• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

[TABLE="class: grid, width: 300"]
[TR]
[TD]başlangıç
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]önceki dönem
[/TD]
[TD]1.hafta
[/TD]
[TD]2.hafta
[/TD]
[TD]3.hafta
[/TD]
[TD]4.hafta
[/TD]
[TD]ay sonu
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]68,6
[/TD]
[TD]menevşe
[/TD]
[TD]68,5
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]69
[/TD]
[TD]eftelya
[/TD]
[TD]67,4
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]95
[/TD]
[TD]sarraf
[/TD]
[TD]78,8
[/TD]
[TD]78,2
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]75
[/TD]
[TD]yagmurlu
[/TD]
[TD]72,4
[/TD]
[TD]70,9
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]108
[/TD]
[TD]cankuş
[/TD]
[TD]107,3
[/TD]
[TD]106,5
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]75,5
[/TD]
[TD]minimax
[/TD]
[TD]76,1
[/TD]
[TD]72,7
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]82
[/TD]
[TD]eranisa
[/TD]
[TD]74,2
[/TD]
[TD]73,6
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]83.3
[/TD]
[TD]waw
[/TD]
[TD]79,6
[/TD]
[TD]79
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]120
[/TD]
[TD]ceco34
[/TD]
[TD]117
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]100kg
[/TD]
[TD]şipşirine
[/TD]
[TD]93,3
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

waw cnm beni de ekler misin?73.3 ile diyete başladım.22 mayısta kontrolüm var.71-71,3 olmam lazım.asıl hedef 3 ayın sonunda 63

Sozlu tartismaydi kavga gurultu yoktu canim
Elimden.geldigince vakia yi okumaya calisiyorum namaz sonrasinda. Namazla birlikde basladim. Belki waw in dedigi gni yaradanimin hosuna gitmistir devam et diordur bana. Ben ole yordum.tabiki hayir olsun.insallah

Insallah 5 vakite cikartiriz canim.

Sagol canim insallah okuyabilirim.
Himmm aktar yolu gozuktu desene :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah razı olsun yalnız bırakmadın beni
isterse taşın üzerinde ot bitiren Allah Hz. Zekeriya'ya Yahya'yı(HZ.) veren Allah Meryem suresi ne güzel anlatıyor her şeyi
Rabbimiz sabrını da versin hepimize inşallah
Pzt inşallah güzel haberlerle gelebilirim .
Rüyan çook güzel Maşallah Rabbimiz aydınlığa huzura kavuşturacak inşallah sizi vakıa suresine ben de bakayım:16:

Malesef 5 vakit kilamadim daha bi kismet olmadi. Ama insallah zamanla olucak. Namaz arkasindan elimden geldigince iilmihalden vakia suresini okumaya calisiyorum. Allah kabul etsin de sikintilarimiz bitsin tez vakittte insallah

Aminnnnn...5 vakitte olurr insallahh..sen iste yeterkii...

Canimm hic korkma ben cok sevindim.
Demek ki büyüyecek yumos.
Bir sürü yumurta olsun hic önemli degil.
Biri büyüyünce diğerleri baskilanir buyumez.
Ilaci kesmek iyi karar zaten ilacin etkisi hala devam edecek. Buyuyecek o 12 likler bak görürsün :)

Bilmiyorumm hayirlisi ne isee onu istiyorumm..ne iyi ne kotuu bisi dusunmek istemiyorumm pazartesi gorucez akla karayi...

Dr bi yumos catlamak uzere sivi var dedi...13 mm de catlarmiki dedim evet dedi..ve aksam catlayinca olan yumurta aki gibi akinti geldii...biri catladi...geri kaldi 1 ..
MErhhaba arakdaşlarr biliyorum bir yok oldum pes yanii
diyetle alakam felan kalmadı
geçen enson yumoş yok demişti doktor sonradan gördü 11 mm deyinceee çooooooook sevinmiştimm geç gelişiyor demekki dedi
rahim duvarı iiyi demiştii çok şükür demiştimm
estrofeme devam ettik nar suyuna devam ettmiştim.
ama Perşembe gittim yumoş hiç büyümemiş dedi :(( :14:
rahim duvarı 2. aşamaya geçmiş kalınlıkta yumoş gelişmemiş yani
Cumartesi yine de bir daha bakalım dedi gidemiyorum inş pzt gideceğim artık
ağlarken yamur indi üzerime dedimki verende Allah alanda Allah iken o seni hiç ümidin yokken sevindirmişken şimdi neden kendini ona bırakmazda olmayana üzülürsün
Allahım sana güveniyorum
Allah razı olsunnn canım İnşallah hepimiz için her şey güzel olacakk Allahtan ümit kesilmez " Ol der ve olur " elbet canım sabredeceğiz Cuma sevindim sonra üzüldümm Allahının takdiri belki de bundan sonra çook sevineceğiz inşallahhhhh

