• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Hazir burdayken sorayimm..tavuk icin ne diyorr?? Mesela kanat..derili tavukk..

Aksam yemekde corbada icilebilirmi salata ayran et veya sebze yemegi disinda..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım tavuk için organik olsun diyor.öyle olduktan sonra nasıl istersen yiyebilirsin.ancak şehirde köy tavuğu bulmak zor ya da pahalı..biraz emin olduğun bir markanın alabilirsin..yağda kızartmamaya özen göster.çorbayı tabiki akşam içebilirsin..unsuz ve şehriyesiz olacak..istadiğin kadar iç..bir kepçe gibi sınırlama yok..

Ssss kavga yokk..su 2 gun kavga etmee sonra edersinnn ;)

Kizz ramazan pidesine nirden buldunn..alma oyle seyleri evee..

Valla bende cok severim hele sicak sicak..millet tereyag surer peynirle yer ben tereyag sevmem peynir sevmemm..sicak pideye cikolataaaa:eek::eek::eek:

Simdiden ramazani dusunuyorum kendimle konusuyirumm..

:)))
Esim bulur:)
Yeterki cani istesin. Bi tatil gunu cani istedi die kac market kac kasap gezdik kuzu kaburga almak icin. Istedimi inat eder yapar

:)))
Esim bulur:)
Yeterki cani istesin. Bi tatil gunu cani istedi die kac market kac kasap gezdik kuzu kaburga almak icin. Istedimi inat eder yapar

Ahhh bu eslerr bitiriyor zatenn bizi...saatlerce konusuyoruzz yeni yeni kararlarr aliyoruzz adamm tokken herseye..hiii iyi olurr tamam bundan sonra ne verirsen onu yicem birlikte cozucez bu isi...

Eeeee...adam acikincaa is bitiyorrr...benide yoldan cikartiyorr...

Onlara ragmenn vericezzz yagmurluu....

gunaydinnnnn

vericez kilolariii motive olunnnn.

dun glifora basladim ve istahi kesinlikle kesio.aksamki yemegi yemedim gibi bisi.

kahvaltim
tahilli galeta
pinar beyaz
1bardak cay

Kızlar hepinize merhaba. Benim hemşire bir arkadasim hic bir problemi olmadigi halde kilo problemi yasadigi için glifor kulkaniyor 2 ayda 12 kilo vermiş. Bende dünden beri kullaniyorum günde 3 defa tok karna 1000 mg. Arkadasim ne yerse WC ye gidiyordu ben dun ilk dun olmasına rağmen 2 defa ciktim lavaboya sadece sizce normal mi? Kilo verebilir miyim sizce bende? Diyet diyetisyen v.s. hepsini denedim olmadı psikolojim bozuldu artik 

Kızlar hepinize merhaba. Benim hemşire bir arkadasim hic bir problemi olmadigi halde kilo problemi yasadigi için glifor kulkaniyor 2 ayda 12 kilo vermiş. Bende dünden beri kullaniyorum günde 3 defa tok karna 1000 mg. Arkadasim ne yerse WC ye gidiyordu ben dun ilk dun olmasına rağmen 2 defa ciktim lavaboya sadece sizce normal mi? Kilo verebilir miyim sizce bende? Diyet diyetisyen v.s. hepsini denedim olmadı psikolojim bozuldu artik 

o tarz ilaclari doktor onayi olmadan icmenizi tavsiye etmem.ben de gunde 2 glifor iciyorum ancak endokrin uzmani tahlil sonuclarima gore verdi.sizde endokrine gidebilirsiniz.3000 mg baya yuksek bir doz.seker degerlerinizi oldukca etkiler

Son düzenleme:
o tarz ilaclari doktor onayi olmadan icmenizi tavsiye etmem.ben de gunde 2 glifor iciyorum ancak endokrin uzmani tahlil sonuclarima gore verdi.sizde endokrine gidebilirsiniz.3000 mg baya yuksek bir doz.seker degerlerinizi oldukca etkiler

Kontrol ettiricem 1 hafta sonra tahlile gidicem :)

Ben glukofenle 7 yil once tanistim diyetisyenim onermistii bunu ic kilo vereceksin..ama o verdirmicek sadece destek olacak..sonrada aldirmicak dedi..ictim ise yaradi sonra biraktimm..

