Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

aminn canımm...sporrrda iyi diyelimmm...bugün yapmadım..ama inan banaa saatlerce yürüdüm spor yerine geçmiştirr...

yarınki diyeti bende yapayımm bugün acık benimde kaçamaklar olduu..yazarım bendee....

wowwww süperrrr....bence güzel bimenüolmuşş bayada azz..ama eranisaa nın dediğini ilk duydum 2 öğünde olması iyi değil diyee..bende dikkat edicem bundan sonraa...

Gunboyu evde yalniz olunca mutfağa girdim ciktim surekli...yazmayi unutmusum bir kasik reçel yedim öğleden sonra...iki öğünde sebze yenilebiliyo ama kurubaklagil iki ogün yenmiyo...
Benim diyette bir öğünde et yada baklagil diğer öğünde sebze yyemeği...sebze yemeğini etli yaptiysam iki öğünde yiyilebiliniyo

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Dün malum eşimin yeğenleri gelmişti yatıya :KK53:
Sabah kahvaltıydı falan derken öğleni yaptık ve tam ben heveslenip hadi gezmeye gidelim derken eşim başım ağrıyor diye tutturdu yine :26: tansiyonu yine yükselmiş meğer :KK53:
Nedir şu tansiyondan çektiğim :KK1: hayır yeğenlerinin de işine geldi saat 5e kadar bizde umursamadan oturdular :26:
Tabi ben eşimle uğraşmaktan çocuklarla uğraşmaktan uğrayamadım buraya :KK53:

Daha sonra çocukları bırakıp biraz alışveriş yapıp eve döndük :KK34:
TAm oh bu gece 4 bacağımı uzatıp ( keyif yaparken öyle diyorum :KK1: ) yatarım derken eşimin hala oğlu aradı evdeyseniz geliyorum diye :KK60: Hee yalan değil onu evlatlarımdan ayırmıyorum ve çok sevindim yatıya gelmesine :KK16::KK16::KK16:
Bana zararıda hiç yok çayını bile kendi koyar sağ olsun ama tabi grip olunca daha bir halsiz oluyor insan :KK34:
Neyse inşallah bir iki güne şu gripten kurtulurumda yeni yıla hasta girmem :KK1:

cecooo...benim anladıgımm kadarıylaa..sen yorgunsunn..bu diyett seni gerçektenn yorduuu...diyeceğimki bi ay ara ver azcıkk..ama oda iyi olmaz şuandaa...bu yorgunluklaa o atagı yapman birazz zorr...acık beynini dinlendirsenn...diyet faslını çıkartsann.kilo vermeyii düşünmektende vazgeçç...tamam ben kabullendim bu halimi diye telkinler ver beynine...

senin ben hep bölemi kalıcamm...dahada fenamı olucam düşünceleri bedenini kitliyorr bencee...sana liste diyorumm..gitmeyi düşündüğün adamın listesi diyorumm...sen diyorsunki kayıt alayım bi kenaraa...

normalde ceco...evettt hemen buna başlıyorumm derdiii...

bence kilo almanında bika sebebi varr...anneler geldikten sonraa birliktee yemeklerde farketmeden fazla kaçıyorr aradaa...
yani masada ne kadar masum yiyeceklerdee olsaa ..kalabalıkk ortamda herşey güzel oluyorr...bide sporu bıraktınn...bi anda vücut kilo almasada ödem yapabilirr...yüzme felann sen baya aktiftinnn sporrdaa...

beynini arındırrr...vee başlaa..listelerden de sıkılmaaaa...dön artıkk aramızaa vee eski ceco gibi azimlii ooll...acıkk kendinee zaman ayırr...

evett acık kendine zamann ayırrr...

Valla çok haklısın canım :44: gerçekten beynim yoruldu artık hayır sonuç görsem gam yemeyeceğim :KK34:
Bakalım bir müddet dediğin gibi perhiz kelimesini beynimden sileceğim tabi abartmayacağım :KK34:

Kilo almamda inan annemlerin gram suçu yok :KK1: çünkü annem daha evvelde anlattığım gibi inanılmaz sağlıkcıdır ve her yemekte salata bile herkese ayrı konur fazla yenmesin diye :KK1: babama da perhiz uyguluyor biz oradayken :KK1:
Adamcağız tam ekmeğe uzanacakken annem aaaa Hasannnn iki dilim yedin yeter der :KK1: babamda yediğim lokmalarımı sayıyorsun diye kızar :KK1:

Bakalım şu yeni yıla bir gireyimde gerisi gelir inşallah :KK1: son miladım olur diye düşünüyorum :KK1:

ewett kızlarr..şimdi gelelimm yediklerimeee....

sabah bişi yemedimm desem yeridirr...

