• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

merhaba kızlar nasılsınız....
bugünüm çok yoğun geçti...ev işi dağ gibi ütü pazar işi derken bittim...akşam dinleneyim dedim ama kızkardeşimin nişanlısı gelmiş bizi de çağırdı oraya gittik..bu hafta kendimi diyet açısından daha iyi hissediyorum..çok duraksadı kilom şu anda 70 gibi olmam gerekiyordu aslında ama bir bıkkınlık gelmişti bana.artık iyice yoğunlaşmam lazım 20 gün sonra doktora gidicem tedavi görürken kilo alıyorum zaten ne verirsem kardır o zamana kadar...

bugün karataya uygun güzel bir kahvaltı ettim..akşam iki lahmacun ve salata..karatayda arada lahmacuna izin var ama bir tane ben iki tane yedim:17::17:
yarın sporla telafi ederim..

Ben geldim. Hâlâ tartı meselesine adımımı atmadım bu hafta, inşaallah haftaya. Kafamda deli sorularla boğuşuyorum. okulumun bitmeyeceği kesinleştikten sonra, ciddi manada çocuk düşünüp buna göre adımlar atmalı mıyım sorularıyla epeyce boğuştuktan sonra bir karara vardım. hep Allah verirse olur diyordum, şimdi de öyle ancak benim de ciddi adımlar atmam gerekiyor artık. Bir ara şu da takıldı kafama, evet düşünüyorum inşallah Rabbim de verir ama biraz kilo verip mi düşünsem? cevap hazır ağzımı boş tutamadığımı yedi sekiz aylık denemelerim sonucunda anlamış bulunmaktayım. glukofen veya gliforu da düşündüm ama kafamda soru işaretleri var, hamilelikte şekeri yükseltirmiş sonra diyenler de oldu. tam olarak nasıl adımlar atmam gerektiğini bilemiyorum. Evlendiğimden beri zaten hiç korunmadım, adetim de düzensizdi, şimdi biraz düzelmeye başladı gibi, buradaki doktorları da görmekten sıkıldım, öyle bir doktor istiyorum ki sorduğum soruları güzelce cevaplasın, kafama takılan durumlara güzelce açıklık getirsin. Çok mu şey istiyorum? Bende de var hata, son gittiğimde çocuk düşünürsem ilaç kullanmam gerekebileceğini söyleyen doktora "ne gibi bir ilaç" demek bile aklıma gelmedi, hadi benim aklıma gelmedi doktor da söyleyebilirdi, kendimi hazırlardım en azından. Eski doktorumu arıyorum, o soru sormamı gerektirmeden açıklamıştı polikist olduğumu ilk söylediğinde...

Sen nerelerdesinn...:what::what::what: burdan uzak kaldikca tartidanda uzak kalirsinn..kiloda kalirr..biz topik olarak atak yaptikk..

Kafan gercekten cok dolmuss...bisiler dicemde bikac sorum olacak oncee..

Yas kacdi?? Kac yillik evlisin ??bide okul ve ev arasi nekadar uzaklikda..yani tedavi surecinde esinin yaninda olman iyi gelecektir psikolojik olarakk...

Ilk zamanlar cekiniyoruzz sorulari unutyoruz normal kizma kendine..

Ben sana soyleyeyimm..sana klomen verecek..verirse glukofen verecek..ve infolik verecek..sormak istediklerini sorr..dr olmasakda seneler geciyor dr lardayiz fikir verecwk kadar oldukk...

Kendi fikrimi soyleyeyimmi..kac yillik evlisin bilmiyorum..korunmadan duzenli iliskiyle 6 ayda gebe kalmasiysan hemen dr git..klomen yumurta gelistirir..klomenle ilk ay hamile kalanda var...tedaviden 2 sene sonra hamile kalanda..

Eger siddetle istemiyorsann..dr git..az dozda olsa glukofeni al..ve infolik..3 ay bunlarin ikisiyle devam et..inatci bi pko degilse bunlar yetiyorki..bence inatci degil seninki.. kendiliginden adet oluyorsunn..

Baktin olmadi 3 ay..yine git..ve klomene basla..klomen en fazla 6 ay kullaniliyor..klomene basladiktan sonra takibe aliyor dr seni.. yumurtan varsa catlama ignesi veriyor ve soyledigi gun ve saatte iliski oneriyorr..

Bi kac ayda gebelik yoksa..rahim filmi istiyorr..tupler acikmi kapalimi..biz cogumuz cekildik en son sirine cektirdi tek tupu kapaliymis..o tarafta buyurse yumos tikali oldugu icin gebelik olurmuyor..bende biri acikti 2. Ilacda ikinciside acildi..