[
Allah razı olsun canım moral oldu yazdıkların
benim doktorumda Allah razı olsun hep hayırlısı ile inşallah diyor ve gülümsüyor
oda moral veriyor biraz tabi inşallah bizlerde güzel bebişlerimize kavuşacağız.

:14: canım ben de okuyorum onu
"Ya musa..sen onlara evlat nasip etmeyecegimi soyledin ama onlar bunu bile bile benden umidi kesmediler dua ettilerr..umit ettilerr ve bende onlara nasip ettim ..
" burayı okudum var ya saatlerce ağlamıştım sonra bunun bana tefekkür için nasip edildiğini düşündüm ve senin gibi ben de bunun Rabbimizden bize sabırla ümitle yolumuza devam etmemiş için gelen bir mesaj olduğuna kanaat getirdim .

wawcım sen şeker ilacını neden 2 ye çıkarttın ?
ay inşallah hasta olmazsınn yumoşların iyidir inşallah büyümüştürr bol c vitamini de al sevgiler...

Liste elllerine sağlık güzel olmuşş ben kendimi de ekleyim yazdım sanıyordum geçen bağlantı gidip geliyordu zaten 91,8'di şimdi 91,5 :))

Oyy oyyy sirineee...rabbim cekamicegimizi yuklemezmisss...gonlume hakim olmaya calisiyorumm..guvenimi ona vermek istiyorum..rabbimden baska yol yokk..ol derse olur ne yapsak boss...

Dr bi yumurta catlamak uzere dedi ama 13 mm de :( ve akaam catladida yumurta aki gibi yogun akintim oldu ona yordumm..herseyin hayirlisii...pazartesi goruruz akla kara yi..

Cokk guzel kilo vermissin aynen devam 8 li rakamlara az kaldi ha gayret...

Waw'cım sıkıntı yapma. Bak benim 8 yumurta gelişmişti ikisi büyüktü geri kalan onları takip ediyordu. Sadece iki tanesinin çatladığını gördü doktor. Benim tahminim o ikisiyle hamiye kalmadım. Arkadan gelenlerle kaldım. Çünkü çatladı dediği gün ilişkimiz olmamışdı eşimle yotu yani evde. Üç ve dördüncü günleri değerlendirdik. Nasip dedik. Ve üçüz hamile kaydım. Ve sadece bir yumurtam kist oldu o da ilaçlarla o ay atıldı zaten. Sıkıntı yapma kendine iki yumurtandan ümitliyim ben

Insallah canimm hayirlisiii....sizin yasadiklatinizida bildigim icinn herseyin hayirlisini diliyorumm cekemicemiz yuk vermesin rabbim...

Sen nasilsin toparladinmi birazz...

waw cnm beni de ekler misin?73.3 ile diyete başladım.22 mayısta kontrolüm var.71-71,3 olmam lazım.asıl hedef 3 ayın sonunda 63

Tamam canim eklerimmm...hadi bakalimm basarilar..hedefine ulasirsin insallahh...

Kizlarr bendeki halsizlikk sonunda belli olduu feci derecede nezle oldumm ve sinuzitte vardi azdi..kafami yastiga bile koyamiyorum agridann....ee ilac durumlarida malumm...suan atesimde cikmiss onu dusurmeye calisiyiruzz...diyet miyette kalmadii esim ne bulduysa tikti agzimaa...

Kizlarr bendeki halsizlikk sonunda belli olduu feci derecede nezle oldumm ve sinuzitte vardi azdi..kafami yastiga bile koyamiyorum agridann....ee ilac durumlarida malumm...suan atesimde cikmiss onu dusurmeye calisiyiruzz...diyet miyette kalmadii esim ne bulduysa tikti agzimaa...

çok geçmiş olsun canım...sağlığın daha önemli şimdi diyetten..dikkat et kendine..bu mevsimde nezle kıştan daha kötü oluyo...acil şifalar diliyorum sana...