4 gibi
1 simitt...
1 bardak şekerlii çayyy:KK24::KK24::KK24::KK24: hemde şekerliiiiiiiii:KK25::KK25::KK25: çok nadirdirr..
1 kagıt helva..
saat 4 den sonra vapurla karşıya geçek dedikk..öyle bi gezmelik..fetipaşakorusuna bıraktık arabayı otopark parasındanda yırttıkk:KK1::KK1:orda vapurda hüpettim bu mamalarıda...

eminönünde okadar dönerlere karşı koydumm..

ama bi dilim cezerye yedimmmm:26::26:

bideee yuh artık diyeceksinizz...amaa

yarım mısır yedimm...

akşam üsküdarda bi mekanımız var oraya gittik..

tavuk kanat aldım ben..yanınada ayrann..
masumdu dedim ama çok rahatsız etti...
ama bidaha fetipaşaya arabaya yürüyünce eminim zerresii kalmamıştırrrr.......

sonra carfura geçtik ordada 1saat tur attıkk...acık alışveriş yaptıkk..birazz çıss bişilerde aldıkkkk..ama daha yemedikk..bu ara hiç sevmem ama tulumba tatlısıına sardımm..şu büyük olanlaraa...

bende yarınnn o diyeti yapmayı düşünüyorumm...bakalımm olur inşallahh..

kızlarrr bugünee çok ihtiyacımm vardıı..ve rabbim buna fırsat verdii...eşim yine beni hizaya soktuu saatlercee benimle konuşaraakk...

üzülme dedi..artık kendine streste yapma..kaderimizde ne varsa onu yaşıcazz..aşılamayı deneyelim..olmazsa bidaha denerizz...olmazsa tüp bebek oda olmazsaa...bende maddi durumumuz onu kaldırmaz dedim..oda ben onuda düşündüm dedi..muglada bi arsamız varr..onu satıcam kendime düşen payıda alıcam onunla deneriz dedi...ama sakına bunuda yük etme kendinee kimseye bişi dememm..ki inşallah buna gerek bile kalmadan hallolacak deii..sadece kafan rahat etsin diye diyorum bunları dedi...

ben hep sessizz kaldım çıkmadı ağzımdan bişii....bu süreç benim yüzündende olabilirdii böle düşünn..benim tedavi gördüğümü düşün ve sabırlı ol dedii...ben allaha tevekkül ettim en güzel zamanda gelecek ve ben buna inanıyorum sende inan ve ikimizide üzme dedii..

ben biraz rahatladım ve carfura gittik dolaştık birazz....veee çıkıştaaaaaa anahtarıı bana uzattı attla arabaya hızlıı şöförr dediii...:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

hayır demedimm....40 dk kadar çalştkk bayaa...vee banaa ilaççç gibi geldiii..

oyy kızlarr oyyyy....şükredelimmm...rahatca nefes alıyoruzz o bile öyle büyük bir lutufkii...bugün iyi geldii dedim yaa..utandımm çogu zamanda...rabbimm beni affetsinnn...

Gunboyu evde yalniz olunca mutfağa girdim ciktim surekli...yazmayi unutmusum bir kasik reçel yedim öğleden sonra...iki öğünde sebze yenilebiliyo ama kurubaklagil iki ogün yenmiyo...
Benim diyette bir öğünde et yada baklagil diğer öğünde sebze yyemeği...sebze yemeğini etli yaptiysam iki öğünde yiyilebiliniyo

yarınaaa dengelersin inşallahhh....bende evde yanlızımmhepp..sıkılınca insan daha çok mutfaga gidip geliyor atıştırıyorr...

elocann..sen nekadar daha ordasınn ??oraya gelinmi gittin eşinin görevinden dolayımı ordasınızz..askermi demiştin eşimm..??
sen bekarken istanbuldamıydınn...annenler hangi şehirdeee...yani orda kimsen varmı...

kızlarrr saatt 4,38 vee benn hala ayaktayımm..eşim uyuyalı saatler olduu ve ben yine daldım internetin derinliklerineee....

kızlarr bu infoliği gittiğim her dr dan istememe ragmen vermedilerr...ama 2 saattir araştırıyorumkiii infolik güzel bi ilaçmışş..ve aynı glukofen gibi insülin direncini dengeliyorr..ve yumurtanın kaliteli olmasını sağlıyormuşş..