Simdi pkoda yine verdi drlar..diyetts olanlara bende oneriyorumm..amaa seninki birazz asiri dozz dengenii bozmadimmi..hele ilk gunlerde 3000 doz..bence azalt biraz...

Gecenlerde saba tumerde prof.erkan topuz cikti cok unludurr..zayiflama ilaclarni sorduu hepsii kansorejen dedi...ilac olarak tek onerdigim..seker hastalarininda kullandigi metformin icerikli ilaclar..destek icin bunu kullana bilirler dedi..ve ben kardeslerimede onerdimm..onlarda kullandilar...sonra gittikleri dr sormuslar kullanabilirmiyiz diye..dr zarari olmaz size yardimci olur kullanin demiss...

Kullan ama dozu azaltt ..

Kizlarr fecii basimm agriyorr..ama normal bi bas agrisi degill...sabit durunca hicbi sorunum yok..kafam hareket ettiginde beynim kemiklere carpiyor sanki agri olusuyor...hele oksuruncee..kafami asagi eyincee..

Kizlarr INSTAGRAM kullanan varmii?? Ben sicak bakmiyordum pek ama actimm merak ettiklerini takip ediyorsunn..faceyi dusunun onun dar kapsamlisi resim paylasiliyor geneldee..vee diyet yapanlari takibe aldimm..her yediklerini fotoluyorlar..hem fikir hemde cosku oldu banaa..

Diyorumki..yaa instagramda bulusalimm..yada burada fotolari paylasalimm..neyi ne kadar yiyoruzz..cogumuz telden giriyoruzz..telden resim ekleniyor sanirim daha kolay..simdi ufak bi deneme yapicamm..sabah baslangic kilomu cekmistimm..bakalim eklenecekmi..

Güzel fikir canım. Bende her cuma tartıldığımda ekleyeceğim :34::34:

Kizlarrr benn geldimm dr dann...

Allahim hayra cikartsinn garib bi ay ve tedavi geciriyorumm..

Ama burda minimax in yasadiklari aklima geldikce raabim cekemicegimizi vermesin diyorumm..ve elocan..elocan bugun kurtaj olacakti kizlarrr..ikizler gelisememiss..hakkinda hayirlisi..

Neyse bana gelelimm..ogun drun catlamak uzere dedigi yumos catlamiss...

15 yumos kuculmuss..2 denesi buyumuss..birisi tamda istedigimiz gibi 18 mm olmuss..digeri 15..ama dr asilama iptal dedi :( :( :(

Nedeni ise catlayan yumurta catlama esnasinda bunlarida zedelemistir kalitesi dusmustur dedi..dogal devam edecek buayda dedi..

Progestan fitil verdii :( 15 gun kullan 15 gun sonra hamileyim yada degilim haberiyle gel dedi ..

Rabbim hayirlisi ne ise onu versinn...bilmiyorumm..aglamak yok icimdee..aglamamkda yokk..salak salak siritiyorumm..sanirim asilamadan gectim 15 yumurta buyuyup sorun cikarmadi diye seviniyorumm :)

Canım ümidini kaybetme bak demiştim sana hiç anlamıyorsun çatlıyor bile. Sen dolu geçir bu günlerini. Hiç belli olurmu. Belki Rabbimin seni güldüreceği ay bu aydır. :16::16:

İki gündür giremedim kızlar. Umarım hepiniz çoook çok iyisinizdir. Pazar ve Pazartesi ani bir karar alıp arkadaşlarla Romanya ya gittik :1::1::1: Orada yaşayan bir arkadaşımıza. Hemde arabayla. Ama çok eğlenceli bir yolculuktu. Gece döndük. Eşimde şehir dışındaydı zaten iyi oldu bana da.

Hala kanamam devam ediyorrr bitmek de bilmedi. Çoook sıkıldım bu durumdan. Diyete de devam ediyorum. Güzel sonuç alıyorum çok şükür. Bu Glofen ne ben hiç kullanmadım. Şeker hastaalrımı kullanıyor sadece merak ettim. Allahın izniyle 60 lı kiloları görmeme az kaldı nasip artık 50 i kilolar. Tartıya çıktığımda kendimi çok iyi hissediyorum artık. Birde şu kanamam olmasa iyi olacak tı.