Tup sorusuda kafada cozulursee..klomen sansin biterse ignelere geciyorsun..ister dogal deniyorsun ister asilama..

Ben suan o asamadayimm..

Kime gidersen git prosodur genelde aynii...glukofense pkonun en iyi ilacii..sana kim dediyse yanlis demiss..pkonun kisir dongusunu bozan tek ilac..test yaptir normal seker testi degil..seker yuklemesiii...

Ve canim elinizin altinda net var pkoyla ilgili her seyi her makaleyi okuyunn..dr gittiginizde bilincli gidin..bu konuda cok cahil dr lar varr..ben en ozele gittimm ama salladi burdaki tecrubeli arkadaslarin sayesinde ogrendim ve dogru dr u buldum..

YAGMURLUUUUYU BUNLARII SENDE OKUU CANIMM BILGII OLSUNN....

merhaba kızlar nasılsınız....
bugünüm çok yoğun geçti...ev işi dağ gibi ütü pazar işi derken bittim...akşam dinleneyim dedim ama kızkardeşimin nişanlısı gelmiş bizi de çağırdı oraya gittik..bu hafta kendimi diyet açısından daha iyi hissediyorum..çok duraksadı kilom şu anda 70 gibi olmam gerekiyordu aslında ama bir bıkkınlık gelmişti bana.artık iyice yoğunlaşmam lazım 20 gün sonra doktora gidicem tedavi görürken kilo alıyorum zaten ne verirsem kardır o zamana kadar...

bugün karataya uygun güzel bir kahvaltı ettim..akşam iki lahmacun ve salata..karatayda arada lahmacuna izin var ama bir tane ben iki tane yedim:17::17:
yarın sporla telafi ederim..

Ayyyy o lahmacunudaa yenii duydumm nasill sevindimm anlatamammmmm:D:D:D:D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim hipofiz bezimde adenomalar var bu nedenle hem pkos , hem hiptiroidis hem de hyperglisemi hastasıyım :( Tiroid için E....x , pkos için D.... ve seker için G...r kullanmama rağmen kilolar gitmiyor.
Yaşım 30. 167ye 57 kiloda olsam da tüm kilo göbeğimde yerleşik diyebilirim. :/
Doktoruma göre 5 kilo vermem lazım... Olmuyor gitmiyor çok mutsuzum...:15:

Kizlarr bendeki halsizlikk sonunda belli olduu feci derecede nezle oldumm ve sinuzitte vardi azdi..kafami yastiga bile koyamiyorum agridann....ee ilac durumlarida malumm...suan atesimde cikmiss onu dusurmeye calisiyiruzz...diyet miyette kalmadii esim ne bulduysa tikti agzimaa...

gecmis olsun canim insallah tez vakitte sifana kavusursun. Dr dasin biliyirum merakla bekliyorum.

günaydınnnnn

waw geçmiş olsun cnm.

daha önce topiğe yazmıştım.tekrar kendimi tanıtayım.29 yaşındayım.3 senelik evliyim.2012 eylülden bu yana bebiş istiyoruz.1 senedir tedavi görüyorum.1 kere negatif aşılamam oldu.pko sonucu sebepsiz infertilite diyebilirim durumuma.diyetisyen kontrolünde diyete başladım.hedef 63.başlangıç kilom 73.3

sabah menüm(annemlerde olduğumdan biraz kaçırmış olabilirim)

2 dilim tam buğday tost ekmeği
2 galeta
1 küçük kaşar
2 kibrit kutusu kadar peynir
5 zeytin
domates salatalık
1 yumurta sarısı
2 fincan şekersiz çay
Yioo kacmamis makul olmus bence.

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :3:

Kaç gün aradan sonra yine buralardayım :122: :122: :122:

İki gündür ömrümden ömür gitti :26:
Geçen gün eşimin sabahtan tansiyonu bir fırladı öyle böyle değil :27: Tansiyon hapına rağmen tansiyonu 16 / 11 di ve adamcağızın eli ayağı tutmaz oldu. Önce hastaneye gitmek istemedi ama ben ısrar edince en yakın özel hastaneye götürdüm :26:
Hemen acile gittik ama oradada nasıl bir hemşire varsa tansiyonu yüksek olduğu halde yok birşey çok hafif yükselmiş dinlensin geçer dediler bizde bu sefer en yakın devlet hastanesine gitmek üzere yola çıktık :34:
Allahtan ben arabayı kullanmışım :26: adamcağız yolda panik yapma ama galiba kusacağım dedi :1: hayır adam biliyor ben felaket tiksinirim öyle şeylerden :1:
Demeye kalmadı nasıl kötü olduysa arabayı maf etti :52::52::52::52::52:
Neyse hastaneye gider gitmez iki dakikada önce biraz arabayı temizledi sonrada acile attık kendimizi :26: doktor anında iki tane dil altı hapı verdi ne olur ne olmaz diye :34: hem o tansiyonuda düzenliyormuş :27:
Bir saat kadar hastanede kaldık tekrar baktıklarında eskiye nazaran biraz daha düşüktü ama doktor yine fena olursan hemen gel dedi :26:

Eve geldikten sonrada gece 2ye kadar yine yüksekti tansiyonu hatta kusması evde de devam etti :27:
Adam dibinde kovayla oturdu bütün gece ama şükür sonra düştü tansiyonuda rahat bir oh çektim :34:

Aklım gitti adamcağızı öyle görünce :43: İlk kez bu kadar kötü oldu ve inanın kolay kolay hastaneye gidelim demezdi :26:
Çok şükür şu anda çok daha iyi ama yinede ben tedirginim ve devamlı adamın yüzüne bakıyorum ( tansiyonu fırladığı an yüzü bembeyaz oluyor ) en ufak reng değişikliğinde ( bukalemun gibi adam :1: ) ölç bakalım tansiyonunu diyorum :34:

Rabbim bir daha göstermesin ama gerçekten ödümü kopardı :34:

Bu arada kendim için para kazanabileceğim bir iş düşündüm :1: Şu bilgisayarlı dikiş makinelerinden daha evvel istiyorum demiştim ya :34: kardeşimin eşi sağ olsun bana kendi çalıştığı yerden indirimli alma imkanı olduğunu söyledi ve benim beğendiğim makinenin bir üst modelini tavsiye etti :1:
Normalde makine 5 500 TLye satılıyormuş piyasada ama kendi şirketinde çalıştığı için 3 350 TLye alabiliyormuş aynı makineyi :32::32::32:
Tabi parayı nakit istiyorlar :1: ve bende para ne gezerrrrrrrrrrr mütahitmiyim moduna girdim onu ilk duyduğumda :60:
Bugün anneler günü münasebetiyle anneme kahvaltıya gidince işi yüzsüzlüğe vurdum konusu açılınca ve anneme Allahın emri Peygamberin kavliyle senden 3 350 TL borç istiyorum Anneciğim dedim :60: :60: :60:
Tabi masadaki herkes koptu :60:
Kiloyla havlu alıp üzerine yazı ve değişik işlemeler yapıp satmayı düşündüğümü söyleyince baştan bir aman ne gerek var ya elinde patlarsa falan yaptı ama hem burada Komşu ablamın yeğeninin Pierre Lotide dükkanına verebileceğimi ( Komşu ablam orada herşey satılır veririz satsın oda çok az eklerse eklesin kazançın kesin olur demişti ) birde tabi yazın eşimin halalarının yazlıkta satabileceklerini duyunca yumuşar gibi oldu :1:
Eşimde Anne zaten hemen şimdi değil 4 ay sonra falan düşünüyoruz biz bu işi sonuçta kışın istanbulda yazında akçayda satılacak hem satmaya başlamadan biraz yapıp hazırlık yapmak lazım diyince ; hadi bakalım Tamam madem öyle borç veririm dedi :60: tabi ben 20 ay taksitle öderim diyince yine koptu hatun :1: okadar taksitmi olur diye :1: dedim az olsun öz olsun daha başlamadan beni batıracakmısın daha malzemede almam lazım diyince iyi hadi öyle olsun dedi :60: ama ben annemi tanıyorsam kesin almaz benden parasını :1: yada alsa bile sonra nasılsa yine bir açığımı kapatır hatun :60:

Anam şimdiden sevindirik oldum :1: hem sevdiğim birşey yapacağım hemde Allahın izniyle az da olsa paramı kazanacağım evden :34:
Kız kardeşim artık bizede birşeyler yaparsın diyincede makul bir fiyat karşılığı yaparız birşeyler diyince anaaa bu iyice iş kadınına bağladı diye dalga geçiyorlar benle :60: tabi biliyor yeğenlerim için canım feda olacağını :34:
Hayırlısı bakalım :34:

Canım inşallah pazartesi çok güzel haberlerle gelirsin :34:
Sakın ümidini yitirme herşeyde vardır bir hayır :34:

Aramıza hoşgeldin :3:
İnşallah birlikte çok güzel kilolar veririz :34:

Çok ama çok geçmiş olsun canım :71:
Rabbim acil şifalar versin ...Aminnnnnnnn
Gecmis olsun.eniste baya korkutmus. Yine biseyleri kafasina takip stres mi yapti :(
Cecom planlarin projelerin hayirli olsun.
Para isteme sekline bayildim :)))))

Sen nerelerdesinn...:what::what::what: burdan uzak kaldikca tartidanda uzak kalirsinn..kiloda kalirr..biz topik olarak atak yaptikk..

Kafan gercekten cok dolmuss...bisiler dicemde bikac sorum olacak oncee..

Yas kacdi?? Kac yillik evlisin ??bide okul ve ev arasi nekadar uzaklikda..yani tedavi surecinde esinin yaninda olman iyi gelecektir psikolojik olarakk...

Ilk zamanlar cekiniyoruzz sorulari unutyoruz normal kizma kendine..

Ben sana soyleyeyimm..sana klomen verecek..verirse glukofen verecek..ve infolik verecek..sormak istediklerini sorr..dr olmasakda seneler geciyor dr lardayiz fikir verecwk kadar oldukk...

Kendi fikrimi soyleyeyimmi..kac yillik evlisin bilmiyorum..korunmadan duzenli iliskiyle 6 ayda gebe kalmasiysan hemen dr git..klomen yumurta gelistirir..klomenle ilk ay hamile kalanda var...tedaviden 2 sene sonra hamile kalanda..

Eger siddetle istemiyorsann..dr git..az dozda olsa glukofeni al..ve infolik..3 ay bunlarin ikisiyle devam et..inatci bi pko degilse bunlar yetiyorki..bence inatci degil seninki.. kendiliginden adet oluyorsunn..

Baktin olmadi 3 ay..yine git..ve klomene basla..klomen en fazla 6 ay kullaniliyor..klomene basladiktan sonra takibe aliyor dr seni.. yumurtan varsa catlama ignesi veriyor ve soyledigi gun ve saatte iliski oneriyorr..

Bi kac ayda gebelik yoksa..rahim filmi istiyorr..tupler acikmi kapalimi..biz cogumuz cekildik en son sirine cektirdi tek tupu kapaliymis..o tarafta buyurse yumos tikali oldugu icin gebelik olurmuyor..bende biri acikti 2. Ilacda ikinciside acildi..

Tup sorusuda kafada cozulursee..klomen sansin biterse ignelere geciyorsun..ister dogal deniyorsun ister asilama..

Ben suan o asamadayimm..

Kime gidersen git prosodur genelde aynii...glukofense pkonun en iyi ilacii..sana kim dediyse yanlis demiss..pkonun kisir dongusunu bozan tek ilac..test yaptir normal seker testi degil..seker yuklemesiii...

Ve canim elinizin altinda net var pkoyla ilgili her seyi her makaleyi okuyunn..dr gittiginizde bilincli gidin..bu konuda cok cahil dr lar varr..ben en ozele gittimm ama salladi burdaki tecrubeli arkadaslarin sayesinde ogrendim ve dogru dr u buldum..

YAGMURLUUUUYU BUNLARII SENDE OKUU CANIMM BILGII OLSUNN....

Ayyyy o lahmacunudaa yenii duydumm nasill sevindimm anlatamammmmm:D:D:D:D

Waw ben matformin icerikli ilaclarin bana bir yarari oldugunu sanmiyorum. Kullandim kg veremedim.
Bu ay kendilimden adet olursam yaradan allah nasip ederse dr a gidicem.
Bakalim hayirlisi. Aslinda diger konular yuzundende erteledim bira z o isi :(

Benim hipofiz bezimde adenomalar var bu nedenle hem pkos , hem hiptiroidis hem de hyperglisemi hastasıyım :( Tiroid için E....x , pkos için D.... ve seker için G...r kullanmama rağmen kilolar gitmiyor.
Yaşım 30. 167ye 57 kiloda olsam da tüm kilo göbeğimde yerleşik diyebilirim. :/
Doktoruma göre 5 kilo vermem lazım... Olmuyor gitmiyor çok mutsuzum...:15:
Ilaclarin adini yazabilirsin. Sorun degil. Hosgeldin
Umudunu yitirme duzelicek gobek icin spor yapman gerekmezmi