şimdi ben bunu alıcam pazartesii...kendi kafana alma dicenizz.ama baya araştırdımm..destek amaçlı kullanılıyormuşş..folikasit ve vitemin takviyesi gibi bişii...

bakalım tedbir bizden taktir allahdan...

bu arada hayıt suyunu yine içiyorumm..başladımm..bakalımm hayırlısıı..

kızlarr ben hala ayaktayımmmm...ayyy ayy kafayı sıyırdım iceeeeee...

Son düzenleme:
Wawcim bilseydim burada olduğunu ugrarsim topige gece çok az uyudum bende...
Ohhh felekten bugün calmissin yarasjn arkadasima... Benim esimde daha sakin olmamizi herşeyin bi zamanki olduğunu söyler gerekirse arabamizi evimizi sayariz bunlari düşünme olmazsada evlatlık ediniriz diyo:KK53:
İnofoligi ben kullanmistim canim Dr uç ay kullan gel demişti yumurta takibi falan gerekmiyor yani bu ilaç için mucize ilaç diyolar ama o mucize bana olmadi
Canim buraya gelin geldim...esimle ggörücü usulü evlendik ama hayatimda verdiğim en ddoğru kararmis...Esim elektrik arizada calisiyo oda ozellestigi için kadrolu değil anlasmali daha buradayiz yani...annecigimin ve babacigimin mezarliklari istanbulda canim...butun esim dostum akrabam oradalar...burda kimsemiz yok esimin memleketi 1.5 saat uzaklikta her hafta sonu oraya gidiyoruz yazin:KK14:

Slmmm kızlar bir süredir giremedim. Umarım iyisinizdir. Ben çok iyiyim. Biraz diyet işini askıya aldım ama eşim de istemedi tadını çıkar bu günlerin dedi.

Bu arada 5 folikül kisti oluşmuştu ya bende doktor doğum kontrol hapı vermişti. Pazartesiden beri kullanıyorum. Benim dün regl günümdü ve adet oldum bildiğiniz adet anlayamadım bende hem hap kullanıyorum hem oldum. Hiç günümü şaşmaz zaten reglim hap kullanmama rağmen şaşmadı da.Normal mi ki? Ama felaket ağrılarım oldu iki gün.

Rejime devam bu kadar izin yeterli :) Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Bende bugün biraz gezmeyi düşünüyorum arkadaşlarla. Kendinize iyi bakın....

Son düzenleme:
Ohhh felekten bugün calmissin yarasjn arkadasima... Benim esimde daha sakin olmamizi herşeyin bi zamanki olduğunu söyler gerekirse arabamizi evimizi sayariz bunlari düşünme olmazsada evlatlık ediniriz diyo:KK53:
İnofoligi ben kullanmistim canim Dr uç ay kullan gel demişti yumurta takibi falan gerekmiyor yani bu ilaç için mucize ilaç diyolar ama o mucize bana olmadi
Canim buraya gelin geldim...esimle ggörücü usulü evlendik ama hayatimda verdiğim en ddoğru kararmis...Esim elektrik arizada calisiyo oda ozellestigi için kadrolu değil anlasmali daha buradayiz yani...annecigimin ve babacigimin mezarliklari istanbulda canim...butun esim dostum akrabam oradalar...burda kimsemiz yok esimin memleketi 1.5 saat uzaklikta her hafta sonu oraya gidiyoruz yazin:KK14:

canımm çokk özürr dilerimm...bilmiyordum..rabbim rahmet etsinn..mekanları cennet olsun inşallahhh..kardeşş varmıı ?? rabbim eşinle huzur ve mutlulugunu daimm etsinnnn...huzur olduktan sonraa heryer cennet...istanbula gelmeyi düşünüyormusunuzz..yani yerleşmeyii...daha önce demiştin burda kimse yok diyee bende dedim zorunlugörev heraldee onun için ordalarr...

Slmmm kızlar bir süredir giremedim. Umarım iyisinizdir. Ben çok iyiyim. Biraz diyet işini askıya aldım ama eşim de istemedi tadını çıkar bu günlerin dedi.