Son düzenleme:
günaydınnnnn

waw geçmiş olsun cnm.

daha önce topiğe yazmıştım.tekrar kendimi tanıtayım.29 yaşındayım.3 senelik evliyim.2012 eylülden bu yana bebiş istiyoruz.1 senedir tedavi görüyorum.1 kere negatif aşılamam oldu.pko sonucu sebepsiz infertilite diyebilirim durumuma.diyetisyen kontrolünde diyete başladım.hedef 63.başlangıç kilom 73.3

sabah menüm(annemlerde olduğumdan biraz kaçırmış olabilirim)

2 dilim tam buğday tost ekmeği
2 galeta
1 küçük kaşar
2 kibrit kutusu kadar peynir
5 zeytin
domates salatalık
1 yumurta sarısı
2 fincan şekersiz çay

çok geçmiş olsun canım...sağlığın daha önemli şimdi diyetten..dikkat et kendine..bu mevsimde nezle kıştan daha kötü oluyo...acil şifalar diliyorum sana...

Sagoll canimmm...meyve yiyorumm paso sifa olsun insallahh...

günaydınnnnn

waw geçmiş olsun cnm.

daha önce topiğe yazmıştım.tekrar kendimi tanıtayım.29 yaşındayım.3 senelik evliyim.2012 eylülden bu yana bebiş istiyoruz.1 senedir tedavi görüyorum.1 kere negatif aşılamam oldu.pko sonucu sebepsiz infertilite diyebilirim durumuma.diyetisyen kontrolünde diyete başladım.hedef 63.başlangıç kilom 73.3

sabah menüm(annemlerde olduğumdan biraz kaçırmış olabilirim)

2 dilim tam buğday tost ekmeği
2 galeta
1 küçük kaşar
2 kibrit kutusu kadar peynir
5 zeytin
domates salatalık
1 yumurta sarısı
2 fincan şekersiz çay

Sagol canimm...

Afiyet olsunn..bence guzel bi menu olmuss..

Ekmek var dimi listendeee??

Gecmis olsun. Allah acil sifalar versin.

Benim menum ise soyle oldu;

Iki haslanmis yumurta
Domates salatalik
Bir parca peynir
Yedi zeytin
Sekersiz cay

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Sagoll canimmm...meyve yiyorumm paso sifa olsun insallahh...

Sagol canimm...

Afiyet olsunn..bence guzel bi menu olmuss..

Ekmek var dimi listendeee??

Sadece tam buğday ve çavdar ekmeği var.kansızlık olduğundan kepekli ekmek,galeta yasak.galetayı bile tam takıllı yiyorum.salatalara 1 kaşık yulaf kepeği ve çörek otu koyuyorum.böyle işte

öğlen 13:30 da

8 kaşık nohut
2 dilim tahıllı ekmek
1 kase çörekotlu yoğurt

16 da 2 kuru kayısı

17:30 da

3 tahıllı galeta 1 bardak ayran

akşam artık normal öğün yapmayacağım.1 kase çorba içerim ya da yeşil çayla 1 dilim ekmek ve peynir

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :3:

Kaç gün aradan sonra yine buralardayım :122: :122: :122:

İki gündür ömrümden ömür gitti :26:
Geçen gün eşimin sabahtan tansiyonu bir fırladı öyle böyle değil :27: Tansiyon hapına rağmen tansiyonu 16 / 11 di ve adamcağızın eli ayağı tutmaz oldu. Önce hastaneye gitmek istemedi ama ben ısrar edince en yakın özel hastaneye götürdüm :26:
Hemen acile gittik ama oradada nasıl bir hemşire varsa tansiyonu yüksek olduğu halde yok birşey çok hafif yükselmiş dinlensin geçer dediler bizde bu sefer en yakın devlet hastanesine gitmek üzere yola çıktık :34:
Allahtan ben arabayı kullanmışım :26: adamcağız yolda panik yapma ama galiba kusacağım dedi :1: hayır adam biliyor ben felaket tiksinirim öyle şeylerden :1:
Demeye kalmadı nasıl kötü olduysa arabayı maf etti :52::52::52::52::52:
Neyse hastaneye gider gitmez iki dakikada önce biraz arabayı temizledi sonrada acile attık kendimizi :26: doktor anında iki tane dil altı hapı verdi ne olur ne olmaz diye :34: hem o tansiyonuda düzenliyormuş :27:
Bir saat kadar hastanede kaldık tekrar baktıklarında eskiye nazaran biraz daha düşüktü ama doktor yine fena olursan hemen gel dedi :26:

Eve geldikten sonrada gece 2ye kadar yine yüksekti tansiyonu hatta kusması evde de devam etti :27:
Adam dibinde kovayla oturdu bütün gece ama şükür sonra düştü tansiyonuda rahat bir oh çektim :34:

Aklım gitti adamcağızı öyle görünce :43: İlk kez bu kadar kötü oldu ve inanın kolay kolay hastaneye gidelim demezdi :26:
Çok şükür şu anda çok daha iyi ama yinede ben tedirginim ve devamlı adamın yüzüne bakıyorum ( tansiyonu fırladığı an yüzü bembeyaz oluyor ) en ufak reng değişikliğinde ( bukalemun gibi adam :1: ) ölç bakalım tansiyonunu diyorum :34:

Rabbim bir daha göstermesin ama gerçekten ödümü kopardı :34:

Bu arada kendim için para kazanabileceğim bir iş düşündüm :1: Şu bilgisayarlı dikiş makinelerinden daha evvel istiyorum demiştim ya :34: kardeşimin eşi sağ olsun bana kendi çalıştığı yerden indirimli alma imkanı olduğunu söyledi ve benim beğendiğim makinenin bir üst modelini tavsiye etti :1:
Normalde makine 5 500 TLye satılıyormuş piyasada ama kendi şirketinde çalıştığı için 3 350 TLye alabiliyormuş aynı makineyi :32::32::32:
Tabi parayı nakit istiyorlar :1: ve bende para ne gezerrrrrrrrrrr mütahitmiyim moduna girdim onu ilk duyduğumda :60:
Bugün anneler günü münasebetiyle anneme kahvaltıya gidince işi yüzsüzlüğe vurdum konusu açılınca ve anneme Allahın emri Peygamberin kavliyle senden 3 350 TL borç istiyorum Anneciğim dedim :60: :60: :60:
Tabi masadaki herkes koptu :60:
Kiloyla havlu alıp üzerine yazı ve değişik işlemeler yapıp satmayı düşündüğümü söyleyince baştan bir aman ne gerek var ya elinde patlarsa falan yaptı ama hem burada Komşu ablamın yeğeninin Pierre Lotide dükkanına verebileceğimi ( Komşu ablam orada herşey satılır veririz satsın oda çok az eklerse eklesin kazançın kesin olur demişti ) birde tabi yazın eşimin halalarının yazlıkta satabileceklerini duyunca yumuşar gibi oldu :1:
Eşimde Anne zaten hemen şimdi değil 4 ay sonra falan düşünüyoruz biz bu işi sonuçta kışın istanbulda yazında akçayda satılacak hem satmaya başlamadan biraz yapıp hazırlık yapmak lazım diyince ; hadi bakalım Tamam madem öyle borç veririm dedi :60: tabi ben 20 ay taksitle öderim diyince yine koptu hatun :1: okadar taksitmi olur diye :1: dedim az olsun öz olsun daha başlamadan beni batıracakmısın daha malzemede almam lazım diyince iyi hadi öyle olsun dedi :60: ama ben annemi tanıyorsam kesin almaz benden parasını :1: yada alsa bile sonra nasılsa yine bir açığımı kapatır hatun :60:

Anam şimdiden sevindirik oldum :1: hem sevdiğim birşey yapacağım hemde Allahın izniyle az da olsa paramı kazanacağım evden :34:
Kız kardeşim artık bizede birşeyler yaparsın diyincede makul bir fiyat karşılığı yaparız birşeyler diyince anaaa bu iyice iş kadınına bağladı diye dalga geçiyorlar benle :60: tabi biliyor yeğenlerim için canım feda olacağını :34:
Hayırlısı bakalım :34:

Kizzlarrr ben geldim dr dannnn....

Durumlarr vahimmmm.....sagda ve solda 2 yumos var 12 mm olmuslarr guzel buyuyirlarr..ama dr um ani bi kararla ilaci kesdiii :( cunku buyumekde olan baska yumurtalarda varmisss..2 gun igne vurma pazartesi gel dedii...

