydi benim icin:)
Yogurt ve sute agirlik verdim.
Oruc ta tutuyorum. Bol bol su iciyorum iftar sahur arasi. Sivi alimi onemli imis;)

Allah razi olsun.
Oruc ta tutuyorum. Bol bol su iciyorum iftar sahur arasi. Sivi alimi onemli imis;)

Canim.benim ya
Ilk hamileligin dimi :)
Allah yardimcin olsun.rahatlikla 9 ay gecirir saglikli olarakda bebisini kucagina alirsin.insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim.benim ya
Ilk hamileligin dimi :)
Allah yardimcin olsun.rahatlikla 9 ay gecirir saglikli olarakda bebisini kucagina alirsin.insallah

:)
Evet ilk...
Amin... tek duam o su anda:)

KiZlarr 3 gundur karsidayimm..anam evime geldim sukurrr...ayyy diyet miyet hak getire...

Sofralar sofra degil ziyafet ne yiyecegimi sasirdim resmen..bide bizimkiler kahvaltilikta koyuyor masalara once cay kahvalti fasli..allahdan oyle bi huyum yok..onlar sicak pideler tereyaglarii..ne peynir nede yag yemedigim icin sorun yokk....

Eee corbaaa...ortada sakata...2 cesit zeytin yaglilarr...ana yemek..pilavv...borekk yada icli koftee...mubarek hangini yiyimmm...sistimm...ayyy ayy...

Sonrasinda hopa caylarr tatlilarr...cerezlerr..ardina bide meyve getirdilermii....hoppppp pattlaaaaa....

Evde oldugum gunler bisi yemicem artik..benimde misafirler arada derede almam lazimm..

Menu dusunuyorum bendee..

Elocannnnn...ozelden yaziyorumm..bakarsin mesajlara..

Son düzenleme:
Allah razi olsun.

Sağlıcakla kucağına al bebişini cankuş bol sıvı alman tabi önemli bir de folik asit verdi mi doktorun canım?
birdee yağmurlunun dediği gibi :17: bize de dua eder misin

KiZlarr 3 gundur karsidayimm..anam evime geldim sukurrr...ayyy diyet miyet hak getire...

Sofralar sofra degil ziyafet ne yiyecegimi sasirdim resmen..bide bizimkiler kahvaltilikta koyuyor masalara once cay kahvalti fasli..allahdan oyle bi huyum yok..onlar sicak pideler tereyaglarii..ne peynir nede yag yemedigim icin sorun yokk....

Eee corbaaa...ortada sakata...2 cesit zeytin yaglilarr...ana yemek..pilavv...borekk yada icli koftee...mubarek hangini yiyimmm...sistimm...ayyy ayy...

Sonrasinda hopa caylarr tatlilarr...cerezlerr..ardina bide meyve getirdilermii....hoppppp pattlaaaaa....

Evde oldugum gunler bisi yemicem artik..benimde misafirler arada derede almam lazimm..

Menu dusunuyorum bendee..

Elocannnnn...ozelden yaziyorumm..bakarsin mesajlara..

Hoşgeldin wawcımm :) :26: ayy sormaa acayip kaçıyordu da yürüyüş yapmaya gayret ediyorum akşam namazından sonra yürüyüş bandında şöyle 15 dk en az
vee yine yeniden toparlıyorum hamurdan uzak kalarak ve bol su içerek
her lavabo 39 kalori atıyor diye duymuştum :17: yaw tempolu yürüsen yaklaşık 8 dk da anca okadar kalori yakıyor

Hoşgeldin wawcımm :) :26: ayy sormaa acayip kaçıyordu da yürüyüş yapmaya gayret ediyorum akşam namazından sonra yürüyüş bandında şöyle 15 dk en az
vee yine yeniden toparlıyorum hamurdan uzak kalarak ve bol su içerek
her lavabo 39 kalori atıyor diye duymuştum :17: yaw tempolu yürüsen yaklaşık 8 dk da anca okadar kalori yakıyor

Sirinee...instagramda bi gruba katildim..bicogunuda takip ediyorum..jillian diye bi kadin varonu indirdim yutobeden onu yapiyoruz heraksam veya lesli 3 mill...eglenceli oluyorr sıkılmayorumda...77 de sabitim suan..bu hafta davetler felan bole kaldim insallah onumuzdeki hafta 76 yi gorurumm

.ramazani kilo almadan bile atlatsamm raziyimm...

Esim kesin karar verdi eylulde tup bebek diyorr..o zamana kadar kilo vermeliyim...oyle zor zamanlardayimki kafam allak bullakk...

Bu ay ilac icmedim adette olmadimm..esim test yap ilacini ic diyorr...bende ramazani firesiz aylatayim diyorumm...