Bu arada 5 folikül kisti oluşmuştu ya bende doktor doğum kontrol hapı vermişti. Pazartesiden beri kullanıyorum. Benim dün regl günümdü ve adet oldum bildiğiniz adet anlayamadım bende hem hap kullanıyorum hem oldum. Hiç günümü şaşmaz zaten reglim hap kullanmama rağmen şaşmadı da.Normal mi ki? Ama felaket ağrılarım oldu iki gün.

Rejime devam bu kadar izin yeterli :) Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Bende bugün biraz gezmeyi düşünüyorum arkadaşlarla. Kendinize iyi bakın....

hoşgeldinn canımm anlata bakalımm neler yaptınız karadenizde..neler yedinizz biz gidersek nerelere gielim...

canım ne güzel adet olmuşsunn...ozaman belkide çatlayan yumoşunda vardıı...kaçıncı günündesin bugünn...keşke drunu bi arasaydınn..belkide adetinde gitmiştim tüm kistlerr..inşallah öylede olurr...bu ay ara vermeyimidüşünüyorsunn...??

merhaba hanımlar ben geldim. :KK3: cuma yediklerimi yazamadım, dün nete girebildiğim söylenemez, bugün hele bugün neler tükettiğimi yazamayacağım utanç verici bir tablo çizerim yoksa :KK17: . onun haricinde tarlusalı içiyorum iki gündür bir acayip bel ağrısı bugün de hafif sancılar. bir okumaktan çekiyorum(çok sevsem de) bir de pkodan arkadaş ya. sınavlara gireli bir ay olacak nerdeyse nete her girip bakışımda hüsran: açıklanmamış :KK53: ! adetim geciktiğinde ha oldu ha olacak, olmayınca test yaptıktan sonra nasıl olsa çift çizgi çıkmayacak ama işte olur ya hesabı, nasıl olsa açıklanmamıştır ama bir bakayım durumları. yoruyor adamı. hayırlısıyla bir açıklansa ya. bir şeyleri biraz olsun düzene oturtabilsem. :KK25:

ewett kızlarr..şimdi gelelimm yediklerimeee....

sabah bişi yemedimm desem yeridirr...

4 gibi
1 simitt...
1 bardak şekerlii çayyy:KK24::KK24::KK24::KK24: hemde şekerliiiiiiiii:KK25::KK25::KK25: çok nadirdirr..
1 kagıt helva..
saat 4 den sonra vapurla karşıya geçek dedikk..öyle bi gezmelik..fetipaşakorusuna bıraktık arabayı otopark parasındanda yırttıkk:KK1::KK1:orda vapurda hüpettim bu mamalarıda...

eminönünde okadar dönerlere karşı koydumm..

ama bi dilim cezerye yedimmmm:26::26:

bideee yuh artık diyeceksinizz...amaa

yarım mısır yedimm...

akşam üsküdarda bi mekanımız var oraya gittik..

tavuk kanat aldım ben..yanınada ayrann..
masumdu dedim ama çok rahatsız etti...
ama bidaha fetipaşaya arabaya yürüyünce eminim zerresii kalmamıştırrrr.......

sonra carfura geçtik ordada 1saat tur attıkk...acık alışveriş yaptıkk..birazz çıss bişilerde aldıkkkk..ama daha yemedikk..bu ara hiç sevmem ama tulumba tatlısıına sardımm..şu büyük olanlaraa...

bende yarınnn o diyeti yapmayı düşünüyorumm...bakalımm olur inşallahh..

kızlarrr bugünee çok ihtiyacımm vardıı..ve rabbim buna fırsat verdii...eşim yine beni hizaya soktuu saatlercee benimle konuşaraakk...

üzülme dedi..artık kendine streste yapma..kaderimizde ne varsa onu yaşıcazz..aşılamayı deneyelim..olmazsa bidaha denerizz...olmazsa tüp bebek oda olmazsaa...bende maddi durumumuz onu kaldırmaz dedim..oda ben onuda düşündüm dedi..muglada bi arsamız varr..onu satıcam kendime düşen payıda alıcam onunla deneriz dedi...ama sakına bunuda yük etme kendinee kimseye bişi dememm..ki inşallah buna gerek bile kalmadan hallolacak deii..sadece kafan rahat etsin diye diyorum bunları dedi...

ben hep sessizz kaldım çıkmadı ağzımdan bişii....bu süreç benim yüzündende olabilirdii böle düşünn..benim tedavi gördüğümü düşün ve sabırlı ol dedii...ben allaha tevekkül ettim en güzel zamanda gelecek ve ben buna inanıyorum sende inan ve ikimizide üzme dedii..