Bende azda olsa vurayim dedimm..yok yumurta cok hepsinin buyume ihtimali var dedii...

Bende gauet relax bi sekilde cokk cokk diyorsunuzz kac yumurta var dedimmmmmmm....

Demez olaydim...sagda ve solda toplam 15 yumurtaaaaaa dediiiiiiuiii.......asiri uyarilmis simdide yumurtaliklarr...herseyde vardir bi hayirr...

Pazartesi uine gidicemm..buyuyecekse o ikisi buyusun dedii..buyumezlersede elden gelen bisi yokk...

Rabbim herseyin hayirlisini versinn..

Canım inşallah pazartesi çok güzel haberlerle gelirsin :34:
Sakın ümidini yitirme herşeyde vardır bir hayır :34:

slm kızlar ben hem pkolu hemde kilolu bi bayanım bir kez doğum yaptım 27 yaşındayım aynı zamanda tiroit hastasıyım ben de katılmak istiyom zayıflamaya boy 1.76 kilo 95

Aramıza hoşgeldin :3:
İnşallah birlikte çok güzel kilolar veririz :34:

Çok ama çok geçmiş olsun canım :71:
Rabbim acil şifalar versin ...Aminnnnnnnn

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :3:

Kaç gün aradan sonra yine buralardayım :122: :122: :122:

Eve geldikten sonrada gece 2ye kadar yine yüksekti tansiyonu hatta kusması evde de devam etti :27:
Adam dibinde kovayla oturdu bütün gece ama şükür sonra düştü tansiyonuda rahat bir oh çektim :34:

Aklım gitti adamcağızı öyle görünce :43: İlk kez bu kadar kötü oldu ve inanın kolay kolay hastaneye gidelim demezdi :26:
Çok şükür şu anda çok daha iyi ama yinede ben tedirginim ve devamlı adamın yüzüne bakıyorum ( tansiyonu fırladığı an yüzü bembeyaz oluyor ) en ufak reng değişikliğinde ( bukalemun gibi adam :1: ) ölç bakalım tansiyonunu diyorum :34:

Rabbim bir daha göstermesin ama gerçekten ödümü patlatti

Tabi masadaki herkes koptu :60:
Kiloyla havlu alıp üzerine yazı ve değişik işlemeler yapıp satmayı düşündüğümü söyleyince baştan bir aman ne gerek var ya elinde patlarsa falan yaptı ama hem burada Komşu ablamın yeğeninin Pierre Lotide dükkanına verebileceğimi ( Komşu ablam orada herşey satılır veririz satsın oda çok az eklerse eklesin kazançın kesin olur demişti ) birde tabi yazın eşimin halalarının yazlıkta satabileceklerini duyunca yumuşar gibi oldu :1:
Eşimde Anne zaten hemen şimdi değil 4 ay sonra falan düşünüyoruz biz bu işi sonuçta kışın istanbulda yazında akçayda satılacak hem satmaya başlamadan biraz yapıp hazırlık yapmak lazım diyince ; hadi bakalım Tamam madem öyle borç veririm dedi :60: tabi ben 20 ay taksitle öderim diyince yine koptu hatun :1: okadar taksitmi olur diye :1: dedim az olsun öz olsun daha başlamadan beni batıracakmısın daha malzemede almam lazım diyince iyi hadi öyle olsun dedi :60: ama ben annemi tanıyorsam kesin almaz benden parasını :1: yada alsa bile sonra nasılsa yine bir açığımı kapatır hatun :60:

Anam şimdiden sevindirik oldum :1: hem sevdiğim birşey yapacağım hemde Allahın izniyle az da olsa paramı kazanacağım evden :34:
Kız kardeşim artık bizede birşeyler yaparsın diyincede makul bir fiyat karşılığı yaparız birşeyler diyince anaaa bu iyice iş kadınına bağladı diye dalga geçiyorlar benle :60: tabi biliyor yeğenlerim için canım feda olacağını :34:
Hayırlısı bakalım :34:

Çok ama çok geçmiş olsun canım :71:
Rabbim acil şifalar versin ...Aminnnnnnnn

Cecommmm cokk gecmiss olsunnnn...alla bidaha yasatmasinn..bayaa yukselmisss...

Isinde hayirlii olsunn...havlu takimlarina fransiz kupuru dikiyorlarr yaa o baya tutulurr....nettende satis yapabilirsin...instagramda cok varr...yada blog..