Kizlaaar kizlaaar
Malum haftasonlari
Cumadan bu yana 2 kg almisim
Tatlilar pastalar dolu dolu kahvaltilar meyveler ve ustune esimin cigkofte ziyafeti
Meger ne marifetli kocam varmis benim :)))

Kizlar ne kadar dogru bilmiyorum ama sizden bisi rica edicem. Esimin bugun cok onemli bir toplantisi var. Ya herro ya merro.kotu gecerse ceketini ve borclarini sirtlayip isini sonlandiricak. Lutfen dualarinizda bizi eksik etmeyin ve bizim icin hayirlisini dileyin

Canim hicbisey istemiyo yatsktan bile cikmadim daha cikmakda istemiyirum

Yokk canimm oyle olmuyorr..2..3 tane olsa sorun yokdaa..15 cokk fazlaa...o 15 in buyuyup kist olma olasiligida varr..buda pko tedavisinde gorulen baska bi sendrom...OHSS deniyor bunada..yumurtaliklar asiri uyariliyorrr :( :(

Hosgeldinn canimm aramizaa...rabbim evladini sana bagislasinn...vericez inaallah kilolari seninle ayni durumda bi kac arkadas daha varr..takipde olursan gorursun..sen kendinden bahset birass..yani yeme seklindenn..duzenindenn..bizler paylaaiyoruz zaten yanlis varsa duzeltiyoruz birbirimizdee..

ben özel bi hastanede çalışyorum.sabah kahvaltı yapmadan evden çıkıyorum .tabi öğlene kadar acıkıyorum.yemekte ekmek yemiyorum zeytinyağlı falan ama akşam eve geçince gündüz yemediklerimi telafi edercesine ekmek yemek abur cubur ne varsa sigarada kullanıyorum ama evde hiç içmiyorum kızımın yanında gün içinde sigara iştahımı kapatıyor akşam içmeyince açılıyomu ne daha önce 60 kilo iken bıraktığımda gene kilo almıştım ama düğün zamanı vermiştim.

Cevabin icin cok tesekkur ederim waw.
:)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Kizlaaar kizlaaar
Malum haftasonlari
Cumadan bu yana 2 kg almisim
Tatlilar pastalar dolu dolu kahvaltilar meyveler ve ustune esimin cigkofte ziyafeti
Meger ne marifetli kocam varmis benim :)))

Kizlar ne kadar dogru bilmiyorum ama sizden bisi rica edicem. Esimin bugun cok onemli bir toplantisi var. Ya herro ya merro.kotu gecerse ceketini ve borclarini sirtlayip isini sonlandiricak. Lutfen dualarinizda bizi eksik etmeyin ve bizim icin hayirlisini dileyin

Canim hicbisey istemiyo yatsktan bile cikmadim daha cikmakda istemiyirum

Rabbim hakkinizda hayirli olani versinn...insallah toplantinin guzel gecmesi hayr olanidir...

Bende cikmadim daha yatakdan halsizlik var yzetimde....dr saat 2 de..cok guzel bi ruya gordum onun sarhislugu vardi uzerimdeki o arada yine dalinda kotu ruya girdi araya :) kiz cocugum olmustuu.. ama annemde var ortada bebek onunmu bemimmi bilmiyorum bi ara..sonra seviyorum kokluyorumm....

Bugun dokkat edersen hider o artilar..

ben özel bi hastanede çalışyorum.sabah kahvaltı yapmadan evden çıkıyorum .tabi öğlene kadar acıkıyorum.yemekte ekmek yemiyorum zeytinyağlı falan ama akşam eve geçince gündüz yemediklerimi telafi edercesine ekmek yemek abur cubur ne varsa sigarada kullanıyorum ama evde hiç içmiyorum kızımın yanında gün içinde sigara iştahımı kapatıyor akşam içmeyince açılıyomu ne daha önce 60 kilo iken bıraktığımda gene kilo almıştım ama düğün zamanı vermiştim.

Kizzzz 57 kiloo nekiii..anamm ben kendimde hayal edemem bile.o kiloyu..sen hicbisi yapma 2 hafta ekmegi cikart hayatindann..kola..tatli..pilav..makarna bunlar yeme ve her aksam 30 mekik cekk hicbisicigib kalmazz..

Rabbim hakkinizda hayirli olani versinn...insallah toplantinin guzel gecmesi hayr olanidir...

