• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

dün akşamm dua ediyorumm...dün ilk iğnemi vuruldumm..allahım hakkımızda hayırlı eylee ..zamanı değilsede yüreğimize sabır ver diye dua ettim...

yine açtım ellerimii.....allahımm.....şirineyeeeee.....minimaksaa....yağmurluyaa..klorofoma..cankusaa..ecrine.. dedimm bi gülmek geldi ellerim açık...töbee töbe dedimm..allahım isimlerini bilmiyorum gönlümden geçiriyorum...sana el açmış evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün kullarına hayırlı evlat ver diye dua ettim..kabul eder inşallahh...

CECOMMM...sende geldin aklımaa...hakkında hayırlısıysa...hayırlıı sağlıklı bi şekilde kilo vermeyi nasip ettdedimm...

isimlerinizi bilmesemdee yüeğimde hepinizn yeri ayrıı....

Canımmm amin inşallah inşallah. Bende arada dua ederken senin gibi oluyorum isimleeri bilmiyorum başlıyorum saymaya waw, kloroform, yağmurlu, şirine,... Allahım sen gönlümden geçen kişileri biliyorsun diyorum :1::1:

eee bende kilo bildirimi yapıyimmmmm :30::30::30::30::30:

bir buçuk aydır bildirim yapmıyorum
bir buçuk ay önce 71,2

şimdi 76,1

inanılmaz şişim şuan birşey yemesemde karnım davul gibi hala kanamam var tartıya her gün çıkıyorum :27::27::27: ooo minimax maşallah maşallahhh diyorum eşimde gülüyor :52::52: ama yarından itibaren yürüyüşlere başlıyorum sabah va akşam gitsin artık şu göbişşşş

evett kızlarrr gelelimm banaaa....dün 1 mayısdı eşim evdeydii...güya sabah uyuyacaktıı..gitmişş börek almış kahvaltıyaa çeşittt çeşittttt karma pozisyonn..su böreği..kürt böreği..kıymalı börak..poğçaa:27::27::27::27::27::27:acıkını yedimm..acıkıdaa asağı gönderdimm.. gün kaçamaklarla başladıı.....vee ardı geldi kapı çaldıı helvalarrrr.....yidikk vee saat 10 attık kendimizi bostancıya yürü babam yürü 3 saate yakın.. 4 km olmuşturr..amaaaaaaaaaa yürüyüş yolunaa hamburgerci koymuşlarr..acıkda ondan atıştırdıkk...hooppp evee geldikk..

evdede sadrazam lokumu diye bi tatlı vardı ondan yaptım kekli olandann..paketledim annemleree...ve yola çıktık..ordada kandil simidi vee lokumdan yedim..ve bitti...

akşam eşimle atıştık birazz vee ben ağlma krizleriylee uyuya kalmışım koltukdaa..sorun ne dersenizzz..dün annemlere gittik...cumartesi yine cagırdı annem ..kardeşimi yemege alacakmış....bide salı yemek kermesimiz var ben yine karşıya geçmek isticemm...oda basladı kızmaya...tedaviye başladınn otur evinde azcık diyee...maddi yöndende yıpranıyoruz acık anlayışş diyeee...bizim bi gidişimiz 70 tl...benziniydi..elimiz boş gitmeyelimdii...bu son ayy haftanın 3 günü orda olunca doğal adam çıldırdı...ben aglayıncadaaa...bütün gün yüzün gülsün diye kosturdum gün sonunda yine ağladın....2 kat çıldırdıı...:25::25::25::25:

vee bugün tartııı...takılmışş gibi yine aynı rakamı gösterdiiii...... 79,6 :9::9::9::9: valla şaka değill takıldımm yineee..ne artıyor ne azalıyorrr...

canım eşinin kıymetini bil..sana değer veriyor gönlünü yapmak için uğraşıyor..seni düşünüyor..sende onu idare et..güçlü ol..müminin en büyük silahıdır dua..Rabbim gönlündekini hayırlısıyla verecektir..

ayrıca o kadar atıştırmaya kaçamaklara rağmen kilonun takılmasına da şükret..8'leri görmemeye çalış..
inan benim eşim gece 10 da içli köfteler,çikolatalar yiyor ağzımı sürmüyorum ama haftada 1-2 gün kendime ödül veriyorum aşırıya kaçmadan..yinede hipotroid olduğun için yavaş veriyorum..bugün kan verdim değerlerimi kontrol ettireceğim..
SPORU ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM..1 aydır düzenli yapıyorum vücudum toparlandı şekle girdi..

bu arada istanbulun birçok yerini gezdik..FATİHten düğün için elbise aldım zümrüt yeşili çok güzel..çarşambadan da iki tane ferace aldım Ankaradakilerin yarı fiyatına..