Sadece tam buğday ve çavdar ekmeği var.kansızlık olduğundan kepekli ekmek,galeta yasak.galetayı bile tam takıllı yiyorum.salatalara 1 kaşık yulaf kepeği ve çörek otu koyuyorum.böyle işte

Corek otunuda diyetisyenmi onerdi ne ise yariyormusss....

Bugunu guzel atlatmissin..benim esim haftasonu cozutuyor...

Benide aranıza alır mısınız :38:

Tabiikidee..yeterki istee...biz buradayizz...

Kizlarr sabahh omlet yedimm ...ve karpuzz...2 denede zeytinn...

Oglen gibi bi kac yaprak sarmasii...

Esim doner ve kizarmis tavuk almis..kizarmis tavugu pek sevmem..donerden yedim acikk...

Ve sut corbasi yaptim kendimee bol acilii 1 kasede ondann...iyi geldii...

Ve meyve..acik kayisi..acik kiraz..acikda erikk...

waw çörek otu metabolizmeyı hızlandırıyormuş.ondan dolayı sık kullan dedi.yaşıma göre 35 yaşındaki bir insanın metabolizması gibi çalışıyormuş benim vücut:1:

valla haftasonu da olsa cozutma yok.endokrin uzmanı öyle şeyler anlattı ki korktum.yani şeker hastalığına yatkınız bir pkolular.o yüzden gerçekten dikkat etmek gerekiyor.bir de glifor içicem günde 2.

pilav,beyaz ekmek,şeker,hamur işi tarzı yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak kalmamız gerekli.ben de pilav ve makarnaya bayılırım ama artık tadımlık alıcam.

waw çörek otu metabolizmeyı hızlandırıyormuş.ondan dolayı sık kullan dedi.yaşıma göre 35 yaşındaki bir insanın metabolizması gibi çalışıyormuş benim vücut:1:

valla haftasonu da olsa cozutma yok.endokrin uzmanı öyle şeyler anlattı ki korktum.yani şeker hastalığına yatkınız bir pkolular.o yüzden gerçekten dikkat etmek gerekiyor.bir de glifor içicem günde 2.

pilav,beyaz ekmek,şeker,hamur işi tarzı yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak kalmamız gerekli.ben de pilav ve makarnaya bayılırım ama artık tadımlık alıcam.

Demee yaa bende yiyeyim bari benim metobalizmada yavass..hem yumosadaa iyi geliyorr..salataya serpiyorsun dimi du bakalimm bende deniyimm...

Pilav pek sevmemm..makarnayida aeverimde eskisi gibi degil ayda bir felan..ekmekk biraz severim..

Yaww ben 24..25 kilo felan verdim..ama bu ara yorgunumm..1 hafta duzgun gitse bi bunalimla yine donuyorum basaa...ama topik bu ara toplandi burdaki cosku ise yarar insallah veririm..

Waw sana bisey sorabir miyim?

25 kg yu diyetisyen destegiyle mi verdin ve ne kadar surede?

Ve bu kglari verirken evli miydiniz? Nasil karar aldiniz?

Kg lu oldugunuz donemde de bebek calismalariniz oluyor muydu?

Merak ediyorum benimde vermem gereken o kadar hatta daha fazla kg oldugu icin...

Merak ediyorum benimde vermem gereken o kadar hatta daha fazla kg oldugu icin...

Seve seve cevaplarimm..cunku bende baslarkenn bu sorularla bogustum durdumm..ins cevaplar yardimci olur..

Ben evlendim 87..90 arasiydimm..evlendim 1 sene sonra cocuk olmayinca dr gittim..dr pko teshisi koydu..adette duzensiz..ve ogunu tartti beni..ve ben 104 kiloydumm :( :( buna esimde sahit olmustuu :( dr umuzz pkodan daha kotu rahatsizligimiz kilo oldugunu soyledi hemen diyetisyen dedi..

O hafta diyetisyene basladim..104 den 97 ye dustum..ama tedavi sureci bunalimlar ben o ay yine 101 e ciktim..bekarken cok gittim diyetisyene ama hep verdim geei aldimm..

Cocuk olmayisi ustume yukdu esime karsi..bide kilo cikti ..dur dedim..diyetisyenid3 biraktim bu arada..

