- 8 Eylül 2011
- 3.852
- 83
aminn canımm...sporrrda iyi diyelimmm...bugün yapmadım..ama inan banaa saatlerce yürüdüm spor yerine geçmiştirr...
yarınki diyeti bende yapayımm bugün acık benimde kaçamaklar olduu..yazarım bendee....
wowwww süperrrr....bence güzel bimenüolmuşş bayada azz..ama eranisaa nın dediğini ilk duydum 2 öğünde olması iyi değil diyee..bende dikkat edicem bundan sonraa...
cecooo...benim anladıgımm kadarıylaa..sen yorgunsunn..bu diyett seni gerçektenn yorduuu...diyeceğimki bi ay ara ver azcıkk..ama oda iyi olmaz şuandaa...bu yorgunluklaa o atagı yapman birazz zorr...acık beynini dinlendirsenn...diyet faslını çıkartsann.kilo vermeyii düşünmektende vazgeçç...tamam ben kabullendim bu halimi diye telkinler ver beynine...
senin ben hep bölemi kalıcamm...dahada fenamı olucam düşünceleri bedenini kitliyorr bencee...sana liste diyorumm..gitmeyi düşündüğün adamın listesi diyorumm...sen diyorsunki kayıt alayım bi kenaraa...
normalde ceco...evettt hemen buna başlıyorumm derdiii...
bence kilo almanında bika sebebi varr...anneler geldikten sonraa birliktee yemeklerde farketmeden fazla kaçıyorr aradaa...
yani masada ne kadar masum yiyeceklerdee olsaa ..kalabalıkk ortamda herşey güzel oluyorr...bide sporu bıraktınn...bi anda vücut kilo almasada ödem yapabilirr...yüzme felann sen baya aktiftinnn sporrdaa...
beynini arındırrr...vee başlaa..listelerden de sıkılmaaaa...dön artıkk aramızaa vee eski ceco gibi azimlii ooll...acıkk kendinee zaman ayırr...
evett acık kendine zamann ayırrr...
Gunboyu evde yalniz olunca mutfağa girdim ciktim surekli...yazmayi unutmusum bir kasik reçel yedim öğleden sonra...iki öğünde sebze yenilebiliyo ama kurubaklagil iki ogün yenmiyo...
Benim diyette bir öğünde et yada baklagil diğer öğünde sebze yyemeği...sebze yemeğini etli yaptiysam iki öğünde yiyilebiliniyo
Wawcim bilseydim burada olduğunu ugrarsim topige gece çok az uyudum bende...
Ohhh felekten bugün calmissin yarasjn arkadasima... Benim esimde daha sakin olmamizi herşeyin bi zamanki olduğunu söyler gerekirse arabamizi evimizi sayariz bunlari düşünme olmazsada evlatlık ediniriz diyo
İnofoligi ben kullanmistim canim Dr uç ay kullan gel demişti yumurta takibi falan gerekmiyor yani bu ilaç için mucize ilaç diyolar ama o mucize bana olmadi
Canim buraya gelin geldim...esimle ggörücü usulü evlendik ama hayatimda verdiğim en ddoğru kararmis...Esim elektrik arizada calisiyo oda ozellestigi için kadrolu değil anlasmali daha buradayiz yani...annecigimin ve babacigimin mezarliklari istanbulda canim...butun esim dostum akrabam oradalar...burda kimsemiz yok esimin memleketi 1.5 saat uzaklikta her hafta sonu oraya gidiyoruz yazin
Slmmm kızlar bir süredir giremedim. Umarım iyisinizdir. Ben çok iyiyim. Biraz diyet işini askıya aldım ama eşim de istemedi tadını çıkar bu günlerin dedi.
Bu arada 5 folikül kisti oluşmuştu ya bende doktor doğum kontrol hapı vermişti. Pazartesiden beri kullanıyorum. Benim dün regl günümdü ve adet oldum bildiğiniz adet anlayamadım bende hem hap kullanıyorum hem oldum. Hiç günümü şaşmaz zaten reglim hap kullanmama rağmen şaşmadı da.Normal mi ki? Ama felaket ağrılarım oldu iki gün.
Rejime devam bu kadar izin yeterli :) Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Bende bugün biraz gezmeyi düşünüyorum arkadaşlarla. Kendinize iyi bakın....
ewett kızlarr..şimdi gelelimm yediklerimeee....
sabah bişi yemedimm desem yeridirr...