+ 1 ile hizi aldim yukari cikmaya basladim sanirim yine... Guncel: 57kg

Smear testi, kizamik ve su cicegi tahlillerimin sonuclari haftaya cikacakmis.

Moralim cok bozuldu smear testinden sonra, normalde cok basit ve acisiz bir test biliyorum. Gurbette olmanin burukluguydu sanirim. Cok kastim kendimi. :/ utanmasam aglayacaktim oralarda :)))

Bahanem de hazir diyerek sonrasinda yemege vurdum kendimi ve +1 ile buradayim iste :) Bir de su icmeyi unutmaya basladim sinavlar ve projeler pesinde kosarken.

Bol sulu ve eksili gunler kizlar.

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü
Ben.evlilik sonrasi o koltuga ilk oturdugumda o duygulari yasadim.ustelik gurbette de degildim kocamda yanimdaydi ama cok gerildim. Kacamak kacamak da agladim. Ve herseferinde
De geriliyorum hala. Vajinal muayneleri sevmiyorum.seni anliyorum o yuzden. Kendini birakma sonrasinda pismanliklar olacak o yediklerimiz.
Bu hafta bole gecti pztesi zipkin.gni bekliyoruz seni aramiza ok?

evett kızlarrr gelelimm banaaa....dün 1 mayısdı eşim evdeydii...güya sabah uyuyacaktıı..gitmişş börek almış kahvaltıyaa çeşittt çeşittttt karma pozisyonn..su böreği..kürt böreği..kıymalı börak..poğçaa:27::27::27::27::27::27:acıkını yedimm..acıkıdaa asağı gönderdimm.. gün kaçamaklarla başladıı.....vee ardı geldi kapı çaldıı helvalarrrr.....yidikk vee saat 10 attık kendimizi bostancıya yürü babam yürü 3 saate yakın.. 4 km olmuşturr..amaaaaaaaaaa yürüyüş yolunaa hamburgerci koymuşlarr..acıkda ondan atıştırdıkk...hooppp evee geldikk..

evdede sadrazam lokumu diye bi tatlı vardı ondan yaptım kekli olandann..paketledim annemleree...ve yola çıktık..ordada kandil simidi vee lokumdan yedim..ve bitti...

akşam eşimle atıştık birazz vee ben ağlma krizleriylee uyuya kalmışım koltukdaa..sorun ne dersenizzz..dün annemlere gittik...cumartesi yine cagırdı annem ..kardeşimi yemege alacakmış....bide salı yemek kermesimiz var ben yine karşıya geçmek isticemm...oda basladı kızmaya...tedaviye başladınn otur evinde azcık diyee...maddi yöndende yıpranıyoruz acık anlayışş diyeee...bizim bi gidişimiz 70 tl...benziniydi..elimiz boş gitmeyelimdii...bu son ayy haftanın 3 günü orda olunca doğal adam çıldırdı...ben aglayıncadaaa...bütün gün yüzün gülsün diye kosturdum gün sonunda yine ağladın....2 kat çıldırdıı...:25::25::25::25:

vee bugün tartııı...takılmışş gibi yine aynı rakamı gösterdiiii...... 79,6 :9::9::9::9: valla şaka değill takıldımm yineee..ne artıyor ne azalıyorrr...
canim sen versen bile dun almisin ve dengelemiisindir.
Bencede arti gormedigine dua et. Artik spora da baslaman gerek daha kolay olacak. Hatta nn yapalim biliuormusun saat belirleyelim hep birlikte musait olanlarimiz o saatte mesela leslie yada 30 days shared i birlikte yapalim. Bolece disiplin etmisiz kendimizi ve zorunlu haller disinda ertwlemeyelim. Ne dersiniz. :)
esinide anlaman lazim.tedaviye basladin.paradan once senin sagligini dusunuyordur. Anlattigin.kadariyla esin cok anlayisli biri. Sende dikkat et kendine biraz yorma yollarda vs dunyanin sonu degil ya 3 kereden.birine gitme
Ayrica esin para konusunda bisey derse lutfen disaridan.alinan tatlilarin boreklerin hburgerlerin parasini kisarsa hem cebini hemde senin sagligini korumus olur. Diyetinde bozulmaz ama dimi ;)))))

gittt canımmm....takmaa..evet yanında olsaa iyi olurdu amaa onada zaman verrr....

millettii yük etme üzerinee sorarlarsa sorsunlarrr..hayırlı vakitte gelir inşallah dee...daha biz hayatımızı yaşıcazz dee..