ben biraz rahatladım ve carfura gittik dolaştık birazz....veee çıkıştaaaaaa anahtarıı bana uzattı attla arabaya hızlıı şöförr dediii...:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

hayır demedimm....40 dk kadar çalştkk bayaa...vee banaa ilaççç gibi geldiii..

oyy kızlarr oyyyy....şükredelimmm...rahatca nefes alıyoruzz o bile öyle büyük bir lutufkii...bugün iyi geldii dedim yaa..utandımm çogu zamanda...rabbimm beni affetsinnn...

bence eşinin değerini bil..adam denilebilecek herşeyi demiş destek olarak...sende benim gibisin..birşey varsa herşeyini araştırıp doktor olup reçete veriyorsun..valla çoğu doktorun bilgisi var bende..cahil değiliz..prospektüs gibiyimdir..
birde canım en önemli öğünü atlıyorsun..zaten metabolizmamız tembel..daha önce de demiştim..sabah kahvaltısını güzel yap en geç 09-09:30 arası yapmalısın..
:nazar:

etli sebze yemeğini iki öğün yiyebilirsin canım..atıştırma huyumuzu hizaya getirebilsek zaten sorun çözülüyor..ona da alternatifler sunalım..örneğin meyve ye yada bir tane grissini ya da azıcık leblebi üzüm sütlü nescafe ve yeşil çay..beynimizi başka şeylere yoğunlaştırmalıyız yoksa yeme dürtüsüyle boğuşuyoruz..

sabah kalkınca elma sirkeli ılık suyumu içtim..
dediğim gibi eşim 11 de geldi kahvaltı yaptık..
1.5 dilim kepekli ekmek azıcık sucuklu yumurta yedim bir kaç tane de yeşil zeytin..
kahvaltıdan önce de iki su bardağı su içtim o da az yememi sağladı..
bir saat öncede süt-elma-yulaf ezmesi yedim..
şimdi yeşil çayımı içiyorum aslında açım ama dün yediklerim sabah tartıda + 600 gr olarak göründü onları yollamam lazım
akşamda bir kase çorba 1 dilim kepek ekmek yoğurt ve bol salata yemeği düşünüyorum..eşime sabah gelirken bana yağsız yoğurt al dedim lıght yoğurt almış..bugün akşam yemeğinden önce kürü uygulamaya başlayayım diyorum..akşamda k.validelere gideceğiz..birşey yememeye çalışacağım..
akşam yenilenler olduğu gibi kalıyor
:KK31:

canımm çokk özürr dilerimm...bilmiyordum..rabbim rahmet etsinn..mekanları cennet olsun inşallahhh..kardeşş varmıı ?? rabbim eşinle huzur ve mutlulugunu daimm etsinnnn...huzur olduktan sonraa heryer cennet...istanbula gelmeyi düşünüyormusunuzz..yani yerleşmeyii...daha önce demiştin burda kimse yok diyee bende dedim zorunlugörev heraldee onun için ordalarr...

hoşgeldinn canımm anlata bakalımm neler yaptınız karadenizde..neler yedinizz biz gidersek nerelere gielim...

