Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Geç oldu ama ancak geldim
Bugün annemler gittikten sonra biraz küçük cimcimeyle oynadım
sağ olsun bu ara evin içinde bowling oynatıyor bize
alt komşu kapıya gelirse yakında şaşırmam
top plastikte olsa parkede baya ses yapıyor
Gelelim benim nikah ve kına macerama
Gelini zaten daha nişanda pek sevmemiştim, soğuk bulmuştum ama belki tanımadığı için öyle davrandı diyordum. Çeyiz faslında malum anası kızlarının hafız olmasıyla övünürken sanki cenneti garantileyecekmişiz gibi hadi yine iyisiniz sayemizde 5 hafizla bir araya geldiniz diyerek bizi bir kez daha gıcık olduklarına dahil teşhimizi teyit etti
Nikah malum karşı yakadaydı ve oraya iki minibüsle tam 2 saat yol gittik. Bir Allahın kuluda bize doğru dürüst adresi tarif etmedi ve biz deli dana gibi dolandık durduk
meğer gideceğimiz yer bildiğin semt itfaayesinin hemen karşısıymış ama tarif ederken angutlar onu söylemiyorlar nedense
Neyse vardık bu seferde kız tarafından bir Allahın kulu yok üstelik kızın abisi bir ara geldi hoşgeldiniz bile demeden iki kişiyi getirip anında çekti gitti
Ulen insan bir hoşgeldin der :26: Biz ufak konferans salonunda bir kaç kıztarafından olan misafirlerle birbirimize uzaylı görmüş masum köylüler gibi bakarken kız tarafı başlangıç saatinden bir saat sonra teşrif etti ve sadece gelinin bir tane kızkardeşi masamıza gelip hoşgeldiniz dedi
Ne gelin nede anası bizim masaya gelip bir tek kelime bile etmedi ( sadece KVye yani eşimin amcasının hanımına hoşgeldin dediler )
Bize oyun oynanacak dendi tabi bizde ona göre gittiK
öncesinde sadece bir iki ilahi okunacak birde tekbirle kına yakılacak dendi.
Bİr bayan grubu gelip mikrofon ellerinde şimdi dua edeceğiz başlarımızı örtelim diyince bende en ön masada oturduğumdan ; hadi başı örtük kalan yerleri nasııl örteceğiz dedim
tabi onların duyup duymadığını bilmiyorum ama benim oturduğum masadaki akrabalar ( eşimin halası, kızları, çakma eltim ve bir kaç kişi daha
) kahkaha atmamak için zor tuttular kendilerini
He birde ortamda en dikkat çeken bendim
hani güzellik olarak demiyorum
üzerime kolları uzun tüllü bir mavi üsttüm vardı hatta albümdeki resimlerimde de vardı sanırım
onu giymiştim
eşimin halaları aslında kısa kollu giymişlerdi ama hırkalarını çıkarmadılar ortamı görünce
Kesin demişlerdir bu hatun kafayımı yedi böyle geldi diye ama inanın bize oyun oynanacak dendi ama ne olur ne olmaz bende yanıma süslü bir eşarp almıştım onlada başımla birlikte omuzlarımıda örtmeye çalııştım
Kına yakıldıktan sonra hadi eğlence başlayacak diye düşünürken gece bitti dendi :26: hadi gitmeden bari gelinle birer hatıra resim çekilelim dedik ama hatun dönüp bakmadı bile bize
sırf kendi arkadaşlarıyla pozdan poza girdi ve bir kaç kere birileri ona resim için beklediğimizi söylediği halde umursamayınca eşimin halasıda sinirlendi ve baya sesli bir şekilde ya git Allahın aşkına bunun keyfinimi bekleyeceğiz başlarım böyle işin içince saygısız ne olucak dedi ve bizlere hadi gidiyoruz diyip dışarı çıktı
Hiç birimiz resim çekilmeden minibüslerimize bindik yine ve döndük :26:
Tabi yol boyunca herkes söylendi durdu nasıl bir terbiyesizliktir bu, işte şimdiden kimseye saygısı yok diye
Heee birde gelinin kız arkadaşlarından biri benim çakma eltiye ( ki gelinin eltisi ) sen niye böyle şıkır şıkır giyindin görende seni düğün sahibi sanır demiş
oda ben zaten düğün sahibiyim demiş sert bir biçimde
ulen dedim benim yanımda olsaydı emin ol sen kim oluyorsunda konuşuyorsun derdim
Kınayı atlattık hadi nikah kendi tarafımızda olucak daha güzel geçecek dedik ama nikahın sonunda şok yaşadık :26:
Herşey çok güzel geçti ( bizim açımızdan ) ama tabi gelin beş karış suratlıydı ( erkeklerin olduğu ortamda gülmekte günahmış ya onun mantığında )
Takı faslından sonra çakma eltimle hemen düğün evine geçip çay falan demleyip yenecekleri hazırladık ve bir baktık eşimin halası söylene söylene geliyor :44: meğer takı töreninden sonra gelin odasına geçilince gelinin annesi kıza takılanların hepsine el koymuş
neymiş efendim kızı büyütmüş o yaşa kadar masraf yapmış o yüzden kıza takılanlar onun hakkıymış ve baştan damada söylemiş amcaoğluda hesapta kabule etmiş
Eşimin yengesi birşey diyememiş ( amcasının haberi bile olmamıştı o andan ) tabi halamlarda doğal olarak sinirlendiler sonuçta bu çocuk dünya borça girdi üstelik şu anda işi yok :26: ne zaman iş bulacağıda belli değil :44:
Halalar abilerinin hanımınada kızdılar niye birimizi anında çağırmadınız biz hallederdik sonuçta nikah kıyılmış alıp kızını gidecek değildi ya diye :26:
Özelliklede damada kızdılar sonuçta sen nasıl daha ilk günden bukadar onların ağzına bakıyorsun diye ( gelin zaten anasından yanaymış )
O tatsızlık yetmiyormuş gibi bunlar dışarda yemek yemek için rezarvasyon yaptırmışlar, damat 4 baldızınıda götürdü o yemeye ama bir tanecik abisiyle yengesine gel bile demedi
inanın ben buna bile sinirlendim sonuçta bizim çağırılmamızı beklemiyorduk zaten ama en azından abine de be kardeşim yengemle sizde geliceksiniz diye ( kızkardeşide var ama hadi onu unuttu diyelim )
Sırf kendi arkadaşları ve baldızlarını aldı gitti
hatta gitmeden evvel düğün evine uğradılar gelin 5 karış surat ve tek kelime etmedi
eşim bir ara amcaoğlunu mutfağa girdiğinde fena bozdu
ulen daha nikah kıyıldıktan yarım saat sonra nasıl Aysel Tanju gibi kıvırdın bu kadar çabuk karı ağzılı olacağını tahmin etmezdik dedi
ağzını açıp tek bir kelime edemedi
mutfakta o anda bir sürü akraba vardı ve hepside yazık sana nasıl böyle bir hata yaptın işte bak bunu bir kenara yazıyoruz biz sizler için geldik sen anında bizleri sattın karıyla gezme derdine düştün diye sitem ettiler
Yani anlıyacağınız felaket yorucu ve gerici iki gün geçirdim :26: ama şükür artık kendime dönebileceğim
Hee bu arada biz gelinle damadı arkadaş vasıtasıyla tanıştık sanıyorduk ama meğer işin rengi başkaymış
Gelin hanım nasıl bir cesaretse bizim amcaoğlunu facede eklemiş ve hiç tanımadığı halde onunla sohbet etmeye başlamış :26: Ulen sen günah diye erkek yanına çıkmazken nasıl tanımadığın bir erkekler her türlü muhabbeti yapabiliyorsun, hayır bukadar dindar olduğunu idda ediyorsunda hatta ailen çok mutasıp olduklarını idda ediyorlarda nasıl sana internet kullanmaya müsaade ediyorlar hatta müsaade ettiler diyelim nasıl daha 3 aydır tanıdığın biri için gelsin istesinler diyebiliyorlar
Hee birde gelin hanım gelinlik diktirmiş ama üzerine tekrar pelerin diktirmiş neymiş efendim hatları belli olmaması gerekiyormuş :26: eeee madem günah o zaman ne diye diktiriyorsun dar birşey git o zaman hatlarını belli etmeyen bol birşey dikktir kendine de hiç sıkıntıya girme
Valla bütün sülale uyuz oldu hanımın tavırlarına ve kimsede mecbur kalmadıkça görüşmeyi düşünmüyor
Ben eşimede dedim valla kaşınırsa yeminle amcaoğlunun hatrınıda dinlemem ben bunu fena bozarım diye
eşim boşver diyor ama ilk fırsatta ben laf sokarsa ona sınırını çizeceğim
hiç kusura bakmasın
Ay yine Roman yazdım
geldiğimi ille belli edeceğim
Tamamdır canım
kesinlikle yarın sabah son miladım
yoksa heri ciddi ciddi kafaya koydu şu benim OP işini
dünyaya bir kere geliyorsun niye hala erteleyip kendine sıkıntı yaşatıyorsun demeye başladı bu ara
artık bu son çarem
yoksa kesin bu sefer tüp mide görünecek bana
Tabi hayırlısı neyse o olsun