Ve bu sitede 90 kilo ve uzeri kilo veriyor topigine katildim..elimdeki liatelerle basladim..en guzel ilk 5..6 ay verdim..6 ay sonra 86 ya dustumm..uzun sure takili kaldimm..sonra 3..ay sonra felan 83 oldum ama gram gram veriyordum..

83de takili kalinca bu topigi actim..pkolu arkadaslar hep az veriyor birbirimizi motive edelim diye..1 senedirde anca bukar 76 olmustumm ..ama igne tadevileriyle yine sistim 79 oldum..

Bu surecde diyetisyen yokdu yani..ilk ayi saymiyorum..103 kiloda 2 ay tedavi gordum sonra biraktim..sonra 76 yla basladim tedaviye..evliydim kilo verdigimde..

Hem uzun hem ozet cevapladim canim..insallah yardimci olmusumdur..

Seve seve cevaplarimm..cunku bende baslarkenn bu sorularla bogustum durdumm..ins cevaplar yardimci olur..

Ben evlendim 87..90 arasiydimm..evlendim 1 sene sonra cocuk olmayinca dr gittim..dr pko teshisi koydu..adette duzensiz..ve ogunu tartti beni..ve ben 104 kiloydumm :( :( buna esimde sahit olmustuu :( dr umuzz pkodan daha kotu rahatsizligimiz kilo oldugunu soyledi hemen diyetisyen dedi..

O hafta diyetisyene basladim..104 den 97 ye dustum..ama tedavi sureci bunalimlar ben o ay yine 101 e ciktim..bekarken cok gittim diyetisyene ama hep verdim geei aldimm..

Cocuk olmayisi ustume yukdu esime karsi..bide kilo cikti ..dur dedim..diyetisyenid3 biraktim bu arada..

Ve bu sitede 90 kilo ve uzeri kilo veriyor topigine katildim..elimdeki liatelerle basladim..en guzel ilk 5..6 ay verdim..6 ay sonra 86 ya dustumm..uzun sure takili kaldimm..sonra 3..ay sonra felan 83 oldum ama gram gram veriyordum..

83de takili kalinca bu topigi actim..pkolu arkadaslar hep az veriyor birbirimizi motive edelim diye..1 senedirde anca bukar 76 olmustumm ..ama igne tadevileriyle yine sistim 79 oldum..

Bu surecde diyetisyen yokdu yani..ilk ayi saymiyorum..103 kiloda 2 ay tedavi gordum sonra biraktim..sonra 76 yla basladim tedaviye..evliydim kilo verdigimde..

Hem uzun hem ozet cevapladim canim..insallah yardimci olmusumdur..

Ben geldim. Hâlâ tartı meselesine adımımı atmadım bu hafta, inşaallah haftaya. Kafamda deli sorularla boğuşuyorum. okulumun bitmeyeceği kesinleştikten sonra, ciddi manada çocuk düşünüp buna göre adımlar atmalı mıyım sorularıyla epeyce boğuştuktan sonra bir karara vardım. hep Allah verirse olur diyordum, şimdi de öyle ancak benim de ciddi adımlar atmam gerekiyor artık. Bir ara şu da takıldı kafama, evet düşünüyorum inşallah Rabbim de verir ama biraz kilo verip mi düşünsem? cevap hazır ağzımı boş tutamadığımı yedi sekiz aylık denemelerim sonucunda anlamış bulunmaktayım. glukofen veya gliforu da düşündüm ama kafamda soru işaretleri var, hamilelikte şekeri yükseltirmiş sonra diyenler de oldu. tam olarak nasıl adımlar atmam gerektiğini bilemiyorum. Evlendiğimden beri zaten hiç korunmadım, adetim de düzensizdi, şimdi biraz düzelmeye başladı gibi, buradaki doktorları da görmekten sıkıldım, öyle bir doktor istiyorum ki sorduğum soruları güzelce cevaplasın, kafama takılan durumlara güzelce açıklık getirsin. Çok mu şey istiyorum? Bende de var hata, son gittiğimde çocuk düşünürsem ilaç kullanmam gerekebileceğini söyleyen doktora "ne gibi bir ilaç" demek bile aklıma gelmedi, hadi benim aklıma gelmedi doktor da söyleyebilirdi, kendimi hazırlardım en azından. Eski doktorumu arıyorum, o soru sormamı gerektirmeden açıklamıştı polikist olduğumu ilk söylediğinde...

Back