Dünün menüsü.

Pastırmalı yumurta
Domates, salatalık, zeytin
Bir fincan yeşil çay

Öğlen (Yoldaydık) arabada fındık fıstık ceviz yedim biraz.

Edirneye uğradık camileri gezmek için. Ciğer yedik
Ciğeri hiç sevmem ama döner gibi yapmışlardı harikayyyydıı.

Akşam yoldaydık :1::1::1:

Gelince direk duş alıp yatağa girdim yeni uyandım :1::1:

Bugün arkadaşımı da aradım yürüyüşe çıkacağız göl kenarında. Hava harika.

Kızlar yaz geldii artık daha da motivasyonumuz artacak inşallah. Çünkü ben yazlık kıyafetlerin içine giremeyince çıldırıyorum daha da azimleniyorum:9::8::8::8::8::8::8:

Sen nerelerdesinn...:what::what::what: burdan uzak kaldikca tartidanda uzak kalirsinn..kiloda kalirr..biz topik olarak atak yaptikk..

Kafan gercekten cok dolmuss...bisiler dicemde bikac sorum olacak oncee..

Yas kacdi?? Kac yillik evlisin ??bide okul ve ev arasi nekadar uzaklikda..yani tedavi surecinde esinin yaninda olman iyi gelecektir psikolojik olarakk...

Ilk zamanlar cekiniyoruzz sorulari unutyoruz normal kizma kendine..

Ben sana soyleyeyimm..sana klomen verecek..verirse glukofen verecek..ve infolik verecek..sormak istediklerini sorr..dr olmasakda seneler geciyor dr lardayiz fikir verecwk kadar oldukk...

Kendi fikrimi soyleyeyimmi..kac yillik evlisin bilmiyorum..korunmadan duzenli iliskiyle 6 ayda gebe kalmasiysan hemen dr git..klomen yumurta gelistirir..klomenle ilk ay hamile kalanda var...tedaviden 2 sene sonra hamile kalanda..

Eger siddetle istemiyorsann..dr git..az dozda olsa glukofeni al..ve infolik..3 ay bunlarin ikisiyle devam et..inatci bi pko degilse bunlar yetiyorki..bence inatci degil seninki.. kendiliginden adet oluyorsunn..

Baktin olmadi 3 ay..yine git..ve klomene basla..klomen en fazla 6 ay kullaniliyor..klomene basladiktan sonra takibe aliyor dr seni.. yumurtan varsa catlama ignesi veriyor ve soyledigi gun ve saatte iliski oneriyorr..

Bi kac ayda gebelik yoksa..rahim filmi istiyorr..tupler acikmi kapalimi..biz cogumuz cekildik en son sirine cektirdi tek tupu kapaliymis..o tarafta buyurse yumos tikali oldugu icin gebelik olurmuyor..bende biri acikti 2. Ilacda ikinciside acildi..

Tup sorusuda kafada cozulursee..klomen sansin biterse ignelere geciyorsun..ister dogal deniyorsun ister asilama..

Ben suan o asamadayimm..

Kime gidersen git prosodur genelde aynii...glukofense pkonun en iyi ilacii..sana kim dediyse yanlis demiss..pkonun kisir dongusunu bozan tek ilac..test yaptir normal seker testi degil..seker yuklemesiii...

Ve canim elinizin altinda net var pkoyla ilgili her seyi her makaleyi okuyunn..dr gittiginizde bilincli gidin..bu konuda cok cahil dr lar varr..ben en ozele gittimm ama salladi burdaki tecrubeli arkadaslarin sayesinde ogrendim ve dogru dr u buldum..

YAGMURLUUUUYU BUNLARII SENDE OKUU CANIMM BILGII OLSUNN....