ben seni 23..24 zannediyordumm..böle kuzumm bebem diye konuşuyorumm amaa ismini bilmediğimden samimiyettenn...
Gitmedim dr. A esimin.yardima ihtiyaci vardi is gorusmem sonrasi yanina geldim. Yarinda testlerini yaptiramiycak galiba ;( bakalim ne kadar erteliycez herseyi ;(

dün akşamm dua ediyorumm...dün ilk iğnemi vuruldumm..allahım hakkımızda hayırlı eylee ..zamanı değilsede yüreğimize sabır ver diye dua ettim...

yine açtım ellerimii.....allahımm.....şirineyeeeee.....minimaksaa....yağmurluyaa..klorofoma..cankusaa..ecrine.. dedimm bi gülmek geldi ellerim açık...töbee töbe dedimm..allahım isimlerini bilmiyorum gönlümden geçiriyorum...sana el açmış evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün kullarına hayırlı evlat ver diye dua ettim..kabul eder inşallahh...

CECOMMM...sende geldin aklımaa...hakkında hayırlısıysa...hayırlıı sağlıklı bi şekilde kilo vermeyi nasip ettdedimm...

isimlerinizi bilmesemdee yüeğimde hepinizn yeri ayrıı....
Allah im kabul etsin dualarini ve bizleride unutmadigin icin.allah razi olsun senden.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben.evlilik sonrasi o koltuga ilk oturdugumda o duygulari yasadim.ustelik gurbette de degildim kocamda yanimdaydi ama cok gerildim. Kacamak kacamak da agladim. Ve herseferinde
De geriliyorum hala. Vajinal muayneleri sevmiyorum.seni anliyorum o yuzden. Kendini birakma sonrasinda pismanliklar olacak o yediklerimiz.

Daha hic olmadi ama ben de cok korkuyorum alttan muayeneden:(
Eslerde giriyor mu?

Daha hic olmadi ama ben de cok korkuyorum alttan muayeneden:(
Eslerde giriyor mu?

Korkulacak birsey degil vajinal muayene. Daha once de defalarca muayene oldum ve smear testi yaptirdim. Hic bu kadar panikledigimi hatirlamiyorum. :)))
Iyiki esim yanimda degildi, o benden daha cok paniklerdi eminim :)

Yemek yemek neden bu kadar guzel? :)) bu sorunun cevabini ariyorum artik.

Desteginiz icin cok tesekkur ederim kizlar. Onumuzdeki hafta daha iyi olacak ve bu hafta sonu da zararsiz gececek insallah.

Korkulacak birsey degil vajinal muayene. Daha once de defalarca muayene oldum ve smear testi yaptirdim. Hic bu kadar panikledigimi hatirlamiyorum. :)))
Iyiki esim yanimda degildi, o benden daha cok paniklerdi eminim :)

Yemek yemek neden bu kadar guzel? :)) bu sorunun cevabini ariyorum artik.

Desteginiz icin cok tesekkur ederim kizlar. Onumuzdeki hafta daha iyi olacak ve bu hafta sonu da zararsiz gececek insallah.

Yasasin yemek yemeeek die bisey vardi dimi ;)

Sennn nerelerdesinn kuzummmm...kilo ne alemde diyet ne alemdee...anamm ben gitmisimm herkezz gitmisss....

pek giremiyorum canım, bir aydır tartı da yok bende, okulla ilgili de karışık durumlar var bu ara. kilo ne alemde hiç bilgim yok da diyet de gitmiyor. gelişine yaşıyorum bakalım. yalnız iyi bir şey uzun süre sonra ilk defa bu ay adetim kendiliğinden oldu üç beş gün gecikmeli de olsa. geçen ay soğan kürü yapmıştım bu ay kaçırdım, inşaallah gelecek ay devam etmeyi planlıyorum. çok şükür bu yönden iyi hissediyorum. sizler ne yaptınız? kardeşinin düğün vardı diye hatırlıyorum canım, hayırlı olsun inşaallah :16:

hüfffffffffffffffffffffffffffffff bayan olmak çok zor yav, Allah yardımcımız olsun, giremediğim zamanlardan bugüne biraz okudum da... Rabbim eşlerimize de bize de yardım etsin; bir de bana sabır, eşime de sabırsızlıklarıma dayanma sabrı versin. Bir de eşlerimizle sevgimizi muhabbetimizi artırsın... AMİİİİİİİİN

merhaba kızlar....nasılsınız..
bugün kavinvalidemler gelecek yemek iş derken baya yoruldum..kv hasta ona ayrı kp yemeği çok sever ona ayrı derken kaç saattir mutfaktayım...gönülleri hoş olsun da başka birşey istemem..ara ara uğrarım buraya fırsat buldukça öpüldünüz kızlar...