Bide..diyorumki..son sansi denesem adet oldugumda gunde 3 tane klomen kullansam sonra dr gitsem..nasil olsa agustos ayi beklemekle gececek klomeni denesem son kez...esim olmaz dr suz diyor...ilac bitince zaten gidicem diyorum dr a ama razi olmuyir...adet ol git yumos yoksa agustosu geviririz eylulde tup diyor..karar verirsem gisliden icicem klomeni..sonra gidicem dr a..yaa bilmiyorummm...rabbim herseyin hayirlisini versin..ben tupden once hep asilama istedim bikeree ama olmadii..tup olursada esim iki embriyo koydurcaz diyorrrr....guzel ama zorr...hayirlisi ne ise o olsunn..

selam kızlar..sıcaktan bitap haldeyim..Rabbim sabrını versin sonuna kadar bizlere inşallah..
bugün menüde pizza var:17::17:kızım çok istedi okul tatil olduğundan beri yapıcam ama işte ben de çok seviyorum..artık az yemeye çalışıcam çorba ve salatayı fazla yerim..

Sirinee...instagramda bi gruba katildim..bicogunuda takip ediyorum..jillian diye bi kadin varonu indirdim yutobeden onu yapiyoruz heraksam veya lesli 3 mill...eglenceli oluyorr sıkılmayorumda...77 de sabitim suan..bu hafta davetler felan bole kaldim insallah onumuzdeki hafta 76 yi gorurumm

.ramazani kilo almadan bile atlatsamm raziyimm...

Esim kesin karar verdi eylulde tup bebek diyorr..o zamana kadar kilo vermeliyim...oyle zor zamanlardayimki kafam allak bullakk...

Bu ay ilac icmedim adette olmadimm..esim test yap ilacini ic diyorr...bende ramazani firesiz aylatayim diyorumm...

Bide..diyorumki..son sansi denesem adet oldugumda gunde 3 tane klomen kullansam sonra dr gitsem..nasil olsa agustos ayi beklemekle gececek klomeni denesem son kez...esim olmaz dr suz diyor...ilac bitince zaten gidicem diyorum dr a ama razi olmuyir...adet ol git yumos yoksa agustosu geviririz eylulde tup diyor..karar verirsem gisliden icicem klomeni..sonra gidicem dr a..yaa bilmiyorummm...rabbim herseyin hayirlisini versin..ben tupden once hep asilama istedim bikeree ama olmadii..tup olursada esim iki embriyo koydurcaz diyorrrr....guzel ama zorr...hayirlisi ne ise o olsunn..

canım hakkında hayırlısı olsun ben daha önce de demiştim içimden ikizin olacakmış gibi geliyor diye..inşallah tüp bebekle olur..ben daha önce aşılama da yaptırdım ama ona harcıyacağın maddi ve manevi yönlerini tüp bebeğe harca daha garanti...
ayy ben de heyecan yaptım şimdi hadi bakalım ...

Sağlıcakla kucağına al bebişini cankuş bol sıvı alman tabi önemli bir de folik asit verdi mi doktorun canım?
Allah razi olsun.
Tabiki dualrimdasiniz.
Planli gebelik olmadigi icin oncesinde baslayamadim folik asite cuma gunu kendim alip basladim. Saglik ocagimdaki doktor sagolsun hic bir yonlendirme yapmadi. Bende kullanilmasi gerektigini cok okudum ve aldim. Oruc tutiyorum simdiye kadar ama sivi almak acisindan birazda tehlikeliymis galiba. Baya kafam karisti ..

Allah razi olsun.
Tabiki dualrimdasiniz.
Planli gebelik olmadigi icin oncesinde baslayamadim folik asite cuma gunu kendim alip basladim. Saglik ocagimdaki doktor sagolsun hic bir yonlendirme yapmadi. Bende kullanilmasi gerektigini cok okudum ve aldim. Oruc tutiyorum simdiye kadar ama sivi almak acisindan birazda tehlikeliymis galiba. Baya kafam karisti ..

iyi geceler arkadaşlarrr

iftarı dışarda yaptık bugün.namazlarımı kıldım şimdi dayanabildiğim kadar oturup sahur yapıp yatıcam.allaha şükürler olsun ki bu sene ramazan çok iyi geçiyor.hava bunaltmıyor.su ihtiyacım çok olmuyor.

dün hamile arkadaşım beni rüyasında görmüş.upuzun beyaz bir elbise ve belimde kırmızı kuşak varmış.arkam dönükmüş arkadaşa.bana seslenince dönmüşüm.göbüşümde 4 aylık ......... annesi yazıyormuş.ismi hatırlayamıyor.bak hamileyim falan demişim.nasıl hoşuma gitti rüya.ama sıkıntıya da yorulabilirmiş gebelik.hayırlısı olsun.bu ay zaten 1 gece çalışabildik.çok zor oluyor bu mübarek günlerde.

yemekten gelince tartıldım.70,5 la 71 arasında gidiyorum.evdeki tartı diyetisyeninkinden 1 kiloya yakın fazla gösteriyordu.be demek oluyorki kilo verdim:1:

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrr :3:

Yorgun ceco geldiiii :1:

Bugünüde şükür anlımın akıyla atlattım :1:
Dünden bazı şeyleri yaptığım iyi oldu çünkü geç uyanınca öğlen 2de bir girdim mutfağa tam saat 6da işim bitti ama tabi bende bittim :26:
Maşallah yine bol kepçeliği abartmışım yemeklerin yarısı kaldı :1: olsun istenen bir şeyi bitti demekten nefret ederim ( çok şükür bu güne kadar başıma gelmedi :1: )
Artık yarın anamları iftara çağırırım :1: yemek derdim yok nasılsa :1: hatta keşke annem kardeşinide çağırda aradan çıksın dese :1: eşim ayıp olur kardeşini çağırma artık yedirir gibi olmayalım dedi ama milletin artığı değil ki sonuçta :34:
Ne kardeşim dert eder nede ben ama işte eşim biraz hashas bu konuda :34: ama eğer annem aman birşey olmaz onlarıda çağır derse tam süper olur :1: ki büyük ihtimal öyle der :1:

Hemen aklımdayken bugünki iftar menümü sayayım :1:
Kırımızı mercimek çorbası ( az buzlukta kerevizim vardı onuda ekledim süper oldu :34: )
Kırmızı biberli, mantarlı ve kremalı tavuk sote ( kendim uydurdum ama eşimin kılçık yeğeni bile bayıldı :60: herkes müthiş olmuş diyip durdu :1: )
Pirinç Pilavı
Beşamel soslu, üzeri rende kaşarlı fırında patates ( küçük görümce nasıl beğendiyse 1.5 porsiyon götürdü :1: ki oda kılçıktır normalde kuş kadar yer bende :1: )
Sarımsaklı yoğurtlu havuç salatası
Renkli Arpaşehriye salatası
Zeytinyağlı Taze fasülye ( oda şansa bir lezzetli olmuş :56: övünmek gibi olmasın :1: )
Salatalık ve mısırlı marul salatası :34:

Tabi ben pilava ağzımı sürmedim :34: diğerlerindende hep az az yedim :34:

Hee datlı olarakda malum şekerpare vardı ve kılçık yeğen yenge hazırdan bile çok daha güzel olmuş dedi :52::52::52::52: ( DR. Otkrer in hazır paketlerinden yaptım ilk kez :1: tabi söyledimde servis ederken :34: )
Gerçekten yeğen şaşırttı beni çünkü genelde güzelde olsa beni gıcık etmek için hep bir bahane bulurdu bu sefer resmen iltifat üzerine iltifat yağdırdı :1: hatta eve paket servis yaparmısın yenge dedi ama tabi sonra unuttu oda bende :1:

iyi geceler arkadaşlarrr

iftarı dışarda yaptık bugün.namazlarımı kıldım şimdi dayanabildiğim kadar oturup sahur yapıp yatıcam.allaha şükürler olsun ki bu sene ramazan çok iyi geçiyor.hava bunaltmıyor.su ihtiyacım çok olmuyor.

dün hamile arkadaşım beni rüyasında görmüş.upuzun beyaz bir elbise ve belimde kırmızı kuşak varmış.arkam dönükmüş arkadaşa.bana seslenince dönmüşüm.göbüşümde 4 aylık ......... annesi yazıyormuş.ismi hatırlayamıyor.bak hamileyim falan demişim.nasıl hoşuma gitti rüya.ama sıkıntıya da yorulabilirmiş gebelik.hayırlısı olsun.bu ay zaten 1 gece çalışabildik.çok zor oluyor bu mübarek günlerde.

yemekten gelince tartıldım.70,5 la 71 arasında gidiyorum.evdeki tartı diyetisyeninkinden 1 kiloya yakın fazla gösteriyordu.be demek oluyorki kilo verdim:1:

Canım Rabbim hakkında hayırlı olana çevirsin inşallah arkadaşının rüyasını ....Aminnnnnnnnn
Bu ay 1 gece çalışabildik lafına baya gülümsedim acıkcası :1: Bende geçen gün eşime o konuda dert yanıyordum :1: sağ olsun benim cadılar hacı yatmaz gibi :1: yatsada ufaklık olmadık zamanda aramızda yatmaya kalkışıyor :60:
Akçaya gitmeden evvel baş başa kalma şansımız yoktu zaten :1: sonra 15 gün akçayda kalınca yine herifimle ayrı kaldık :1: eeee geldik zaten Ramazan :60: Büyük cadı benle birlikte sahura kadar oturuyor oda oruç tutuyor diye :1: eeee bu durumda çalışma imkanı sıfır :60:
Eşime şakasına len imdat diye bağıracağım ne olucak bizim bu halimiz dedim nasıl yerlere yatıyor gülmekten :60: Biliyor tabi muzurluğuna söylediğimi :60: boşver aşkım bizde çifte bayram yaparız diyor :60:
Hani şu mübarek günlerden sonra çalışmaları sıklaştırın kız :1: bak sonra kuzular olunca bizimki gibi işi gırgıra vuruyor insan :60:

Back