4 gibi
1 simitt...
1 bardak şekerlii çayyyhemde şekerliiiiiiiii çok nadirdirr..
1 kagıt helva..
saat 4 den sonra vapurla karşıya geçek dedikk..öyle bi gezmelik..fetipaşakorusuna bıraktık arabayı otopark parasındanda yırttıkkorda vapurda hüpettim bu mamalarıda...
eminönünde okadar dönerlere karşı koydumm..
ama bi dilim cezerye yedimmmm:26::26:
bideee yuh artık diyeceksinizz...amaa
yarım mısır yedimm...
akşam üsküdarda bi mekanımız var oraya gittik..
tavuk kanat aldım ben..yanınada ayrann..
masumdu dedim ama çok rahatsız etti...
ama bidaha fetipaşaya arabaya yürüyünce eminim zerresii kalmamıştırrrr.......
sonra carfura geçtik ordada 1saat tur attıkk...acık alışveriş yaptıkk..birazz çıss bişilerde aldıkkkk..ama daha yemedikk..bu ara hiç sevmem ama tulumba tatlısıına sardımm..şu büyük olanlaraa...
bende yarınnn o diyeti yapmayı düşünüyorumm...bakalımm olur inşallahh..
kızlarrr bugünee çok ihtiyacımm vardıı..ve rabbim buna fırsat verdii...eşim yine beni hizaya soktuu saatlercee benimle konuşaraakk...
üzülme dedi..artık kendine streste yapma..kaderimizde ne varsa onu yaşıcazz..aşılamayı deneyelim..olmazsa bidaha denerizz...olmazsa tüp bebek oda olmazsaa...bende maddi durumumuz onu kaldırmaz dedim..oda ben onuda düşündüm dedi..muglada bi arsamız varr..onu satıcam kendime düşen payıda alıcam onunla deneriz dedi...ama sakına bunuda yük etme kendinee kimseye bişi dememm..ki inşallah buna gerek bile kalmadan hallolacak deii..sadece kafan rahat etsin diye diyorum bunları dedi...
ben hep sessizz kaldım çıkmadı ağzımdan bişii....bu süreç benim yüzündende olabilirdii böle düşünn..benim tedavi gördüğümü düşün ve sabırlı ol dedii...ben allaha tevekkül ettim en güzel zamanda gelecek ve ben buna inanıyorum sende inan ve ikimizide üzme dedii..
ben biraz rahatladım ve carfura gittik dolaştık birazz....veee çıkıştaaaaaa anahtarıı bana uzattı attla arabaya hızlıı şöförr dediii...
hayır demedimm....40 dk kadar çalştkk bayaa...vee banaa ilaççç gibi geldiii..
oyy kızlarr oyyyy....şükredelimmm...rahatca nefes alıyoruzz o bile öyle büyük bir lutufkii...bugün iyi geldii dedim yaa..utandımm çogu zamanda...rabbimm beni affetsinnn...
etli sebze yemeğini iki öğün yiyebilirsin canım..atıştırma huyumuzu hizaya getirebilsek zaten sorun çözülüyor..ona da alternatifler sunalım..örneğin meyve ye yada bir tane grissini ya da azıcık leblebi üzüm sütlü nescafe ve yeşil çay..beynimizi başka şeylere yoğunlaştırmalıyız yoksa yeme dürtüsüyle boğuşuyoruz..Gunboyu evde yalniz olunca mutfağa girdim ciktim surekli...yazmayi unutmusum bir kasik reçel yedim öğleden sonra...iki öğünde sebze yenilebiliyo ama kurubaklagil iki ogün yenmiyo...
Benim diyette bir öğünde et yada baklagil diğer öğünde sebze yyemeği...sebze yemeğini etli yaptiysam iki öğünde yiyilebiliniyo
Abilerim var canım ama bitanesiyle görüşmüyorum... Hamdolsun canım huzurum yerinde burada aynen öyle cennetten bir köşedeyim eşimin yanında...canımm çokk özürr dilerimm...bilmiyordum..rabbim rahmet etsinn..mekanları cennet olsun inşallahhh..kardeşş varmıı ?? rabbim eşinle huzur ve mutlulugunu daimm etsinnnn...huzur olduktan sonraa heryer cennet...istanbula gelmeyi düşünüyormusunuzz..yani yerleşmeyii...daha önce demiştin burda kimse yok diyee bende dedim zorunlugörev heraldee onun için ordalarr...
hoşgeldinn canımm anlata bakalımm neler yaptınız karadenizde..neler yedinizz biz gidersek nerelere gielim...
canım ne güzel adet olmuşsunn...ozaman belkide çatlayan yumoşunda vardıı...kaçıncı günündesin bugünn...keşke drunu bi arasaydınn..belkide adetinde gitmiştim tüm kistlerr..inşallah öylede olurr...bu ay ara vermeyimidüşünüyorsunn...??