Bende insulin direnci ve pko var. Diyetisyene gidiyorum. Bi ayda sadece 2300 gr gitti. Benim direncim cok yuksekmis bu yuzden zor veriom. Size ornek listemi yaziyorum belki uygulamak isteyen olur.
Sabah 9.00
3 tane kucuk dilim peynir.
1 haslanmis yumurta
2 dilim cavdar ekmegi
Mevsimine gore sebze domates salatalk gb
2 siyah zeytin
1 fincan acik cay. Icinse tarcin cubugu olacak

Ara 11.00
1 galeta
1 porsiyon meyve
1 fincan kuşburnu cayi

Ogle 13.00
Avuc ici kadar et grubundan yiyecek (et tavuk balik kofte)
Bol salata
1 kepce corba
2 dilim cavdar ekmegi

15.30 ara
3 kasik light yogurt/ 1 bardak ayran
1 galeta
1 porsiyon meyve

18.00 ara
3 kasik yulaf ezmesi
1 su bardagi yarim yagli sut
1 meyve

20.00 aksam yemegi
1 tabak zeytinyagli yemek
3 kasik light yogurt
1 kase salata

Not: ogle ile aksam yemegi yer degistirebilir.
Not 2: 18.00 ara ogunu ile aksam yemegi yer degistirebilir. Not3: aksam ile yer degisirse 1 dilim cavdar ekmegi yenilecek.
Ara ogunde yulaf ezmesi olmayacak.
Not4: ara ogunlerde disarida iseniz galeta yerine 3 adet form biskuvi yenilebilir ve yaninda ayran.
Not 5: iki ogun et grubu ya da iki ogun sebze yemek durumunda kaldiysaniz. Ertesi gun diger gruptan besin 2 ogun yenilecek.
Not 6: gunde 2 fincan yesil cay icilecek. Yatmadan oncede melisa yada yasemin cayi icilecek.

• Beğen
Reactions: WAW
wawcığım benimkine yarı yarıya tatil denir. ilk hafta eşimin tedavisi için maalesef İstanbulda olacağız.:18:
İstanbul çok korkutuyor beni bu ikinci gidişimiz olacak.:26:
ilk gidişimizde aşırı derecede migrenim tutmuştu. Başımın ağrısından oturup ağladığımı bilirim. :14::14:yine öyle olacak diye korkuyorum.
ikinci hafta ise güneydoğu turu düşünüyoruz. mardin, midyat, hasankeyf vs:10::10:
Esinin ne rahatsizligi var gecmis olsun
Canımmm amin inşallah inşallah. Bende arada dua ederken senin gibi oluyorum isimleeri bilmiyorum başlıyorum saymaya waw, kloroform, yağmurlu, şirine,... Allahım sen gönlümden geçen kişileri biliyorsun diyorum :1::1:

bir buçuk ay önce 71,2

şimdi 76,1

inanılmaz şişim şuan birşey yemesemde karnım davul gibi hala kanamam var tartıya her gün çıkıyorum :27::27::27: ooo minimax maşallah maşallahhh diyorum eşimde gülüyor :52::52: ama yarından itibaren yürüyüşlere başlıyorum sabah va akşam gitsin artık şu göbişşşş
Gidicek minimax ilac kullandin gayet dogal. Pazartesi burda super seyler olacak

hüfffffffffffffffffffffffffffffff bayan olmak çok zor yav, Allah yardımcımız olsun, giremediğim zamanlardan bugüne biraz okudum da... Rabbim eşlerimize de bize de yardım etsin; bir de bana sabır, eşime de sabırsızlıklarıma dayanma sabrı versin. Bir de eşlerimizle sevgimizi muhabbetimizi artırsın... AMİİİİİİİİN

Amiiiiinnnn

MErhaba arakdaşlar nasılsınızz ben hamdoslun iyiceyimmmm üzgün geçen haftanın ardından inşallah bu hafta güzel geçer
Cuma gittim doktoruma açık olan sağ tarafta yumoş göremedim dedii :14: diğer yumoşta 9mm o işimize yaramıyr dedi
:( yine de salı günü tekrar bakalım belki geç gelişir dedi :( ya kızlar yumoş olaydı bari dedim birde o eklendi moral bozukluğumaa hadi hayırlısı
her şeye rağmen ümit kesmek yok salıya belki de göreceğiz yumoşu :(

aminnnn canımmm inşallahh...rabbim yardımcın olsunn..bundada vardır bi sebep...rabbim yüreğine yüklemez bu kadar yüküü..biz bilemiyoruz ki bunları neden yaşıyoruzz..ne için yasatıyor bize bunları...hepsinin sebebi var anlayanlardan oluruz inşallahh...

sabır et ...en güzelleri nasip olacakk inşallahh..rabbime güvenimm sonsuzzz...

canımmm...sakın pes etmeee...bendede var insülin direncii...glukofen içiyormusunn ??onuda iç dr una söyle verir zatenn..bende senin gibi gram gram verdimm ama verdim işte allahında izniylee....daha vermem gerekiyor ama yılgınlık geldi birazz..veremesemde almamaya gayret ediyorum...çünkü gram gram verdiğimi 2 günde kilo kilo geri alıyorumm..