Ayyyy o lahmacunudaa yenii duydumm nasill sevindimm anlatamammmmm:D:D:D:D

canım 29 yaşındayım sekiz ay oldu evleneli korunmadım da. normalde adetimin son beşte ilk ikisi ancak adet söktürücü ile oldu, sonra soğan kürü yaptım yarım yamalak oldu ama gecikme ile de olsa adet oldum, bir sonrakinde soğan kürünün her öğünü uygulayamasam da aşağı yukarı 15 gün devam ettim o ay da biraz gecikmeli de olsa oldu, bir sonraki ay yani son adetim epey gecikir ama belirtileri var derken gecikme sayılmayacak bir zamanda oldu.

canım okulla ev arası sekiz dokuz saatlik bir yol. Bulunduğum yerde doktora gittiğim oldu aslında iyi yönleri de var ama artık iki doktorun ikisinden de kafam bir şey almıyor, hem çok yoğun kalabalık oluyor, hazır soracağımı unutuyorum, bir deçok detaylı bilgi alamıyorum kistlerime baktığında önce ile ne durumda azalmış mı çoğalmış mı hiç bilgim olmuyor o yüzden polikistin neresinde olduğumu kestiremiyorum. kimi doktorlaron çözüm olarak gördüğünü kimisi görmüyor. bir keresinde birine glifor veya glukofeni söyledim, istersen yazarım ama bence inofolik iç dedi, belki bu işe yarayabilir her zamanın bir moda akımı falan var bir şeyler dedi, öncenin glifor/glukofen, şimdinin inofolik gibi... ama o haplar zayıflamaya yardımcı olabiliyor diyorlar ben inofolikte aynı açlık krizlerimi yaşıyordum. açlığım bazen beni etkilemiyor ama bu sıralar arada bir elim ayağım titriyor halim kalmıyor titremeden sonra. düşünmeyeyim diyorum doktora gideyim diyorum her zamanki şeylerin olacağı aynı anlatım aynı cümleler diye aklıma gelince takılıyor da takılıyorum

herkese merhaba tam bana göre bi başlık önceki sayfaları okumadım onları bilahare okuycam bilmiyorum belki geçen sene de buraya yazmışımdır 10 yıllık evliyim maalesef bebeğim olmadı ben de pkoluyum geçen sene 2 tüp bebek yaptırdım bu senede ağustos gibi kısmetse (3. nün de devlet tarafından karşılanmasını bekliyorum) yapmayı planlıyorum o zamana da kadar da zayıflamak istiyorum çünkü kilo en büyük engelim şansımız açık olsun inşallah bu arada ben akupunktura başlıycam arkadaşlar geçen sene gitmiştim 10 kg kadar vermiştim bu senede kesinlikle gidicem bakalım ne kadar vericem takipteyim:) yemek arasına çıkıyorum dönüşte yine görüşürüz:))))):emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:

gunaydinnnnn

vericez kilolariii motive olunnnn.

dun glifora basladim ve istahi kesinlikle kesio.aksamki yemegi yemedim gibi bisi.

kahvaltim
tahilli galeta
pinar beyaz
1bardak cay

Superr bi kahvaltiii....cumaa sonuclarini bekliyorumm meraklaaa...

Canım ümidini kaybetme bak demiştim sana hiç anlamıyorsun çatlıyor bile. Sen dolu geçir bu günlerini. Hiç belli olurmu. Belki Rabbimin seni güldüreceği ay bu aydır. :16::16:

Nasip be canimm..bakalimm neler yasicazz daha bilmeden gidiyoruz bi yolda...verene boynumuz kikdan ince...

Gitmis gezmissin iyi olmuss...ohh yuruyusunude yaapp...bukadar uzun sure kanama normalmiymiss...kansiz kaldinn icee..

canım 29 yaşındayım sekiz ay oldu evleneli korunmadım da. normalde adetimin son beşte ilk ikisi ancak adet söktürücü ile oldu, sonra soğan kürü yaptım yarım yamalak oldu ama gecikme ile de olsa adet oldum, bir sonrakinde soğan kürünün her öğünü uygulayamasam da aşağı yukarı 15 gün devam ettim o ay da biraz gecikmeli de olsa oldu, bir sonraki ay yani son adetim epey gecikir ama belirtileri var derken gecikme sayılmayacak bir zamanda oldu.