canım ne güzel adet olmuşsunn...ozaman belkide çatlayan yumoşunda vardıı...kaçıncı günündesin bugünn...keşke drunu bi arasaydınn..belkide adetinde gitmiştim tüm kistlerr..inşallah öylede olurr...bu ay ara vermeyimidüşünüyorsunn...??
Abilerim var canım ama bitanesiyle görüşmüyorum... Hamdolsun canım huzurum yerinde burada aynen öyle cennetten bir köşedeyim eşimin yanında...
etli sebze yemeğini iki öğün yiyebilirsin canım..atıştırma huyumuzu hizaya getirebilsek zaten sorun çözülüyor..ona da alternatifler sunalım..örneğin meyve ye yada bir tane grissini ya da azıcık leblebi üzüm sütlü nescafe ve yeşil çay..beynimizi başka şeylere yoğunlaştırmalıyız yoksa yeme dürtüsüyle boğuşuyoruz..
Evet canım atıştırmalar kesilince zaten yavaş yavaş veriliyo kilolar..ben gün içinde can sıkıntısından bir kaç kere ekmek arası yapıp yerdim
sabah kalkınca elma sirkeli ılık suyumu içtim..
dediğim gibi eşim 11 de geldi kahvaltı yaptık..
1.5 dilim kepekli ekmek azıcık sucuklu yumurta yedim bir kaç tane de yeşil zeytin..
kahvaltıdan önce de iki su bardağı su içtim o da az yememi sağladı..
bir saat öncede süt-elma-yulaf ezmesi yedim..
şimdi yeşil çayımı içiyorum aslında açım ama dün yediklerim sabah tartıda + 600 gr olarak göründü onları yollamam lazım
akşamda bir kase çorba 1 dilim kepek ekmek yoğurt ve bol salata yemeği düşünüyorum..eşime sabah gelirken bana yağsız yoğurt al dedim lıght yoğurt almış..bugün akşam yemeğinden önce kürü uygulamaya başlayayım diyorum..akşamda k.validelere gideceğiz..birşey yememeye çalışacağım..
akşam yenilenler olduğu gibi kalıyor
:KK31:
Başla bakalım canım inşallah sen hemen etkisini görürsün benim metebolizmayı hızlandırmadı pek...Benim safra kesem yok ondan dolayı sanırım kabızlık sorunum hiiiççç yok bu karışım bağırsakları çalıştırıyosa benimki zaten maşallah pek çalışkan

Kızlar şimdi size birkaç sorum olucak kafama takıldı
Et veya köftenin yanında yoğurt yeniliyomu
Hani yulaf yedik diyosunuz yaa ben bugün bulamadım pakette ulafmı yazıyo:26::26:
çay olarak hangi çayı kullanıyosunuz günde kaç tane...ben bugün 5 çay aldım
Hangi çorbaları yiyosunuz
Birde bugün peynir mayası gördüm aldım birde marketten yarım yağlı süt aldım yoğurdumu kendim yapıyodum peyniride bi deniyeyim diyorum...Aranızda peynir yapmayı bileniniz varmı...

Hemen bugünki yediklerimide yazayım

Sabah
küçük bir parça peynir
yumurta salatası
Melemen (yumurtasız)
2 dilim ekmek

Ara
2 mandalina

Akşam
Çorba
5 köfte
salata
2 dilim ekmek

İlerliyen saatlerde çok acıkmam inş...beyaz leblebim var onunla geçiştircem biarada süt meyva yerim

Son düzenleme:
merhaba hanımlar ben geldim. :KK3: cuma yediklerimi yazamadım, dün nete girebildiğim söylenemez, bugün hele bugün neler tükettiğimi yazamayacağım utanç verici bir tablo çizerim yoksa :KK17: . onun haricinde tarlusalı içiyorum iki gündür bir acayip bel ağrısı bugün de hafif sancılar. bir okumaktan çekiyorum(çok sevsem de) bir de pkodan arkadaş ya. sınavlara gireli bir ay olacak nerdeyse nete her girip bakışımda hüsran: açıklanmamış :KK53: ! adetim geciktiğinde ha oldu ha olacak, olmayınca test yaptıktan sonra nasıl olsa çift çizgi çıkmayacak ama işte olur ya hesabı, nasıl olsa açıklanmamıştır ama bir bakayım durumları. yoruyor adamı. hayırlısıyla bir açıklansa ya. bir şeyleri biraz olsun düzene oturtabilsem. :KK25:

ayy sormaa aynenn....bende sonuçları bekliyorum ..eşim sağolsun onun gözü her dakka aöfde benden çok telaş yaptııı...yarın açıklanır gibime geliyorr...senin bölüm ve sınıf kaçdııı ?
Kızlar şimdi size birkaç sorum olucak kafama takıldı
Et veya köftenin yanında yoğurt yeniliyomu
Hani yulaf yedik diyosunuz yaa ben bugün bulamadım pakette ulafmı yazıyo:26::26:
çay olarak hangi çayı kullanıyosunuz günde kaç tane...ben bugün 5 çay aldım
Hangi çorbaları yiyosunuz
Birde bugün peynir mayası gördüm aldım birde marketten yarım yağlı süt aldım yoğurdumu kendim yapıyodum peyniride bi deniyeyim diyorum...Aranızda peynir yapmayı bileniniz varmı...

canım sırasıyla yazayımm bildiklerimi :)

ben yogurtta ayranda yerim etin köftenin yanında..bilmiyorum yanlışmı doğrumuu...

evet yulaf diye yazıyorr bende almadım hiçç merak ediyorumm yiyemem gibi geliyor gördüklerim saman gibi bişii..ama denicemm...