AMİNNNNNNNNNNNNNNNN............aminn....canımm inşalahh bizleredenasip olacakk...rabbim eşlerimizede güç kuvvet versinn...onlarıda yanımızdan eksik etmesinn...zorr şirinemm yaaaa....onlarada zorr bizede zorrrrr.....

şşşşşş...zoruna gitmesinn...sakın üzme canını zatenn hüzünlü yürein dahada hüzün yüklemee...seni öyle iyi anlıyorumkii...benimde eşim erteliyorduu başlardaa..oluruna bırak olurr olur diye diye 3 yıl geçtii..olmayısına ağlıyordumm..bide eşim neden böyle yapıyor diye ağlıyordum...şimdi 5.yıl diyorumkii bak bi senedir tedavideyiz ilk seneler gitseydikk...sonra diyorumkii nasipde yokmuş gitsekdee olmayacakmış demekkiii...şimdi sonnn elimden gelenleri yapıyorumm rabbimede tevekkül ediyorumm...yapacak bişiyim kalmayana kadar gidicemm...rabbim yardımcımız olsunn..

hoşgeldinn canımm...istanbula gelmişsinn nerelerii gezdinnn?? okadar artıdan bişi olmass..o sudurrr...ödemdirr...

maşallahh cecomaaa....kızz ne isticenn senin yerine bende hayal kurabilirmiyimm....bak bi fikir geldii bilemm.....senin araba neydi kaç modeldi..onu satıp üstüne acık ekleseler ikinci el bi araba alsann:9::9::9::9::9::9: ayyyy amca duymasın beniiii:9::9::9: dicekk cecoya akıl verenlere bakkkkk:9::9::9:

pazartesiye az kaldııııı....gel bakalım bekliyoruzz seniii....ramazanada bi plan yapalımm....

iyii tatillerrr canımm....nireleree gidiyorsunnnnn.....gitt eglenn düşünmee diyetii..ama çok cozutursandaa hafif seylerde cozuttt :29::29::29::29:

waww canım Allah dualarımızı kabul eylesinnn bize de eşlerimize de çok zor gerçektenn yani bunu sadece bizler bunu yaşayanlar anlayabilir
ayy Allah yardımcımız olsun hepimizinnnnnn
kilo bildirimi de yapamadım ama bugün yapayım 91,8 ben de şaşırdım lakin ne yemeğin ne suyun tadı var ağzımda Tövbbbbe Ya Rabbimmm

Selam kızlar,

triendy diye bir arkadaşın açtığı kilo verme başlığını okurken gözyaşlarımı tutamadım. Kilo verme hikayesi beni çok etkiledi. Ben de kendimi bildim bileli hep kiloluyum. 1,73 boyum var hayatımda sadece bir dönem çok zayıflamıştım manken gibi oldun diyorlardı o zaman. Ama sonra bir türlü aldığım kiloların önüne geçemedim ve şu an tam 96 kiloyum. Her gün yolda etrafımdaki zayıf insanlara bakıp hayatı kendime zehir ediyorum. Ve canım sıkıldıkça daha çok yiyorum. Sanki yemek yemek beni rahatlatıyor gibi geliyor. Kaçıyorum kaçtıkça batıyorum.

Başlığını okurken yıllardır yaşadıklarım bir bir canlandı gözlerimde. İrademin zayıflığı, bir türlü dikiş tutturamamam, başlayıp başlayıp yarı yolda tükenip bıraktığım diyetler, insanların alaycı konuşmaları.... Allahım diyorum ben hiç o insanlar gibi olamayacağım... Herkes "yine mi diyet? boğazına hakim olamazsın sen" diye aşağılıyor. Çok yoruldum. Bıktım... Yaşıtım insanlar dal gibi yürüdüklerinde insanlar endamlarına hayran oluyor. Ben geçtiğimde arkamdan laf atılıyor yuh cüsseye bak diye.