Bende cikmadim daha yatakdan halsizlik var yzetimde....dr saat 2 de..cok guzel bi ruya gordum onun sarhislugu vardi uzerimdeki o arada yine dalinda kotu ruya girdi araya :) kiz cocugum olmustuu.. ama annemde var ortada bebek onunmu bemimmi bilmiyorum bi ara..sonra seviyorum kokluyorumm....

Kizzzz 57 kiloo nekiii..anamm ben kendimde hayal edemem bile.o kiloyu..sen hicbisi yapma 2 hafta ekmegi cikart hayatindann..kola..tatli..pilav..makarna bunlar yeme ve her aksam 30 mekik cekk hicbisicigib kalmazz..

57 kg oldugum zamanlar universitedydim ahhh ahhh

Hayrolsun:)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Allah hayira cikartsin bebek hbr dir derler ama yorum senin kusum
Allah razi olsun waw

Son düzenleme:
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :3:

Anam bütün gece saçma sapan rüyalar gördüm durdum ve sabah o yüzden çok zor kalktım yataktan :27:
Sersem gibiyim ama kendime gelirim inşallah birazdan :1:

Bugün gidip gözlüklerimi alacağım :32::32::32:
Ay inşallah bu sefer takabilirim :1: yoksa adam beni öldürecek alıp alıp takmıyorsun diye :1:
Bu arada sol gözüm baya bir bozukmuş :27: hatta eve gelincede resmen dalga geçtim kendimle gözümün biri kalk gidelim diğeride çok yeme otur diyor diye :60: görünürde tabi birşey yok ama içten işte :34:
Bari bu sefer düzenli olarak takayımda daha beter olmasın :34:

Bu arada kızlar yeni bir karar aldım :1: hatta işleme koymaya başladım :34:
Hani ben tüp mide ameliyatı olup olmamakta tereddütteydim ya :34: bir kaç gündür yine olsammı olmasam mı modundaydım ve eksi yönlerini ( ömür boyu dikkat etmek zorunda olmam, karın fıtığı olasılığın yüksek olması, az fazla kaçırınca kusma olayı, ömür boyu soda da olsa asitli içememe olayı ve daha sayamıyacağım bir sürü eksi yön.... ) beni bu ameliyattan uzaklaştırıyor. En önemliside narkoz alıp ameliyat olmak zaten :26:
Kendi kendime de ya ama öbür türlüde nasıl gidecek kilolar derken TVde bu tip ameliyatları yapan bir doktora deng geldim. Adam ameliyatı anlatırken aslında ameliyatın sadece mideyi ufalttığını ve asıl kilonun ameliyat sonraki beslenme yüzünden gittiğini acıkladığı bir programa deng geldim.
Bazı insanların ameliyat sonraki beslenmeye biraz dikkat etmedikleri için ya az kilo verdiklerini yada abartanların kilo bile alabildiklerini söyledi :27:
Yani neticede hem riske gireceksin hemde yine iş senin beslenmende bitecek :35:
O zaman ne gerek var o riske girmeye dedim kendi kendime ve internetten tüp mide amliyatı amliyatı sonrası için beslenme planını buldum :1:
Madem iş bende bitiyor ve madem beslenme zayıflamaya neden oluyor ( doktorun demesi beslenme listesine uyduğu için yağlı bir şey tüketilmediğinden vucut biriken yağlardan tüketmek zorunda kalacaktır ve zayıflamamak elde değil :34: )

Bakalım bu sabahtan itibaren bende ameliyat olmuş gibi :1: onların beslenmesini uygulamaya çalışacağım :34: en azından dayanabileceğim kadar :34:
İlk 2 hafta sırf sıvı tüketilecek ( ayran, su, berrak çorbalar, süt, sulandırılmış meyve suyu vs gibi şeyler... )
Sonra yavaş yavaş pürelerden katılara geçiş dönemi :34:

Hani bir nevi bebeklerin beslenme düzeni gibi :1: Bu arada günde 6 kere besleniliyormuş :1: suyu bile pipetle yudum yudum içmeye karar verdim :34: hem devamlı birşeyler tüketmiş olacağım hemde inşallah şu lanet kilolardan kurtulacağım :34:
Artık eşimde sağlığın için şu kilolardan kurtulmak için birşeyler yap be aşkım diyince bende böyle bir karar aldım :34: hem ameliyat riskine girmemiş olacağım hemde elimden geldiğince beslenmelerine uyup kilo vermeye çalışacağım :34:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :3:

Anam bütün gece saçma sapan rüyalar gördüm durdum ve sabah o yüzden çok zor kalktım yataktan :27:
Sersem gibiyim ama kendime gelirim inşallah birazdan :1:

Bugün gidip gözlüklerimi alacağım :32::32::32:
Ay inşallah bu sefer takabilirim :1: yoksa adam beni öldürecek alıp alıp takmıyorsun diye :1:
Bu arada sol gözüm baya bir bozukmuş :27: hatta eve gelincede resmen dalga geçtim kendimle gözümün biri kalk gidelim diğeride çok yeme otur diyor diye :60: görünürde tabi birşey yok ama içten işte :34:
Bari bu sefer düzenli olarak takayımda daha beter olmasın :34:

Bu arada kızlar yeni bir karar aldım :1: hatta işleme koymaya başladım :34:
Hani ben tüp mide ameliyatı olup olmamakta tereddütteydim ya :34: bir kaç gündür yine olsammı olmasam mı modundaydım ve eksi yönlerini ( ömür boyu dikkat etmek zorunda olmam, karın fıtığı olasılığın yüksek olması, az fazla kaçırınca kusma olayı, ömür boyu soda da olsa asitli içememe olayı ve daha sayamıyacağım bir sürü eksi yön.... ) beni bu ameliyattan uzaklaştırıyor. En önemliside narkoz alıp ameliyat olmak zaten :26:
Kendi kendime de ya ama öbür türlüde nasıl gidecek kilolar derken TVde bu tip ameliyatları yapan bir doktora deng geldim. Adam ameliyatı anlatırken aslında ameliyatın sadece mideyi ufalttığını ve asıl kilonun ameliyat sonraki beslenme yüzünden gittiğini acıkladığı bir programa deng geldim.
Bazı insanların ameliyat sonraki beslenmeye biraz dikkat etmedikleri için ya az kilo verdiklerini yada abartanların kilo bile alabildiklerini söyledi :27:
Yani neticede hem riske gireceksin hemde yine iş senin beslenmende bitecek :35:
O zaman ne gerek var o riske girmeye dedim kendi kendime ve internetten tüp mide amliyatı amliyatı sonrası için beslenme planını buldum :1:
Madem iş bende bitiyor ve madem beslenme zayıflamaya neden oluyor ( doktorun demesi beslenme listesine uyduğu için yağlı bir şey tüketilmediğinden vucut biriken yağlardan tüketmek zorunda kalacaktır ve zayıflamamak elde değil :34: )

Bakalım bu sabahtan itibaren bende ameliyat olmuş gibi :1: onların beslenmesini uygulamaya çalışacağım :34: en azından dayanabileceğim kadar :34:
İlk 2 hafta sırf sıvı tüketilecek ( ayran, su, berrak çorbalar, süt, sulandırılmış meyve suyu vs gibi şeyler... )
Sonra yavaş yavaş pürelerden katılara geçiş dönemi :34:

Hani bir nevi bebeklerin beslenme düzeni gibi :1: Bu arada günde 6 kere besleniliyormuş :1: suyu bile pipetle yudum yudum içmeye karar verdim :34: hem devamlı birşeyler tüketmiş olacağım hemde inşallah şu lanet kilolardan kurtulacağım :34:
Artık eşimde sağlığın için şu kilolardan kurtulmak için birşeyler yap be aşkım diyince bende böyle bir karar aldım :34: hem ameliyat riskine girmemiş olacağım hemde elimden geldiğince beslenmelerine uyup kilo vermeye çalışacağım :34:

Cecomm yeni kararinn hayirli olsunn...ben hicbir zaman onaylamadimm zatenn ameliyatii..ben hala daha sana israrla ZIYA MOCAN a gitmeni tavsiye ediyorumm...biraz pahali ama en az 3 ay gitsennn...onun sistemini oturta bilirsinn...benim yakinimda senden kilolularda onunla kilo verdii...ic hastaliklari uzmani oldugu icin her yonden ilgileniyor..yaninda diyetisyende sana liste hazirliyorr...

Sunuda demeden gecemicemm..o diyet mide kucuktenlere..senin mide kuculmemiss o yuzdenn cokk cokk zorlayacaktirr...senn daha once cok guzel kilolar verdin yine yeniden vereceksindirr..duzenli bi liste uygulamani tavsiye ediyorum..bizim topik cogunluk karatay tarzina basladikk..minimax gecen hafta 2 kg vermiss..bugun bende basladim cuma sonucu goruruzz..ki send3 kilo fazla sen daha cok verebilirsinn..

Bence yapabilirsek yediklerimizi fotolayalimm..bi tabakk bi kase yaziyoruz ama tabak var tabakk varr..gormus oluruz yediklerimizii...hemde motive oluruzz.???