çay..doğuş bide çaykurun limonlu yeşil çayını çiyorumm...bide tilaks diye bi karışım çay var gabızlık çekincede ondan içerim bi dene..ama şükür sende öle bi sorun yokmuşş..

hangi çorba derken..?? biz hazır çorba tüketmeyizz..eskiden bi tavuk yerdim ama evlendikten sonra eşim almadı hiçç..gecenlerde benim canım çekti aldım 5 yılda ilk pişirdim...

diğer çorbalarda...ben genelde aynı çorbalarda dönerim..kışın özellikle tarhanaa...mercimekk..mercimeğe öyle un felan koymam..hatta diyetteyken kendi kendimizeyken yağda koymam...hepsini çiğden doldurur sonra robota çekerim...mercimek..havuç..patates acıkda pirinçç...ve salça...ama diyetteyken havuçla patatesde koymuyorumm..bi mercimek acık pirinç ve salça su...

tarhanayıda aynıı..yagsızz...ama misafir gelince yağlıı...vee şu bi gerçek yağ feci lezzet katıyor her yemeğe..ama biz 2 seneyi geçtii yağı çok az kullanıyoruzz alıştık artıkk...

peynire gelinceee hiç bilmemm..netten araştır yapanlar varr...yogurt bile bilmem ben mayalamayıı :KK43: :KK43: bii kere aşka gelip denemiştimm kaymagındanda tereyagı yapmıştımm ama sonra geçtii :) :)

ayy sormaa aynenn....bende sonuçları bekliyorum ..eşim sağolsun onun gözü her dakka aöfde benden çok telaş yaptııı...yarın açıklanır gibime geliyorr...senin bölüm ve sınıf kaçdııı ?

canım sırasıyla yazayımm bildiklerimi :)

ben yogurtta ayranda yerim etin köftenin yanında..bilmiyorum yanlışmı doğrumuu...

evet yulaf diye yazıyorr bende almadım hiçç merak ediyorumm yiyemem gibi geliyor gördüklerim saman gibi bişii..ama denicemm...

çay..doğuş bide çaykurun limonlu yeşil çayını çiyorumm...bide tilaks diye bi karışım çay var gabızlık çekincede ondan içerim bi dene..ama şükür sende öle bi sorun yokmuşş..

hangi çorba derken..?? biz hazır çorba tüketmeyizz..eskiden bi tavuk yerdim ama evlendikten sonra eşim almadı hiçç..gecenlerde benim canım çekti aldım 5 yılda ilk pişirdim...

diğer çorbalarda...ben genelde aynı çorbalarda dönerim..kışın özellikle tarhanaa...mercimekk..mercimeğe öyle un felan koymam..hatta diyetteyken kendi kendimizeyken yağda koymam...hepsini çiğden doldurur sonra robota çekerim...mercimek..havuç..patates acıkda pirinçç...ve salça...ama diyetteyken havuçla patatesde koymuyorumm..bi mercimek acık pirinç ve salça su...

tarhanayıda aynıı..yagsızz...ama misafir gelince yağlıı...vee şu bi gerçek yağ feci lezzet katıyor her yemeğe..ama biz 2 seneyi geçtii yağı çok az kullanıyoruzz alıştık artıkk...

peynire gelinceee hiç bilmemm..netten araştır yapanlar varr...yogurt bile bilmem ben mayalamayıı :KK43: :KK43: bii kere aşka gelip denemiştimm kaymagındanda tereyagı yapmıştımm ama sonra geçtii :) :)
Canım ben yeşil çayı falan zorla içiyorum ılık yapıyorum üç dikişte bitirmeye çalışıyorum şekersiz falan çok zorlanıyorum yaa
Diyette nasıl çorba yapacağımı şaşırıyorum...terbiyeli çorbalara un koyuyoruz...Tarhanayı bende yapıyorum sarmısaklı ama oda undan oluşuyo...Bende mercimeğe patates koymuyorum piriç yerinede bulgur eşimin arkadaşlarına yemek vermesem bende yağsız yaparım ya en güzeli...
Bende yogurda anca alıştım canım burda yağsız yoğurt bulamıyorum yarım yağlı süt alıp mayalıyorum...peyniride hep yapmak istemişimdir yarın bir kilo sütten deniycem olmazsada olmaz napim denemiş olurum:)