Size yalvarıyorum, bana yardım edin tekrar doğrulmam için kendime güvenmem için destek olun. PKO biryerden tiroid biryerden... YORULDUM. Ya kilolarım yüzünden hiç olmayacak yollara başvuracağım ya da kendime zarar vereceğim artık. Kendimi bir bayan gibi değil yaratık gibi hissediyorum. Hareketlerim bile naif değil sanki kamyon gibi hareket ediyorum.

Yalnız yaşıyorum aslında hayatımı düzenleme şansım var ama yıllardır giriştiğim her yolda yarıda kaldım, artık gücümün kalmadığını hissediyorum...
Ne olur bana yardımcı olun... Ne olur bana birşey yazın....

MErhaba arakdaşlar nasılsınızz ben hamdoslun iyiceyimmmm üzgün geçen haftanın ardından inşallah bu hafta güzel geçer
Cuma gittim doktoruma açık olan sağ tarafta yumoş göremedim dedii :14: diğer yumoşta 9mm o işimize yaramıyr dedi
:( yine de salı günü tekrar bakalım belki geç gelişir dedi :( ya kızlar yumoş olaydı bari dedim birde o eklendi moral bozukluğumaa hadi hayırlısı

Allah buyuktur canim belki gec gelisir belkide bu ay olmamasi gerekir olmaz. Daha zamani vardir belkide. dedigin
Gbi hayirlisi

waww canım Allah dualarımızı kabul eylesinnn bize de eşlerimize de çok zor gerçektenn yani bunu sadece bizler bunu yaşayanlar anlayabilir
kilo bildirimi de yapamadım ama bugün yapayım 91,8 ben de şaşırdım lakin ne yemeğin ne suyun tadı var ağzımda Tövbbbbe Ya Rabbimmm
Amin
Salma kendini moral.cok onemli biliyorsun

Selam kızlar,

triendy diye bir arkadaşın açtığı kilo verme başlığını okurken gözyaşlarımı tutamadım. Kilo verme hikayesi beni çok etkiledi. Ben de kendimi bildim bileli hep kiloluyum. 1,73 boyum var hayatımda sadece bir dönem çok zayıflamıştım manken gibi oldun diyorlardı o zaman. Ama sonra bir türlü aldığım kiloların önüne geçemedim ve şu an tam 96 kiloyum. Her gün yolda etrafımdaki zayıf insanlara bakıp hayatı kendime zehir ediyorum. Ve canım sıkıldıkça daha çok yiyorum. Sanki yemek yemek beni rahatlatıyor gibi geliyor. Kaçıyorum kaçtıkça batıyorum.

Başlığını okurken yıllardır yaşadıklarım bir bir canlandı gözlerimde. İrademin zayıflığı, bir türlü dikiş tutturamamam, başlayıp başlayıp yarı yolda tükenip bıraktığım diyetler, insanların alaycı konuşmaları.... Allahım diyorum ben hiç o insanlar gibi olamayacağım... Herkes "yine mi diyet? boğazına hakim olamazsın sen" diye aşağılıyor. Çok yoruldum. Bıktım... Yaşıtım insanlar dal gibi yürüdüklerinde insanlar endamlarına hayran oluyor. Ben geçtiğimde arkamdan laf atılıyor yuh cüsseye bak diye.

Size yalvarıyorum, bana yardım edin tekrar doğrulmam için kendime güvenmem için destek olun. PKO biryerden tiroid biryerden... YORULDUM. Ya kilolarım yüzünden hiç olmayacak yollara başvuracağım ya da kendime zarar vereceğim artık. Kendimi bir bayan gibi değil yaratık gibi hissediyorum. Hareketlerim bile naif değil sanki kamyon gibi hareket ediyorum.

Yalnız yaşıyorum aslında hayatımı düzenleme şansım var ama yıllardır giriştiğim her yolda yarıda kaldım, artık gücümün kalmadığını hissediyorum...

geçmiş olsun,cips çikolata asitli içecek gibi şeyleri kestiğinde bile çok faydasını görürsün. akşam yediden sonra yemek yeme mesela. bol su iç. bir de spora yazılabilirsin.

geçmiş olsun,cips çikolata asitli içecek gibi şeyleri kestiğinde bile çok faydasını görürsün. akşam yediden sonra yemek yeme mesela. bol su iç. bir de spora yazılabilirsin.

merhaba aslı,
cips çikolata tarzı şeylerle aram yok zate tek problem kola onu da artık soda ile değiştirmeye başladım zaten. spor yapma şansım da yok maalesef. ancak hafta sonları yürüyüşe çıkıyorum onda da kalbimdeki artimi yüzünden verimli olamıyorum :(

merhaba aslı,
cips çikolata tarzı şeylerle aram yok zate tek problem kola onu da artık soda ile değiştirmeye başladım zaten. spor yapma şansım da yok maalesef. ancak hafta sonları yürüyüşe çıkıyorum onda da kalbimdeki artimi yüzünden verimli olamıyorum :(

merhaba. bol soda iç o zaman,su yerine de geçer hem. pilates yapabilirsin yorucu olmayan...