Evet canım atıştırmalar kesilince zaten yavaş yavaş veriliyo kilolar..ben gün içinde can sıkıntısından bir kaç kere ekmek arası yapıp yerdimetli sebze yemeğini iki öğün yiyebilirsin canım..atıştırma huyumuzu hizaya getirebilsek zaten sorun çözülüyor..ona da alternatifler sunalım..örneğin meyve ye yada bir tane grissini ya da azıcık leblebi üzüm sütlü nescafe ve yeşil çay..beynimizi başka şeylere yoğunlaştırmalıyız yoksa yeme dürtüsüyle boğuşuyoruz..
Başla bakalım canım inşallah sen hemen etkisini görürsün benim metebolizmayı hızlandırmadı pek...Benim safra kesem yok ondan dolayı sanırım kabızlık sorunum hiiiççç yok bu karışım bağırsakları çalıştırıyosa benimki zaten maşallah pek çalışkansabah kalkınca elma sirkeli ılık suyumu içtim..
dediğim gibi eşim 11 de geldi kahvaltı yaptık..
1.5 dilim kepekli ekmek azıcık sucuklu yumurta yedim bir kaç tane de yeşil zeytin..
kahvaltıdan önce de iki su bardağı su içtim o da az yememi sağladı..
bir saat öncede süt-elma-yulaf ezmesi yedim..
şimdi yeşil çayımı içiyorum aslında açım ama dün yediklerim sabah tartıda + 600 gr olarak göründü onları yollamam lazım
akşamda bir kase çorba 1 dilim kepek ekmek yoğurt ve bol salata yemeği düşünüyorum..eşime sabah gelirken bana yağsız yoğurt al dedim lıght yoğurt almış..bugün akşam yemeğinden önce kürü uygulamaya başlayayım diyorum..akşamda k.validelere gideceğiz..birşey yememeye çalışacağım..
akşam yenilenler olduğu gibi kalıyor
merhaba hanımlar ben geldim.cuma yediklerimi yazamadım, dün nete girebildiğim söylenemez, bugün hele bugün neler tükettiğimi yazamayacağım utanç verici bir tablo çizerim yoksa . onun haricinde tarlusalı içiyorum iki gündür bir acayip bel ağrısı bugün de hafif sancılar. bir okumaktan çekiyorum(çok sevsem de) bir de pkodan arkadaş ya. sınavlara gireli bir ay olacak nerdeyse nete her girip bakışımda hüsran: açıklanmamış ! adetim geciktiğinde ha oldu ha olacak, olmayınca test yaptıktan sonra nasıl olsa çift çizgi çıkmayacak ama işte olur ya hesabı, nasıl olsa açıklanmamıştır ama bir bakayım durumları. yoruyor adamı. hayırlısıyla bir açıklansa ya. bir şeyleri biraz olsun düzene oturtabilsem.
Kızlar şimdi size birkaç sorum olucak kafama takıldı
Et veya köftenin yanında yoğurt yeniliyomu
Hani yulaf yedik diyosunuz yaa ben bugün bulamadım pakette ulafmı yazıyo:26::26:
çay olarak hangi çayı kullanıyosunuz günde kaç tane...ben bugün 5 çay aldım
Hangi çorbaları yiyosunuz
Birde bugün peynir mayası gördüm aldım birde marketten yarım yağlı süt aldım yoğurdumu kendim yapıyodum peyniride bi deniyeyim diyorum...Aranızda peynir yapmayı bileniniz varmı...
Canım ben yeşil çayı falan zorla içiyorum ılık yapıyorum üç dikişte bitirmeye çalışıyorum şekersiz falan çok zorlanıyorum yaaayy sormaa aynenn....bende sonuçları bekliyorum ..eşim sağolsun onun gözü her dakka aöfde benden çok telaş yaptııı...yarın açıklanır gibime geliyorr...senin bölüm ve sınıf kaçdııı ?
canım sırasıyla yazayımm bildiklerimi :)
ben yogurtta ayranda yerim etin köftenin yanında..bilmiyorum yanlışmı doğrumuu...
evet yulaf diye yazıyorr bende almadım hiçç merak ediyorumm yiyemem gibi geliyor gördüklerim saman gibi bişii..ama denicemm...