canım okulla ev arası sekiz dokuz saatlik bir yol. Bulunduğum yerde doktora gittiğim oldu aslında iyi yönleri de var ama artık iki doktorun ikisinden de kafam bir şey almıyor, hem çok yoğun kalabalık oluyor, hazır soracağımı unutuyorum, bir deçok detaylı bilgi alamıyorum kistlerime baktığında önce ile ne durumda azalmış mı çoğalmış mı hiç bilgim olmuyor o yüzden polikistin neresinde olduğumu kestiremiyorum. kimi doktorlaron çözüm olarak gördüğünü kimisi görmüyor. bir keresinde birine glifor veya glukofeni söyledim, istersen yazarım ama bence inofolik iç dedi, belki bu işe yarayabilir her zamanın bir moda akımı falan var bir şeyler dedi, öncenin glifor/glukofen, şimdinin inofolik gibi... ama o haplar zayıflamaya yardımcı olabiliyor diyorlar ben inofolikte aynı açlık krizlerimi yaşıyordum. açlığım bazen beni etkilemiyor ama bu sıralar arada bir elim ayağım titriyor halim kalmıyor titremeden sonra. düşünmeyeyim diyorum doktora gideyim diyorum her zamanki şeylerin olacağı aynı anlatım aynı cümleler diye aklıma gelince takılıyor da takılıyorum

Daha cokk yeni evliymissinnn..canim infoliktede bi parca metformin var galiba ondan oyle diyorlar...

Bak pko 2 cesit..pko...ve pkos...biri polikistik over..digeri polikistik over sendromu..biri daha inatcii..buda kistlerin azligiyla cokluguyla belli olmaz.hirmon tesleriyle ve ilaclara verdigin tepkiylee..

Bu sonradan olan bisi degill..anne karnindayken gelistigimiz anda olusan birsey..ve garip bi kisir dongusu varr..simdi yazsam eksik yazarim..sen bilgili birisin..nette yaz pko diye arastir..pko ve glukofen diye arastirr...coksey cikiyorr..onlari oku seni aydinlatacaktir..dr gittigindede hastaliginin ne oldugunu bilerek gidersin..

Glukofen..pkonun kisir dongusunu bozan bi ilacc..bizdeki yumurtlama sorununada etki ediyorr..cok cozumlenmis bi hastalik degil pko..infolikde yeni ilaclarindan biri..yumurtanin kalitesini arttiriyorr..

Cokk inanci bi pko hastasi olmayan glukofen veya infolikle kolayca hamile kalabiliyor ..tabi rabbimin izniylee..

Ben anlatmaya calisiyorum ama eksiklikler varr..sen dedigim gibi netten arastirr..bak ben dr nevra diye bi jinekolog vardi onun sayfasindan coksey ogrendim..google pko yaz..pko tedavileri yaz..pko ve glukofen yaz...pko ve infolik yaz..sana yardimci olacak bicoksey cikacakk..

herkese merhaba tam bana göre bi başlık önceki sayfaları okumadım onları bilahare okuycam bilmiyorum belki geçen sene de buraya yazmışımdır 10 yıllık evliyim maalesef bebeğim olmadı ben de pkoluyum geçen sene 2 tüp bebek yaptırdım bu senede ağustos gibi kısmetse (3. nün de devlet tarafından karşılanmasını bekliyorum) yapmayı planlıyorum o zamana da kadar da zayıflamak istiyorum çünkü kilo en büyük engelim şansımız açık olsun inşallah bu arada ben akupunktura başlıycam arkadaşlar geçen sene gitmiştim 10 kg kadar vermiştim bu senede kesinlikle gidicem bakalım ne kadar vericem takipteyim:) yemek arasına çıkıyorum dönüşte yine görüşürüz:))))):emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:
Hosgeldin canimm..aynenn once kilolar gidecekk sonra bebekler gelecek allahin izniyle..

Evett kizlarrr yediklerimi yazmadim bosken yazayimm..

Kahvaltiyi 12 gibi yaptimm..

3 yesil..3 siyah zeytin..
Domates..salatalik..
Ve sut corbasi 2 cepce..

Oksuruyorum bol acili sut corbasi iyi geliyor diye iciyorumm..

Ve simdide

1 dilim karpuz..7...8 badem..yedimm..