Selam kızlar,

Ben sizi cok iyi anladim...
Malesef benimde psikolojimin bozuldugu zamanlar cok olmustur.
Yeni yeni irademe sahip cikabilecegimi anlayip umutluyum.
Spor yapiyorum. Yuruyuslere basladim. Ara ara yapiyordum zaten. Platesi yapiyorum.mutlu oluyorum hem de spor yapinca bana iyi geliyor. Imkaniniz varsa nacizane yapabildiginiz kadar hareket edin derim ben:)
Saat yediden sonra yememek cok etkili. Gunde iki bardak yesil cay icmek hem metabolizmayi hizlandiriyor hem de skilastiriyormus bunu da yeni ogrendim:)
Beyaz ekmek tuketmemeye ozen gosteriyorum. Tam bugday ekmegi cok daha faydali.
Klasik olacak ama dogruya ne denir.. hersey karar vermekle basliyor.
Ben artik en azindan kafami rahatlatttim cok sukur.
Verebildigimi gorunce daha da cok seviniyorum.
Kg kader degildir demisti bir doktor. Oyle galiba:)
Allah sizin benim bizlerin yardimcisi olsun.
Katilin bize. Bence yapabiliriz. Neden olmasin:)

wawcığım benimkine yarı yarıya tatil denir. ilk hafta eşimin tedavisi için maalesef İstanbulda olacağız.:18:
İstanbul çok korkutuyor beni bu ikinci gidişimiz olacak.:26:
ilk gidişimizde aşırı derecede migrenim tutmuştu. Başımın ağrısından oturup ağladığımı bilirim. :14::14:yine öyle olacak diye korkuyorum.
ikinci hafta ise güneydoğu turu düşünüyoruz. mardin, midyat, hasankeyf vs:10::10:

inşallah bu seferr güzell geçer canımm...sana çokk çok iyi gelsinn..bomba gibi dön gerii...eşinede geçmiş olsun rabbim şifasını versinn....

bir buçuk ay önce 71,2

şimdi 76,1

canımmm hiçç kafana takmaaa zorr şeylerr atlattın daha atlatmayada çalışıyorsunn...yürüyüşlerde çok yıpratma ama yemeklerde hafif ve düzenli ol...

canım eşinin kıymetini bil..sana değer veriyor gönlünü yapmak için uğraşıyor..seni düşünüyor..sende onu idare et..güçlü ol..müminin en büyük silahıdır dua..Rabbim gönlündekini hayırlısıyla verecektir..

ayrıca o kadar atıştırmaya kaçamaklara rağmen kilonun takılmasına da şükret..8'leri görmemeye çalış..
inan benim eşim gece 10 da içli köfteler,çikolatalar yiyor ağzımı sürmüyorum ama haftada 1-2 gün kendime ödül veriyorum aşırıya kaçmadan..yinede hipotroid olduğun için yavaş veriyorum..bugün kan verdim değerlerimi kontrol ettireceğim..
SPORU ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM..1 aydır düzenli yapıyorum vücudum toparlandı şekle girdi..

bu arada istanbulun birçok yerini gezdik..FATİHten düğün için elbise aldım zümrüt yeşili çok güzel..çarşambadan da iki tane ferace aldım Ankaradakilerin yarı fiyatına..

güle güle kullann canımmmm....düğünün en güzeli sen oll...en çıtırı senn oll....

eşimm için söylediklerin içinde teşekkürlerr..o an sinirliydim..allah razı olsunn...yine sarıp sarmaladı benii..

rabbim seninde gönlüne göre versinn....

pek giremiyorum canım, bir aydır tartı da yok bende, okulla ilgili de karışık durumlar var bu ara. kilo ne alemde hiç bilgim yok da diyet de gitmiyor. gelişine yaşıyorum bakalım. yalnız iyi bir şey uzun süre sonra ilk defa bu ay adetim kendiliğinden oldu üç beş gün gecikmeli de olsa. geçen ay soğan kürü yapmıştım bu ay kaçırdım, inşaallah gelecek ay devam etmeyi planlıyorum. çok şükür bu yönden iyi hissediyorum. sizler ne yaptınız? kardeşinin düğün vardı diye hatırlıyorum canım, hayırlı olsun inşaallah :16:

inşallah kendiliginden olursunnn hepp....canım ara verdiysen acıkk kafa dinleee..diyet defterlerini kapaa..ama dengeliii beslenmeyi bırakmaaaa :) :) çokk artı olmasınnn....