çay..doğuş bide çaykurun limonlu yeşil çayını çiyorumm...bide tilaks diye bi karışım çay var gabızlık çekincede ondan içerim bi dene..ama şükür sende öle bi sorun yokmuşş..
hangi çorba derken..?? biz hazır çorba tüketmeyizz..eskiden bi tavuk yerdim ama evlendikten sonra eşim almadı hiçç..gecenlerde benim canım çekti aldım 5 yılda ilk pişirdim...
diğer çorbalarda...ben genelde aynı çorbalarda dönerim..kışın özellikle tarhanaa...mercimekk..mercimeğe öyle un felan koymam..hatta diyetteyken kendi kendimizeyken yağda koymam...hepsini çiğden doldurur sonra robota çekerim...mercimek..havuç..patates acıkda pirinçç...ve salça...ama diyetteyken havuçla patatesde koymuyorumm..bi mercimek acık pirinç ve salça su...
tarhanayıda aynıı..yagsızz...ama misafir gelince yağlıı...vee şu bi gerçek yağ feci lezzet katıyor her yemeğe..ama biz 2 seneyi geçtii yağı çok az kullanıyoruzz alıştık artıkk...
peynire gelinceee hiç bilmemm..netten araştır yapanlar varr...yogurt bile bilmem ben mayalamayııbii kere aşka gelip denemiştimm kaymagındanda tereyagı yapmıştımm ama sonra geçtii :) :)
kızlarrr saatt 4,38 vee benn hala ayaktayımm..eşim uyuyalı saatler olduu ve ben yine daldım internetin derinliklerineee....
kızlarr bu infoliği gittiğim her dr dan istememe ragmen vermedilerr...ama 2 saattir araştırıyorumkiii infolik güzel bi ilaçmışş..ve aynı glukofen gibi insülin direncini dengeliyorr..ve yumurtanın kaliteli olmasını sağlıyormuşş..
şimdi ben bunu alıcam pazartesii...kendi kafana alma dicenizz.ama baya araştırdımm..destek amaçlı kullanılıyormuşş..folikasit ve vitemin takviyesi gibi bişii...
bakalım tedbir bizden taktir allahdan...
bu arada hayıt suyunu yine içiyorumm..başladımm..bakalımm hayırlısıı..
Wawcim bilseydim burada olduğunu ugrarsim topige gece çok az uyudum bende...
Ohhh felekten bugün calmissin yarasjn arkadasima... Benim esimde daha sakin olmamizi herşeyin bi zamanki olduğunu söyler gerekirse arabamizi evimizi sayariz bunlari düşünme olmazsada evlatlık ediniriz diyo
İnofoligi ben kullanmistim canim Dr uç ay kullan gel demişti yumurta takibi falan gerekmiyor yani bu ilaç için mucize ilaç diyolar ama o mucize bana olmadi
Canim buraya gelin geldim...esimle ggörücü usulü evlendik ama hayatimda verdiğim en ddoğru kararmis...Esim elektrik arizada calisiyo oda ozellestigi için kadrolu değil anlasmali daha buradayiz yani...annecigimin ve babacigimin mezarliklari istanbulda canim...butun esim dostum akrabam oradalar...burda kimsemiz yok esimin memleketi 1.5 saat uzaklikta her hafta sonu oraya gidiyoruz yazin
Slmmm kızlar bir süredir giremedim. Umarım iyisinizdir. Ben çok iyiyim. Biraz diyet işini askıya aldım ama eşim de istemedi tadını çıkar bu günlerin dedi.
Bu arada 5 folikül kisti oluşmuştu ya bende doktor doğum kontrol hapı vermişti. Pazartesiden beri kullanıyorum. Benim dün regl günümdü ve adet oldum bildiğiniz adet anlayamadım bende hem hap kullanıyorum hem oldum. Hiç günümü şaşmaz zaten reglim hap kullanmama rağmen şaşmadı da.Normal mi ki? Ama felaket ağrılarım oldu iki gün.
Rejime devam bu kadar izin yeterli :) Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Bende bugün biraz gezmeyi düşünüyorum arkadaşlarla. Kendinize iyi bakın....