Eklentiler

• $1399983663246.jpg
    $1399983663246.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 37
  • $1399983681095.jpg
    $1399983681095.jpg
    22,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Kızlaaaarrrrr,

Astım sizi kaç gündür. Hafta sonu ALES vardı ona girmek ve ailemi ziyaret etmek için İstanbul'a gittim. En son nerelerde kaldığımı bulmaya çalışırken başlıkta kayboldum :1:

Kilo bildirimi yapılmış cuma günü sanırım ama ben bildirim yaptığımızı bilmiyordum. Başlangıç kilom 96,7 iydi tartılmadım iki haftadır. Bu hafta başlayabilirm ben de kilo bildirimine.

Yemek menülerimi de yazıyordum ama kağıtları kaybettim maalesef. Ama size verdiğim sözü mümkün olduğunca çiğnemedim. Bugünü yazabilirim,

Sabah
Midem çok bulanıyordu, sadece iki tane küçük galeta ve bir bardak ılık su

Öğle
Yemekhaneye gitmek zorunda kaldım.
Bir kase mercimek çorbası
Bir adet orta boy kabak dolması
Yarım dilim börek :17:
Yoğurt
Çilek

Akşam
Henüz yemedim ama onu meyve ile geçiştirmeyi planlıyorum.

Veeee güzel haber, benim göbeğim değil de midem çıkar, tartılmadım ama bir haftadır dikkat ettiğim için midem biraz içeri doğru kaçtı. Üstüme oturup nerde ne varsa gösteren kıyafetler biraz daha düzgün duruyor :42: Bugün iş arkadaşılarımdan bir kaçı sen kilo mu verdin bile dedi :32:

Evett kizlarrr yediklerimi yazmadim bosken yazayimm..

Kahvaltiyi 12 gibi yaptimm..

3 yesil..3 siyah zeytin..
Domates..salatalik..
Ve sut corbasi 2 cepce..

Oksuruyorum bol acili sut corbasi iyi geliyor diye iciyorumm..

Ve simdide

1 dilim karpuz..7...8 badem..yedimm..

WAW orjinal mesaj bayaaa gerilerde kalmış sanırım da instagram işini ne yaptınız? yapalım ya onu güzel olabilir bence. hatta bi de tag oluştururuz attığımız fotoğrafları o tag le atarız birbirimizi bulmamız kolay olur? ne dersin?

Kızlaaaarrrrr,

Astım sizi kaç gündür. Hafta sonu ALES vardı ona girmek ve ailemi ziyaret etmek için İstanbul'a gittim. En son nerelerde kaldığımı bulmaya çalışırken başlıkta kayboldum :1:

Kilo bildirimi yapılmış cuma günü sanırım ama ben bildirim yaptığımızı bilmiyordum. Başlangıç kilom 96,7 iydi tartılmadım iki haftadır. Bu hafta başlayabilirm ben de kilo bildirimine.

Yemek menülerimi de yazıyordum ama kağıtları kaybettim maalesef. Ama size verdiğim sözü mümkün olduğunca çiğnemedim. Bugünü yazabilirim,

Sabah
Midem çok bulanıyordu, sadece iki tane küçük galeta ve bir bardak ılık su

Öğle
Yemekhaneye gitmek zorunda kaldım.
Bir kase mercimek çorbası
Bir adet orta boy kabak dolması
Yarım dilim börek :17:
Yoğurt
Çilek

Akşam
Henüz yemedim ama onu meyve ile geçiştirmeyi planlıyorum.

Veeee güzel haber, benim göbeğim değil de midem çıkar, tartılmadım ama bir haftadır dikkat ettiğim için midem biraz içeri doğru kaçtı. Üstüme oturup nerde ne varsa gösteren kıyafetler biraz daha düzgün duruyor :42: Bugün iş arkadaşılarımdan bir kaçı sen kilo mu verdin bile dedi :32:

canım hoşgeldin..sınavının sonu çookk güzel olur inşallah...sabrına da hayranım.nasıl tartılmadın bugüne kadar..ben olsam günde üç kere tartılırdım zayıfladığımı hissettiğim an.sana nacizane fikrim mutlaka kahvaltını yap.kahvaltı yapmadığın zaman gün boyu fazla acıkırsın..hiç olmassa fındık ceviz ye onlar baya tok tutuyor...

Back