Bende insulin direnci ve pko var. Diyetisyene gidiyorum. Bi ayda sadece 2300 gr gitti. Benim direncim cok yuksekmis bu yuzden zor veriom. Size ornek listemi yaziyorum belki uygulamak isteyen olur.
Sabah 9.00
3 tane kucuk dilim peynir.
1 haslanmis yumurta
2 dilim cavdar ekmegi
Mevsimine gore sebze domates salatalk gb
2 siyah zeytin
1 fincan acik cay. Icinse tarcin cubugu olacak

Ara 11.00
1 galeta
1 porsiyon meyve
1 fincan kuşburnu cayi

Ogle 13.00
Avuc ici kadar et grubundan yiyecek (et tavuk balik kofte)
Bol salata
1 kepce corba
2 dilim cavdar ekmegi

15.30 ara
3 kasik light yogurt/ 1 bardak ayran
1 galeta
1 porsiyon meyve

18.00 ara
3 kasik yulaf ezmesi
1 su bardagi yarim yagli sut
1 meyve

20.00 aksam yemegi
1 tabak zeytinyagli yemek
3 kasik light yogurt
1 kase salata

Not: ogle ile aksam yemegi yer degistirebilir.
Not 2: 18.00 ara ogunu ile aksam yemegi yer degistirebilir. Not3: aksam ile yer degisirse 1 dilim cavdar ekmegi yenilecek.
Ara ogunde yulaf ezmesi olmayacak.
Not4: ara ogunlerde disarida iseniz galeta yerine 3 adet form biskuvi yenilebilir ve yaninda ayran.
Not 5: iki ogun et grubu ya da iki ogun sebze yemek durumunda kaldiysaniz. Ertesi gun diger gruptan besin 2 ogun yenilecek.
Not 6: gunde 2 fincan yesil cay icilecek. Yatmadan oncede melisa yada yasemin cayi icilecek.

canımmmm listen harikaaa..aynen devam edersen kilo verirsinn...bende çogu kilomu bu listeyle verdimm kesinlikle tavsiyee ediyorummm...

şimdi yinee baslıcammm inşallah bende paylaşıcamm buradaa....bu pkoda insülin direncidee cokk zorr....

oyyy oyy oyy kuzummmm...hiç darlanmaaaa...inşşallah bundan sonra herşeyy güzel olacaakkk...tüp biri kapalı oldugunu ögrendik ona göre yok alıcaz demekkiii..buda bi gelişmee..çekilmemiş olsaydınn bu yumoşa ümit baglardıkk...ben yinede allahtann ümit kesilmezz diyorummm o isterse her bahane kalkar ortadann rabbim sabrını versin salı günü güzel haberlerle gel insallahh...

bende yarın gidicemm bakalım bende hiç yumoş varmıı...

Selam kızlar,

canımm yaaa...seni öyle iyi anlıyorumkii..aynılarını öyle çok yasadımkiii hele o çaresizliklerimmm....bende iradesizdimmm..herşeyiyle aynı sendimmm...ama bak 24 kiloo gittiiii...daha gidecekte kendine inann...

burada ki paylaşımları dikkat et kendinde yazzz günlük ne yedin ne yemedik bizler her zaman yardımcı oluruzzz...

kaç yaşındasınn?? yeme düzeninn nee?? gün içinde ne yer ne içersinn..çalışıyormusunn..acık anlat kendinden yardımcı oluruz sanaaa...

hele varyaa yanlız yaşaman nasıl avantajj bilemezsinn...sadece yiyeceklerini alacaksın eveee....yasaklar o eve girmicekk...

bak yukarda arkadaş yeni bi liste eklemişş onuu hemen al yaz dolabın üstüne koy..buz dolabın üstünee...ve hergün o düzende beslen ayda 3...yada 4 kilo kesin verirsin...bideşükretki boy var sendeee...

canım lütfen içini ferah tut...ben de senin gibiydim...ilk ay hiç yumurta oluşmadı bende de..doktorum seninle çok işimiz var demişti ama ikinci ayda sadece bir yumurtam oluştu ve onda da hamile kaldım..ben de 90 kiloydum o zaman...insan bunalıyo ama bize zarardan başka hiç birşey değil..bu ay olmadı birdahakine diyip yoluna devam edeceksin yılmak yok..Rabbim en yakın zamanda mucizeni verecek ben buna inanıyorum....

• Beğen
Reactions: WAW
Back