Kislarr kahvaltimi yaptimm..karatay listesindekilere sordum yumurta yerine yenebilecekleri..corbada alternatif olabilirmiss..ve size guvenipp bol zeytin yedim cumaya kadar deney gibi yapicam bunu sonra sonuca gire devam edicemm..

Kahbaltim..

3 yesil..3 siyah zeytin..
Domates salatalik..
2 kepce sut corbasi..
2 kuru kayisi 1 bardak su..

Kizlarr INSTAGRAM kullanan varmii?? Ben sicak bakmiyordum pek ama actimm merak ettiklerini takip ediyorsunn..faceyi dusunun onun dar kapsamlisi resim paylasiliyor geneldee..vee diyet yapanlari takibe aldimm..her yediklerini fotoluyorlar..hem fikir hemde cosku oldu banaa..

Diyorumki..yaa instagramda bulusalimm..yada burada fotolari paylasalimm..neyi ne kadar yiyoruzz..cogumuz telden giriyoruzz..telden resim ekleniyor sanirim daha kolay..simdi ufak bi deneme yapicamm..sabah baslangic kilomu cekmistimm..bakalim eklenecekmi..

Eklentiler

• $1399888440738.jpg
    $1399888440738.jpg
    13,1 KB · Görüntüleme: 35
+0.6 esim sagolsun ye iyiles diye diye yedirdi durdu..sukur daha iyiyimm..

Kizlar instagrama okey verirsenizz diyettewaw diye hesap acicam..sizlerde oyle hesap alirsiniz kisisel hesapla karistimayizz..

Yada burdan paylasalim direkk..

Son düzenleme:

toplamda 35 kilo fazlam var ama boyuma göre 75 normal hatta 80 normal bir 15 kilo versem sonrası gelecek boy 1.76

Kislarr kahvaltimi yaptimm..karatay listesindekilere sordum yumurta yerine yenebilecekleri..corbada alternatif olabilirmiss..ve size guvenipp bol zeytin yedim cumaya kadar deney gibi yapicam bunu sonra sonuca gire devam edicemm..

Kahbaltim..

3 yesil..3 siyah zeytin..
Domates salatalik..
2 kepce sut corbasi..
2 kuru kayisi 1 bardak su..

Zeytinlerin az tuzlusunu tercih et kusum ;)

Kizlarr INSTAGRAM kullanan varmii?? Ben sicak bakmiyordum pek ama actimm merak ettiklerini takip ediyorsunn..faceyi dusunun onun dar kapsamlisi resim paylasiliyor geneldee..vee diyet yapanlari takibe aldimm..her yediklerini fotoluyorlar..hem fikir hemde cosku oldu banaa..

Diyorumki..yaa instagramda bulusalimm..yada burada fotolari paylasalimm..neyi ne kadar yiyoruzz..cogumuz telden giriyoruzz..telden resim ekleniyor sanirim daha kolay..simdi ufak bi deneme yapicamm..sabah baslangic kilomu cekmistimm..bakalim eklenecekmi..

Waw cim bence burdan yypalim. Her uedigimizi olmasada ornek menumuzu paylasabiliriz mesala guzel bir salata olur kahvalti tabagi olur
Bana uyar

Kizlarrr benn geldimm dr dann...

Allahim hayra cikartsinn garib bi ay ve tedavi geciriyorumm..

Ama burda minimax in yasadiklari aklima geldikce raabim cekemicegimizi vermesin diyorumm..ve elocan..elocan bugun kurtaj olacakti kizlarrr..ikizler gelisememiss..hakkinda hayirlisi..

Neyse bana gelelimm..ogun drun catlamak uzere dedigi yumos catlamiss...

15 yumos kuculmuss..2 denesi buyumuss..birisi tamda istedigimiz gibi 18 mm olmuss..digeri 15..ama dr asilama iptal dedi :( :( :(

Nedeni ise catlayan yumurta catlama esnasinda bunlarida zedelemistir kalitesi dusmustur dedi..dogal devam edecek buayda dedi..

Progestan fitil verdii :( 15 gun kullan 15 gun sonra hamileyim yada degilim haberiyle gel dedi ..

Rabbim hayirlisi ne ise onu versinn...bilmiyorumm..aglamak yok icimdee..aglamamkda yokk..salak salak siritiyorumm..sanirim asilamadan gectim 15 yumurta buyuyup sorun cikarmadi diye seviniyorumm :)

Back