Selamün Aleyküm kızlarrrrr :KK3:

Malum bugün Pazar ve zaten iki gündür çok yoğun geçirmişken bugünü sakin geçirmem mümkünmü :KK1: hayırrrrrrrrrrr :KK1:
Sabah kahvaltıya görümceme gittik ve öğlene kadar oradaydık :KK34:
Gripliyim bahanesiyle KV dahil kimseyi öpmek zorunda kalmadım :KK1:
Sohbet fena değildi tabi görümcemin eşi ve eşim sayesinde :KK34: Öğlene doğru kızın arkadaşı ders çalışmaya gelebileceği için eve geçtik tabi sonradan kız gelmeyeceğini ilan edince evimi toplayıp direk anneme geçtik :KK1:
Bİr kaç saat annemlerde oturduktan sonra ( tabi akşam yemeğinide aradan çıkardık :KK1: ) eşimin bir arkadaşına oturmaya gittik ve daha yeni eve geldik :KK34:

Şu anda resmen ayakta uyuyorum desem yeridir :KK1: cumadan beri toplasanız ancak 6 saat uyumuşumdur :KK1:
Dün gecede eşimin kuzeni bizdeydi malum :KK1: onlada saat 3e kadar oturduk :KK1: hatta son 2 saat Jenga oynadık ve inanılmaz eğlenip kahkahalara boğulduk :KK1:
Allahtan salonlarımız yatak odalarına yakın değilde komşuların duyup rahatsız olma olasılığı sıfır :KK1:
Anneme bile resmen ilan ettim yarın öğlene kadar yatacağım diye :KK1: sonuçta kaç gündür hem hizmet etmek zorundaydım hemde doğru düzgün uyumadım :KK34: O da sağ olsun çok viçdanlı :KK1: o zaman uyanınca gelde pazara çıkarız dedi :KK1:
Anam nedir benim bu pazarlardan çektiğimiz :KK1: bıktım artık pazar gezmekten :KK1: ama bir hafta gitmeyincede aklım kalıyor :KK1: nasıl bir çelişkiyse :KK1:

kızlarrr saatt 4,38 vee benn hala ayaktayımm..eşim uyuyalı saatler olduu ve ben yine daldım internetin derinliklerineee....

kızlarr bu infoliği gittiğim her dr dan istememe ragmen vermedilerr...ama 2 saattir araştırıyorumkiii infolik güzel bi ilaçmışş..ve aynı glukofen gibi insülin direncini dengeliyorr..ve yumurtanın kaliteli olmasını sağlıyormuşş..

şimdi ben bunu alıcam pazartesii...kendi kafana alma dicenizz.ama baya araştırdımm..destek amaçlı kullanılıyormuşş..folikasit ve vitemin takviyesi gibi bişii...

bakalım tedbir bizden taktir allahdan...

bu arada hayıt suyunu yine içiyorumm..başladımm..bakalımm hayırlısıı..

Canım inşallah Rabbim sana en kısa zamanda o çok arzu ettiğin mucizeyi nasip eder....Aminnnnnnnnnnn

İnşallah seninde mucizen en kısa zamanda gelir :KK34: olmadı eşininde dediği gibi sana ihtiyacı olan küçücük bir kuzuyu bağrına basar onun hayatının kahramanı olur bir nebzede olsa Annelik duygusunu yaşarsın :KK34: ama eminim buna gerek kalmayacak :KK34: Rabbim sanada inşallah en kısa zamanda o güzel duyguyu yaşatacak :KK34:

Canım benim bildiğim doğum kontrol hapı kullandığın sürece adet olmuyorsun :44: ama belkide regl olacağına yakın başladığın için daha etkisini ancak göstermiştir :KK34: bence sen yinede doktoruna bir telefon açıp danış :KK34: bir şey olacağından değil ama bilgisi olsun :KK34:

hayırlı hafta olsun inşallah hepimize bol bol eksiler gelir umarım:) ben başladım inşallah diyetime bakalım şu ilk 20 gün zor geçecek biliyorum ama mart ayına kadar biraz yoluna girsin çok istiyorum, annnem de benim bu kilom yüzünden çok üzülüyor şimdiye kadar hep arkamda oldu tüm çevrem annem babam kardeşim arkadaşlarım ama ben irademe sahip olamadım biran önce kilo verip evlenip bebeğim olabilmesi için sağlıklı olmak istiyorum çok ama çok istiyorum.....

X